Autor Wątek: nasze codzienne sprawy...  (Przeczytany 222645 razy)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
nasze codzienne sprawy...
« Odpowiedź #2460 dnia: 7 Kwietnia 2007, 09:18 »
Cytat: "a.katarzyna"
wiem tylko że ma być to albo Canon, Nikon albo Kodak

kasiu na Pogauchach był gdzies watek o aparatach i tam dziewxczyny pisały jakie aparaty mają, jakie polacają a jakich nie. Może warto tam zajrzec i poczytac kilku opini może to wam ułatwi wybór.

ja jak widac dojechałam cała i zdrowa(bo pociagiem), ale słuchajcie cos musiało wisieć w powietrzu bo wieczorem mama do mnie dzwoniła i pytała czy wczystko ok, bo miala w nocy dziwny sen, że było to jakies spotkanie rodzinne ale beze mnie , no i ogólnie jakos ten senn ją zestresował i myslała o mnie cały dzień.

ja zaraz smigam na ostatnie malusie zakupy (tata wczesniej kupił wszystko) i staje przy garach :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #2461 dnia: 7 Kwietnia 2007, 09:24 »
Cytat: "klaudia"
był gdzies watek o aparatach
poszperam dzięki  :przytul:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #2462 dnia: 7 Kwietnia 2007, 10:20 »
ale słuchajcie cos musiało wisieć w powietrzu bo wieczorem mama do mnie dzwoniła i pytała czy wczystko ok, bo miala w nocy dziwny sen, że było to jakies spotkanie rodzinne ale beze mnie , no i ogólnie jakos ten senn ją zestresował i myslała o mnie cały dzień.

dobrze że dojechałas na miejsce  :przytul:

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #2463 dnia: 7 Kwietnia 2007, 12:37 »
Klaudia dobrze ze jestes cala :brawo_2:
a ja mam tai problem i tzn chce wiedziec co o tym myslicie..
wiec po slubie w okolicach sierpnia wyjezdzamy do mojej kuznki do wloch...nie wiemy czy na stale czy nie ...zobaczymy jak to wyjdzie idziemy zwiedzic swiata i nie ukrywamy dorobic sie a pozniej moze wrocic
no i byla kuzynka teraz tydzien w szcsecinie gadalismy troszke i maja juz dla nas male mieszkanko :przytul:  super Paolo rozglada sie za praca...pwoeidziala nam od razu ze dla mojego R praca bedzie...a dla mnie zobaczymy... :skacza: i dodala ze Cieszy sie ze jade bo bedzie chciala zebym pilnowala jej synka :popija: ok fajnie na poczatek bo bede miala wiecej czasu na urzadzenie sie na zakupy na ( forum) i nauke jezyka a wiadomo z tym wieksze szanse na prace :drapanie:  mysle nawet o szkole dla obcokrajowcow...tylko wlasnie ona chce zebym pilnowala ok 3-4 godz dziennie a to unie,mozliwia inna pracea dodatkowo  to rodzina wiec tak glupio brac kase bo ona chce wrocic do pracy ( prowadzi dokumenty meza) wiec tak sobie pomyslalam ok ale pozniej ciekawe ile by to trwalo  bo my musimy sie t am jakos utrzymac a watpie zebysmy z 1 pensji sie utrzymywali...zreszta jedziemy zeby zarobic moze na mieszkanie...i nie wiem co robic co myslec maly ma dopiero rok wiec to moze trwac dlugo...ok w lato moge dorabiac w cateringu w weekendy ale tak...napiszcie co mam w takiej sytuacji zrobic...bo caly czas mnie to gryzie :dno:

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #2464 dnia: 7 Kwietnia 2007, 12:48 »
wiem tylko że ma być to albo Canon, Nikon albo Kodak

O to bardzo dobrze. Kupicie aparat że tak się wyrażę branżowy. Poza tym polece jeszcze Fuji :)
Wszystkie te aparaty są produkowane przez firmy zajmujące się optyką, to raz a dwa, że nie powinno być problemów przy ewentualnym serwisowaniu - bo aparaty te mają wszystkie części jednego producenta - a nie tak jak cała reszta - każda część z innej bajki.
To są rzeczy na które trzeba zwracać dużą uwagę, jeśli się chce mieć aparat "bezwypadkowy" :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #2465 dnia: 10 Kwietnia 2007, 09:14 »
Kupiłam buciki :brewki: z opisu Redzi wygląda mi na to, że identyczne jak jej :hahahaha: czyli żadne z przedstawionych wcześniej :los:

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2466 dnia: 10 Kwietnia 2007, 09:16 »
a wkleisz Maju fotkę?
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #2467 dnia: 10 Kwietnia 2007, 09:18 »
:drapanie: jak mi się uda to dziś wieczorem - wcięło mi w domu program do fot. Ma ktoś linka do zaciągnięcia z neta, bardzo by mi się przydał...wlepiłabym Wam jeszcze moją nową biżuterię - dostałam wczoraj kolczyki i wisior z turkusem...piękne :skacza: to się pochwalę, a co :los:

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #2468 dnia: 10 Kwietnia 2007, 11:27 »
Cytat: "Maja"
wcięło mi w domu program do fot. Ma ktoś linka do zaciągnięcia z neta

Maju a po podłączeniu aparatu zwykły Total Commander nie widzi go jako dodatkowy dysk?
Ja tak mam u siebie. Nie korzystam z programu dołączonego do aparatu, bo mi to zbyt obciaża komputer, który nie jest już pierwszej młodosci :P tylko korzystam z total commandera ;]
łatwiej i szybciej :)

Tutaj link jakby co: http://www.internetstandard.pl/ftp/10214/Total%20Commander%20Power%20Pack%201.7%20pl.html
:)

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #2469 dnia: 10 Kwietnia 2007, 11:42 »
a my kupiliśmy czytnik do kart, bo programem mi bardzo długo ściągały się te zdjęcia

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #2470 dnia: 12 Kwietnia 2007, 11:47 »
Wyprasowałam  :brewki:  włoski i zaraz ruszam do miasta - muszę zawieźć dokumenty dot. nowej  pracy - może tym razem się uda, bo coraz bardziej sie podłamuję znikomym odzewem na moje cv  :dno:

potem umówię się z mężem bo:
- upatrzylam fajne butki (zamszowe cichobieżki)
- stolik na balkon też wytropiłam akurat taki jak nam potrzeba: 50x50, poki co widziałam w gazetce promocyjnej pewnego sklepu, teraz trzeba jechać i obejrzeć w realu,
- rachunki zapłacić
- rozejrzeć się za sztruksowym garniturem dla męża

Dostaliśmy wczoraj zaproszenie na ślub, który juz w czerwcu  :skacza:

Polecicie może dobrego szewca, który by podratował czubki butów - a właściwie zdartą skórkę - nie wiem czy każdy szewc to robi  :drapanie:

sprawa aparatu ciągle w fazie rozwoju - choć widzę, że mąż bardzo forsuje temacik.....niby tak mimochodem  :hahahaha:

pozdrawiam  :przytul:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #2471 dnia: 12 Kwietnia 2007, 19:57 »
tylunia, nie gryzłabym się na twoim miejscu tą sprawą w tym momencie..kuzynka na pewno zrozumie twe potrzeby, że chcesz konkretnej pracy, konkretnych zarobków..przypuszczam, że na pewno kuzynka będzie Ci płacić za opiekę..może nie tyle, co obcej osobie, ale zawsze coś..na początku Ci pewnie nawet taka sytuacja może być na ręke..da Ci to czas na asymilację..życie samo się potoczy i zobaczysz, że na pewno będzie po Twojej myśli :)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #2472 dnia: 12 Kwietnia 2007, 22:58 »
sprawa aparatu ciągle w fazie rozwoju - choć widzę, że mąż bardzo forsuje temacik.....niby tak mimochodem

Daj znać jak już kupicie :P

A u mnine nieciekawie - jakieś paskudztwo zrobiło mi się na dziąśle, a na wizytę mogłam umówić się dopiero w środę, bo moja dentystka ma cały czas zawalony :( A do innej nie pójdę bo się zwyczajnie boję...

No i jeszcze teściowa zaprosiła mnie na urodziny i nie mam zielonego pojęcia co jej kupić...w ostateczności pójdę z kwiatami, ale wolałabym jednak coś trwalszego... jakies pomysły moze, dziewczynki?

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #2473 dnia: 13 Kwietnia 2007, 01:52 »
oosta, dziekuje Ci za rade...wlasnie dotarlo do mnie ze masz racje :przytul: bee mogla na spokojnie wdrozyc sie w zycie tam na obczyznie a Kuzynka mi dodatkowo w tym pomoze :drapanie:  :mdleje: dziekuje Gosiu :przytul:  :przytul:  :przytul:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #2474 dnia: 13 Kwietnia 2007, 08:28 »
Cytat: "Yukari-chan"
teściowa zaprosiła mnie na urodziny i nie mam zielonego pojęcia co jej kupić...

ja mam tak zawsze, z własną mamą nigdy nie mam problemów a z teściową....kupowaliśmy jej już min. złotą literkę jej imienia, rękawiczki (bo Ewa i imieniny w Wigilię), jej ulubione perfumy.....yyy nie pamiętam :drapanie:

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #2475 dnia: 13 Kwietnia 2007, 09:36 »
a my z Klaudia wybieramy sie dzisiaj do SPA... aerobik :bieznia:  :tupot: , jakuzzi :wanna: , sauna, prysznic wrażeń  :brewki:  (ciekawe co to ?? ) :prysznic:
p.s. klaudia,  dzieki za zaproszenie ! :Wzruszony:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #2476 dnia: 13 Kwietnia 2007, 09:42 »
aneta_81, dziewczyny ale macie dobrze!!! Tez bym sobie zafundowała taki "maratnon piekności" :brewki:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2477 dnia: 13 Kwietnia 2007, 10:22 »
aneta_81, w bydzi? a gdzie jest jakies spa bo cos nie jestem chyba na czasie  :los:

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2478 dnia: 13 Kwietnia 2007, 10:25 »
Cytat: "aneta_81"
a my z Klaudia wybieramy sie dzisiaj do SPA... aerobik   , jakuzzi  , sauna, prysznic wrażeń

ano idziemy. 9 marca otworzyli w Halii Łuczniczce :bicz: bedziemy ćwiczyc az pot sie bedzie lał.
Dostałam z pracy na Zająca podwójne zaproszenie więc idziemy :skacza:

Aneta sliczny avatarek

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2479 dnia: 13 Kwietnia 2007, 10:32 »
Aneta sliczny avatarek
:) dziekuje :)
bedziemy ćwiczyc az pot sie bedzie lał.
jeny, moja kondycja siega zera....

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #2480 dnia: 13 Kwietnia 2007, 10:44 »
A mnie dziś złość zzera od samego rana :evil: dzięki mojej ukochanej pracodawczyni.A oto i dlaczego:
Jak juz wspominałam gdzies na forum pracuję w szkole.I tak jak prawie kazda szkoła,dzien 4 maja mamy wolny,poniewaz wczesniej go odrabialismy.Niestety nie ja.Szanowna pani Dyrektor oddelegowała mnie na Maturę i muszę być w pracy.Ok-pomyslałam sobie.Pewnie będę mogła odebrac sobie te godziny w inny dzien,albo będę miała jako nadliczbowe. :brawo_2: Wszystko szło pomyślnie.Dyrekcja ogłosiła na radzie,ze osoby oddelegowane na Matury będą miały wolne 14 kwietnia(jutro idziemy do pracy bo odpracowujemy 30 kwietnia) :skacza: sprawiedliwa ta nasza Dyrekcja :glupek: pomyślałam sobie.Do dziś!!!!W ostatniej chwili zmieniła zdanie i ot tak bez powodu dowiedzieliśmy się ze nie bedziemy mogli sobie tego 4 maja odebrac i szuru do pracy jutro :tupot:  :tupot: I jak tu nie nagadac takiej :klotnia:

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #2481 dnia: 13 Kwietnia 2007, 10:47 »
Mamy dzisiaj piątek 13-tego ciekawe czy bdzie szczęsliwy -- ja co prawda od wczoraj wieczora juz mam złego humora wiec ciągnie sie dalej.

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #2482 dnia: 13 Kwietnia 2007, 10:48 »
A moj braciszek leci dzis samolotem.Miał pietra biedaczek przed lotem :przytul: Ja zresztą tez.bo nie mogł sobie zaplanować powrotu na inny dzien :drapanie:

Offline Yukari-chan

• uzależniony
« Odpowiedź #2483 dnia: 13 Kwietnia 2007, 11:42 »
Cytat: "ewelinkaaa7"
Mamy dzisiaj piątek 13-tego

Jakbys o tym nie wspomniała, tobym się nawet nie zorientowała :D
Chociaż w sumie nie wiem...taki piękny dzień dzisiaj - więc co złego może się zdarzyć :]

Tymczasem to "coś" z dziąsła mi przez nockę zeszło, ale i tak pójdę do dentysty - nigdy nic nie wiadomo co się tam czai... no i "ryję", że się tak brzydko wyrażę do jutrzejszego egzaminu i prawdę mówiąc pojadę tylko po to, zeby wrócić z iloscią punktów sięgającą wielkiemu 0... troche mam stres z tego powodu.

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #2484 dnia: 13 Kwietnia 2007, 13:26 »
Cytat: "Yukari-chan"
jutrzejszego egzaminu
trzymam kciuki :ok:

klaudia i aneta_81 życzę pełnej relaxacji

BETI współczuję szefowej, ale z pewnością mąż ci wynagrodzi smutki (jak dobrze zrozumialam to wraca skądś tak??)

ja posprzątałam w domku, jest taka super pogoda że gdyby nie to, ze nie mogę sie opalać juz bym leżała plackiem na balkonie  :okularnik:

wczorajsze plany zrealizowane: butki są, stoliczek też - a jaki mąż był uchachany - tak mu sie spodobał, rachunki oplacone, szkoda tylko, że nie mialam zes oba dyktafony nagrałabym pobyt na poczcie na grunwaldzkim miałybyście polewkę jakie strasze kobiety potrafią być wq******** , upierdliwe i pomysłowe  :mdleje:

tylko garniuturu nigdzie nie namierzyłam, bo szczególnie nigdzie nie byłam - nie miałam siły i czekałam sobie na męża na pl. grunwaldzkim na ławeczce - nagle podchodzi do mnie gość i pyta: "przepraszam, pani czeka na nas??" jeju dobrze, że mialam okulary bo takie wywalilam ślepia, że chyba by sie przestraszył...... odpowiedzilam grzecznie, że "nie" i sobie poszedł niedowierzając mi, siedzilei jeszcze z 40 min i zrezygnowani oddalili się.......troche mnie przestraszył tenh gość  :los:

kombinuje teraz nad obiadkiem dla mężusia  :drapanie:

pozdrawiam i miłego weedendu życzę  :przytul:

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2485 dnia: 13 Kwietnia 2007, 13:32 »
pozdrawiam i miłego weedendu życzę
przyłączam sie...
jeny! w koncu weekend   :skacza:

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
« Odpowiedź #2486 dnia: 16 Kwietnia 2007, 12:51 »
A ja mam dylemat :dno: Jestem chrzestną dwójki dzieciaków, które idą w tym roku do Komunii. Właśnie się dowiedziałam, że obie uroczystości wypadają tego samego dnia i o tej samej godzinie, w miejscowościach oddalonych od siebie 100km :mdleje: I kogo wybrać? Tak samo mi zależy na obecności u obojga. Co nie zrobię - będzie źle. Normalnie patowa sytuacja :dno:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #2487 dnia: 16 Kwietnia 2007, 13:09 »
jumi_1979, proponuję do jednego dzieciaczka iść do kościoła na uroczystość (może tam, gdzie masz bliżej :drapanie: ) a do drugiego na spóźniony obiadek...nie dasz rady być u obu jednocześnie i to nie podlega dyskusji :tupot:

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
« Odpowiedź #2488 dnia: 16 Kwietnia 2007, 13:30 »
Cytat: "Maja"
może tam, gdzie masz bliżej

Ja mieszkam w Strzelcach Opolskich, a Komunie są w Białymstoku i Wysokiem Mazowieckiem, czyli i tak na drugim końcu Polski :mdleje:

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2489 dnia: 16 Kwietnia 2007, 13:38 »
klaudia i aneta_81 życzę pełnej relaxacji
no to sie z Klaudia zrelaksowalysmy... nie ma co, zakwasy brzucha do dzisiaj :D