Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1510664 razy)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #11460 dnia: 12 Września 2017, 07:08 »
Gratuluję i ja !

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #11461 dnia: 12 Września 2017, 07:21 »
kasia z tego, co widze na wynikach to mąż zgodnie z obietnica trzymal twoje tempo  :) bo w ogóle to swiat jest mały i właśnie Tojego męża mój kojarzy   ;D cały dystans (poza toi-toyami, których zresztą nie zazdroszczę ) udało Ci sie przebiec, czy miałas momenty przejscia na marsz?

Offline kasia.g

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #11462 dnia: 12 Września 2017, 16:41 »
Miśka, rzeczywiście świat jest mały  ;D
Mąż mi dzielnie asystował, targał plecak z żelami i kamerą (obiecał mi film z mojego pierwszego maratonu, ale nie będzie to ładny film, nie byłam zbyt dobrą aktorką pierwszego planu  ;)).
Całą trasę przebiegłam, pod koniec mijaliśmy maszerujące osoby, z którymi na początku rozstaliśmy  się przez moje dolegliwości gastryczne.
Twierdzę,  że byłam dobrze przygotowana. Zakładałam, żeby się zmieścić w 4.45. Teraz jakoś mi dziwne bez celu, muszę się gdzieś zapisać  ;)
Julia II 2010
Ksawery VIII-IX 2011
Tymon III 2013

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #11463 dnia: 20 Września 2017, 09:55 »
Kasia gratuluję! Szacun ogromny :)

Ja biegam regularnie na ile pozwala mi praca moja i męża :)
W sobotę syn swój drugi bieg, tu już było poważnie z numerem startowym i chipem :) 150 metrów. Miałam biec 10 km ale niestety miałam niepewną jeśli o zdrowie chodzi sytuację, a zapisy były do 31 sierpnia. Za rok na pewno zaliczę ten bieg, bo atmosfera była nieziemska :)

7 października biegnę w Ktw bieg "Zdążyć przed rakiem" o dystansie 4,4 km. Syn też biegnie ale 300 metrów.
8 października biegniemy w Orzeszu, młody coś koło 100 metrów a ja 5 lub 10 km. jeszcze nie zdecydowałam ;) Ale pewnie porwę sie na 10.
15 października najważniejszy dla mnie bieg, bo w moim mieście. Również 10 km. Największy stres właśnie przed nim :)

Wkręciłam w bieganie... mojego tatę :) Spodobało mu się i tak biegamy sobie od jakiegoś czasu razem. Jest rewelacyjny, naprawdę świetnie mi się z nim biegnie. Jest przynajmniej z kim pogadać, człowiek nie zagłębia się za bardzo w myślach ;) ;) ;)

Nie mogę bez tego już żyć. Nie wyobrażam sobie... :) :) :)

Poza tym zamieniłam rolki na których nie umiałam jeździć, na steper który mi się spodobał. Na szczęście udało się rolki sprzedać w fajnej cenie.
Brakuje mi jedynie jakiś ćwiczeń typu TBC, które robiłam przed wakacjami. Niestety już ich nie ma :(

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #11464 dnia: 20 Września 2017, 10:00 »
Fajnie, Madzia :)

U mnie lekki zastój z bieganiem. No nie mam kiedy. Moja jedyna aktywność to chodzenie, głównie po szkole :) Mam w telefonie aplikację liczącą kroki i czasem dochodzę do 6-7 tysięcy :)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #11465 dnia: 20 Września 2017, 10:17 »
A u mnie w bieganie wkręcił się mój mąż. Daje radę zrobić już 10 km. Wszytko fajnie, tylko ja przez niego mniej biegam *bo razem* no i wolniej, co mnie strasznie męczy. Poza tym stęskniłam się za Ewką i fit mom więc wracam na stare tory.  Tylko dieta mi nie idzie ...

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #11466 dnia: 20 Września 2017, 10:54 »
ktoś tu w końcu odkurzył pajęczyny  ;)
japcio przybij piatkę, ja też już nie mam czasu na bieganie tyle, co wcześniej - ale staram sie jak mogę...z nowości to w ostatnią sobotę zrobiłam sobie prezent urodzinowo-rocznicowy  ;D i zadebiutowałam w parkrunie, choć to nie mój dystans - ale atmosfera i uczestnicy mnie przekonali, goniłam syna  :P (skubany trzyma ładnie tempo...) i finalnie on 25 min, ja o 6 sekund dluzej  ;D nawet aktualna wychowawczyni dostrzegła u niego potencjał i na zawodach lekkoatletycznych jest wystawiany na najdluższy dystans...
Nika brawo dla męza, mój na szczescie biega osobno  :P
madzia Ty to juz w ogóle biegajaca petarda, ale my jestesmy na bieżąco poza forum  :-*
aha serdecznie zapraszam na V Policki Bieg Mikolajkowy (ktos tu sie chyba kiedyś deklarował...) to naprawde bieg w rewelacyjnej atmosferze  świateczno-wigilijnej , mozna sie przebrac, sa krótkie dystanse dla dzieci, jak ktos sie nie czuje na biegowych silach to jest  tez wordic walking na 5 km...przybywajcie  ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11467 dnia: 20 Września 2017, 13:49 »
Misia ah gdyby tylko było bliżej!!! :-D
Petarda to Twój syn, nie mogę się nadziwić. Rewelacyjny jest.

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11468 dnia: 2 Października 2017, 20:53 »
Gratuluję wszystkim.
U mnie cud. Czas unieść no, wiecie co.

Cel jest jeden - Ultramaraton Karkonoski  i jak się uda Maraton w Londynie (jak mnie wylosują).
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11469 dnia: 4 Października 2017, 18:49 »
Wow. Niezle cele. Osiągnięcia godne pochwały.
Co uniesc, to cud jaki pierwszy nasuwa się kobiecie na myśl? ;-)

Ale tu cisza.
Jesień jest idealna do biegania. Nawet deszcz. Biegam regularnie i idzie mi coraz lepiej.
Zaraziłam tatę. Biegamy razem a on jest po prostu niesamowity. Co się dziwić, zawsze staral się być aktywny. Bieganie razem jest super. Jest z kim porozmawiac ;-)

Przede mną weekend biegowy. W sobotę bieg "zdążyć przed rakiem" a w niedzielę "orzeski bieg uliczny". Nie mogę się doczekać.
Mam możliwość w niedzielę biec 10 km ale chyba odpuszcze i zaszczyt pierwszej dychy zostawie sobie na moje rodzinne miasto 15 października. Biegniemy razem z tata :-) trasa sprawdzona, będzie super.

Trzymajcie więc kciuki z weekend za forumowa amatorke biegowa :-) przydadza się pozytywne fluidy ;-)

Offline kasia.g

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #11470 dnia: 4 Października 2017, 22:22 »
Olaa, piękny plan na przyszły rok. Trzymam kciuki za sprawne przygotowania i pojawienie się na liście startujących w Londynie  :)
Madzia, ja też biegam z tatą (na początku częściej, to on mnie wprowadził w regularne treningi), piękna sprawa  :)
15 października trzymam kciuki za pierwszą dychę w doborowym towarzystwie  :)
Ja dziś po dłuższej przerwie wybrałam się na 7 km, czas zacząć wracać do formy.
Julia II 2010
Ksawery VIII-IX 2011
Tymon III 2013

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #11471 dnia: 5 Października 2017, 07:17 »
Ja wczoraj biegałam pierwszy raz po dłuższej przerwie i już chyba jednak nie sprawa mi to tyle radości co bieganie bez pulsometru ;)

Za to wróciłam do jogi i kocham ponad życie :)

I rozglądam się za czymś dla siebie...może zacznę chodzić na jakieś aeroby do klubu?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #11472 dnia: 5 Października 2017, 09:15 »
Gosia a moze rowery/bieznia /trampoliny w wodzie ?  ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11473 dnia: 5 Października 2017, 09:20 »
Myslę o tych rowerach chociaż kilka lat temu bylam i mi się bardzo nie podobało.

Biezni nie cierpię, ale przez zimę będę musiała korzystać...

Woda dla mnie w zimę też odpada bo włosy za długo schną.

Trampoliny są ponoć mega mega niezdrowe dla stawów.

Myslę normalnie o jakiś zajęciach tybu TBC czy coś w tym stylu. Ł. mi chyba załatwi ok system ;)

Zresztą na pewno też idę na zajęcia z trenerem personalnym na siłkę. Czuję, że to już czas.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11474 dnia: 5 Października 2017, 11:23 »
Ja w tym roku jestem w plecy jeżeli chodzi o sport przez moje kolano. Ale od sierpnia jeżdżę na rowerze regularnie. Nawet teraz jeszcze jeżdżę i chce jak najdłużej. myślę, że wkręcę się w to bardziej i od przyszłego roku chce już fachowo do tego podejść. Muszę zmienić rower, kupić ubranie i kilka gadżetów. Zima idzie więc będzie czas na skompletowanie wszystkiego. Naprawdę pokochałam rower!

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #11475 dnia: 5 Października 2017, 12:41 »
Ja dziś wracam na basen :D 2 rok nauki pływania dla dorosłych :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #11476 dnia: 5 Października 2017, 13:09 »
Po pierwszym jakie efekty?
Sama sie zasyanawiam  ;D
Gdzie masz zajęcia i jaka ich cena

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11477 dnia: 5 Października 2017, 13:30 »
Ciri TBC jest super. bardzo brakuje mi tych zajęć.

Kasia u nas to ja i mój Syn byliśmy motywacja dla taty. Teraz jakby chciał to byłby szybszy ode mnie ale przecież nie o to w tym chodzi :-)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #11478 dnia: 5 Października 2017, 13:39 »
Sama się zastanawiam  ;D
Nie zastanawiaj się! IDŹ. Też uczyłam się pływać jako dorosła już osoba i to jedna z lepszych życiowych decyzji. Zakochasz się w pływaniu. Zobaczysz ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #11479 dnia: 5 Października 2017, 15:27 »
Ja po wakacjach wzielam sie ostro za siebie, znow biegam i ćwiczę 5 dni w tyg. Jest git, - 2kg w miesiąc, zostały 2 do wagi sprzed ciazy i 5 do mojej najniższej.

Offline KathGold
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11480 dnia: 5 Października 2017, 15:44 »
Ja po baaaaaardzo długiej przerwie zaczęłam biegać, po pierwszym razie miałam takie zakwasy, że myślałam że mi tak już zostanie :D Na szczęście teraz co raz lepiej :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11481 dnia: 5 Października 2017, 15:53 »
Po pierwszym jakie efekty?
Sama sie zasyanawiam  ;D
Gdzie masz zajęcia i jaka ich cena

Na starcie panicznie się bałam wody. Aktualnie kładę się sama na wodzie, snurkowałam z mężem w Chorwacji na głębokiej wodzie i przepłynę kawałek kraulem :D dla mnie mega postępy. Chodzę na Jodłową. Chyba 380 zł za semestr.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11482 dnia: 5 Października 2017, 17:12 »
Nie wyobrażam sobie życia bez basenu ;-)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11483 dnia: 8 Października 2017, 20:47 »
Melduję pozytywne zakończenie weekendu biegowego :)
W sobotę wraz z synem zaliczyliśmy bieg w Katowicach "Zdążyć przed rakiem". Bardzo fajna atmosfera, świetny bieg i w ogóle super :)
Poszło mi nieźle, jak zwykle gdzieś mniej więcej pośrodku, byłam 249/461 startujących :)
Mały  na dystansie 300 metrów poradził sobie świetnie, byłam przedumna :)

Dziś mimo deszczu i zimna pobiegliśmy w Orzeszu. Syn zajął 4 miejsce w swojej kategorii wiekowej :) Ja natomiast  68/96 startujących :) Wskoczyła życiówka, mimo że trasa trudna, bo z dwoma długimi podbiegami które do przyjemnych nie należały...:)

Fajne imprezy, jednak bieganie codzienne różni się od takiego imprezowego ;) Jestem zadowolona i dumna z siebie i z tego jak do  tego podeszłam, wciąż pamiętając że nie miejsce ma znaczenie, a fakt by dać radę i być zadowolonym z samego siebie.

Swoją drogą, znów pełno było osób którzy dziwnie podchodzą do tematu. Bieg na łeb na szyję byle szybciej, a potem kolka i ból. Potem znów masakryczna prędkość i znów pauza.... Nie rozumiem i chyba nie zrozumiem takiego podejścia do tematu...

Za tydzień najważniejszy, w moim mieście, 10 km :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11484 dnia: 17 Października 2017, 09:52 »
Popiszę sama ze sobą, a co tam :P
W niedzielę biegłam pierwszy 10km bieg. Jak pisałam, biegłam z tatą. Daliśmy radę i to najważniejsze.
Pogoda była okrutna ;) 25 stopni, trasa w ciągłym słońcu... Było ciężko, to była walka do samego końca.
Ogromny minus dla organizatorów... Trasa 10 km w takich warunkach, a w punkcie nawadniającym brakło wody... To było okropne. Harcerze tłumaczyli się, że mieli wodę dla 600 osób... A nas było prawie 1000!!! Brakowało mi już nawet śliny w ustach!! Na szczęście na trasie gdzieniegdzie przebijał się mąż  z synem, mały oddał mamusi swoją wodę... Z 500 ml butelki wody skorzystało 10 osób!!! Dzieliliśmy się z kim mogliśmy, by każdy choć łyka zrobił...
Ciary przeszły mnie gdy biegacze którzy ukończyli bieg   zgarniali butelki z wodą i... WRACALI by dzielić się  z nami, słabszymi... Piękne. Niesamowite.
Brawa należą się dla ludzi z domków,którzy gdy zorientowali się w sytuacji, szybko zorganizowali szklanki i napoje....
Jestem z siebie dumna, pobiłam o ponad 4 minuty swój dotychczasowy czas mimo warunków. Ale najpiękniejsza była ta atmosfera,którą stworzyliśmy na trasie, gdy niestety organizacja poszła w....

Kolejny bieg w Będzinie :) Bieg Niepodległości :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11485 dnia: 17 Października 2017, 10:43 »
Gratulacje Magda! Jesteś wielka !

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11486 dnia: 17 Października 2017, 12:57 »
A ja idę w piątek na spotkanie z trenerem. Biorę sobie dwa miechy na siłowni od 6 listopada skoro bieganie na razie odpada. Będę mieć ok system i planuje 3x w tygodniu siłownia i raz jogę, reszta dni zostaje dla męża.
W weekend basen.
Dieta nie działa... Zdrowa jestem...mam dość siebie ehhh

I na dodatek zgubiłam swojego ukochanego tom Toma

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11487 dnia: 17 Października 2017, 20:33 »
Gosia i widziałam, że maczfita masz. I jak? Zadowolona jesteś? Którą dietę wybrałaś? Dla mnie najlepsza z pudełkowych... chociaż ja się nadaję na pudełka maks na miesiąc...

Plan podziwiam, bardzo ambitny :)

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #11488 dnia: 17 Października 2017, 20:40 »
Ja ciągle czegoś nowego próbuje. Zumba już mi się znudziła i teraz chodzimy na 2 rodzaje cwiczen:
Jumping Fitness (Trampoliny)- to forma ćwiczeń fizycznych łącząca w sobie dużą dawkę wysiłku i zabawy. To specjalnie opracowany system treningowy, który pomaga wzmacniać i kształtować sylwetkę przy jednoczesnym czerpaniu frajdy ze skakania.

Do treningu wykorzystywana jest jednoosobowa trampolina o małych rozmiarach, na której wykonuje się ćwiczenia zaczerpnięte z różnych dyscyplin sportowych.

Jumping Fitness to trening, który składa się z czterech części: rozgrzewki, cardio, wzmacniania i rozciągania. Taki trening z wykorzystaniem trampolin zmusza mięśnie do szybkich, cyklicznych skurczów. Nie tylko wzmacniamy mięśnie, ale poprawiamy pracę układu sercowo-naczyniowego, stymulujemy procesy trawienne i wydalamy toksyny z organizmu. Oczywiście nie możemy przy tym zapominać o modelowaniu sylwetki i zmniejszaniu masy ciała. Na trampolinach można spalić nawet 1000kcal w ciągu godziny!!!! .... i jeszcze jedna najważniejsza zaleta- TRAMPOLINY SĄ DLA KAŻDEGO- nie obciążają stawów ;);)

3xs (strong, slim, sexy)- to ćwiczenia mające charakter wzmacniająco - kształtujący. Na treningach zwraca się szczególną uwagę na partie mięśniowe brzucha, pośladków i ud. Ćwiczenia polepszają kondycję fizyczną, wzmacniają i wysmuklają dolne partie ciała oraz likwidują zbędną tkankę tłuszczową. 3xS to praca przy użyciu gum, taśm, piłek i małych hantli. Wymagania kondycyjne i sprawnościowe są niewielkie i dla każdego możliwe do spełnienia. Polecane są osobom, które nie lubią skomplikowanej choreografii, czy bardzo intensywnego tempa .

Narazie jest zmęczona, spodoba i zadowolona po każdym.  Chodzę 2 razy w tygodniu .

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11489 dnia: 18 Października 2017, 07:16 »
Mi się też wszystko nudzi poza bieganiem, które obecnie nie sprawia mi frajdy i jogą, do jogi wracam regularnie od lat :)

Mysia MaczFit słaby, ja jednak najbardziej lubię BodyChief, ale teraz miałam dietę bez glutenu i bez laktozy i ona ogólnie jest dużo gorsza niż standard ;)
Wzięłam pudełka, bo nie chciałam dalej puchnąć, chociaż zatrzymałam proces tycia...Ale nie schudłam ani grama :D Zobaczymy co mi powiedzą na siłowni bo to jest taki 8 tygodniowy plan w celu zrzutki wagi więc oni też coś tam dietetycznie działają.

W ogóle powiem Wam dziwną rzecz...Od kilku miesięcy nie chce mi się jeść...jak kiedyś byłam głodna na 1500kcal to teraz jem bo wiem ze nastała godzina a jeść bym nie musiała, zdarzają się wyjątki ale ogólnie mogłabym nie jeść. Kiedyś musiałam zjeść śniadanie do 30min po wstaniu, teraz po 2h nadal mi się nie chce...Czy to starosc?