Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1511577 razy)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #10830 dnia: 2 Maja 2017, 12:35 »
madzia super się czyta taki wpis, oby tak dalej  :brawo_2: i jasne, że każda aktywność sie liczy, mój nowy przyjaciel  ;) ma w ustawieniach i rower i chód, więc przy okazji wczorajszej majówki wszystkie spalane kcal zostały policzone, chociaz potwierdza sie moje odczucie, ze przy bieganiu jazda na rowerze to czyste lenistwo  :P (biorąc pod uwagę wydatek energetyczny )
ja zwłaszcza fit - mamom chcialabym zwrócić uwagę na jeszcze jeden aspekt - nie dość, ze same szlifujemy forme, zeby dorównać naszym pociechom, to one sa bacznymi obserwatorami i naśladowcami - bo trudno zachecic dziecko to jakiejś formy ruchu, gdy rodzice sami w wolnym czasie "siedzą" na komórce czy laptopie...zgadnijcie,do czego wczoraj mój prawie 10-letni syn sam z siebie użył komórki?  ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #10831 dnia: 2 Maja 2017, 13:54 »
Mój syn ostatnio bronił mnie przed krytyka ;-) pochwalił się "a moja mama biega wieczorami jak tatuś kładzie mnie spac" na co szwagierka odp uśmiechem a jej maz zaczął się śmiać i jakieś głupie teksty. Moje dziecko urażone: "mama biega żeby być bardziej zdrowa i miec dla mnie więcej sił! I zeby też mieć mniejszy brzuszek. A ostatnio biegła 6 kilometrów! Jak bede duzy też będę biegać" żałuje że nie zrobiłam zdjęcia rodzince. Odbyłam już z  młodym długie rozmowy na temat tego dlaczego biegam a po co i jak długo i ile(bo  to maniak liczbowy jest ;-) )

Moja bateria w telefonie padłaby gdybym zostawiła włączone endomondo na cały dzień pobytu w zoo :-D więc nawet tego nie liczyłam.

Dawaj, do czego? nie zgadne :-D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10832 dnia: 2 Maja 2017, 14:19 »
masz bardzo mądrego synka,
niech dalej ripostuje malkontentów :-) mój telefon tez by pewnie padł,  ale testuje prezent imieninowy od męża :-* otóż moj rodzony syn rozłożyl sobie moja mate i odpalil na komorce jakis prosty trenig, no bo mama przeciez tez ćwiczy o poranku, a on musi miec formę na turnieje piłkarskie  :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10833 dnia: 2 Maja 2017, 14:33 »
Brawo, oby  tak dalej :-D
Może wychowamy pokolenie dzieci sportowych ;-) zamiast obecnych teraz na każdym kroku smartfonotabletomaniakow ;-)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #10834 dnia: 2 Maja 2017, 14:44 »
Miśka, wolałabym mieć km w zegarku. Nie zawsze chce mi się kreślić trasy w endo. Mam jeszcze 2 miesiące do urodzin - może coś znajdę w fajnej cenie.

Na słabą baterię polecam powerbank :) mam taniochę z Pepco i mnie zadawala :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10835 dnia: 2 Maja 2017, 14:56 »
japcio ale weż poprawkę na to, ze wyznaczanie trasy w zegarku tez się odbywa na zasadzie gpsa, a on bywa zawodny -wystarczy gorsza pogoda czy wbiegnięcie w jakąś "dolinę" , nawet obecny naprawde wypasiony model mojego meza potrafi troche przekłamać kilometraż ...dlatego dla mnie to sa tylko fajne dodatki gadżetowe, mam wyznaczone swoje stałe wybiegi  na podstawie google maps i w zalezności od potrzeby skracam lub wydłużam, teraz przykładowo musialam zrobić porzadki na endomondo bo tak mi podublował treningi, ze w podsumowaniu kwietniowym wyszło ponad 200 km  :P
madzia dokladnie tak, chociaz od moich hantli to go na razie odganiam  ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10836 dnia: 2 Maja 2017, 15:04 »
Powerbanka mam ale chyba nawet on nie ogarnie 7 godzinnej pracy :-D chyba że jakiś mocniejszy.'

Też mi czasem wyskakuje powiadomienie że traci się sygnał gps. Ale już też mam swoje stałe  miejsca...

Z  telefonem biegam ale mam świetna bluze z  głęboka kieszenia w środku. Idealne na telefon i zeby słuchawki nie spadały ciągle. Nawiasem mówiąc, bluze  zakosilam mezowi :-D jak się rozkręce to dorobie się własnej.

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #10837 dnia: 2 Maja 2017, 18:33 »
madzia_n mądrego masz synka :)

japcio TomTomy są chyba w przystępnej cenie, Polar M400 też staniał - miałam go kiedyś, bardzo mnie wkurzał :P

Smoczyca nie żartuj, gdzie Ty masz te dodatkowe 5 kg, chyba na uszach  :P

Serio serio :) Bo wiecie .. ja jestem czekoladoholikiem. Takim prawdziwym. A zjadanie tabliczki czekolady dziennie wcale nie idzie w parze z ładną figurą :P

chociaz potwierdza sie moje odczucie, ze przy bieganiu jazda na rowerze to czyste lenistwo  :P (biorąc pod uwagę wydatek energetyczny )

Nie bluźnij :P Po prostu nie miałaś jeszcze prawdziwego treningu rowerowego. Wczoraj jak zrobiliśmy 47 km na rowerze, 22 km jechaliśmy CAŁY  CZAS pod wiatr. Pośladki dostały nieźle w kość, chociaż i tak nie było najgorzej, bo chodzę na spinning przed maratonem.

A jak przypomnę sobie treningi kolarskie przed triathlonem, gdzie trzeba było zrobić 40 km w 1,5 godziny... Matko, jak ja tego nie lubiłam...  Tym bardziej się cieszę, że teraz mogę pojeździć sobie trochę wolniej. Także Miśka, wszystko przed Tobą  :P

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #10838 dnia: 3 Maja 2017, 07:18 »
Japcio a ja bym Ci właśnie polar m400 poleciła.  Sama go mam prawie rok i jestem bardzo zadowolona. Noszę ciągle.  Ma różne profile, do tego bardzo motywujący pomiar aktywności dziennej. Ja.mam z pasem hr. Oczywiście są lepsze sprzęty ale za tą cenę polar jest extra, do tego spełnia swoje zadanie. 

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10839 dnia: 3 Maja 2017, 08:14 »
smoczyca ja oczywiście pisałam o typowej wycieczce miejskiej,  przygotowanie do triathlonu to juz wyzsza szkoła jazdy  i raczej jak dla mnie to nie w tym życiu :P co do czekolady to byly tu ostatnio wyznania czekoladocholiczek  ;) ja gdybym jadła tabliczke na raz to bym chyba miala ze 20 kg na plusie ;D. o tym polarze to kojarzyłam, ze na niego narzekałas, co teraz masz ? Ja mojego gear fita lubie coraz bardziej i nosze cały czas  :-)   dziś rodzinna mila z okazji konstytucji,  ja z córka na luzie,
a chłopaki pewnie beda biegli na życiówki

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #10840 dnia: 3 Maja 2017, 20:51 »
miśka stajesz się moim guru :D kolejna radę którą sobie zapamiętałam to nie nastawiać się na kilometry, po prostu wyjść i biec i co - 11km - rekord :D i czuję się doskonale :)
natomiast padła mi komórka w trakcie i mi się nie zapisało  ::)
« Ostatnia zmiana: 3 Maja 2017, 20:57 wysłana przez ciriness »

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10841 dnia: 3 Maja 2017, 21:59 »
ciriness no co Ty, ja tylko prosty biegacz-amator  z pewnymi wypracowanymi juz metodami  :) najwazniejsze, że Ty wiesz, ile przebiegałaś, swoją drogą to komórkę się ładuje na maxa przed wybieganiem  ;)
za nami co prawda tylko mila, ale w wersji rodzinnej i super atmosferze, pochwale się, ze syn był pierwszy wśród dzieci i dostał specjalną nagrodę  :)  potem ognisko, więc w sumie co spalilismy, to i przejedliśmy  ;D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10842 dnia: 4 Maja 2017, 06:36 »
pobiegane imieninowo prawie 13 km  :) wszystkiego najlepszego dla forumowych Monik, niech aktywność fizyczna przysparza Wam jak najwiecej endorfin  :bukiet:

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10843 dnia: 4 Maja 2017, 06:45 »
Wszystkiego najlepszego!!! :)
Monia, o której ty wstajesz?????
U mnie @, więc nie biegam. Zresztą dzisiaj pada. I trzeba wrócić do pracy.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10844 dnia: 4 Maja 2017, 06:50 »
japcio dzięki  :-*  dziś wybiegłam ok 5 rano, bo wlasnie też czeka mnie powrót do obowiązków i stąd krótsza trasa , ja sie taka sama budze, zwłaszcza teraz, jak stres komunijny mnie dopadł   ;) i  chyba tez uciekłam przed deszczem, bo chmury u nas już się zbierają...

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10845 dnia: 4 Maja 2017, 07:31 »
a u mnie właśnie chyba jednak lepiej biega sie wieczorem :) miśka tel miałam naładowany ale już 3 raz mi się po prosty zawiesił i wyłączył w trakcie biegu, może go na gwarancje oddam...

ja lubię biegać w deszczu  ;D

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #10846 dnia: 4 Maja 2017, 17:09 »
W Polarze to chyba trafiłam na jakiś wadliwy model. GPSa potrafił mi szukać nawet 8 minut, a sygnał zgubił mi 2 razu już podczas pierwszego biegu. A danych z pierwszego maratonu nie mam, bo, nie wiedząc czemu, nie zapisał mi NIC. To była kropla, która przelała czarę. Bardzo się zraziłam do tej firmy.

Miśka, teraz mam Suunto Ambit 3 Sport Sapphire. Szukałam czegoś, co byłoby odpowiednie do triathlonu i miało długą baterię do maratonu w górach. Po przebiegnięciu maratonu w Polarze baterii niewiele mi już zostało, zaś z Suunto biegłam w Górach Stołowych 9 godzin i bateria spokojnie wytrzymała. Tylko muszę kupić nowy pasek do HR, bo ten od jakiegoś czasu pokazuje mi głupoty. 

Co do biegania w deszczu - po maratonie w Rzymie na plecach mam piękne blizny po biegu w ulewie :P

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10847 dnia: 4 Maja 2017, 19:58 »
Ja właśnie pędze na tbc. Mama się zlitowala, i chyba to nagroda za to że jej  Fryzjera na komunie Załatwilam ;-) tak czy siak została z młodym.

Wczoraj pobiegane 5.5 km, ale Dumna  z siebie jestem bo biegłam 12 minut bez przerwy na marsz. Idzie  mi  coraz lepiej i coraz częściej lapie się na tym że lepiej ni ciągle biegać niż robić przerwy na marsz :-)

Misia wierz mi. Motywujesz! I ja także masę twoich słow mam w  głowie :-)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10848 dnia: 4 Maja 2017, 21:52 »
smoczyca fajne cacko  :)  ja aktualnie mam coś takiego https://www.tabletowo.pl/2016/06/29/recenzja-samsung-gear-fit-2-opaski-ktora-pomoze-ci-byc-fit/ jak na moje potrzeby, to az za duzo funkcji, wiec dopiero się go uczę  ;D
madzia już mi tu nie słodz w imieniny  ;) a  na serio to cieszę się, że moje niektóre wypowiedzi motywują, u Ciebie naprawdę sa bardzo wymierne postepy, oby tak dalej - Twoje nogi już przechodzą w tryb run  :brawo_2:
u mnie od jutra doslownie bieganina przedkomunijna, więc taki typowy bieg to pewnie już zalicze na spokoju po 7 maja  :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10849 dnia: 5 Maja 2017, 11:17 »
Czasem trzeba trochę poslodzic ;-)

Sukcesów ciąg dalszy. Weszłam dziś w spodnie które miałam na sobie na roczku syna. Były luźne. Jeszcze 2 miesiące temu nie byłam w stanie zapiąć ich na siłę. Życie jest piękne :-D

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10850 dnia: 5 Maja 2017, 12:58 »
Zaczęlam dzisiaj majowe wyzwanie z Anią Dziedzic na dolny brzuch - kurde! tylko 20 min a lał się ze mnie pot i wszystko boli, mega są jej ćwiczenia :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10851 dnia: 5 Maja 2017, 16:09 »
Muszę chyba obejrzeć te treningi. Kolejna osoba poleca :-) masz może link?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10852 dnia: 5 Maja 2017, 16:32 »
Czytam was i wyć mi się chce.
Endokrynolog nadal nie pozwala mi sie ruszac...nadzieja w nastepnych badniach.

Juz jestem gruba jak beczka.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10853 dnia: 5 Maja 2017, 18:09 »

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #10854 dnia: 5 Maja 2017, 21:49 »
O ja też dzisiaj ten zestaw z fit mum zrobiłam, dobrego 10 min na wew.cześć ud z yt i 15 min z Mel B.  Jak dla nie Fit Mum to nr 1.

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #10855 dnia: 6 Maja 2017, 08:43 »
Kurde. Dziewczyny kopnijcie mnie w d...! Blagam. Ile czasu mozna sie brac za siwbie i nic nie robic:( jestem zalamana swoja postura...  do roczku synka mialam wrocic do formy...a tu jest kosmoa... dlaczego nie potrafie isie zmobilizowac?? Dlaczego ?!?!?!
Mam wszystko co potrzeba... i jestem ubrana od stop do glow do cwiczen i maz wraca z pracy ok 15.30. Sa mozliwosci....a ja jak taka d... wolowa.... dlaczego?:( ide na silke nadworna. Trzymajcie kciuki by to byl krok pierwszyi nie ostatni...:(
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #10856 dnia: 6 Maja 2017, 08:54 »
To wszystko siedzi w głowie. Ja tez miałam lenia, ale przyszedł w końcu ten piękny dzień, ze poszłam pierwszy raz, potem drugi i tak mi się spodobało, ze gdy mam kilka dni przerwy to już mnie nosi :)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10857 dnia: 6 Maja 2017, 08:55 »
Violiza, czy ty jesteś z Bydgoszczy? Możemy stworzyć bydgoską grupę biegającą :)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #10858 dnia: 6 Maja 2017, 10:01 »
Ania, problwm w tym ze mi sie podoba, a i tak mam lenia:(
Japcio jestem z Bdg. Jednak moja waga na chwile obecna nie pozwala raczej na dluzszy bieg...  ale na przyszlosc pisze sie obiema rekami i nogMi. Super pomysl!:)
Pocwiczylam 40min na silce. Jestem szczesliwa. Po do domu bieglam 4min i dostalam zadyszki ze srednio z oddechem i sie zainhalowalam:/
Ale czuje sie super:)) oby sie udalo ruszyc na dobre.
Ciri, chcialab jeszcze dzis zrobic ten trening co Ty na brzuch. Mam nadzieje, ze sie zmobilizuje.
Sprawdzcie mnie dziewczyny!

Aha, czy moglabym Was wykorzystac do mobilizacji:D chyba sie przed Wami obnaze (ale tylko liczbowo:p) tylko maz zna moja wage. Ja sie jej boje nawet na glos wyppowiedziec tak mnie boli... ale gdybym moze tu napisala to moze by m ie to zmobilizowalo???
Moze wyznaczyla cele pod wasza kontrola i moze doszlabym do siebie...???

Czuje sie super po ruszeniu tylka. Naprawde ekstra! Swietna jest ta silownia na dworze. Powietrze...kolo lasku....genialnke. nigdy nie lubilam cwiczen z ekrenem laptopa...choc chcialab dzis zrobic co Ty ciri wczoraj...
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10859 dnia: 6 Maja 2017, 10:09 »
Najgorzej zrobić pierwszy krok. Później już z górki.
Ja się nie poddaje i wczoraj godzinkę jeździłam na rowerku w domu. Ale stwierdzam że godzina to za dużo bo już czulam kłucie w kolanie. Teraz wsiadłam i pół godzinki mam zamiar pedałować. :) Tak codziennie po pół godzinki to zawsze coś. :)