Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1513801 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #10860 dnia: 6 Maja 2017, 11:49 »
Tak naprawdę można się dwoic i troic ale jeśli coś w głowie nie przeskoczy to nie zadziała. Przynajmniej ja tak miałam.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #10861 dnia: 7 Maja 2017, 08:33 »
Wymęczyłam się wczoraj wieczorem z Mel B :) Pogoda do biegania fatalna (deszcz, grad), więc ćwiczyłam w domu.

Dzisiaj jedziemy z dzieciakami na trampoliny, więc będzie trochę ruchu :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #10862 dnia: 7 Maja 2017, 12:42 »
U nas dzisiaj Wings For Life, fajny klimat, udało mi się trochę pobiegać jak młody spał :D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10863 dnia: 7 Maja 2017, 13:44 »
Ja dziś podjełam decyzje, ze mam gdzies zakazy i jak poczuje, ze mi pikawa mocniej bije później zbyt długo to po prostu odpuszczę.

Zacznę od czegoś delikatniejszego.
Teraz jeszcze tylko znaleźć chwilę...
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10864 dnia: 7 Maja 2017, 13:44 »
Ciri, zapomniałam o tym biegu. Można było w dowolnym miejscu na świecie biegać z aplikacją. Zła jestem.

Trampoliny super! Polecam :)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #10865 dnia: 8 Maja 2017, 12:07 »
Dla mnie nie ma z górki po pierwszym kroku niestety...

Słuchajta, stał się dzisiaj cud. Młody poszedł spać, a ja zamiast ogarniać chatę/obiad/szykować się na basen etc... ruszyłam swój tłusty t.....
i mimo brak możliwości wyjścia, poćwiczyłam w domu, 10 min stepperku i 20 min rowerek, to mój mały OGROMNY sukces.
Wiem, że to dla Was tyle co nic, ale dla mnie duże coś.
Mam nadzieje, że wieczorkiem uda się skoczyć na siłkę, po sobocie tak mnie łydy bolą, że nóg prostować do końca nie mogę...
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10866 dnia: 8 Maja 2017, 13:37 »
Brawo, violiza :)

Ja jestem cała obolała po trampolinach. Ale wrócę tam, bo fajnie było :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10867 dnia: 8 Maja 2017, 15:16 »
Mnie prawie ciągle nogi bola ;-) ale już się przyzwyczailam do prawie ciągłego bólu. cóż. nie daje im  odetchnąć to bola  ;-)

Wczoraj przebiegłam 10 km! Jestem z  siebie dumna. szczęśliwa jak nie wiem co. Niemożliwe staje się możliwym. Na początku biegłam z  przerwani na marsz ale po 3 km zaczęłam biec przed siebie i biegłam i biegłam. Aplikacja liczącą minuty dawno  się wyłączyła a ja biegłam i biegłam. Miałam po ponad 5 km skręcić do domu ale włączyła mi  się Fajna piosenka. Potem zaczęło kropic i fajnie się biegło. A potem pomyślałam czemu by nie dobiec do 10 km... Tak więc prawie 50 minut ciągłego biegu, wcześniej 25 minut biegu  i marszu. Cudownie!

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #10868 dnia: 8 Maja 2017, 19:17 »
Super!gratulacje:) a z czym biegasz?
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #10869 dnia: 8 Maja 2017, 19:50 »
anusiaaa, a co się stało, że nie możesz ćwiczyć? :(

violiza, brawo!

madzia_n, trochę spokojnie z tymi kilometrami. Ciało od razu nie jest gotowe na taki dystans. Potrzeba trochę czasu

A ja właśnie wczoraj biegłam Wings for Life  ;D Już 3. raz :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10870 dnia: 8 Maja 2017, 20:18 »
Hmm, wydaje mi się że gdyby nie było gotowe, odczułabym to ;) A ja mogłabym biec dalej jeszcze... :) Nawet zadyszki nie miałam ;) Ani dziś zakwasów...

Do sygnalizowania minut używam "Caynax HIIT - trening interwałowy", a tak normalnie endomondo.

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #10871 dnia: 8 Maja 2017, 20:39 »
Nie chodzi o wydolność, tylko o stawy. A efekty możesz odczuć za kilka tygodni, albo miesięcy...

Ale to może ja jestem przewrażliwiona  ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10872 dnia: 8 Maja 2017, 21:01 »
Madzia, nie wiem, jak to robisz :) 10 km? wow
Ja nie dobiłam jeszcze do 6.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10873 dnia: 8 Maja 2017, 21:03 »
Ja się nie znam :) Biegło się fajnie, przyjemnie, no to biegłam...
Może zrobiłam błąd, może nie... Dowiem się za jakiś czas :D Oby wszystko było ok. Ale jestem nowicjuszką więc różnie może być.

Japcio, ja też nie wiem. To było niesamowite. Nie do opisania... Jakby organizm sie zawiesił w trybie: bieganie. Ja na co dzień też robię 5-6 km.
Heh, chyba próbuję wybiegać stres, może stąd taki "power".

Naprawdę dawno mnie nic nie kręciło tak jak to bieganie. Rodzina kiwa głową przerażona, nienawidziłam biegania! W szkole miałam problem przebiec jedno kółeczko bieżni :P I tylko syn na każdej prostej daje mi wyzwania: "Mama, ścigasz się ze mną? :D "
« Ostatnia zmiana: 8 Maja 2017, 21:05 wysłana przez madzia_n »

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10874 dnia: 8 Maja 2017, 21:09 »
Nie stresuj się tyle, bo zaraz półmaraton wybiegasz ;)

Kupiłam nowy stanik do biegania. Wzięłam kilka do przymierzenia - jakiś adidas, nike i jakiś najtańszy, który przypasował i go kupiłam. A mój małżon "No tak, najdroższy stanik wzięłaś, Under Armour, super firma" (w żartach, oczywiście). Myślałam, że kupuję "nonejma", a tu taka wpadka - nie znać tak znanej marki ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10875 dnia: 8 Maja 2017, 21:17 »
Magda ja Cię rozumiem bo ja miałam tak samo, w liceum miałam zwolnienie z biegania  ;D a 10km miałam identycznie, któregoś dnia wyszłam i pobiegłam i dobrze się biegło to biegłam dalej. Potem biegałam 5-7km a teraz znowu miałam dzień, że super się biegło i wpadło 11km..
U mnie to jeszcze brak snu się przekłada na kondycję, ja to widze, bo im gorsze są noce tym mniej mam sił biegać  ::)

A z tym Wings For Life to mój Kuba tak przeżywał w tym roku, że szok, bo widział w TV i widział z okna i nie mógł ogarnąć, no i samolot latał i potem helikopter i wszyscy biegli, a on biegał od okna do okna i piszczał z radości :D
Mieszkania nad Maltą będzie mi strasznie brakować  ::)

« Ostatnia zmiana: 8 Maja 2017, 21:20 wysłana przez ciriness »

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10876 dnia: 8 Maja 2017, 21:18 »
No i stało się :) Poćwiczyłam. Na początek 45 min ale zawsze coś :) Super. Micha mi sie cieszy.

anusiaaa, a co się stało, że nie możesz ćwiczyć? :(

Mam chorobę Gravesa i Basedova, a jednym z jej objawów jest tachykardia.
Wyniki miałam z kosmosu. PIkawa biła tak szybko, że internista skierował mnie do szpitala bo myślał, że mam tętniaka aorty ;)
Teraz już jestem na tabsach i jest spoko.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10877 dnia: 9 Maja 2017, 08:20 »
Zapisałam się na swój pierwszy bieg w życiu na marzec  ;D teraz mam 10 mscy żeby złamać barierę 1h na dychę  ;D no żeby wstydu nie było ;)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #10878 dnia: 9 Maja 2017, 10:38 »
czy ktoś tu sie stęsknił ?  ;) tak tylko podczytywałam z doskoku, bo za mną impreza komunijna i ogarnianie przyjezdnych gości, ale super, ze trenujecie i sa widoczne postepy  :brawo_2: ja od jutra ostro wracam na biegowe ściezki (choć wg zegarka to w chodzie tez sporo km przez te 4 dni zrobiłam  ;D )
madzia co do zasady zgadzam sie ze smoczycą - jest taka bariera kilometrowa organizmu, po której możesz biec i biec, ale trzeba tez właczyć trochę zdrowego rozsądku, dłuższe wybiegania mocno obciązają stawy, zwłaszcza, jesli biegasz po asfalcie a nie masz butów z dobra amortyzacją - aha zeby nie było ja absolutnie nie chce zniechęcać, ale chyba nie chodzi o to, zeby chwalic się km i zaraz złapać kontuzje, ja wydłuzałam tak po ok 2 km, czyli 5, 7, 9 11 itd...
ciriness no co ty, wyprowadzasz się z malty?  kto mi bedzie w razie czego za rok dzieci na wingsie pilnował  ;D i wstyd to kraść, wiadomo, ze trzeba się przygotować, ale dużo zalezy od pogody, ogolnej kondycji, sytuacji na trasie...mnie na zadnym wybieganiu nie łapaly żadne skurcze, a na pierwszym pólmaratownie na ostatnich 2 km sie pojawiły i ledwo dobiegłam...także moj plan podstawowy to w całośc przebiec trase  :)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #10879 dnia: 9 Maja 2017, 11:06 »
Idę dzisiaj do.mojej dietetyczki na pomiary. Waga wygląda fajnie, tylko ciekawe co w składzie wyjdzie.

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10880 dnia: 9 Maja 2017, 11:09 »
miśka a jak tam komunia? pisz jak się udało :)

oczywiście biorę sobie Twoje dobre rady jak zwykle do serca :D No niestety wychodzi na to, że za rok już tu nie będziemy mieszkać  ::) ale nadal blisko Poznania zatem propozycja aktualna wciąż  ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10881 dnia: 9 Maja 2017, 11:24 »
I właśnie dlatego napisałam, że jestem tylko amatorka ;-) i nie upieram się przy swoim :-)

Wiadomo że to nie o chwalenie się chodzi :-) tak czy siak, czy zrobiłam dobrze czy źle, to było cudowne uczucie :-D

Ciri ja też gdy jestem zmęczona mam gorsza formę. Zmęczona w sensie nie wyspana. Czasem na nogach od 4 rano cały dzień wiadomo, a biegać chodzę około 18-19 lub później. Brak snu w takich chwilach daje się ze znaki o czym informuje mnie nawet endomondo ;-)

Misia, jak komunia? :-)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10882 dnia: 9 Maja 2017, 11:33 »
nie chce tu zaśmiecać wątku, krótka relacja jest w komunijnym domie wariatów  :) napisze tylko, ze to trochę jak ze ślubem - tyle przygotowań, stresu, a potem ten dzień mija nie wiadomo kiedy...za to goście komplementowali i uroczystość w Kościele ( w tym moje czytanie  ;) ) i pózniejsze przyjecie w lokalu, wiec warto było sie zaangazować  :)
Ciriness spoko, jak znam zycie, to akurat w terminie wingsa będzie komunia naszych chrześniaczek, z kolei za dwa lata mojej córki, wiec pewnie realny termin to 2020  ;D
Nika skoro Tobie przedpadł półmaraton poznański, to nie mas ochoty na szczeciński? Tak w ogóle to sobie pomyslałam, ze fajnie byłoby zrobić jakiś mini zlot naszych forumowych biegaczek i jakis dystans sobie zaliczyć, co Wy na to ?  :brewki:

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #10883 dnia: 9 Maja 2017, 11:52 »
Mi bardzo zależało aby właśnie ten Poznański Półmaraton zaliczyć...ale spot jak najbardziej. Może właśnie Maniacką lub półmaraton w Poznaniu?

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10884 dnia: 9 Maja 2017, 12:07 »
ja myslałam o czyms w tym roku  :) moze bieg mikołajkowy w Policach? Fajna atmosfera, można się przebrać  ;D i zawsze są ciekawe pamiątkowe medale  :ok:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10885 dnia: 9 Maja 2017, 12:38 »
Żeby to trochę bliżej było...

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10886 dnia: 9 Maja 2017, 12:51 »
madzia spoko, Ty mi masz jeszcze podać termin wakacyjny, to moze sie zgramy na indywidualny bieg w Rewalu  ;D

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #10887 dnia: 9 Maja 2017, 18:39 »
Ehh, czytam Was i jestem zła. Nie po drodze mi ostatnio z treningami, od miesiąca nie biegałam i nie mogę d... ruszyć. Nie pomaga to, że odstawiam małego od cyca, redukuję karmienia i piersi co chwila są mega ciężkie, bo laktacja się zmniejsza powoli. Ehh.,

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #10888 dnia: 9 Maja 2017, 18:50 »
pij szałwie;) lecytyna też zmniejsza ilość ale zwiększa wypływ...

Offline amuszta

• bywalec
« Odpowiedź #10889 dnia: 9 Maja 2017, 20:05 »
Melduje sie i ja po majowce.
Przez ten tydzien nie biegalam ale b. duzo chodzilam. I dzis moja zyciowka 12, 5 km. Jest moc! 
Na wspolny bieg tez sie pisze. Ale raczej 10 bo pol maratonu raczwj nie dam rady.