Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1507640 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline _patka_

• Chuck Norris
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #6750 dnia: 4 Sierpnia 2014, 22:25 »
Ja pocwiczylam, najpierw cardio z fitness blender pozniej przysiady ze sztanga i martwy ciag... Ciekawe jak jutro bedzie  8)
Smoczyca jak Ty cwiczysz ze sztanga to ile powtorzen robisz i jakie cwiczenia konkretnie robisz? Aa i jaka waga?
Pomoz mi cos ulozyc i dostosowac do mnie... Cienka jestem jesli chodzi o "kulturystyke"

Aha... W sumie troche nabieram wody, a,e czy ona mi potrzebna? Musialabym sprobowac :D
A to jego konkretna nazwa tak?

Asia zbys sie szybko nie znudzila to mieszaj wszystko co sie da. Na razie i tak musisz soalic tluszcz, a skora napnie sie sama. Najwazniejsze to nie orzestawac.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #6751 dnia: 4 Sierpnia 2014, 22:29 »
Ja dziś tiffoczki, melB i przeprosiłam się z ławeczką do brzuszków :)

na początek zrobiłam tylko 50 bo nie wiedziałam jak moja rana po cc sie na to zapatruje ;) nie dawała znaków wiec jeśli jutro w ciagu dnia też nie będzie dawać to zrobię więcej :)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #6752 dnia: 4 Sierpnia 2014, 22:31 »
Liliann, nie nudzą Ci się personalne?  ;)

selena, to po co się ważysz kilka razy w miesiącu?

Kilka razy, ha ha, ja się codziennie ważę :-D. I nie mówcie mi, że tak się nie powinno, bo to najlepiej działa na moją psyche  ;D. Poza tym widzę nieznaczne wahania jak np. zjem coś cięższego (700g bobu np.  ::)) i kiedy się tego pozbywam  :D.

'Se' pobiegałam, nawet nie w połowie burza się rozpętała  ::). Ale za to daliśmy z mężem czadu na brzuchy, 30 min intensywnych ćwiczeń, plus ja hula, a mąż pompki jeszcze.

Z ciekawości, umie któraś robić 'męskie' pompki? A ile damskich zrobicie?

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6753 dnia: 4 Sierpnia 2014, 22:35 »
Meskich troche zrobie, ale wciaz za malo ;)
Z damskimi juz prosciej...
Ja ostatnio mam smaka na kiszone ogorki co pomaga w trawieniu jak wiadomo, pelno blonnika jest w nich ;))))

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #6754 dnia: 4 Sierpnia 2014, 22:37 »
Smoczyca jak Ty cwiczysz ze sztanga to ile powtorzen robisz i jakie cwiczenia konkretnie robisz? Aa i jaka waga?

Zależy :) Czasami robię obwód stacyjny i robię np. przysiady, wykroki z hantlami, przysiady z jedną nogą na stepie i unoszenie bioder na macie.

Jeśli chodzi o same przysiady to teraz mam mniejszy ciężar - 7,5 kg (jak wspominałam mam tendencję do nabierania masy mięśniowej, dlatego ćwiczę na mniejszych, ale intensywniej). Robię  serie i np. robię najpierw 10 zwykłych przysiadów, albo 15, później robię przysiad "na 2", później "na 3". Na koniec serii robię przysiad i zastygam w takiej pozycji na tyle ile mogę. Czasami ćwiczę z większymi ciężarami (20-30 kg), żeby raz na jakiś czas ciało dostało bodziec - wtedy robię zwykłe przysiady.

Po martwym ciągu gwarantuję ci zakwasy jutro ;) Ja czasami robiłam jeszcze skłon "dzień dobry"

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #6755 dnia: 4 Sierpnia 2014, 22:38 »
tam miało być "robię 4 serie" ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6756 dnia: 4 Sierpnia 2014, 23:08 »

Z ciekawości, umie któraś robić 'męskie' pompki? A ile damskich zrobicie?

Męskich robie 10-11 (to pozostałości po P90x) i jestem z tego bardzo dumna. Jak zaczynałam to nie potrafilam zrobić nawet 1 damskiej ::)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #6757 dnia: 4 Sierpnia 2014, 23:25 »
Liliann, nie nudzą Ci się personalne?  ;)

nie bo każdy jest inny...
Poza tym za-kumplowałam się z moją trenerką
i ona jest "moim batem"
zawsze może sprawdzić czy chodzę do klubu czy nie  ;D ;D ;D

Aha... W sumie troche nabieram wody, a,e czy ona mi potrzebna? Musialabym sprobowac :D
A to jego konkretna nazwa tak?

Hydrochlorotiazyd tabl po 12,5mg...
tylko, że to się stosuje jak naprawdę jest zastój...to jest lek - nieumiejętnie stosowany może krzywdę wyrządzić...
no i jest na receptę off course...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #6758 dnia: 5 Sierpnia 2014, 01:22 »
Ja pompek męskich robię 7-11 ;) od dnia zależy.Jeszcze zależy jak nogi i ręce się ułoży. :P Najmniej "na pająka" zrobię.
A damskich jakoś nigdy polubić nie mogłam i tak mi pozostało.
Dziś godzina na rowerku,Skalpel II (bo dawno nie robiłam) i trochę hula hoop.Na więcej Czort nie pozwolił.

Monika to,żeś Skromniacho pojechała z tymi nogami ;) zwłaszcza teraz po Robocopie-choć noga zaczyna już wracać do poprzedniego kształtu i wymiaru,ale jednak.....
Smoczyca póki czekam na swoją sztangę,powiedz jak ćwiczysz z kettlebell'em.Trzymasz pomiędzy nogami podczas przysiadów i biodrami wypychasz do góry podczas podnoszenia się,czy inne modyfikacje stosujesz?

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6759 dnia: 5 Sierpnia 2014, 08:14 »
Wow, męskie umiecie? Ja nie umiem :-D. Ale jeszcze niedawno nie potrafiłam jednej damskiej właśnie, a teraz umiem 25 :-D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #6760 dnia: 5 Sierpnia 2014, 09:16 »
melduje, że wczoraj wieczorem odpuściłam ;)  ale za to dziś pobiegane intensywnie 8 km plus ćwiczenia na mięśnie brzucha i  ramiona z  hantlami z fitappy oraz  tiffoczki - już musiałam dodać taki regularny trening, bo o ile nogi spoko dają radę, to już mnie bez ćwiczeń inne mięśnie bolały ::)
pytanie, co Wy rozumiecie pod pojęciem męskie pompki :) ja na początku miałam bardzo słabe ręce ale głównie po turbo spalaniu Ewki się wzmocniły na tym "bark bark nadgarstek nadgarstek" :), teraz ciężarki dają radę i takich pełnych pompek to zrobię z 6-7  ;D
sandra Ty już tu nie kokietuj, bo widzialam wcześniej nogi na fejsie i jeszcze sztangi się nie doczekasz  :P

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6761 dnia: 5 Sierpnia 2014, 09:44 »
Miska - męskie pompki to takie zwykłe, bez podparcia na kolanach "te są babskie" ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6762 dnia: 5 Sierpnia 2014, 09:48 »
Po anusia mnie ubiegla bo wlasnie mialam pisać o pompkach.
ja dopiero zaczynam czuc wczorajszy trening.  8)
mialam dzisiaj w planach biegnie ale nie wiem czy moje nogi to wtrzymaja...

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6763 dnia: 5 Sierpnia 2014, 11:59 »
ok to doprecyzuje fotką -  takie to męskie? 

jesli tak, to dziś właśnie w zestawie na brzuch fitappy mnie męczyła takimi przez 5 serii  ;D

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #6764 dnia: 5 Sierpnia 2014, 12:21 »
Smoczyca mam hantle tylko ::) A jakie sprzęty masz jeszcze na myśli? :)

Joasia mi dziś goraczkuje, zapewne po szczepieniu. Z rąk mi od rana nie schodzi... Biedactwo moje. Trening przekładam na wieczór..

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #6765 dnia: 5 Sierpnia 2014, 12:41 »
ziomaleczka - mówiąc o "sprzęcie" miałam na myśli gumy, hatle, kettle itd. Jak masz hantle to jest super, możesz całe ciało poćwiczyć.

Smoczyca póki czekam na swoją sztangę,powiedz jak ćwiczysz z kettlebell'em.Trzymasz pomiędzy nogami podczas przysiadów i biodrami wypychasz do góry podczas podnoszenia się,czy inne modyfikacje stosujesz?

Po opisie domyślam się, że chyba ci o tzw. swingi chodziło. Też można robić . Ja nie robię, bo swingów nie lubię :P Robię normalne przysiady z kettlem, przysiad z jedną nogą na stepie i unoszenie ciała w górę. Robię coś takiego jak tu w minucie 3:59   Tylko ja za każdym razem robię przysiad - fajnie się przy tym można zmęczyć  :) kettla używam też np. do ćwiczenia barków

Miśka męskie pompki tak mniej więcej wyglądają, chociaż to zdjęcie pokazuje bardziej ćwiczenie tricepsa niż klatki piersiowej. Pompka typowo na klatę wygląda trochę inaczej :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6766 dnia: 5 Sierpnia 2014, 12:43 »
inne ułożenie rąk...
to faktycznie "tricek"
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6767 dnia: 5 Sierpnia 2014, 12:47 »
Jak masz hantle to jest super, możesz całe ciało poćwiczyć.

Jakieś sugestie? Linki? :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6768 dnia: 5 Sierpnia 2014, 17:03 »
ale jesteście skrupulatne ;) chodzilo mi tylko o ogólne ułożenie ciała, czyli te damskie, często występujące jako element cardio to podparte na kolanach  :)
ziomaleczka fittapy ma sporo różnych treningów z hantlami, tylko polecam zaczynać od najlżejszych, żeby nie przedobrzyć, ja ostatnio robiłam takie http://fitappy.eu/2014/06/16/cwiczenia-na-fajna-ksztaltna-pupe-i-odlotowe-nogi-%e2%98%85-trening-plyometryczny-i-z-obciazeniem-fitness/, ,

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6769 dnia: 5 Sierpnia 2014, 17:20 »
Mialam biegać ale nogi nie dadzą rady, wiec dzisiaj brzuch i ramiona i plecy. :)
ja wlasnie ramiona i plecy robie z fitappy.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6770 dnia: 5 Sierpnia 2014, 17:37 »
Dzięki miśka  :-*

Dziś trening już zaliczony, udało się wcześniej :) Wieczorem często już podam,więc cieszę się że zrobiłam już teraz. 40min na orbitreku za mną :) Pot się lał :)

Dzisiejszy trening utwierdza mnie w przekonaniu, że powinnam zacząć biegać ::) Dobrze mi tak z muzyką w uszach "biegało" się na orbitreku :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6771 dnia: 5 Sierpnia 2014, 17:49 »
AnioOlek ale to ta sztanga tak Ci obciążyła nogi, ze dają dzis o sobie znać?
ziomaleczka proszę bardzo, to tylko takie przykładowe, bo jak już kiedys pisałam, należy co jakiś czas urozmaicać sobie treningi, bo organizm się szybko przyzwyczaja :) jeszcze to jest bardzo fajne na brzuch z ciężarkami ale dla zaawansowanych - choć ja jakoś daję radę ;)
bieganie w terenie to naprawde specyficzny rodzaj treningu - całkowity reset psychiczny, tylko Ty, muzyka i bieg :) nie wiem, czy to przypadek, ale ostatnie dwa biegi to nogi od razu mi się  przestawiają na tryb "run" i w zasadzie ich nie czuję, jedynie ogólny wysiłek już na finiszu trasy to tak  ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6772 dnia: 5 Sierpnia 2014, 19:42 »
Sztanga na pewno, ale tez wczesniejsze cardio. Dzisiaj jakbym pobiegla to za duzo juz by bylo dla nich.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6773 dnia: 5 Sierpnia 2014, 21:19 »
A ja sobie dziś poćwiczyłam z ulubienicą ludu - Ewą Ch. (dawno jej u mnei w domu nie było) i dołozyłam Mel B. I gitarka.

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #6774 dnia: 5 Sierpnia 2014, 21:29 »
u mnie dzisiaj ulubiony trening czyli pompowanie pośladków  ;D +brzuch i interwał

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6775 dnia: 5 Sierpnia 2014, 22:01 »
Smoczyca, nie dajesz im odpocząć :-D.

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #6776 dnia: 5 Sierpnia 2014, 22:03 »
Jak nie :P wczoraj "odpoczywały" podczas biegania :P

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6777 dnia: 5 Sierpnia 2014, 22:34 »
anusiaaa a  z Ewką to cos z nowości  czy jakiś stary dobry trening? :) mnie poki co jakoś do niej nie ciągnie :P
ciekawe z tymi pośladkami, bo ja je właśnie teraz najmocniej odczuwam podczas biegania ;D
spokojnej nocki

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6778 dnia: 5 Sierpnia 2014, 23:27 »
Która to z Was Kochane pytała czy mi się personalne nie nudzą???
no to dzisiejszy 21-y trenieng personalny w ogóle mnie nie znudził... Kaśka dała mi czadu... ::) ::) ::)

ale ręce sobie zajechałam w weekend... nie byłam w stanie podnieść 5kg na bicepsa...
— Richard M. Devos

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6779 dnia: 6 Sierpnia 2014, 08:03 »
ja też zaliczony personalny tylko domowy  ;) fittapy intensywne cardio - jak ktos chce się mocno spocic to polecam, przy 6 rundzie juz marzę o końcu ;) ale za to jak sie przezyje, to potem reszta ćwiczen to już rilaks , do tego ramiona z ciezarkami, abs mel B na brzuch (nie wiem, czy zauwazyłyscie, ale poznikały jej filmiki zwłaszcza z cardio  :drapanie: ) i jeszcze tiffoczki na koniec, miłęgo dzionka