Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 383275 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Karola19xm
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 05.09.014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #1440 dnia: 11 Grudnia 2013, 18:28 »
Albo wode im ponalewać do butelek po wódce :D ja będę miała dla żuli najmniejsze butelki wódki jakie są dostępne w sklepie hehe dla znajomych 0,5l i cukierki dla dzieciaków.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1441 dnia: 11 Grudnia 2013, 18:33 »
Alis nie rozpedzaj się bo 50-tki są najdrozsze 8)

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #1442 dnia: 12 Grudnia 2013, 20:43 »
Dziewczyny ! 100 lat mnie nie było :(  ale nadrobiłam - właśnie przeczytałam 29stron,które mi zalegały. Nie chciałam niczego opuścić!!! :-)aż mnie oczy bolą :-)
Mi do ślubu zostało 6mc i 2 dni, a mam wrazenie,że pełno pierdól zostało do załatwiania - tak mnie to przeraża,że szok!

W ramach przypomnienia ;-)
Sala: Magnolia w Kruszynie
Kościół: NSPJ Bydgoszcz (Pl.Piastowski)
Dj: Czarny - Roman Cabaj
Fotograf : grupa deix (2 fotografów)
Kamerzysta: Tomek Nuckowski (2 kamerzystów)
Wódka : żubrówka biała (kupiliśmy 170 but. - wesele na 116 osób + poprawiny) myslicie,ze starczy???
make up : Kamilla Jastrzębska Feniks Style
bukiet ślubny: goździki amarantowe - kwiaciarnia nie wybrana :(

Powiem szczerze podziwiam Wasze zorganizowanie! a już w w ogóle pokłon dla AlicjaEwa! można skorzystac z Twoich rad :-)

Nolska - byłam we wrześniu na wesele u kuzynki PM .Wszystko było ok,tylko nie podobało mi się,że zupy wniesli w wazach i goście sobie lali mimo,ze kuzynka ustalala inaczej :/  i jeszcze powiedz mi,bo widziałam,że ten kolor przewodni amarant ;-) widziałam nowe zdjęcia w galerii Magnoli własnie w tym kolorze i się zakochałam. Zastanawiam sie jak cenowo wyjdzie ustrojenie sali z żywymi kwiatami u Pani Karoliny Szott...az boje sie spytac .Bierzesz ją do strojenia? ;-)

AlicjaEwa ja i moj Damian mamy skonczony tylko ten kurs ze szkoły średniej - on się liczy? Co dalej z tymi naukami? bo jestem zielona? ile to trwa co tam trzeba ukonczyc? Juz teraz sie za to zabrac?

Buziaki dla Was wszystkich :*

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1443 dnia: 12 Grudnia 2013, 20:54 »
Dziewczyny jeszcze jedna sprawa - kto poleci dobrego fryzjera? nie mam pojecia gdzie sie czesac :( a druga sprawa chce chyba doczepic sobie wlosy,bo nic mi nie rosna,a marzy mi sie zeby byly spiete na bok - koki nie wchodza w gre,nie czuje sie w nich :(

KarinaJeziorska (mam nadzieje,ze dobrze napisalam bo to bylo x stron temu i nie chce mi sie szukac) ile dałaś za te butki ślubne w Angeli?te które mozna farbowac :-) bardzo mi się spodobały, chociaż powiem Wam szczerze,że myśle o butach w kolorze amarantowym :-) i bukiet do tego w tym kolorze - cos innego :-) Wiem,ze sie nie spodoba na pewno mojej tesciowej :/ bo wszystko krytykuje,ale to w koncu nasz dzien :-)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1444 dnia: 12 Grudnia 2013, 21:04 »
to chyba zalezy od księdza, większość akceptuje:)

można zapisać sie na weekendowe, trzeba być, posłuchać , wziąć udział w mszy i odebrać zaświadczenie .:)

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1445 dnia: 12 Grudnia 2013, 21:26 »
czyli na co mamy sie zapisać ?bo jeszcze pisałyscie coś o poradni - to obowiązkowe?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1446 dnia: 12 Grudnia 2013, 22:10 »
Tak. Poradnia jest obowiązkowa.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #1447 dnia: 12 Grudnia 2013, 22:17 »
My się też musimy do poradni w końcu wybrać  :-\

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1448 dnia: 13 Grudnia 2013, 07:57 »
ja w styczniu bede w PL i bede z ksiedzem rozmawiac... mam nadzieje, ze bedzie bardzo wyrozumialy :D

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1449 dnia: 13 Grudnia 2013, 09:06 »
zobaczy $$$$$ to będzie nawet bardzo wyrozumiały  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline agnieszka90
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.10.2014
« Odpowiedź #1450 dnia: 13 Grudnia 2013, 12:19 »
Hihihi, Alis dokładnie.  Im większa ilość $$$, tym większy poziom wyrozumiałości:))

Offline karina.jezierska
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.09.2014
« Odpowiedź #1451 dnia: 13 Grudnia 2013, 18:00 »
Sycia88 za buty dałam 280 złotych. Butki porządne, z dobrej skóry. Po ślubie umówiłam się w salonie, że pomalują mi je na inny kolor i będę mogła je jeszcze sporo czasu nosić. W salonie widziałam tylko buty białe i ecri, o inny kolor musiałabyś pytać w Angeli. 

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1452 dnia: 13 Grudnia 2013, 18:38 »
Karinka dzięki Ci wielkie :-) na pewno sie przejdę :-)

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1453 dnia: 13 Grudnia 2013, 20:15 »
hieh, zobaczymy, mam nadzieje ze pojdzie dobrze, tymeczasem zaproszenia juz dotarly, jeszcze ich nie widzialam, bo sa u rodzicow, czekam az sie pojawia na skype, zeby zobaczyc :)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1454 dnia: 14 Grudnia 2013, 01:41 »
My odbywalismy nauki tutaj w Londynie i jestem calkiem pozytywnie zaskoczona ;) Trwaly 7 tygodni, spotkania w czwartki po 2 i pol godziny ale jakos dalismy rade. Poradnia juz w to wliczona. Zeby wszystko ustalic musialam zadzwonic do proboszcza parafii w Bydgoszczy , bo niektore rzeczy sie roznia od tych w PL. Np dlugosc waznosci dokumentow jest nie 3 miesieczna a 6 miesieczna, tutaj nie ma czegos takiego jak zapowiedzi, a jako ze mieszkamy powyzej 6 miesiecy poza Polska, nasza parafia staje sie automatycznie ta najblizsza naszego miejsca zamieszkania. Takze proboszcz w Bydgoszczy poradzil nam abysmy wlasnie w Londynie spisywali protokol malzenski, bedzie nam latwiej i szybciej ;) Na szczescie jestesmy juz po i mamy oba zaswiadczenia ;) Ja jestem dalej w trakcie ustalania zaproszen ;)

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1455 dnia: 14 Grudnia 2013, 10:06 »
jejus to kosciol jest az tak zorganizowany? powyzej 6-ciu m-cy i inna parafia? ja tam nigdy parafii nie zmienialam, nawet jak w Poznaniu mieszkalamm 5 lat na studiach ;)

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1456 dnia: 14 Grudnia 2013, 11:05 »
sycia88 : Witaj ! Gdzieś Ty się podziewała  :D A poza tą zupą wszystko ok ? Jedzenie było w miarę sprawnie noszone i wszyscy mieli mniej więcej w jednym czasie ? Czy jak pierwszy stół zjadł to ostatni dopiero dostał ...?  ::) Nie było tak ,że znieśli jedzenie a stoły stały puste ? Bo już o takim czymś też słyszałam...(ale nie w magnolii)

Od początku chciałam kolor amarantowy za przewodni i wiedziałam,że jest śliczny  :skacza: Też ostatnio weszłam na stronę i widziałam te nowe zdjęcia, które jeszcze bardziej utwierdziły mnie w tym, że to dobry wybór :) I też myślę nad amarantowymi goździkami !!  ;D 
Żywe kwiaty chciałam tylko na stole naszym a nie gości ale rodzice.... i kwiaty muszą być na każdym ;p Nie wiem ile to będzie kosztowało ale na pewno o pomoc w strojeniu poproszę Panią Karolinę bo ona najlepiej zna tę salę i na pewno da jakieś zniżki ;) A kwiaty chyba kupię sama bo mama wspominała,że ma jakąś koleżankę , która ma kwiaciarnię :)

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1457 dnia: 14 Grudnia 2013, 13:00 »
nolska - dobry wybór  ;D Ja też twardo obstaję przy amarancie. Albo goździki, albo piwonie, w zależności od terminu wesela - tak, tak u mnie bez zmian nadal nie mamy ustalonej daty  :D

Dziewczyny spytam z ciekawości, bo planujemy ślub i wesele w sobotę, ale niektórzy nam mówią, że piątek jest też dobrą opcją. Co o tym sądzicie?

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1458 dnia: 14 Grudnia 2013, 13:30 »
blankowa- piątek to dobra opcja. My mamy sobotę z uwagi na datę- same nasze rocznice :D ale chcieliśmy w piątek.
Taniej i mniej "tłumnie"- większa szansa na wybrany lokal etc., a i tak weekend, więc nie ma problemu, że goście nie dojadą, bo pracują. Piątek czy sobota, teraz to już nie robi takiej róznicy, tylko dla kieszeni lepiej ;)

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1459 dnia: 14 Grudnia 2013, 15:13 »
blankowa w piątek na pewno większa dostępność sal, usługodawców i ceny też czasem niższe, chociaż wesela w piątki stają się coraz popularniejsze i niektórzy w piątki mają normalną stawkę. Ja osobiście bym nie wybrała piątku na ślub i wesele, ze względu na to, że u mnie 3/4 gości jest przyjezdna i musieliby brać wolne w pracy itp. A jakby nie dostali to liczba gości by nam się bardzo okroiła. Tak szczerze mówiąc to w ogóle nie braliśmy pod uwagę piątku, na jednej sali wolne terminy były właśnie w piątki tylko i ją odrzuciliśmy. Chcemy tradycyjnie w sobotę:) ale co kto lubi:) na pewno piątek lepszy niż niedziela:) a no i jeśli planujecie poprawiny to raczej bez szans jeśli wesele będzie w piątek. Przemyślcie sobie wszystkie za i przeciw, na pewno wybierzecie termin dogodny dla Was:)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1460 dnia: 14 Grudnia 2013, 17:02 »
nie no z kosciolem to ogolem tak jest ze w momencie jezeli sie przeprowadzisz byle gdzie i mieszkasz tam powyzej 3 czy 6 miesiecy (nie pamietam) to twoja parafia automatycznie sie staje ta nablizsza miejsca zamieszkania. Ale ksieza nie maja jak tego weryfikowac dopiero jak przychodzi co do zalatwienia i wychodzi w gadce gdzie mieszkasz ile mieszkasz i wtedy "oj to prosze sie udac do swojej parafii przy miejscu zamieszkania" no dokumenty sa wazne sluzej ze wzgledu na mieszkanie zagranica

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1461 dnia: 14 Grudnia 2013, 17:48 »
u nas też to wynikło przy protokole, bo miałam zaświadczenie z mojego rodzinnego miasta( zgoda) a ksiądz marudził , że potrzebuje to z błonia, bo już ponad 6 m-cy mieszkam, ale że rodzina wojskowa, ślub braliśmy w wojskowym to sie nie czepiał  i wystarczyło tamto zezwolenie ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1462 dnia: 14 Grudnia 2013, 20:32 »
W sumie to ja mieszkam innej parafii niż jestem zameldowana i w innej biorę ślub,  pan młody tak samo i ostatecznie wszystko załatwiamy tam gdzie bierzemy ślub tylko ksiądz poprosił o zgodę od księdza tam gdzie jestem zameldowana na ślub w innej parafii wiec może to też od księdza zależy  8)

Offline Karola19xm
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 05.09.014
« Odpowiedź #1463 dnia: 14 Grudnia 2013, 21:10 »
Ja to nie do końca ogarniam te wszystkie papierkowo kościelne sprawy :/ orientujecie się jak to jest np z zapowiedziami gdzie z tym iść do mojej parafii czy tam gdzie bierzemy ślub?

A co do piątkowych wesel to my mamy właśnie w piątek i dość sporo na tym zaoszczędziliśmy, a myślę, że dla gości to też nie będzie duży problem i tak sporo osób pracuje teraz też w weekendy i muszą brać urlopy na wesela ;)

Ja mam straszny problem z kolorem przewodnim, na pewno chcę żeby to nie był kolor dziewczęcy ( już wystarczy tych wszystkich kwiatków, kokardek i falbanek ;)) tylko jakiś "chłopięcy" ;) albo neutralny ale na razie nie mam pomysłu :/

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1464 dnia: 14 Grudnia 2013, 21:23 »
Karola- w kwestii koloru mamy identyczny problem  ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1465 dnia: 14 Grudnia 2013, 22:36 »
Zapowiedzi będą oglaszane w Twojej parafii i w narzeczonego,  a kartkę z prośbą o wygloszenie zapowiedzi dostaniesz od księdza z parafii gdzie bierzesz ślub  :)

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1466 dnia: 15 Grudnia 2013, 12:14 »
ja tam czuje sie zwiazana z parafia, gdzie moi rodzice mieszkaja, tam bede slubowac i mam nadzieje, ze tamtejszy ksiadz wyda mi takie pozwolenie:) jak nie to cos sie pomysli...

Ja nie mialam problemu z kolorem przewodnim - bedzie jasny, wyrazny czysty blekit :)

p.s. tak w ogole czuje ze musze przeprosic wszystkie forumowaiczki za brak polskich znakow w moich postach, ale uzywam kompa PM-a a on ma klawiature bez pl znakow...

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1467 dnia: 15 Grudnia 2013, 13:06 »
No właśnie ja mam dużo przyjezdnych, więc pewnie by musieli brać dwa dni wolnego, a tego wole uniknąć ::)
Ale podobno w piątek ludzie się inaczej bawią, wiedząc że jeszcze dwa dni wolnego przed nimi :D
Ja coś czuję, że w mojej parafii nie obejdzie się bez problemów, no ale dopiero jak tam pójdę to się wypowiem, bo może nie będzie tak źle.

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1468 dnia: 15 Grudnia 2013, 13:15 »
Nolska - moja kochana :-) no jakos tak wyszło,że miałam lenia a potem jak zobaczyłam jak się rozwinął wątek to myśle sobie - o nie! czas się wdrążyć na nowo ;-) Już nie zniknę :-)
Jeśli chodzi o jedzenie to było smaczne - jedynie co nie smakowało mi i Damianowi to ryba po grecku i na pewno jej nie wezmę,ale sa gusta i guściki - także się nie sugeruj ;-)  Kuzynka PM miała wesele na 60 osób także wnosili dość sprawnie. Ja mam na 116 (nie wiem czy potwierdzi taka liczba) i zastanawiam się jak to jest przy większej ilości - chyba mają więcej obsługi? Tak czy siak sala jest bajkowa :-)
Nolska żywe kwiaty muszą być i koniec! Popieram rodziców! To jedyny taki dzień w życiu i tak wydajemy kupe kasy jakby nie patrzeć ;-) A powiedz mi myślisz,że Pani Karolina będzie miała taniej jeśli damy swoje kwiaty? W ogóle wiesz jak to u niej cenowo wygląda? (jak coś to prv)

Uważam,że w weselu w pt nie ma nic złego :-) Ja mam w sobotę tylko dlatego,że chcieliśmy poprawiny :-)

Dziewczyny a co z fryzjerem? jak i gdzie się czeszecie? :-)

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1469 dnia: 15 Grudnia 2013, 13:44 »
Nolska - dobra wiadomość!!! Kolor amarantowy bez kwiatów jest od 2014jako jeden z 4 podstawowych ! :-)