Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 383016 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #1290 dnia: 26 Listopada 2013, 14:57 »
Mogę Ci powiedzieć ze na końcu i tak zazwyczaj kupuje się zupełnie co innego niż się chciało na początku  ;D to chyba taka nasza babska natura  :P

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1291 dnia: 26 Listopada 2013, 17:56 »
hej dziewczyny, chwilke mnie nie bylo, ale widze ze temat brnie do przodu :)

ja sie nad sukienka ani butami nei zastanawiam, zostawiam to na mniej wiecej ostatnia chwile...

porcelanowa: gratuluje Hotelu pod Orlem, kiedys tam pracowalam, widzialam jak wyglada wesele, uwierz bedziesz zadowolona ! :)

mam do was pytanie: jaki mniej wiecej koszt przewidziec na wydruk zaproszen? mamy liste okolo 75 gosci, czyli okolo 40 zaproszen... I jak dlugo trwa pomiedzy zamowieniem a odbiore?
Pytam bo bede na poczatku stycznia w PL i chcialabym przywiesc ze soba te, ktory wyslemy do angielskiej czesci gosci i sie zastanawiam czy juz nie czas zamawiac...

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1292 dnia: 26 Listopada 2013, 18:21 »
tymtyrymtym, ja zamawiałam przez neta, za 30 zaproszeń z przesyłką zapłaciłam 100 zł, a czekam tydzień. Zależy jaki wzór sobie wybierzesz i za ile, zależy jakie warunki wykonania (termin, koszty dostawy) ma dana firma wykonująca zaproszenia.

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1293 dnia: 26 Listopada 2013, 21:22 »
doksik - czyli jesli chce szybciej to nie koniecznie znaczy ze musze zamawiac u lokalnego drukarza?

wzor chcemy bardzo rposty, najlepiej zeby byly gladkie biale tylko z jakims tloczeniem... no i caly czas pracujemy nad tesktem ;)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1294 dnia: 27 Listopada 2013, 08:29 »
Lokalny drukarz jest droższy,a niekoniecznie...lepszy.
Na allegro masz masę wzorów, masę tekstów do wyboru, możesz też umieścić swój tekst. Jest taniej, szybko i porządnie. Jak chcesz na styczeń to z uwagi na święta w grudniu możesz zamówić w okolicach połowy grudnia, żeby doszły na spokojnie. A takie proste zaproszenia sa na Allegro bardzo tanie :) prześlę ci na priv wzór białego zaproszenia ;)

Offline Veronica
  • debiutant
  • *
« Odpowiedź #1295 dnia: 27 Listopada 2013, 12:14 »
Hej dziewczyny jestem tu nowa, ale ślub już tuz tuż a mnie fryzjerka skrzywdziła:( mam suche pomarańczowe włosy Pomocy!!!! szukam opinii na temat fryzjerów w fordonie.  kilka pań poleciło mi nowy salon nica gdzieś koło akademików na teski, ale ja mam teraz takiego strach, że wole zapytać się dwa razy. 
Kto był i co powie??
Jak narazie  wiem tylko kilka ciekawostek i widziałam zdjęcia fryzur cena mi by odpowiadała więc proszę piszcie co wiecie

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1296 dnia: 27 Listopada 2013, 12:46 »
Co do tego fryzjera nie wiem, mogę Ci podać adres do mojego sprawdzonego fryzjera ale to śródmieście

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1297 dnia: 27 Listopada 2013, 16:02 »
Alis ja poproszę o namiar na sprawdzonego fryzjera  :)

Offline Tinka20
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1298 dnia: 27 Listopada 2013, 20:44 »
Zapraszamy na Targi Ślubne 1 grudnia 2013r w Operze Nova w Bydgoszczy.  W śród wystawców znajdziecie Państwo dużo firmy, które jeszcze nie wystawiały się na targach, a mają bardzo interesujące oferty i ceny.  Będą reprezentować branże: suknie ślubne, moda męska, fotografowie, videofilmowanie, florystyczno-dekoracyjne, kosmetyczne, fryzjerskie, restauracje, atrakcje weselne, zespoły muzyczne, które będzie można posłuchać na żywo.  Oczywiście nie zabraknie nagród w postaci sukni ślubnej, zabiegów kosmetycznych,  2 vouchery na wykonanie podziękowań dla rodziców, 10 voucherów rabatowych na zakup obrączek, zaproszenie na kawę z deserem do restauracji oraz wielu innych.  Zapraszamy Serdecznie!

Offline Karola19xm
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 05.09.014
« Odpowiedź #1299 dnia: 27 Listopada 2013, 22:17 »
Dziewczyny szukam sukni Sincerity 3656 rozmiar 34 max 36 dziś przymierzałam i byłam bardzo zadowolona może ktoś chciałby sprzedać? :D

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1300 dnia: 28 Listopada 2013, 01:42 »
Temat sie rozwija a ja tylko wpadam i czytam bo czasu mi brak ;) Dzien wolny ! W koncu :)
Co do alkoholi - win ... dziewczyny maja racje. Jezeli gosciom nie zasmakuje dana butelka poprostu ja napoczna i zostawia ... a Tobie zostana takie resztki lub wrecz przeciwnie prawie pelne ale juz otworzone ... Moze warto poprobowac :D Idealna okazja do napicia i przetestowania. My sami nie pijemy tak wina ... a jak juz to patrzymy predzej na cene niz marke zadnej konkretnej nie znam procz carlo rossi ... hmmm tak ja napisalam trzeba bedzie poprobowac ;)

Suknia ja juz mam i potwierdzam teze ktora mowi , ze i tak na koncu Panna mloda wyladuje z sukienka ktorej na poczatku w ogole nie brala pod uwage... tak jest w moim przypadku. Szukalam sweetheart 5959 jednak nie bylo pani mi pokazala niektore na jedno ramie i skonczylam z st patrickiem rebbecka nie powiem jestem zadowolona jednak nie bralam tej marki w ogole pod uwage ;) Takze najlepiej przymiezyc inaczej "na oko" sie nie da !

A jesli chodzi o zaproszenia ... jestesmy w trakcie konwersacji i ustalen kolorystyki z "najlepszezaproszenia" chyba wyjdzie około 3,50 za zaproszenie plus koperta. Nie jestem pewna co do czasu realizacji ... my swoje potrzebujemy dopiero na kwiecien ale ze wzgledu na to , ze zaoszczedzilismy troche postanowilismy juz zalatwic niektore rzeczy bo nigdy nie wiadomo jak to z pieniedzmi ...

Offline Veronica
  • debiutant
  • *
« Odpowiedź #1301 dnia: 28 Listopada 2013, 09:34 »
ok dziewczyny ja już fryzjera chyba szukać nie będe:) odważyłam się wczoraj na ten salon o którym pisałam i moje włosy mają już normalny kolor:) kamień z serca.  W sumie zaskoczyło mnie strasznie.  Fryzjerka nie mówiąca po polsku i kozystająca z tłumacza. . .  szok:) ale pozytywny.  p dłuższej rozmowie pani powiedziała ze przyjechała z Moskwy gdzie zdobywałą doświadczenie zawodowe, ale to mniejsza w to.  moje paskudne marchewkowe włosy mają teraz normalny kolor a po jakiś tam maskach czy czyms znowu sa miękie i błyszczące:):)       

Teraz powiedzcie mi co z makijażem??? mam teoretycznie juz wizazystke ale zastanawiam się czy czegoa nie zmienic, kolezanka namawia mnie na permanetny ale troche sie boje co o tym myslicie

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1302 dnia: 28 Listopada 2013, 09:41 »
mberry91 bardzo ładna ta Twoja kiecunia  :)

Veronica szczerze mówiąc nie ryzykowałabym makijażu permanentnego przed ślubem ale jak uważasz  :) ciężko będzie cos z tym potem zrobić jak cos nie wyjdzie  ::)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1303 dnia: 28 Listopada 2013, 19:19 »
Chyba nie ma wiekszej przeciwniczki makijazu permanentnego ode mnie ! Wiem to kazdego indywidualna sprawa ale jak widze te panie z brwiami zrobionymi na wiecznie zdziwione to az nie moge sie powstrzymac ... albo usta pomalowane na "stale".. Zauwazylyscie ze zazwyczaj naturalne brwi nie sa symetryczne ? Jedna sie zawsze troszke rozni od drugiej a permanentne wygladaja jak dwa takie same plemniki ... piersze co widzisz to brwi potem dopiero zwracasz uwage na reszte twarzy ! Ogladanie takich zdjec moze byc traumatyczne. Lepiej postawic na dobrej jakosci makijaz wykonany przez makijazystke ;) !

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #1304 dnia: 28 Listopada 2013, 20:16 »
dokładnie tak! straszne są takie permanentne brwi, w nich się wygląda jak klaun... dziewczyny jesteśmy za młode na takie rzeczy! jak będziemy stare to wtedy będziemy sztucznie i inwazyjnie się polepszać ale teraz postawmy na naturę i rozsądny makijaż drogeryjny ;) nie permanentny ;)

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
« Odpowiedź #1305 dnia: 28 Listopada 2013, 21:44 »
Mnie najbardziej śmieszy jak mają zrobione jakimś starym barwnikiem i po krókim czasie mają brwi np. zielone :D Albo kiedyś malowałam klientkę, która miała pomarańczowe !! I wierzcie mi ,że w 100% nie dało się tego ukryć :D

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1306 dnia: 29 Listopada 2013, 09:28 »
Tak ta zdziwiona wiecznie twarz na mnie działa najbardziej  ;D ;D ;D ale jak już cos nie wyjdzie to co zrobić trzeba być zdziwionym póki tusz nie zejdzie :P

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
« Odpowiedź #1307 dnia: 29 Listopada 2013, 13:58 »
Cześć dziewczyny :)
Co do permanentnego jak któraś by bardzo chciała a się boi mogę polecić Barbarę Lietz z Osielska.
Mam pełno klientek które u niej robiły, wysłałam tam też mamę i jedną klientkę właśnie przed ślubem.
Brwi nadają wyraz całej twarzy więc zgadzam się że musi być to zrobione idealnie :)

Pozdrawiam Was gorąco :)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
« Odpowiedź #1308 dnia: 1 Grudnia 2013, 16:47 »
Może botox? ;) niektóre wstrzykuja już po 20, nie mowię, ze nie będę ale poczekam na pierwsze zmarszczki a tatuaż ok jak 100% pewności, ale nie tuż przed weselem, bo np uczulenie może wystąpić

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
« Odpowiedź #1309 dnia: 2 Grudnia 2013, 09:06 »
Halo dziewczyny :D
Byłyście na targach ? Mnie rozłożyło choroba i nie dałam rady się przejść.
Coś ciekawego jakieś pomysły nowe ?
A i czy wiecie w jakim miesiącu są targi na wiosnę?
Pozdrawiam Gorąco w mroźny poranek :D

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #1310 dnia: 2 Grudnia 2013, 09:50 »
Cześć:)
Ja byłam na targach z moim. W sumie nic ciekawego nie było, także nic nie straciłaś:) W necie wyczytałam, że kolejne targi 2 lutego.
Zdrówka delfinek60 :)
A na dworzu niby mroźno, ale przyjemnie słoneczko świeci :) Nie jest tak źle :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1311 dnia: 2 Grudnia 2013, 10:15 »
To fajnie że nic nas nie ominęło bo też chciałam się wybrać ale ostatecznie musieliśmy być gdzieś indziej,  przejeżdżalismy tylko obok opery to super limuzyny stały na zewnątrz :)

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1312 dnia: 2 Grudnia 2013, 11:56 »
Też się przeszłam na te targi - bez szału. Wielki plus dla organizatorki, że tak jak obiecała forumowiczki miały zniżkę  :)
Najbardziej rozczarowały mnie suknie ślubne - Panie głównie rozdawały tylko ulotki i nic więcej, niekiedy nawet ulotki nie dostałam, bo były zajęte rozmową między sobą (bo jeszcze z potencjalnymi klientami to zrozumiałabym). Jak zwykle najwięcej było fotografów. Był tylko jeden DJ - Krzysztof Polański, chwalony zresztą na forum i zrobił na mnie pozytywne wrażenie - elastyczny, rozmowny, ale nie przesadnie (bo nie ma nic gorszego jak DJ gadający bez sensu do mikrofonu byle tylko gadać) sympatyczny i poważnie się nad nim zastanawiamy, tylko z terminami licho. Gosiu wiem, że Ty się zdecydowałaś na niego już wcześniej - byłaś na jakiejś imprezie prowadzonej przez tego DJ?
Nie żałuję, że się przeszłam, ale jak ktoś nie był to niewiele stracił, na Łuczniczce jest 3 razy tyle wystawców.

Alis - a mnie te limuzyny odstraszały :D

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1313 dnia: 2 Grudnia 2013, 12:10 »
Dla mnie limuzyna to jest cos z kategorii - ładna i praktyczna ale nie pojechałabym limuzyną do ślubu ;)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
« Odpowiedź #1314 dnia: 2 Grudnia 2013, 12:37 »
Blankowe, niestety nie bylam, ale ze nie mam od kogo sie dowiedziec, przez 2 miesiace sprawdzlam neta I wszystko o nim bylo pozytywne, plus jak sie z nim spotkalam to bardzo dobre wrazenie zrobil na mnie, tak jak na Tobie. Elastyczny, sympatyczny I w dodatku po politologii jak ja :)
Najbardziej mnie wkurza jak mi niektirzy DJeje mowili, ze nie beda mojej muzyki puszczac bo ja nie wiem przy czym ludzie sie bawia. Tanczylam kiedys polprofesjonalnie, siedze po uszy w muzyce, znam siebie I moich gosci, ale oni wiedza lepiej. Masakra, to nie podejsciedo klienta.

Juz wlasnie sprawdzalam bilety na 2 lutego, chyba przyjade, jeszcze  musze w pracy pogadac czy wolne dostane. Jesli sie zgodza to bedziemy kawe razem pic :D

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #1315 dnia: 2 Grudnia 2013, 12:55 »
Gosia albo piwko :D

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1316 dnia: 2 Grudnia 2013, 13:18 »
No napiłabym się kawy z Wami  :)

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1317 dnia: 2 Grudnia 2013, 13:22 »
Gosia - mam podobne podejście. Nie wyobrażam sobie wesela, na którego przebieg nie mam żadnego wpływu. I rozumiem, że DJ ma większe doświadczenie, ale są piosenki których na naszym weselu nie może zabraknąć. I oczywiście jeśli DJ zauważy że goście świetnie się bawią przy np. Boney M to niech puści przez całe wesele kilka ich kawałków, ale nie może być tak, że przez całą zabawę leci w kółko to samo. Byłam już na imprezach, gdzie DJ puszczał 6 razy ten sam utwór, co było wkurzające. Jak goście po kilku głębszych zażyczą sobie jakąś piosenkę disco polo ja nie widzę problemu, pod warunkiem że pojawi się jedna na godzinę, a nie blok godzinny. Na pewno będziesz zadowolona :)
 My się jeszcze zastanawiamy, bo ma tylko jeden termin w wakacje i bysmy musieli się do niego dostosować. A z tych, z którymi się kontaktowałaś - którzy byli mało elastyczni, żebym sobie nimi głowy nie zawracała? Jakby co możesz napisać na priv jak nie chcesz tutaj  ;)

Kawka, piwko a może i inne trunki, kto wie jak się to skończy ;)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #1318 dnia: 2 Grudnia 2013, 13:27 »
Blankowa dokładnie, DJ musi być na tyle elastyczny, że dostosuje się do wymagań PM, ale oczywiście jak będzie widział, że nikt się nie bawi przy muzyce którą zaproponowaliśmy musi wykazać inwencję i porwać ludzi do tańca:)))

Ja poproszę herbatę:P Kawy nie lubię:P no a z mocniejszych trunków to piwko albo jakiś drink może:) Hehe taka burza mózgów na temat ślubu może być ciekawa :D

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1319 dnia: 2 Grudnia 2013, 13:53 »
Mgielka - witaj w klubie, ja tez kawy nie pijam ;)
Na zabawie moim zdaniem ważna jest różnorodność, wtedy każdemu coś przypasuje. Kawałki chocby nie wiem jak taneczne, ale w kółko w tym samym stylu, jednak się po jakimś czasie się nudzą. Do tego dobry Dj widzi, kiedy goście są już zmęczeni i robi przerwę, albo zwalnia tempo. Najbardziej mnie jednak irytują tacy DJ cwaniaczki- oni chcą byc główną gwiazdą, dużą gadają zamiast grać, seksistowskie teksty są na porządku dziennym, są najmądrzejsi i ogólnie "Pani się nie martwi, wszystko da się załatwić" ale bez żadnych konkretów. Takich unikam jak ognia. Owszem Dj musi być showmanem, ale musi tez wiedzieć kiedy jest na to dobry moment i musi rozkręcać zabawę z wyczuciem.