Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 384495 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.06.2014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #420 dnia: 27 Lipca 2013, 08:43 »
Polecam już się oglądac co gdzie jak!:) czy chcesz orkiestre czy Dj  jakieo, szukać fotografa  kamerzysdty możesz podzwonić już jak macie termin konkretny:) popytac wstepnie zarezerwować a w sierpniu ostatecznie:) bedziesz miała spokojną głowę

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #421 dnia: 27 Lipca 2013, 09:11 »
Dziewczyny nie siejcie paniki. Dobrze Precious napisała . Rok to bardzo dużo czasu.

My rezerwowaliśmy sale 1,5 roku przed, a potem sie okazało że zostało nam 6 miesięcy i jesteśmy bez sali.
I też znaleźliśmy.
Także spokojnie.

Offline chupacabra88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.08.2014
« Odpowiedź #422 dnia: 27 Lipca 2013, 09:11 »
Rozglądam się od zaręczyn, czyli jakieś pół roku, hehe:) Na początku myślałam, że dostanę oczopląsu od tych wszystkich ślubnych must have.  :) Ale teraz już wiem, co chcę, a czego nie.  W następnym tygodniu pójdziemy do kościoła i ustalimy termin (a jak się da to 2) i poszukamy sali :)

Mamy ograniczony budżet, nawet bardzo w porównaniu z niektórymi:) wesele będzie tylko dla najbliższej rodziny i przyjaciół ok.  50 osób.  Bez rozmachu, skromnie, ale jednocześnie z klasą. 

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #423 dnia: 28 Lipca 2013, 09:13 »
Dziewczyny! Sala się zawsze znajdzie ;-) aczykolwiek my mieliśmy szczescie,bo w Kruszynie dużo rezerwacji już było i na nasz termin czaiła się inna para ;-)  co do bukietu ślubnego od zawsze wiem jaki chcę ;-) moim ulubionym kwiatem jest goździk. i bukiet z amarantowych goździków to jest to! ewentualnie blady róź ;) oto amarant  http://www.google.pl/imgres?start=96&hl=pl&biw=1366&bih=640&tbm=isch&tbnid=hZR76V6RGle7uM:&imgrefurl=http://forum.portalflorystyczny.pl/index.php%3Fid_t%3D27406%26num%3D27&docid=IP1VQpyDJYTNuM&imgurl=http://forum.portalflorystyczny.pl/gallery/forum/1329481340.jpg&w=225&h=225&ei=KsT0UY23D4jzsgaP34DYCg&zoom=1&ved=1t:3588,r:13,s:100,i:43&iact=rc&page=5&tbnh=180&tbnw=180&ndsp=27&tx=128&ty=62 a to blady róż https://www.google.pl/search?hl=pl&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=640&q=bukiet+%C5%9Blubny+amarantowe+go%C5%BAdziki&oq=bukiet+%C5%9Blubny+amarantowe+go%C5%BAdziki&gs_l=img.3...1314.11369.0.11590.35.10.1.24.25.0.140.854.9j1.10.0....0...1ac.1.22.img..10.25.951.R_UL3pPzZTc#facrc=_&imgdii=_&imgrc=q1IIK863hNroFM%3A%3BsbOM6kX-dOUNQM%3Bhttp%253A%252F%252Fi.pinger.pl%252Fpgr487%252Ffe9db57d002775904e9f458a%252FR%2525C3%2525B3%2525C5%2525BCowe%252520go%2525C5%2525BAdziki.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fsapereaude.pinger.pl%252Fm%252F8430361%3B400%3B266

W ogóle dziewczyny chcialam sie o cos zapytac,ale sie nie smiejcie! mialascie juz sen o waszym slubie?tzn koszmar? Ja sie obudzilam dziś zlana potem, mielismy wesele gdzie indziej, na stole czerwony gnieciuch i luse czerwone roze w malych wazonikach. Brak zawieszek i podziekowania dla rodzicow (nawet kwiatka) no i ja w nie mojej sukni i w jakies dziwnej fruzyrze :( to bylo straszne!

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #424 dnia: 29 Lipca 2013, 12:11 »
sycia88   ten pierwszy bukiet bardzo ładny, ten drugi tez ale ten pierwszy dla mnie wygrywa  :) co do koszmarów myślę ze im bliżej ślubu tym więcej bo jednak jest to stres ;) jak moja suknia miała przyjść to się stresowałam ze przyjdzie inna albo ze ja zgubią albo będzie podarta lub za mała albo cos w tym stylu na szczęście przyszła dobra i wszystko jest ok

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #425 dnia: 29 Lipca 2013, 12:38 »
hejaaa
a co myślicie o storczykach? ale co do nich za kwiaty ???

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #427 dnia: 29 Lipca 2013, 13:10 »
co do sali jezeli nie ma sie upatrzonej konkretnej ... tylko chce sie aby spelniala konkretne wymagania typu sala na 100 osob to bez problemu jest sie w stanie znalezc w mniej niz rok bo nie ukrywajmy jest ich pelno w samej bydgoszczy jak i okolicach. Gorzej moze byc z orkiestra , zwlaszcza jak ktos ma konkretne wymagania... i nie chce np starych dziadkow , ktorzy robia przerwe (idziemy na jednego) po jednej lub 2 piosenkach .... to jest trudniej bo np ja sama dzwonilam o terminy do orkiestr jakies poltora roku przed weselem i doznalam szoku bo 3 orkiestry nie mialy juz wolnego terminu... takze to zalezy od upodoban ... jezeli ktos nie jest wymagajacy to bez problemu znajdzie i bez stresu ... jednak jezeli ma upatrzone konkretne uslugi i koniecznie musi byc  wlasnie to... w takim razie nalezaloby sie zainteresowac troszke wczesniej... takie jest moje zdanie.

Co do kwiatow ... koniecznie jaskry i chyba sie bede musiala jak bede w bydgoszczy w kwietniu skontaktowac z floris studio... narazie obejrzalam ich galerie na stronie i calkiem calkiem :)

Dziewczyny pamietajmy , ze kazda ma inny gust i kazdej slub bedzie na pewno wyjatkowy i niezapomniany... Takze spokojnie :D Damy rade, po to jest to forum !

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #428 dnia: 29 Lipca 2013, 19:47 »
sycia Ja tez chce gozdziki na bukiet ! :DD Ale ja chce rozowe , sa sliczne :)) Dlatego wybieram 2 Twoja propozycje ! :D

mberry ma racje, ze z sala nie ma az takiego problemu na co ja jestem zywym przykladem . Sek w tym, ze niekoniecznie bedzie wolny ten termin, ktory sobie upatrzyliscie..chyba,ze ustalacie termin dopiero jak idzie na sale to luz ;) Ale znalezc sale w Bydgoszczy na 130-140 osob to wcale nie jest tak latwo... ;) Do 100 osob to wiekszosc zmiesci.. ;)

Offline sonka8
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2014
« Odpowiedź #429 dnia: 29 Lipca 2013, 21:24 »
Hej dziewczyny,

Liczę na pomoc którejś z was.  Podpisaliśmy umowę z Grupą Merlin bo bawiliśmy się już z nimi na balu i otrzymaliśmy o nich pozytywne opinie, ale niedawno okazało się, że znajoma, która również ma podpisaną z nimi umowę (tyle, że na ten rok) płaci duużo mniej.

Jeśli któraś z was bawi się z Merlinami na swoim przyszłorocznym weselu, mogłaby się do mnie odezwać na priv aby uspokoić moje myśli, że tylko my mamy bonusową opłatę. . . ? ;)

Z góry wam dziękuję :)
Na zawsze razem!

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #430 dnia: 30 Lipca 2013, 00:28 »
Calkiem mozliwe , ze podwyzszyli cene... z rokuna rok to calkiem normalne. U nas przy kazdej rzeczy zaznaczali , ze cena moze wzrosnac w nowym roku ... Niestety nic o nich nie wiem... powodzenia ;)

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #431 dnia: 1 Sierpnia 2013, 11:41 »
Drogie dziewczęta dawno mnie tu nie było tylko dlatego że mam mega nawał pracy...Mam skromne pytanie czy jest w bydgoszczy jakaś porządna firma która robi fajne zaproszenia w mega przystępnej cenie? Wiem że do wesela mam sporo czasu ale mamy rodziną impreze za dwa miesiące zjeżdża się rodzeństwo Mojego M. z praktycznie całego świata i chcielibyśmy im dać żeby specjalnie nie jechać im wręczać bo wydałabym oszczędności na podróże...na allegro nic mi się nie podoba.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #432 dnia: 1 Sierpnia 2013, 15:29 »
Eve fajne zaposzenia robi firma naszej forumki JakaCards, wygoogluj sobie tylko napisz bydgoszcz ;) nie wiem jakie ceny, nie orientowalam sie.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #433 dnia: 1 Sierpnia 2013, 15:52 »
Eve

nie wiem co to jest dla Ciebie przystępna cena? 1 zł? no to porządnych nie znajdziesz ;)
Ja też polecam JakaCards, ładnie i starannie wykonane zaproszenia w szerokim przedziale cenowym więc myślę, że znajdziesz cos dla siebie :)

Offline chupacabra88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #434 dnia: 1 Sierpnia 2013, 20:22 »
hej dziewczyny :) wzięłam sobie wasze rady do serca i zmobilizowałam druga połowę.  Zarezerwowaliśmy salę, co nas zaskoczyło nie było wolnych terminów we wrześniu :) Termin w kościele ustalony dziś na 23 sierpnia 2014 :) Sala "Gościniec nad strugą" zarezerwowana :) Dj i foto też :) Wszystko tak jak chcieliśmy.  Chyba ten termin był nam pisany skoro udało się wszystko zgrać w przeciągu 3 dni :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #435 dnia: 2 Sierpnia 2013, 09:14 »
I bardzo fajnie ze się zmobilizowaliście, my tak samo odwlekaliśmy wszystko i nie było terminów wolnych, musieliśmy na końcu przekładać termin >:( a tak załatwione i spokój

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #436 dnia: 3 Sierpnia 2013, 00:19 »
Przynajmniej macie juz spokoj :) Powodzenia !

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #437 dnia: 4 Sierpnia 2013, 10:38 »
No i super!:))) masz spokojną głowę!:)

Offline kissi77
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #438 dnia: 4 Sierpnia 2013, 22:32 »
Dziękuję wszystkim dziewczyną, które odniosły się do mojego ostatniego posta za wszelkie słowa otuchy.  Nie potrafię ukazać wam jak jestem za nie wdzięczna.  To dla mnie coś ważnego, iż osoby których nie znam potrafią okazać takie wsparcie i pomoc.  Nadal mi ciężko cokolwiek podjąć.  Chciałabym, bo kocham swojego narzeczonego z całego serca.  Gdzieś jednak w głębi tego serca kawałek brak.  Kłócimy się ostatnio częściej o głupie bzdety, i martwię się o nasz związek.  Strata mamy bardzo wiele zmieniła i nadal wpływa na moje życie jak i innych z bliskiej rodziny.  Szkoda słów na opisywanie wszystkiego, bardzo długa historia.

Mam do was Panie parę pytań, które może choć trochę nakierują mnie na podjęcie jakieś konkretnej decyzji.  Jednym z owych pytań jest:
- Czy kierowaliście się jakąś symboliczną datą, zdarzeniem, przy wyborze dnia ślubu - ( coś szczególnego was skłoniła do wybrania tego dnia, czy przypadek w większości, lub wolne miejsce sali danego dnia)
-Czym się kierujecie przy wyborze sali , oprócz wielkości - na przykład obsługa, cena, możliwość noclegu, dodatkowe opłaty
- Co jest związane z planowaniem ślubu, od czego zacząć i jak się nie pogubić.  ( to pytanie jest banalne)

Dziękuje jeszcze raz

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #439 dnia: 5 Sierpnia 2013, 09:30 »
Strata mamy to ogromna strata, ja nawet nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić na ten moment, nie dziwie się wiec ze Ty jesteś pewnie wytrącona z równowagi i się kłócicie, czas leczy rany, wszystko będzie dobrze ale musi dużo czasu upłynąć żebyś znowu potrafiła żyć jak zwykle, szczególnie ze to świeża sprawa, będzie dobrze, głowa do góry. Tak poza tym to musze Ci powiedzieć ze we wszystkich związkach są spięcia i kłótnie, a w takiej sytuacji jak ty się znalazłaś to w ogóle ....

Co do pytań:
- my chcieliśmy brać ślub ogólnie w czerwcu bo: styczeń - luty jeszcze jest dość zimno, w maju komunie wiec stanęło na czerwcu, potem jak dla mnie jest już za gorąco, we wrześniu wiele osób posyła dzieci do szkoły wiec mogą odmawiać ze względu na finanse, październik - grudzień to znowu zimno, to taka moja osobista kalkulacja jeśli chodzi o termin  :)
- ja musiałam się kierować tym żeby sala była w miarę blisko z kościoła (lub żeby był łatwy dojazd) bo 90% gości jest spoza Bydgoszczy (właściwie tylko nasi rodzice i rodzeństwo są tutejsi), poza tym patrzyłam na zachowanie managera - jeśli jest dość kumaty i sympatyczny to wiele rzeczy da się załatwić potem bez zgrzytów i nie ma niepotrzebnych nerwów
- ja na początek zastanowiłam się w jakim kościele bym chciała ślubować, potem znalazłam sale, dj i fotografa (ewentualnie jeszcze kamerzystę jak ktoś reflektuje) i wszędzie zajęłam sobie termin, resztą jest czas zająć się później

trochę się rozpisałam  :) ;D :) ;D

Offline chupacabra88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #440 dnia: 5 Sierpnia 2013, 10:22 »
dzięki :)

Sala jest, Dj - Michał Starzecki, foto - p.  Adamczewska. 

Zastanawiam się co dalej :) jakieś rady?

Kissi77 - data przypadkowa, wszystkie dla nas szczególne przypadają późną jesienią lub zimą.  Miał być wrzesień ale okazało się że sala, która z pewnych osobistych względów - bliskość cmentarza, na którym leży mama pana młodego, jest już zajęta.  Daletgo zdecydowaliśmy się na sierpień.  Chcemy w trakcie wesela przejść się sami spacerkiem/ewentualnie podjechać samochodem choć są to 3 minuty pieszo na cmentarz złożyć kwiaty.  Trzymaj się ciepło.  Pozdrawiam

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #441 dnia: 5 Sierpnia 2013, 10:26 »
chupacabra88 ja jak to wszystko już zarezerwowałam to zaczęłam się oglądać za suknią, teraz oglądam się za makijażem, fryzjera już mam, od stycznia chce ogarnąć resztę rzeczy  :)

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #442 dnia: 5 Sierpnia 2013, 18:20 »
Vivka przystępna cena to do 4zł :)
Dzięki dziewczyny dostałam też namiary od kolegi który ślubuje za tydzień moze znajdę coś dla siebie :)

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #443 dnia: 5 Sierpnia 2013, 22:01 »
kissi77 Nasza data byla przypadkowa (28.06) Od zawsze wiedzialam,ze chce slub w czerwcu bo cieplo, bo wakacje, bo sie wtedy urodzilismy .. A na ostatni weekend padlo bo moja przyjaciolka miala tez slubowac w czerwcu wiec wybralismy ostatnia sobote zeby bylo mniejsze prawdopodobienstwo wybrania tej samej ;p ( Oczywiscie i tak okazalo sie ,ze chcieli ten sam termin ;p) Zmienilismy date na wrzesien tylko dlatego,ze manager w brzozie nas wykiwala z sala i trzeba bylo dopasowac sie do wolnego terminu na sali.. Ale nie zaluje, zaczelam nawet dostrzegac plusy tej daty ( zwlaszcza to,ze juz nie bedzie takich upalow i nie utone w sukni ..) U mnie w rodzinie raczej nie ma dzieci wiec tym rozpoczeciem roku sie nie martwie :)

Przy wyborze sali kierowalismy sie przede wszystkim cena , pozniej wielkoscia i wygladem ogolnym. Na nocleg nie zwracalismy uwagi bo wszyscy beda wracali ale akurat w magnolii nocleg jest tani ( ok 180zl za 5osobowy pokoj) wiec cos tam sie wynajmie :) Zwroc uwage na to do ktorej sala zgadza sie na wesele bo u nas nie moze przekroczyc 12 h i moze byc max do 4. Kazda nastepna godz to 300 zł.. Troche sie obawiam bo nasze rodziny lubia sie bawic i do 5 to na 90% sie zejdzie...

Moze to glupie i niepoprawne ale my zaczelismy przygotowania od zespolu i sali..pozniej byl fotograf z kamerzysta a na koncu poszlismy zarezerwowac termin w kosciele ;p Teraz bede podpisywala umowe z dekoracja kosciola. I spokoj do przyszlego roku ;p W miedzyczasie moze bede sobie kupowala jakies drobiazgi zeby sie nie zabic kosztami wszystkimi na raz :p

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #444 dnia: 6 Sierpnia 2013, 09:43 »
Vivka ładne te zaproszenia ! na oko dużo lepiej wykonane niż jakiekolwiek dostępne na allegro :grin:

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #445 dnia: 6 Sierpnia 2013, 10:15 »
nawet nie na oko, miałam je w ręce, oglądałam z każdej strony więc na pewno są zrobione starannie i dokładnie :) nie wiem jakie są na allegro bo nie miałam z nimi przyjemności więc się nie wypowiadam ;)

wczoraj wstępnie zarezerwowaliśmy jednak Telimenę ale na razie tylko "na zeszyt" ;) jak nic nam się nie zmieni to za tydzień idziemy wpłacić zaliczkę i tą nieszczęsną umowę przedwstępną...

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #446 dnia: 6 Sierpnia 2013, 10:24 »
Podobają mi się zwłaszcza ze są do nich pudełka na prezenty i winietki, będę miała je na uwadze  :)
Ja się w Telimenie dobrze bawiłam na weselu, jedzenie tez było bardzo dobre, fajnie ze się zdecydowaliście bo czas ucieka  :)
ja wczoraj doszłam do wniosku ze czekanie jeszcze 10 miesięcy na ślub to strasznie długo ale co zrobić jak wszystko mamy już zaklepane  :P

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #447 dnia: 6 Sierpnia 2013, 10:46 »
Vivka ja tak na szybko, jesteśmy zachwyceni Telimena. Jedzenie pyszne, dużo , ciągle na stolach, wódka zmrozona, obsługa super, bardzo wszyscy zaangażowani. Jak macie pytanie piszcie śmiało.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #448 dnia: 6 Sierpnia 2013, 10:51 »
AlicjaEwa miło czytać ze Wasze wesele się udało  :) pięknie wyglądaliście  :)

Offline kissi77
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #449 dnia: 6 Sierpnia 2013, 15:30 »
Dziękuje wam jeszcze raz za te słowa otuchy, jest to dla mnie ważne.  Oczywiście wszelkie wasze rady biorę sobie do serca.  Mam nadzieję, że do następnego roku , będę miała siłę by w ten niezwykły dzień stawić czoło, że w tym momencie jej nie ma i nie rozpłacze się jak beksa.

Obawiam się, że może i tak być, niewiele trzeba ostatnio bym się rozpłakała.  Mam wielką nadzieję, że jeśli będę pisać o dalszych postępach pomożecie mi trochę.  Nie mam z kim o tym rozmawiać i nie ma kto mnie kierować.  Zawsze marzyłam, że ona mi w tym pomorze.  ech. . .

Koniec smutania jeszcze raz bardzo mocno wam dziękuje. 

Póki co obliczyłam , że gości będzie około 75- 80 a ślub będę miała w kościele Garnizonowym na Bernardyńskiej - narzeczony bardzo tam chce mieć, Fotografa mamy załatwionego po znajomośći, dj również będziemy mieli po znajomośći.

Znalezienie teraz sali i ustalenie dokładnego terminu, bo póki co zastanawiam sie nad końcem sierpnia a początkiem września.  Rodzice brali ślub w wrześniu, bo nie ma upałów a i za zimno nie jest.

Miejsce nad jakim sie zastanawiam to:

1 hotel Akor
2 Hotel Pan Tadeusz- Stare milenium
3 Hotel Maraton
4 kuźnia

Szukam jeszcze innych, ale za bardzo sie nie znam, najbardziej chodzi mi o lokal przy hotelu no i na obrzeżach Bydgoszczy