Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 386363 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Foczka90
  • uzależniony
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #120 dnia: 25 Stycznia 2013, 14:58 »
Ja mam swojego Malutkiego 2,5 letniego Aniołeczka (siostrzeńca) i nie wyobrażam sobie, aby jego nie było  ;)
Może awanturować się, psuć pierwszy taniec a mi to nie będzie przeszkadzać  ;D

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #121 dnia: 25 Stycznia 2013, 16:04 »
Eve-> to moja sprawa jakie mam podejście. nie oceniaj od razu mojego macierzyństwa itd, bo nie wiesz o jakichś łobuziakach mówie. ponadto słyszałaś o czymś takim jak metafora? Bo chyba nie wydaje mi się. Nikt nikogo nie będzie zabijał. Uważam że skoro ładuję xxxx tysięcy to mam prawo oczekiwać że dzieci będą okiełznane przez rodziców. Tyle. więcej sie w tym wątku nie wypowiem i nic nie doradzę skoro traktuje dzieci jak zwierzęta i cóż za matka ze mnie będzie.

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #122 dnia: 26 Stycznia 2013, 18:38 »
Dziewczyny, spokojnie :) Z dziećmi na weselu bywa różnie - bywam na weselach często i widziałam słodkie dzieciaki tańczące z dorosłymi i bawiące się "normalnie", jak i dzicz nieomalże biegającą po stołach (a dokładniej siadającej na stoliku na którym miał wjechać tort). Myślę, że wiele zależy od rodziców, osobiście nie rozumiem jak rodzice mogą pozwolić na niektóre zachowania swoich pociech.
AlicjaEwa, może dogadaj się ze świadkami, że jeśli dzieci będą zachowywać się nieodpowiednio podczas pierwszego tańca, to niech świadkowa lub świadek je zgarnie czy zwróci uwagę rodzicom. Ja uwielbiam dzieci, ale jest mega irytujące, jak rodzice nie pilnują ich nawet w tak kluczowych momentach wesela jak pierwszy taniec.

Offline Olimpia87

• uzależniony
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #123 dnia: 26 Stycznia 2013, 20:29 »
Witam Dziewczyny :) dołączam się do tematu - na naszym ślubie obrączki będzie nam  niósł mój 6 letni kuzyn a kwiatki mojego P chrześniaczka w podobnym wieku :) Uwielbiam ich i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej - oby tylko trema ich nie zżarła :)
Jeżeli chodzi o obecność dzieci na weselu to tą kwestię pozostawiamy rodzicom - czy chcą zabrać swoje pociechy na wesele i też nimi się zajmować czy też przyjdą sami. Mamy o tyle dorze,  że za dzieciaki do 8 roku życia nie płacimy więc nam nie robi różnicy czy będą czy nie.

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #124 dnia: 28 Stycznia 2013, 13:36 »
Zgadzam sie kwestia dzieci na weselu zalezy od rodzicow, przyjda z pociechami spoko, beda chcieli je zostawic tez spoko.

Dziewczyny wszystkie materialy do zrobienia podstawki na obraczki przyszly. Dzisiaj sie chyba za to zabiore :) Ciekawa jestem jak to wyjdzie.

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #125 dnia: 28 Stycznia 2013, 15:02 »
AlicjaEwa nie ma co się obrażać każdy ma prawo się wypowiedzieć i każdy ma inne zdanie czasami się z nim zgadzamy a czasami nie i tyle.
mberry91 z zaciekawieniem czekam na opis postępów albo zdjęcia ;)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #126 dnia: 29 Stycznia 2013, 01:15 »
Witam '14stki :)
rozgorzała dyskusja na temat dzieci widzę :) dla pocieszenia powiem, ze ... dzieci maja rodziców :) a Ci rodzice sa dorośli i zazwyczaj pilnują swoje dzieci :) jesli szepniecie slowko odpowiedniej cioci, mamie, kuzynce, zeby w razie co dzieciaki nie lataly po kosciele, mysle,ze uszanuja wasze zdanie. Relax.

U nas na weselu byly maluchy bo 3 latki miedzy innymi i ztrudnilismy nianie do nich  na 5h. Mieslismy oddzielny stolik dla dzieci z niania, zapewnilismy po konsultacji  z nią odpowiednie rekwizyty, zabawki, kredki, gry, puzzle. Rodzice sie bawili, a dzieki zakochaly sie w pani Asi. Po 24 Asia się zawinela, skasowala stówke, z tego co pamietam, a ludzie z dzieciakami i tak zawijali do domkow po oczepinach.
podobno w trakcie pierwszego tanca, po parkiecie krecil sie siostrzeniec, ale my nawet go nie zauwazylismy, ani nie nadepnelismy. W razdym razie siostra go zgarnela i bylo ok.

Aczkolwiek, rozumiem, ze moga kogos draznic itd. w pelni rozumiem.
Alu jesli sie martwisz, ze cos pojdzie nie tak, to sluze namiarem na nasza Asię, zaczarowala dzieciarki :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #127 dnia: 29 Stycznia 2013, 07:24 »
Precious chyba znam tą Aśkę o której wspomniałaś  :D
Miła, przesympatyczna dziewczyna znam ją z podwórka  ;D

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #128 dnia: 29 Stycznia 2013, 11:38 »
Zaklinaczka dzieci :)
a miła i przesympatyczna i owszem.

Niech żyją Fordonianki :P

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #129 dnia: 29 Stycznia 2013, 20:02 »
Skończyłam :)

Nie było ciężko, wręcz przeciwnie. Oczywiście jak to bywa w kupowaniu przez internet, przyszła koronka inna, niż zamawiałam no ale dałam za nią grosze i drożej by mnie wyniósł zwrot także może być :)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #130 dnia: 29 Stycznia 2013, 20:03 »

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #131 dnia: 1 Lutego 2013, 09:42 »
 :D ładne nawet bardzo...

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #132 dnia: 6 Lutego 2013, 01:12 »
Jeju Dziewczyny!wydawałoby się,że nie było mnie tylko chwilkę,a mam az 4 strony zaległości,które przeczytałam:)
AlicjaEwa Ty masz wesele w Telimenie?a nie miałas mieć pod papugami?chyba,że mi sie pomyliło?:/ jesli nie - to co się stało?
mberry91 ta poduszeczka jest przepiękna!zazdroszczę talentu:)
Panikara polecam Ci hotel Amelia,który jest zapomniany,a szkoda:(
Laseczki ja byłam zdecydowana na Akor,ale zastanawiam się nad Brdą:) Byłyście na Targach?co rzuciło się Wam w oczy?
Powiem szczerze,że jak pomyśle o swoim ślubie to ....jakos mnie to przeraża i przerasta:( i ciągle to odkładam:(
Czy to normalne?czy jakaś inna jestem?
Jeśli chodzi o gorący temat dzieci:P to mi będzie je niosła 6letnia Natalia:) moja Mama jej pilnowała odkąd miała 5miesiecy:) co prawda jak miala 3,5 poszla do przedszkola,ale caly czas sie spotykamy itd:)  jest dla mnie jak siostra:) nie wyobrazam sobie tego dnia bez niej:) a na Targach wygrałam rabat u Minidany na kreację dla Małej:) 20% !

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #133 dnia: 6 Lutego 2013, 07:47 »
sycia88  miałam , owszem dobrze pamiętasz. ale właścicielka sprzedała lokal, a nas uratował menager tą informacją. szybkie spotkanie z właścicielką  i decyzja że zmieniamy. a telimena była u nas na drugim miejscu więc...:)

co do targów mnie osobiście się nie podobało. za dużo kamerzystów i fotografów, a za mało stoisk potrzebnych na moim etapie przygotowań.:)

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #134 dnia: 6 Lutego 2013, 07:52 »
Tak jak czytam opinie o tegorocznych targach to wydaję mi się, że były bardziej robione pod 14nastki niż pod 13nastki :P

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #135 dnia: 6 Lutego 2013, 10:28 »
sycia88 nie martw się nie tylko Ciebie to przeraża i przerasta...ja również tak mam i nie mam ochoty w ogóle się już tym zajmować najważniejsze rezerwacje mam i teraz odpuszczam poczekam i resztą zajmę się pod koniec roku :)

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #136 dnia: 6 Lutego 2013, 10:44 »
Sycia88 widzisz mi zostało 7 m-cy a jakoś się nie spinam  8)
Najważniejsze mam ogarnięte a resztę w swoim czasie zamówię  ;)

Offline LindaG
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpień 2013
« Odpowiedź #137 dnia: 6 Lutego 2013, 17:45 »
Witam,

Planuje ślub i wesele na sierpień'14 Chciałabym się dowiedzieć ile wcześniej rezerwowałyście/ rezerwujecie fotografa, kamerzyste, DJ? Kontaktowałam się z DJ, którego sobie upatrzyłam a termin już zajęty;/ zaczynam się martwić ze jednak za pozno sie za to zabrałam.

Pozdrawiam,

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #138 dnia: 6 Lutego 2013, 19:24 »
Ja dj rezerwowałam na 2 lata przed ślubem,ale ciężko u niego z terminami,bo jest naprawdę bardzo dobry :) salę 1,5 roku przed czyli teraz na dniach musimy wybrac:) kamerzysta rownież już jest :)

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #139 dnia: 7 Lutego 2013, 07:54 »
Ja rezerwowałam wszystko rok przed ślubem  ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #140 dnia: 7 Lutego 2013, 09:22 »
w zależności od popularności ;] my dj 1,5 roku przed, fotograf i kam też tak ok tego. No i największy hit make up i fryzjer 9 miesiecy przed:P

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #141 dnia: 7 Lutego 2013, 10:18 »
No właśnie mój wymarzony Dj i kamerzysta byli zajęci jak do nich dzowinłam  :( Myślałam, że się wkurzę, bo przecież kto normalny ( oprócz Nas  ;) ) bierze ślub 13 w piątek  ;D ;D

No nic, ale znalazłam godne zastępstwo na nich  :)

Offline Olimpia87

• uzależniony
« Odpowiedź #142 dnia: 7 Lutego 2013, 10:34 »
Dziewczyny i Chłopacy uważam, że nie ma się co stresować ;) my mamy do ślubu dokładnie 7 miesięcy i dopiero co załatwiliśmy fotografa - tzn. umowa będzie podpisana w przyszłym tygodniu, ale termin zaklepany. Fakt, że jak chodziłam chociażby po targach i pytałam się o nasz termin to u większości był już zarezerwowany, ale wybraliśmy przesympatyczną młodą parę fotografów otwartych na wszelkie pomysły i gotowi do współpracy.
Kamerzysty niestety jeszcze nie mamy, ale nic straconego :)
Jeżeli chodzi o salę - zaczęliśmy szukać jej po wakacjach 2012 i to był spory kłopot, bo większość już była zarezerwowanych, aż w końcu trafiliśmy na tą, która nam od razu się spodobała :)
Z orkiestrą, z którą mamy podpisaną umowę nie było problemów, gdyż z pewnych względów o wiele wcześniej podpisaliśmy z nimi umowę.

Na targach zapisałam się na makijaż i fryzurę i z tego co wiem, to Pani Monika, która będzie mnie malowała już od maja zeszłego roku prowadziła zapisy na rok 2013 - szok!!!

Offline Olimpia87

• uzależniony
« Odpowiedź #143 dnia: 7 Lutego 2013, 10:37 »
Foczka90 jeśli mogę spytać jakiego macie kamerzystę?? Nie ukrywam, że my mamy problem z poszukaniem takiej osoby lub też takich osób więc jesteśmy otwarci na Wasze propozycję :)

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #144 dnia: 7 Lutego 2013, 10:48 »
Zalezało mi bardzo na p. Romanie Jankowskim ( czy Janowskim nie pamiętam dokładnie  :P) niestety miał już zajęty termin i polecił mi swojego kolegę p. Jacka ( nazwiska nie pamiętam  ::) )

Pana Romana gorąco polecam kamerował moją i Siostry studniówkę , Siostry ślub i baaaaaaaaaaardzo ubolewałam nad tym, że mojego ślubu nie będzie kamerował  :(

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #145 dnia: 7 Lutego 2013, 11:31 »
My niedawno zarezerwowaliśmy sale, dziś jadę podpisać umowę z orkiestrą. Wybrałam młodą dziewczynę na fotografa ale ma talent :) i kamerzystę zmieniłam cenowo to samo a Pani która będzie kamerować zaoferowała ciekawsze opcje ;)

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #146 dnia: 8 Lutego 2013, 01:34 »
Eve a jaką fotografkę macie? :)

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #147 dnia: 11 Lutego 2013, 08:00 »
sycia88 młoda dziewczyna z Inowrocławia miesiąc po mnie wychodzi za mąż oglądałam zdjęcia i prezentacje naprawdę dobre umówiliśmy się wstępnie na dwie sesje :) wszystko do obgadania w późniejszym terminie a jesli chodzi o fotografa to byłam w szoku jak usłyszałam że chce tylko 600zł za wszystko...plener, prezentacje i wesele

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #148 dnia: 11 Lutego 2013, 16:55 »
Eve to super,że tak dobrze trafiłaś :)
Dziewczyny ja jestem ogólnie podłamana :( pojechaliśmy do Akoru....sala jest cudna i boska i w ogóle och i ach! ale....ta okolica Nas bardzo przeraziła:( raczej nie weźmiemy tej sali - co z tego,że piękna,a w około masakra:( nie wiem jak to wyglada latem? wystawiają tam jakieś parasole dla gości,jakby ktoś chciał iść na dymka??
Potem byliśmy w Brdzie,bardzo Nam się spodobało - menu jest bardzo atrakcyjne! ale oczywiście na naszą ilość gości (120os.) może być ścisk:( Był ktos może w Brdzie na takim dużym weselu?stoły tradycyjne,nie okrągłe.
I tak jesteśmy bez sali :( Pozostaje Nam podjechać do Sali biesiadnej w Kruszynie.Jakieś opinie?ratujcie!!

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #149 dnia: 12 Lutego 2013, 00:39 »
Z tego samego powodu my zrezygnowalismy z Akoru, sala przepiekna ale co z tego jak okolina nie za ciekawa.
W Brdzie w 2009 czy moze 2010 roku moj kuzyn slubowal na 100 osob, stoly tradycyjne. Jedzenie pyszne, obsluga bardzo mila, wszystko wygladalo wrecz idealnie bo obsluga co chwile wymieniala talerzyki, dokladala jezeli czegos brakowalo. Problemem moze byc brak parkingu, ale malo osob zazwyczaj przyjezdza na wesele samochodem. Mi przeszkadzaly witraze, sprawialy ciemna atmosfere, ale niektorym sie one wrecz podobaja, zdjecia ciekawe wyszly. No i prakiet jest maly, zwlaszcza jak na 120 osob, bo przy 90-100 (nie pamietam ile bylo u kuzyna) duza czesc gosci tanczyla na wykladzinie, z tego co pamietam mieli jacka staszaka za dja. Ogolem bardzo mi sie podobalo i bedziecie na pewno zadowoleni. Podczas samego wesela nikt pewnie uwagi nie bedzie zwracal na takie mankamenty dlatego ja sie juz zadnymi nie przejmuje jezeli chodzi o sale :)