Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 384566 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #60 dnia: 21 Stycznia 2013, 07:56 »
my postawiliśmy na wrzos + pudrowy róż:)

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #61 dnia: 21 Stycznia 2013, 10:23 »
A ja o tym nie myślałam jeszcze jak zaczynam myśleć to potem wychodzi na to ze nie chce tego ślubu  ??? to dopiero początek a ja nie wiem od czego w sumie zacząć

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #62 dnia: 21 Stycznia 2013, 11:04 »
najlepiej od początku:) sala , fotograf, muzyka, wideo i myśle że na ten rok macie najważniejsze załatwione. potem październik-listopad wyprzedaże sukien ślubnych i sie będę kręcić siłą rozpędu:)
Ja sale rezerwowałam 1,5 roku przed i co? na pół roku przed musiałam szybko szukać innej.
więc wiecie dużo sie może pozmieniać. ;)

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 21 Stycznia 2013, 11:56 »
Nie wiem sama czy najgorsze czy najlepsze jest to że wszystko wiadomo sala, orkiestra, kamerzysta, fotograf,nawet wiem która kwiaciarnia zrobi mi bukiety, kto mnie uczesze i zrobi makijaż już nawet jest dogadane wiem jak będą wyglądać nasze obrączki i kto je zrobi a jednak czuje ze coś jest nie tak....:/

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #64 dnia: 21 Stycznia 2013, 12:00 »
Nie obraz sie AlicjaEwa ale Ty masz juz w sumie prawie wszystko dopiete na ostatni guzik bo slubujesz w tym roku i dla Ciebie wiele spraw juz wydaje sie prostych  ;)

Eve25 ja Ciebie swietnie rozumiem. Mam sale wstepnie i zespol ale chwilami mam takie mysli, ze moze lepiej przesunac to wesele na rok pozniej. Zwyczajnie sie boje , ze nie znajde idealnego fotografa, kamerzysty, ze cos pojdzie nie po mojej mysli z dekoracjami albo co gorsza najzwyczajniej wszystko przewyzszy mnie finansowo. I do tego wszystkiego moj piekny caly czas uwaza, ze mamy sporo czasu i nie ma co sie stresowac i nie chce slyszec do marca o weselu... grrr

mberry91 : Szczerze Tobie powiem, ze tylko tak sobie myslalam wstepnie o kolorach i podoba mi sie dominanta rozu lub czerwieni ale nie wiem jeszcze z jakim drugim kolorze ;p

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #65 dnia: 21 Stycznia 2013, 12:02 »
Eve25 : Moze po prostu za szybko dla Ciebie uzgodniliscie takie drobne szczegoly ? I przeraza Ciebie to, ze to ma takie tempo ? Chyba, ze problem tkwi glebiej i nie jestes pewna swojego przyszlego meza..?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #66 dnia: 21 Stycznia 2013, 12:08 »
Dziewczyny, jeżeli naprawdę Wam się wydaje że mam wszystko dopięte to się mylicie:D
Owszem z grubszych spraw to zgadza sie- to co wymagało szybkiego klepania to mamy.
Ale i ile nie załatwionych drobiazgów- równie ważnych na nas czeka!

Poza tym gdy zaczynaliśmy przygotowania to też nic nie wiedziałam, ale z czasem same pewne rzeczy się nasuwają. a poza tym zawsze forumki służą radą, ja także- choć nie tak doświadczona jak już mężatki młode nasze kochane, ale jednak coś tam zawsze mogę podpowiedzieć:)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #67 dnia: 21 Stycznia 2013, 12:20 »
Dziewczyny nie stresujcie sie :) To ma byc najpiekniejszy i najradosniejszy okres w waszym zyciu przygotowanie tego jedynego dnia, a potem sama jego celebracja. Bedzie dobrze, przeciez jest tyle dostepnych opcji. Ja np. zaproszenia robie sama , bo maja byc takie jak ja chce (jak wiekszosc rzeczy haha ) procz zaproszen, menu, winietki, zawieszki na alkohol. I w dodatku ja mieszkam zagranica, a od wrzesia tego roku przynajmniej do maja nie bede miala szans przyjechac do Polski bo bede pisala prace na obrone... takze wszystko musze miec do wrzesnia tego roku. Boje sie, ze niektore rzeczy nie beda takie jakbym chciala... no ale chyba sie z tego powodu nie zabije ?! Badzmy dobrej mysli. To ma nam sprawiac przyjemnosc. Poczytajcie sobie watki poza naszym wojewodztwem , jest tam wiele rad. Np. ze bukiet mozna kupic w hurtowni poza miastem, a nie w kwiaciarni w centrum bo jest wrecz o 70% tanszy, podobno gdzies na trasie do Bydgoszczy jest taka hurtownia. Looknijcie w ogolny watek o kwiatach. Tam dziewczyna pisala, wiekszosc dekoracji robi mi wlasciciel sali, ale ja nie chce jego rozyczek bo sa tandetne i uzgodnie na gipsowke (takie biale kwiatki) albo wezme dekoratorke ze slubnych alejek. Zalezy ile zarzada za usluge, jak bedzie droga wezme moja przyjaciolke i swiadkowa i same bedziemy zdobic sale. :)

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 21 Stycznia 2013, 12:27 »
nolska co do pewności mego przyszłego jestem pewna na 1000% problem sama nie wiem w czym...projekt sukni jest wykonawcy brak ale mam czas zaproszenia wiem jak miałby wyglądać i znam kogoś kto je zrobi więc coś jest ze mną nie tak  :-[  brak małych szczegółów a może właśnie za wcześnie to wszystko zaczęłam bo ja lubie tak wszystko załatwiać na już :(

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 21 Stycznia 2013, 12:40 »
jak dla mnie bezsensu jest zaczynanie od małych szczegółów które zazwyczaj robi sie pół roku przed.
nie daj sie zwariować! my forumki zawsze służymy radą! :)

co do kwiatów i hurtowni- coś za coś...
mi się nie uśmiecha jeżdżenie dzień przed lub w dzień ślubu za bydgoszcz po kwiaty... 
są plusy  i minusy  :)

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 21 Stycznia 2013, 12:47 »
Mam ulubioną kwiaciarnie Pani Agnieszka zrobi mi wszystkie bukiety kosze do kościoła za tanie pieniążki ale za to naprawdę fantastyczne.

Mój przyszły on się niczym nie stresuje wyjeżdża sobie na całe tygodnie i myśli ze wszystko samo się załatwi a najważniejszym małym szczegółem jest załatwienie Jego bierzmowania to mnie chyba najbardziej trapi...
Koszty fakt mogą mnie przerosnąć niektóre odpadły bo brat wziął większą część na siebie ale i tak na wszystko teraz szkoda mi pieniędzy...

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 21 Stycznia 2013, 12:53 »
Nam zostało pół roku a ogrom wszystkiego na nas czeka.
Obecnie jestem na etapie podniecania się i chcenia wielkiego skrzypaczki i denerwuje sie że jeszcze mi na maila nie odpisała
:D

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 21 Stycznia 2013, 13:00 »
Mam na oku skrzypaczkę jeszcze nie słyszałam jej ale podobno daję radę jest spod inowrocławia chociaż juz tak średnio wydaje mi się to dobry pomysł ponieważ wszyscy to chcą...mam jeszcze szwagierkę koleżanki która jest śpiewaczką operową zobaczymy :)

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #73 dnia: 21 Stycznia 2013, 13:18 »
Eve25: Jezeli jestes pewna faceta to wszystko inne sie ulozy :) Zwolnij z "pierdolkami" i moze poczujesz sie lepiej :)

Dziewczyny ja tez mysle o skrzypaczce. To takie piekne aczkolwiek balabym sie o makijaz bo na 100 % ja i wiekszosc kobiet z mojej rodziny bysmy nie daly rady zatrzymac lez.. :)

Czy Was tez bedzie prowadzil do oltarza tata ? Marze o tym :))

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 21 Stycznia 2013, 13:22 »
nolska marze o tym żeby któryś z moich dwóch panów poprowadził mnie do ołtarza albo Tato albo Brat z racji tego że raczej świadkiem nie będzie.

A tak na marginesie jeśli chodzi o świadków to wybieracie braci siostry czy kogoś innego?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 21 Stycznia 2013, 14:02 »
Mnie  też tatko będzie prowadził.
:)
a do świadka- najpierw miał być kuzyn bo rodzeństwa nie posiadam, ale wybrałam kumpele , bo któż mi pomoże z kiecką jak nie ona?:)

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 21 Stycznia 2013, 14:14 »
Mam pewien problem odnośnie świadka swojego bo mój już wybrał brata a ma ich sporo więc jakiegoś większego problemu nie będzie a ja chce jednego z moich młodszych bratanków między mną a bratem jest spora różnica wieku i jesteśmy tylko we dwoje a bratankowie są w podobnym wieku do mnie i tak się zastanawiam czy to wypada...  ???

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 21 Stycznia 2013, 14:17 »
na początku mieliśmy mieć dwóch mężczyzn na świadków- to wypada jak najbardziej:)

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 21 Stycznia 2013, 15:46 »
To dobrze bo już się bałam  ;) więc ten zaszczyt przypadnie jednemu z nich :D

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #79 dnia: 21 Stycznia 2013, 15:52 »
Podobno nawet miec 2-och swiadkow panow to szczescie :) My na pewno bierzemy brata mojego P a ja mam brata i siostre ale jeszcze nie wiem kogo bede chciala. Chcialam naszych braci bo to tak fajnie wyglada jak panna mloda idzie w towarzystwie samych panow ale poki co nie zyje z bratem w zbyt dobrych stosunkach i nie wiem czy zasluguje na miano swiadka na moim weselu. Boje sie , ze na samym koncu moze mu cos odwalic.. :-\

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #80 dnia: 21 Stycznia 2013, 16:42 »
U mojego brata bylo dwoch panow na swiadkow (moj drugi brat) i brat panny mlodej. I nikt nie mial obiekcji. U mojego drugiego brata musiala byc para (bo taka tradcja, wesele bylo za lublinem). A u mnie z racji tego, ze ja mam samych braci, a moj Ł ma tylko siostre takze tez bedzie para, ale dwoch panow to nie jest nic zlego wrecz normalna rzecz !

Moj brat niestety zapewne nie jest wzorowym kandydatem na swiadka... (nie bedzie w stanie nie pic przez cale wesele... ale zreszta ja tez bylam proszona o nie picie a przyszlo co do czego to pilam) jest wiele innych osob co zapewne by bardziej sie przylozyli do tej roli , ale to moj brat ... kocham go i chce zeby byl przy mnie :) Poza tym ostatnio zartowal, ze na moj slub przyjdzie w jeansach wyprasowanych na kant i bialej marynarce ^^ A jego zarty sa niekiedy az za doslowne takze stad moje obawy ^^

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 21 Stycznia 2013, 16:54 »
Nie stresujcie się aż tak dziewczyny! Ja na początku poprosiłam kuzyna o świadkowanie, a potem jednak zmieniłam zdanie i spać po nocach nie mogłam jak to odkręcić.:P bo jak sobie wyobraziłam ile pomocy kobiecej będę potrzebowała to koniecznie chciałam kobiete.
Ale sie udało...
I będzie  była dziewczyna tego kuzyna moją świadkową- co samo w sobie troche stresuje:D
bo drugie połówki tej dwójki raczej nie tolerują eks ... ;D

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #82 dnia: 21 Stycznia 2013, 17:01 »
To bedziesz miala ciekawa sytuacje :) Wlasnie ja sie np. nie stresuje (jeszcze) :) Bedzie co ma byc, wrecz nie moge sie doczekac ! :D

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #83 dnia: 21 Stycznia 2013, 17:19 »
a tam, nie boje sie o kuzyna i świadkową ale o ich drugie połówki... :P
ja też nie moge sie doczekać!

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #84 dnia: 21 Stycznia 2013, 17:24 »
AlicjaEwa : Ciekawa sytuacja ale tak naprawde tylko te drugie polowki moga narzekac ;p Na pewno nic nie wywina jedynie beda "sie mierzyc " :D

A powiedzcie mi kochane jakiego macie kamerzyste? Zastanawiam sie i ogladam ale nie chcialabym placic wiecej niz 3500 za kamerzyste i fotografa najlepiej2w1 :) Nie wiem czy wstrzymac sie do targow czy rezerwowac wczesniej ;p

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #85 dnia: 21 Stycznia 2013, 17:28 »
ja kamerzyste mam z rodzinnego miasta bo sporo taniej nawet doliczając dojazd, podobnie z fotografem:)

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #86 dnia: 21 Stycznia 2013, 22:23 »
No to masz dobrze :) Napisalam email do jednego kamerzysty to w odp zwrotnej zapytal mnie czy na pewno chodzi mi o rok 2014 i czy to nie pomylka  ;D

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: 22 Stycznia 2013, 07:58 »
Ja mam fotografa i kamerzystę w jednym i oglądałam kilka filmów weselnych tego Pana a także oglądałam albumy ze zdjęciami i bardzo mi się podobały a co najważniejsze byłam na weselu na którym kamerował w ogóle go widać nie było nikomu nie przeszkadzał i jestem w szoku bo chyba najtaniej ok 2500 za wszystko nie chce zdjęć na sali tylko w kościele i plenerze + film :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #88 dnia: 22 Stycznia 2013, 08:34 »
Twój wybór, ale goście tylko czekają na fotki z wesela... :)

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: 22 Stycznia 2013, 11:43 »
To mogą obejrzeć film :)