to musicie mieć na to zezwolenie??
u nie w szpitalu, żeby mieć poród rodzinny naeży mieć zaświadczenie/ zezwolenie ze szkoły rodzenia. A po samym porodzie należy wpłacić 100 zł za poród rodzinny.
Najśmieszniejsze jest to, że aby otrzymać takie zaświadczenie wystarczy pokazać się raz na zajęciach i iść do lekarze, który m.in. prowadzi te szkołę.
u nasz szkoła rodzenia jest za darmo, chodzi na nią bardzo mało par i moim zdaniem jest bardzo mało rozeklamowana (tzn. mało kto wie, że jest taka szkoła; niby w gabinetach lekarskich wisi informacja ale...). Wydaje mi się, że ponieważ jest za darmo i prowadzący zajęcia nic z tego nie mają, to wygląda to nieciekawie. Poza tym dowiedziałam się nieoficjalnie, że położne z naszego szpitala robią teraz dodatkowe kursy na których m.in. dowiadują się jak rozmawiać z pacjentką i jak prowadzić szkołę rodzenia.....
bo my musimy zaplacic okolo 150,- i zastanawiam sie czy to duzo za 6 spotkan po 2,5h
nie wiem czy to dużo ale wydaje mi się że nie. Wszystko zależy od tego jak wyglądają te zajęcia. U mnie one polegają na oejrzeniu filmy, powiedzeniu paru zdań i tyle. sama czysta teoria. te zajecia trwają góra godzinę.
Gosiu a wiesz już co to za bakteria
wiem. ta zołza to : Staphylococcus koagulazoujemny-wr
NO czekam na foteczki po remontowe
remont skończony. jeszcze tylko trzeba dokończyc sprzątanie, zastanowić się co z karniszem i firanką i można w nim spać. Myśleliśmy, że jeszcze starczy nam kasiorki na nasze łoże ale sie troche rzeliczyliśmy. Puki co to spać bedziemy na w starym łóżku, bo łóżeczko i komoda dla małej (a także wieleinnych pierdół) jest ważnieszych.
Foteczki zrobię dzisiaj. Wiec na dniach powinniście je mieć. Niestety nie mam laptopika, wiec przy kompie siedzę niedługo i nie mogę wam obiecać ze beda juz dziś czy jutro.
Wyślij mi raz jeszcze swój numer bo jednak wole go mić "w razie czego" Strasznie się o ciebie martwiłam a nie mogłam nic napisać!!!
odnalazłam priva od ciebie Aga. Zaraz wyślę ci smska