Autor Wątek: Wiktor i Oskar - brzdące Martulki i Topycia :)  (Przeczytany 340749 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
Odp: Wiktor, Wiktor, Wiktor !!! - Martulka i Tomek są rodzicami !
« Odpowiedź #1800 dnia: 24 Sierpnia 2007, 22:00 »
 :D :D :D ale sie usmialam z opisow fotek z rozmowy
Wiktorek boski juz spory z niego kawaler rosnie jak na drozdzach
widac ze z Marcelkiem swietnie sie dogaduja  :D

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1801 dnia: 24 Sierpnia 2007, 22:27 »
Martulka ten Wasz synek to nieżły przystojniczek  :D I strasznie się cieszę że udało się z mieszkankiem :) Nie ma to jak swój własny kąt  ;D

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1802 dnia: 25 Sierpnia 2007, 11:25 »
A Wiktorkowi chyba coś zaszkodziło, albo o zgrozo do nas też przyplątało sie jakieś paskudztwo. Dzisiaj od 6 rano szarpały nim wymioty, a że po nocy nie miał czym to tylko śliną. Później daliśmy mu mleko z kaszą i też wszystko zwrócił. Całą herbatkę rumiankową też. I do tego robi rzadkie i śmierdzące kupy.
Teraz jest z Tomkiem na spacerze, dałam mu smectę w butelce. Może wypije. Oby wszystko było dobrze, bo ja sie załamię jeżeli on znowu będzie chory :mdleje:

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1803 dnia: 25 Sierpnia 2007, 11:37 »
A teraz zdjęcia naszych mebli. Proszę nie zwracać uwagi na bałagan.

Nasza kanapa, do niej mamy 2 fotele i ławę ze szklanym blatem

Meble, które będą w dużym pokoju, do tego mamy jeszcze stolik pod telewizor

I zabudowa w "komputerowym"

Okna będą wychodziły na wschód i na zachód.

I jaki kolor ścian by do tego pasował?

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1804 dnia: 25 Sierpnia 2007, 16:46 »
Kremowy. Przy bieli bedzie za surowo...krem bedzie łagodny :) Taki waniliowy delikatnie.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1805 dnia: 25 Sierpnia 2007, 17:12 »
Marta!A czy Wy musicie zabrać całą tą azbudowę z "komputerowego"?Moim zdaniem jest to stanowczo za duże.Jak dla mnie za dużo tych szafek.Praktycznie wogóle nie będzie widać koloru, bo ta zabudowa praktycznie załkowicie zasłania ściany.Ale to jest moje zdanie, bo ja tak dużych mebli nie lubię. Bo mając tyle "miejsca", potem wszystko chomikujemy...
Przemyśl to...
A jak tam Wiktorek?Lepeij mu?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1806 dnia: 25 Sierpnia 2007, 17:19 »
Ja tez uwazam jak Mariola ze przy takiej zabudowie kolor scian nie ma znaczenia.

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1807 dnia: 25 Sierpnia 2007, 18:01 »
Z tą zabudową z "komputerowego" to jest tak, że na pewno musimy ją całą rozebrać, a co z tego zamontujemy później to już inna sprawa. W tych szafkach bocznych my trzymamy nasze ciuchy, jest też narożna szafa ubraniowa. A te wszystkie szafki pod sufitem są na pościel i różne pierdoły komputerowe Tomasza.

A z Wiktorkiem jest coraz gorzej. Już chyba ze 7 razy wymiotował. Dzieje się to godzinę po jedzeniu lub piciu. Jest taki osowiały i marudny. Temperatury na razie nie ma ale ma tendencję wzrostową. Zrobił też 3 rzadkie kupy. Jeżeli do wieczora się nie zmieni to pojadę z nim na izbę przyjęć w szpitalu. Moja bratowa (akurat była dzisiaj u nas) mówi, że może to być rotawirus. Podałam mu trochę gastrolitu żeby się nie odwodnił ale to też zwrócił. Mam takiego pietra, że nie wiem.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1808 dnia: 25 Sierpnia 2007, 18:15 »
dzwoń się pytaj na izbę przyjęć czy masz przyjechać.I lepeij dla spokoju podjechać.A napisz mi Marta gdzie w Gdyni sie jedzie do szpitala bo ja nawet jakby co nie wiem. Na pediatrię...?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1809 dnia: 25 Sierpnia 2007, 18:23 »
świetne zdjecia wiktorka - a komentarz - uśmiałam się nieziemsko!
topyciu - możesz był założył wątek z instrukcją obsługi wlepia logo e-wesela na zdjęciach ???
bardzo dobre zabezpieczenie fotek

a jak się mały czuje? byliście w szpitalu?
« Ostatnia zmiana: 25 Sierpnia 2007, 18:28 wysłana przez Anusia-szczecin »

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1810 dnia: 25 Sierpnia 2007, 19:50 »
Do szpitala dzwoniłam, opisałam objawy i jak na razie nie kazali przyjeżdżać, a jakby się coś więcej działo to najpierw jechać na pogotowie na ul.Żwirki i Wigury.
Mariola ty w razie czego możesz jechać albo właśnie na to pogotowie, albo na izbę przyjęć do szpitala w Redłowie. Nam bliżej jest do Szpitala Miejskiego na Placu Kaszubskim.
jeżeli okazałoby sie, że to rotawirus to musielibyśmy jechać do Gdańska na ul.Polanki bo tam jest szpital zakaźny, ale myślę, że to nie będzie konieczne. Wg mnie małemu zaszkodziło coś z jedzenia. bo jeszcze przed snem zrobił kolejną kupę, ale była żółta i taka średnio-rzadka, więc mu się poprawia.
Wiktor jest już po kąpieli, wypił butlę mleka z kaszą i póki co zasnął. Będziemy go pilnować. Na wszelki wypadek jestem już spakowana.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1811 dnia: 25 Sierpnia 2007, 20:42 »
no to współczuję.Ale miejmy nadzieję,że będzie dobrze.A słuchaj, nie ma możliwości,żeby zjadł cos co mu zaszkodziło?Pisalaś,że on już chce jeść wasze.Moze coś mu sie na żołądku przykleiło?co mu jeść dawałaś?

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1812 dnia: 25 Sierpnia 2007, 20:58 »
Wczoraj jadł głównie swoje jedzenie, jedynie zjadł ode mnie jeden makaron-kokardkę z odrobiną twarogu i masła, a wieczorem kilka gryzów chleba z żółtym serem. A dzisiaj nic naszego tylko mleko, kaszę, zupkę marchwiową, ale wszystko zwrócił.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1813 dnia: 25 Sierpnia 2007, 21:00 »
czyli to nie od jedzenie,bo to co zjadł, to nie mogło zaszkodzić...

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1814 dnia: 25 Sierpnia 2007, 21:12 »
Biedne maleństwo! Ucałuj go ode mnie :)

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1815 dnia: 25 Sierpnia 2007, 21:28 »
Ja jeszcze podejrzewam wodę. Ostatnio u nas chyba czyścili rury czy coś i ciepła woda leciała taka żółta. Małego nie kapaliśmy, ale obmywaliśmy tak szybciutko ale może trochę wody dostało sie do ust. Już sama nie wiem.
A może to tzw. trzydniówka?
W ogóle jakaś plaga na tym naszym forum. I Tosię, i Malwinkę i merkunkowego Kubusia, i naszego Wiktorka coś gnębi.

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #1816 dnia: 25 Sierpnia 2007, 21:34 »
martulka w koncu nadrobiłam oooogromne zaległości!!!!!!!!!!!
wybacz,że na raty wskakuję do Was wszystkich. Ale mam masę roboty  :urwanie_glowy: :urwanie_glowy:

Po kolei zacznę:
> mam nadzieję,że Wiktorek dojdzie szybko do siebie!!!!  :przytul: :przytul: :przytul: :przytul: tulam Goo mocno!!! Wierzę,że okropnie się denerwujesz.Znam ten ból!!
(u nas w przychodni,do której Miłek należy jest napisane,jaka przychodnia pełni dyżur w weekendy i wieczorami-po18.Nie byłam jeszcze na izbie przyjęć w szitalu-tylko właśnie zawsze na dorażnej-czyli tej co jest tam zapisana.Dobrze jest wiedzieć po prostu gdzie sie należy.Super,że już odnależliście swoje.Ja nie dzwonię tam też nigdy wcześniej-tylko od razu jadę jak mam wątpliwości)

> mieszkanie - zapowiada sie baaardzo ciekawie!!! 3 pokoje,50 m, to naprawdę niemałe mieszkanko. Zależy jeszcze od ukłądu,ale najważniejsze,żeby dobrze się w nim czuć!!!
Remoncik zrobicie i będzie przytulnie!! Nie porównuj martulka, bo to nie ma sensu - każdy robi wg swojego gustu i uznania!!

> kredyt - GRATULUJĘ I OGROMNIE SIĘ CIESZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

>buiak na fotkach jest BOSKI!!!!!!!!!!!! i w ogóle Wiktorka uśmiech i oczka i te zajefajne minki mnie powalają!!!

>tańce - brawa dla maseraka małego!!! Ale widzę,że te nasze forumkowe dzieciaki to taneczne bardzo  :hopsa:

>chodzenie - brawa!!!!! Nie mów,że późno zaczął, bo mój Miłek to miał rok i 3 miesiące jak cąłkowicie samodzielnie zaczął się poruszać (wyłączył całkowicie raczkowanie)

>słoiczki - super,że Wiktorkowi zasmakowało w koncu normalne jedzenie!!! I kasa ze słoiczków niekupowanych na bibeloty sie przyda do domku!!!  :Co_jest:

>co do dziecka i kredytu - u nas jak u merkunka było - w ciąży byłam,jak kredyt nam przyznawali  :wink: I oszukaliśmy oczywiście, tzn nie przyznaliśmy się,że ja w ciąży (choć było już widać  ;D )

> no i mam 2 pytanka do Was

1 - jak teraz będzie po Waszej przeprowadzce z Wiktorkiem? będziecie go odprowadzać? (wiem,że to blisko) czy mama będzie przychodzić?? No i jak ona jest tymi 9 godz zmęczona,to czy dalej da radę??

2- no i jak w ogóle mama reaguje na Waszą decyzję o kupnie mieszkanka i przeprowadzce???

Pozdrawiam gorąco i oczywiście trzymam kciuki za wszystko,a szczególnie za małego!!!!!!!!!

zapomniałam dodać,że świetne są fotki z Waszych spotkan!!! Dzieciaki rosną,że hej!!

No i chłopaki jak fajosko się bawią  ;)
« Ostatnia zmiana: 25 Sierpnia 2007, 21:36 wysłana przez asiek »

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #1817 dnia: 26 Sierpnia 2007, 10:50 »
Noc minęła nam średnio spokojnie, ale jak na razie jest dobrze - Wiktorek na szczęście już dzisiaj rano nic nie wymiotował tylko ma lekką gorączkę.

A wczoraj byliśmy z Wiktorkiem na spacerku i nie było po nim widać, że troszkę cierpi. Oto dowody :)

Brum, brum, brum...  :auto: Jedziemy na huśtawki

I skręt w prawo

I skręt w lewo - chyba zaraz się położę w tym zakręcie :)

No dojechałem - wysiadka

Hmm - to gdzie by tu teraz pójść?

Może na początek spróbuję wejść na zjeżdżalnię :)

jeszcze kawałeczek i...

Hurrraaa Udało się.

No to teraz schodzimy

A kuku tatusiu :)

Hmm? A może tam można wejść wyżej

Tatku! Czy tam jest jakaś droga?

Dobra, dobra tatku. Ty jesteś duży, a ja mały więc proszę o instrukcję wejścia :)

No dobrze to zaczynamy po tym podeście - ale tutaj stromo

Teraz bujany most na łacuchach

Już jestem blisko - Czy to jest tam?

Udało się :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

To trzeba zjechać teraz na dół...

...ale tutaj po drewienkach :)

Już się znudziłem tą zjeżdżalnią - czas na coś bardziej atrakcyjnego

huśtanie z tatą :)

Tak moi drodzy - to jest to

O tutaj mam nosek :)

A co teraz ?

Uśmiech na pożegnanie dla forumkowych cioteczek :)

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1818 dnia: 26 Sierpnia 2007, 20:25 »
asiek cieszę się, że znalazłaś chwilkę żeby do nas wstąpić. A odpowiedzi na twoje pytania są następujące:
ad.1 Mama powiedziała, że jeżeli chcemy żeby to ona się dalej opiekowała Wiktorkiem to musimy go przywozić do niej, bo ona do nas na pewno nie przyjedzie. Najgorzej to będzie zimą, bo szkoda malucha budzić o 6 rano, ale cóż jeszcze zobaczymy. Rozmawiałam już teściami czy by sie nim nie zajęli i najwyżej będą opiekować sie nim na zmianę z moją mamą.
ad.2 Na początku była ogromna awantura, wiele nieprzyjemnych słów i płacz. Teraz są docinki typu "na swoim to będziecie tylko ziemniaki z wody jeść" itp. Ale nam już to w ogóle nie przeszkadza.

A jeśli chodzi o Wiktorka to dzisiaj dla odmiany nie wymiotuje, ale ma biegunkę. Po każdym jedzeniu czy piciu zmieniamy pieluchy, bo wszystko przelatuje. Oznak odwodnienia nie ma więc póki co czekamy do jutra rana i jadę z nim do lekarza, a najpierw badanie moczu.
Cały czas utrzymuje się stan podgorączkowy. Mały przeważnie wisiał przyklejony do nas, z małymi przerwami na zabawę. Ale ogólnie jest taki osowiały. W ciągu dnia pospał w sumie ok. 3,5 godziny. Zaraz go kąpiemy i pójdzie spać. Zobaczymy czy ta noc nie będzie gorsza od poprzedniej Oby nie. Jutro po lekarzu dam znać.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #1819 dnia: 27 Sierpnia 2007, 10:48 »
\martulka mam nadzieje, że noc mineła jednak w miare spokojnie i Wiktorej nie męcfzył się...Czekam na wiesci "po lekarzowe"...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1820 dnia: 27 Sierpnia 2007, 12:17 »
Marta-tak przypuszczałam (odnośnie moich pytań).Ale najważniejsze,że będziecie na swoim!!!
Podział mamy z teściową- może się udać- znam takie pryzpadki. Szkoda tylko,że mama nie chce przychodzić do Was (skoro pisałaś,że jest blisko),ale domyślam sie,że ma lekkiego dąsa  ;) ;)

Ale najważniejsze teraz aby Wiktorek wyzdrowiał!!

A foteczki i ich opisy sa czadowe!!!
A minki rewelacyjne.Widzę,że i u Was sa takie same dziecięce zabudowy na placach zabaw.Chyba ktoś opatentował.Ale najważniejsze,że dzieciom się podoba.U nas jest jeszcze wersja dla mniejszych szkrabów.Może kiedys zrobię fotki u siebie.

Pozdrawiamy!!

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1821 dnia: 27 Sierpnia 2007, 12:23 »
Martulka, współczuję Ci takiego podejścia mamy, ech...nie mogę pojąć czemu rodzice robią takie rzeczy swoim dzieciom ::)

A co do relacyjki, to po prostu rewelacja, no i super ten plac zabaw!!!!!

Zdrówka życze małemu!!!!!!!!!

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1822 dnia: 27 Sierpnia 2007, 14:32 »
Napisałam wcześniej posta ale widzę że go wcięło.

Noc minęła nam spokojnie. Mały przespał całą i obyło się bez sensacji. Nie miał nawet gorączki. Za to dzisiaj rano jeszcze przed lekarzem zwrócił mleko i dalej ma biegunkę. Zrobiłam mu badanie moczu, wyszły jakieś zmiany ale pani doktor stwierdziła, że to nic poważnego. Osłuchała go, zajrzała w gardło i stwierdziła że to penie jakiś wirus go dopadł. Kazała podawać Bactrim i Smectę do soboty włącznie. Ale jak na razie za nic w świecie mały nie chce połknąć tej Smecty. Zwraca wszystko. Ciekawa jestem jak będzie z Bactrimem. Jak nie będzie połykał to czekają nas kroplówki :mdleje:
Jedyna pocieszającą wieścią jest to, że wg pani doktor Wiktor jest w dobrej kondycji, dzisiaj nie ma gorączki więc i humor ma lepszy.
Ja jestem na zwolnieniu do końca tygodnia.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1823 dnia: 27 Sierpnia 2007, 14:40 »
Trzymajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tulam małego chorowitka!!!

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1824 dnia: 27 Sierpnia 2007, 20:41 »
Martuś,trzymajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1825 dnia: 27 Sierpnia 2007, 21:09 »
zdrówka życzę...

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #1826 dnia: 27 Sierpnia 2007, 21:13 »
Dziękujemy za wszystkie tulonka które z miłą chęcią przekazaliśmy Wiktorkowi. A maluszek już śpi, gorączki nie ma, a i wieczorem obyło się bez żadnych niespodzianek w postaci wyjścia pożywienia górną drogą. Jedynie co wychodziło 2 razy dołem :). Mamy nadzieję, że noc będzie równie spokojna jak i poprzednia:)

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1827 dnia: 27 Sierpnia 2007, 21:28 »
trzymamy więc kciuki za nockę!!!

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1828 dnia: 28 Sierpnia 2007, 11:08 »
I jak?

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #1829 dnia: 28 Sierpnia 2007, 11:27 »
biedny Wiktorek - trzymam kciukasy zeby te wirusy sobie juz od niego poszły - bleeeeeeeeeeee

P.S>Zdjecia rozmowy przez telefon sa czaderskie :skacza:
swietnie to wyglada :skacza:

P.S> w sprawie wystroju mieszkanka nie chce sie za duzo wypowiadac a to dlatego ze kazdy najlepiej wie w jakim srodowisku dobrze sie czuje :D i kazdy lubi co innego :D i to wlasnie jest dobre :ok:
tylko mysle sobie ze moze ten kolor seledynowy zamienic na cos w stylu miety lub trawy morskiej (akurat kolory Duluxa ale kazda firma ma cos w podobnych odcieniach)- bardziej naturalne kolory niz ten seledyn :)
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."