Autor Wątek: Dorota77 i Rafał odliczają...  (Przeczytany 37017 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
Dorota77 i Rafał odliczają...
« Odpowiedź #210 dnia: 24 Czerwca 2006, 16:45 »
Cytat: "Anusia-szczecin"
Dorta - polecam zmywarkę - zużywa bardzo mało wody i jest szalenie wygodna, nawet dla 1 czy 2 osób!!

Wiem, że można zaoszczędzić, ale jak do tej pory nie mamy funduszy na takie wygody i muszą mi za zmywarkę służyć moje ręce.

Cytat: "Anusia-szczecin"
podziękowania bardzo ładne!gratuluję wyboru

Dziękuję bardzo. Teraz będziemy czekać na przesyłkę.

Offline Moniqa

• forumowicz
« Odpowiedź #211 dnia: 24 Czerwca 2006, 20:54 »
buty super  :tak_2:   będziesz mogła je jeszcze wynosić :!: dobrze,że wygodne,bo nie ma nic gorszego jak buty które obcierają-Nasze zaje...  :wink:  nóżki hehehe

Cytat: "Dorota77"
Kochani. Dziś zamówiliśmy na allegro podziękowania dla rodziców. Co o nich sądzicie?

Śliczne :D :D  :D  jak czytam to mam w oczach łzy  :beczy:  głupie :roll:  ale to chyba nerwy, bo ogólnie mam ochotę dzisiaj beczeć :beczy:

Buziaczki Dorota77:Zakochany:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #212 dnia: 25 Czerwca 2006, 18:49 »
muszą mi za zmywarkę służyć moje ręce

Proponuję częśćiej, zwłaszcza przed ślubem, wykorzystywaj do tego celu ręce Rafała :)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #213 dnia: 25 Czerwca 2006, 19:00 »
Zostało 48 dni

Cytat: "Moniqa"
buty super Tak będziesz mogła je jeszcze wynosić Exclamation dobrze,że wygodne,bo nie ma nic gorszego jak buty które obcierają-Nasze zaje... Wink nóżki hehehe

Mi się bardzo spodobają i nie zamierzam się ich pozbywać po weselu bo będą pasowały do innych strojów.

Cytat: "Moniqa"
Dorota77 napisał/a:   
Kochani. Dziś zamówiliśmy na allegro podziękowania dla rodziców. Co o nich sądzicie?   
Śliczne Very Happy Very Happy Very Happy jak czytam to mam w oczach łzy Beczy głupie Rolling Eyes ale to chyba nerwy, bo ogólnie mam ochotę dzisiaj beczeć Beczy

Ja tez jak pierwszy raz czytałam to się bardzo wzruszyłam.

Cytat: "azzurra"
Dorota77 napisał/a:   
muszą mi za zmywarkę służyć moje ręce   
Proponuję częśćiej, zwłaszcza przed ślubem, wykorzystywaj do tego celu ręce Rafała

Szczerze to ja juz wolę sama pozmywać. Na szczęście on ma inne obowiązki i lepiej niech je wykonuje najlepiej jak umnie. Ja już się zajmnę mycię naczyń, a jak już będę miała zmywarkę, to będę bardzo szczęśliwa, że nie muszę sama ich myć.

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #214 dnia: 25 Czerwca 2006, 19:19 »
Dziś byliśmy u księdza zanieść karteczkę na zapowiedzi. Co do księdza wcale się nie pomyliłam. Gdy spytałam o kasę, to powtórzył ten sam tekst, gdy byłam po akt chrztu, czyli: jak chcemy dać coś na ofiarę, to nasza sprawa. Ja dałam 50zł, ale jakbym dała 20zł czy 30zł to by też nic nie powiedział. Jeszcze troszkę pogadaliśmy i okazało się że przez następne dwie niedziele będą zapowiedzi. Na trzecią niedzielę mamy być po karteczkę, żeby zanieść ją do księdza, który będzie nam udzielał ślubu.

W Rafałka parafi to już napewno były czytane dziś pierwsze zapowiedzi, bo byliśmy u księdza we wtorek. Napewno nam doniosa sąsiedzi, bo jakby to było inaczej na wsi. Tutaj każdy zna każdego i praktycznie nic się nie ukryje. Czasami ma się dość wścipskich sąsiadów, ale nic się na nich nie poradzi.

Zawsze mi sie wydawało, że są trzy zapowiedzi, a nie dwie. Może to było kiedyś, a teraz są tylko dwie. A u was są dwie czy trzy zapowiedzi?

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #215 dnia: 25 Czerwca 2006, 19:37 »
Jeżeli są czytane to dwie, a jak wiszą w gablotce to trzy :) Taka jest podobno zasada.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #216 dnia: 25 Czerwca 2006, 23:02 »
Dorotko piekne podziękowania dla Rodziców. :)
Ja sama jeszcze nie wiem co mamy dać Rodzicom oprócz kwiatów. :roll:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #217 dnia: 26 Czerwca 2006, 15:00 »
Zostało 47 dni

Moje drogie. Mam wielki dylemat. Mam już ozdobę do włosów, ale bardzo bym chciała mieć diadem.

Proszę o radę, czy wogóle będzie mi pasował diadem do mojej sukni, jak tak to który, czy nie pasuje wogóle diadem tylko ozdoba do włosów.

Oto moja suknia:

Moja ozdoba do włosów:

A to są diademy:

1 :?:

2 :?:

3 :?:

4 :?:

5 :?:

6 :?:

7 :?:

8 :?:

A takie by były kolczyki:

I nie mam nic na szyję. Co by pasowało do mojej sukni, jeżeli zostałby stroik, a co jeżeli diadem, a może nic?

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #218 dnia: 26 Czerwca 2006, 15:05 »
Dorotko, moim zdaniem diadem i takie kolczyki to mogłoby być troszkę za duźo. Przytłoczyłoby Twoją twarzyczkę. Jeżeli któryś z diademów, to ten ostatni.

Ozdoba bardzo mi się podoba, zostałabym przy niej. Moim zdaniem idealnie pasuje do sukni. A może żywe kwiaty we włosy?

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #219 dnia: 26 Czerwca 2006, 15:24 »
Dorotko powinnas przymiezyc diadem do gotowej fryzurki. Mnie sie marzyl diadem ale jak zalozylam suknie, i mialam probna fryzurke to sie okazalo ze diadem to klapa, ze poprostu wyglada beznadziejnie!! SUgeruje ci wiec przymiarke!

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #220 dnia: 26 Czerwca 2006, 16:11 »
A może żywe kwiaty we włosy

Żywe kwiaty raczej odpadają, wolę mieć je tylko w bukiecie.

Cytat: "rybkawiedenka"
mialam probna fryzurke to sie okazalo ze diadem to klapa, ze poprostu wyglada beznadziejnie

Chyba masz rację.

Wasze opinie są bezcenne. Bardzo wam dziękuję za nie. Co ja bym bez was moje drogie zrobiła.

A jeszcze jedno. Mam mieć zrobioną trwałą , więc będą loczki i wtedy będzie inaczej wyglądała moja fryzura.

Wklejam zdjęcie z 2004 roku (tu jesteśmy z naszą Roksanką jak miałam 2 i pół miesiąca), może wtedy coś się narzuci na myśl.

Offline ainka
  • forumowicz
« Odpowiedź #221 dnia: 26 Czerwca 2006, 16:33 »
Dorotko nie wiem czy to o mnie chodzi ale ja ciebie rowniez serdecznie pozdrawiam  :wink:
I jestesmy razem ;-)

[img]https://e-wesele.pl/forum/co

Offline Moniqa

• forumowicz
« Odpowiedź #222 dnia: 26 Czerwca 2006, 22:45 »
albo diadem albo kolczyki :!:  proponuję delikatny stroik do włosów:
http://[URL]www.stroiki.net.pl/ slubne4.htm [/URL]  :D
i kolczyki takie jak chcesz :!:  :D  może wyprostuj i pocieniuj włosy tylko delikatnie upinając :?: nic w sumie nie ryzykujesz z wyprostowaniem ( jakieś nowsze zdjęcie :?:  :D -chyba,że już jestem ślepa i nie widziałam  :) nowszej Twojej fotki :D

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #223 dnia: 26 Czerwca 2006, 23:15 »
Dorotko moim zdaniem jeżeli chcesz diadem to kolczyki, ale tylko tzw.punktowe delikatne z cyrkonią. Ja bedę mieć diadem i do tego własnie bardzo delikatna kolia i takie malutkie kolczyki.
Takie jest moje zdanie na ten temat. :)

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #224 dnia: 26 Czerwca 2006, 23:40 »
Popieram dziewczyny, jeśli diadem to bez kolczyków, albo z takimi malutkimi. Ale ja bym się zdecydowała na ozdobę do włosów. Jest przepiękna, idealnie pasuje do Twojej sukni :)

Offline Maniarka

• zapaleniec
« Odpowiedź #225 dnia: 27 Czerwca 2006, 09:50 »
:D witaj Dorocio
biorac pod uwage że dopiero teraz dołączyłam do czytelników Twojego wątku mam tu sporo do nadrobienia ...ale już wszystko przeczytała i zobaczyłam  :mrgreen:
a wiec tak:
po pierwsze -  suknia - cudna- trafny wybór,
po drugie - zdecydowanie diadem - nr 3 , według mnie supcio bedzie sie komponowal z fasonem twojej sukni,
po trzecie-  macie sliczną córcie  :wink: , oj jak Ja bym juz chciała miec taka dzidzie :lol:,

pozdrawiam cieplutko
...ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy...;)
http://www2.glitteryourway.com/img/glitteryourway-beeac9c9.gif

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #226 dnia: 27 Czerwca 2006, 10:22 »
piękna suknia Dorotko
wydaje mi się ze diadem by pasował ale wtedy jakieś delikatniejsze kolczyki
mi bardzo podoba się diadem numer 3
ale dzidzia jest prześliczna   :Serduszka:

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #227 dnia: 27 Czerwca 2006, 11:23 »
slczna sukienka. Napewno bedzies zpeiknei wygladac w TEN dzien :D  :mrgreen:  :mrgreen:
Agata

Offline Nanashi

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #228 dnia: 27 Czerwca 2006, 15:16 »
Uff, akurat przeczytalam wszystkie 16 strony :-) Bardzo mi sie podobaja wasze zaproszenia, sa sliczne i swietnie z wlasnym zdjeciem!

Suknia jest bomowa, cuda! Bedziesz piekna!!

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #229 dnia: 27 Czerwca 2006, 16:58 »
Zostało 46 dni

Cytat: "Marta"
Ja bedę mieć diadem i do tego własnie bardzo delikatna kolia i takie malutkie kolczyki.

Marto będziesz ślicznie wyglądała w diademie, patrząc na twoją buźkę.

Cytat: "Ecia"
Popieram dziewczyny, jeśli diadem to bez kolczyków, albo z takimi malutkimi. Ale ja bym się zdecydowała na ozdobę do włosów. Jest przepiękna, idealnie pasuje do Twojej sukni :)

Już nie będę nic kombinowała. Po przeczytaniu waszych bardzo cennych opini, doszłam do wniosku, że zostaję przy stoiku do włosów. On rzeczywiście najbardziej będzie mi pasował do sukni.

Dziękuję wam dziewczyny za rady. Jesteście kochane.

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #230 dnia: 27 Czerwca 2006, 17:20 »
Cytat: "Maniarka"
po pierwsze - suknia - cudna- trafny wybór,
po drugie - zdecydowanie diadem - nr 3 , według mnie supcio bedzie sie komponowal z fasonem twojej sukni,
po trzecie- macie sliczną córcie Wink , oj jak Ja bym juz chciała miec taka dzidzie

Cytat: "sweetcoffee"
piękna suknia Dorotko
wydaje mi się ze diadem by pasował ale wtedy jakieś delikatniejsze kolczyki
mi bardzo podoba się diadem numer 3
ale dzidzia jest prześliczna

Cytat: "narwanka"
slczna sukienka. Napewno bedzies zpeiknei wygladac w TEN dzien

Cytat: "Nanashi"
Uff, akurat przeczytalam wszystkie 16 strony Smile Bardzo mi sie podobaja wasze zaproszenia, sa sliczne i swietnie z wlasnym zdjeciem!

Suknia jest bomowa, cuda! Bedziesz piekna!!

Bardzo dziękuję za wszystko.

Ta suknia to było moje ciche marzenie, a jak wiadomo marzenia się spełniają. I ja jestem tego dowodem.

Co do diademu też mi się ten trzeci podoba, ale już zdecydowałam, że zostaję przy strioku do włosów.

Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że mamy naszą wyczekaną córeczkę, chciaż nie długo bo po pół roku starania.

Cieszę się bardzo, że podobają się nasze zaproszenia. Są wykonane przez nas i zdjęcie było podstawą całego zaproszenia.

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #231 dnia: 27 Czerwca 2006, 18:13 »
Dziś odebraliśmy obraczki, pasują jak ulał. Bardzo mi się podobają grawerowane i żadnych innych nie braliśmy pod uwagę. Te najbardziej nam sie podobały, obrączka bardzo pasuje mi do pierścionka zaręczynowego.

Jest wygrawerowana data ślubu, czyli 12.08.2006 i nasze imiona, na mojej - Rafał, na Rafała - Dorota.

Oto one:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #232 dnia: 27 Czerwca 2006, 18:19 »
Takie dostojne obrączki, nie w moim typie, ale moga sie podobać. Na pewno zaprzentują sie zacnie na Waszych paluszkach.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #233 dnia: 27 Czerwca 2006, 18:22 »
Sliczne obraczki . Na pewno na zywo wygladaja jeszcze lepiej :). CO do diademu to chyba  nr 8 al eto moje zdanie. Ja tez bede miec diadem i  kolczyki podobne do Twoich  tylko chyba troche krotsze.Wbrew pozorom sa zrobione  z bardzo malych kamyczkow.Przymierzałam wszystko razem i ładnie to wygladało wiec nie zgodze sie z dziewczynami ktore mowily ze jeslu diadem to bez dlugich kolczyków. No chyba ze "dlugie" kolczyki to pojecie wzgledne :P. Ja nie lubie jak mi coś tak "dynda"
Oto moj diademik i bizuteria:

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #234 dnia: 27 Czerwca 2006, 18:30 »
Cytat: "liliann"
Takie dostojne obrączki, nie w moim typie, ale moga sie podobać. Na pewno zaprzentują sie zacnie na Waszych paluszkach.

Cytat: "Antalis"
Sliczne obraczki. Na pewno na zywo wygladaja jeszcze lepiej

Dziękuję bardzo liliann i Antalis. Obrączki ślicznie wyglądają na naszych paluszkach.

Cytat: "Antalis"
moj diademik i bizuteria

Diademik i biżuteria jest prześliczna. Będziesz ślicznie wyglądała.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #235 dnia: 27 Czerwca 2006, 19:37 »
Dororko, widzę, że mamy podobny gust do obrączek ;) Nie muszę więc pisać, że mi się szalenie podobają. Nie ma to jak wzorek z białego złota po środku :)

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #236 dnia: 27 Czerwca 2006, 19:51 »
Jest wygrawerowana data ślubu, czyli 12.08.2006 i nasze imiona, na mojej - Rafał, na Rafała - Dorota.

hihi my tez na naszych obrączkach będziemy mieli taki grawer to znaczy data ślubu i nasze imiona

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #237 dnia: 27 Czerwca 2006, 20:32 »
Dororko, widzę, że mamy podobny gust do obrączek Wink Nie muszę więc pisać, że mi się szalenie podobają. Nie ma to jak wzorek z białego złota po środku

Dokładnie tak jak piszesz, one maja wzorek z białego złota.

Starasznie mi się podoba połączenie złota żółtego z białym, takie połączenie mam w pierścionkach od Rafałka. Oczywiście białego złota jest niewiele, ale ślicznie to wygląda.

Cytat: "sweetcoffee"
hihi my tez na naszych obrączkach będziemy mieli taki grawer to znaczy data ślubu i nasze imiona

To taka pamiątka. Nie chcieliśmy żadnych innych napisów, bo my wiemy co do siebie czujemy i jak się kochamy.

Offline Maniarka

• zapaleniec
« Odpowiedź #238 dnia: 28 Czerwca 2006, 10:02 »
To taka pamiątka. Nie chcieliśmy żadnych innych napisów, bo my wiemy co do siebie czujemy i jak się kochamy.

my też chcemy miec grawerowane obrączki ...ale jeszcze intesywnie myslimy nad tekstem...ale mamy na to czas może akurat cos NAs natchnie  :mrgreen:
super pozdrowionka dla OLD :lol:
...ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy...;)
http://www2.glitteryourway.com/img/glitteryourway-beeac9c9.gif

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #239 dnia: 28 Czerwca 2006, 10:08 »
Marta napisał/a:
Ja bedę mieć diadem i do tego własnie bardzo delikatna kolia i takie malutkie kolczyki.

Marto będziesz ślicznie wyglądała w diademie, patrząc na twoją buźkę.

Dziękuję Dorotko! :oops:

Obrączki bardzo ładne. Grawer w środku widzę, że ma śliczą czcionkę. :)