Dziewczyny, pozwolę sobie jeszcze napisać kilka słów o balonach w upalne dni. Na naszym rynku jest wiele balonów , które pochodzą od różnych producentów, i tak:
- włoskie - według mnie to najlepsze balony, najlepiej sprawdzają się w wersji "pastel", są elastyczne i mają ładną game kolorystyczną, paczka kosztuje od 11 do 13 zł (100 szt.), w wersji metalic bywają zawodne, pękają i jest b.dużo dziurawych już w paczce, trzeba brać zatem poprawkę na ilość i kupować więcej, niż potrzeba, w wersji cristal jest mały wybór kolorystyczny, ale nadają się idealnie na stroiki helowe (można do środka wrzucic jakies piórka , konfetii - i wzystko to widać.
- portugalskie - ogromny wybór kolorystyczny, najlepsza gama kolorów na polskim rynku, niestety maja jedną, ale istotną wadę : bardzo krótkie ogonki, wiazanie ich to masalra dla palców, sa potem potem pościerane i pokaleczon, szczerze nie polecam!!!
- hiszpańskie, mała gama kolorystyczna, ale trwałe i po nadmuchaniu maja ten sam kolor co przed, sa tanie, ok. 10 zł/paczka, łatwe w wiązaniu, można ryzykować.
- balony polskie - NIE MA TAKICH!!! W polsce nie produkuje się balonów, jeśli ktos pisze, ze jest producenten , to wpuszcza Was w maliny.
Wiem, że w szczecinie jest duża firma, która ma w swojej ofercie b.dobre balony, nie wiem tylko, czy mogę podać jej nazwę oficjalnie? W razie czego odpowiem na priva.
I jeszcze jedno: na 5 mb girlandy potrzeba , w zalezności od średnicy, od 100 do 140 szt. balonów, tak więc, aby wszystko było ok. potrzeba tych balonów 600 - 1000 szt.
Są pewne przykazania "balonowe", których trzeba przestrzegać :
- nie przedmuchać
- nie używać ostrych sznurków
- nie rzucać ich na brudna podłogę, lub podłogę z zadrami
- balony nie lubią przeciągów
- balony nie lubią słońca i zmian temp.
Najlepsze balony do dekoracji waszych sal, to 10"
Jeśli balony sa podejrzanie tanie nie kupujcie ich!!! Trwałość balonów to 3 lata, po tym czasie wszyscy chcą się ich pozbyć i dlatego obniżają cenę!!!
Kwestia balonów na allegro : zawsze jest problem z kolorem, ja nie kupuję tak balonów, a i Wam radzę dołożyć trochę grosza i iść do hurtowni, gdzie same zobaczycie kolor i wielkość.
Sorki, że w odliczaniu się wtrąciłam, ale była tu dyskusja na temat baloników.
Zawsze chętnie pomogę w decyzji zakupu baloników, w Szczecinie i na Pomorzu jest świetna hurtownia,serio!!! Współpracuję z nimi od 7 lat i nigdy nie byłam zawiedziona. Pozdrawiam!!!