Autor Wątek: Dorota77 i Rafał odliczają...  (Przeczytany 36803 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
Dorota77 i Rafał odliczają...
« Odpowiedź #180 dnia: 21 Czerwca 2006, 17:00 »
Cytat: "Marta"
Śliczne buciki. Mają niezbyt wysoki obcas więc będą napewno wygodne.

Dziękuję Martuś. Bardzo są wygodne i mam nadzieję, że ich nie zdejmę do końca wesela, ale mam też awaryjne buciki, tak na wszelki wypadek.

Gratuluję zdolnej Siostrzenicy

Dzięki Maruś, ale ja ma tylko brata i to moja bratanica. Ale zdolan jest nie tylko w Judo ale najlepsza w całej szkole.

My jak dostawalismy kartki do poradni i na nauki to tam jest miejsce na wpisy ze spowiedzi.

My nie dostaliśmy kartki do poradni i chyba nic takiego już nie dostaniemy.

Ale podobno jak się mieszka razem to obiwiązuje jedna spowiedz

Też tak słyszałam, ale nie byłam pewna i zobaczyłam przed chwilką, że na jednej karteczce jest skreślona pierwsza spowiedz, więc chyba wystarczy tylko jedna przed ślubem.

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #181 dnia: 21 Czerwca 2006, 17:33 »
Jak mieszkacie razem to wystarczy jedna spowiedz-ta tylko przed samym slubem :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #182 dnia: 21 Czerwca 2006, 17:38 »
Dorotko77 śliczne buciki proste ale eleganckie

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #183 dnia: 21 Czerwca 2006, 17:41 »
Cytat: "Dorota77"
Marta napisał/a:
Śliczne buciki. Mają niezbyt wysoki obcas więc będą napewno wygodne.

Dziękuję Martuś. Bardzo są wygodne i mam nadzieję, że ich nie zdejmę do końca wesela, ale mam też awaryjne buciki, tak na wszelki wypadek.

Myslę, że spokojnie w nich wytrzymasz. :)

Marta napisał/a:

Dzięki Maruś, ale ja ma tylko brata i to moja bratanica.

A to przepraszam...mała pomyłka nastąpiła. :oops:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #184 dnia: 21 Czerwca 2006, 18:38 »
Cytat: "Agutka"
Jak mieszkacie razem to wystarczy jedna spowiedz-ta tylko przed samym slubem

I tak zrobimy, pójdziemy przed samym ślubem, a przede wszystkim  idziemy do spowiedzi do ksiedza który będzie nam udzielał ślub.

Cytat: "sweetcoffee"
Dorotko77 śliczne buciki proste ale eleganckie

Dziękuję bardzo

Dorota77 napisał/a:   
Marta napisał/a:

Dzięki Maruś, ale ja ma tylko brata i to moja bratanica.   

A to przepraszam...mała pomyłka nastąpiła.

Nic nie szkodzi Marta, każdemu może się pomylić.

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #185 dnia: 22 Czerwca 2006, 15:23 »
Dorotko wybrałaś ładne buciki i stroik do włosów. Ja też zostaję w sukni ślubnej do rana - nie ma mowy o zdjęciu jej po oczepinach :mrgreen: trzeba się nacieszyć kiecuszką :mrgreen:

A co do Twojej Chrześniaczki, to złóż jej ode mnie gratulacje :D
Rodzinka może być naprawdę dumna, że w tak młodym wieku takie sukcesy odnosi. Brawo :D

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #186 dnia: 22 Czerwca 2006, 21:03 »
Zostało 51 dni

Cytat: "Anielka"
Dorotko wybrałaś ładne buciki i stroik do włosów

Dziękuję bardzo Anielka.

Ja też zostaję w sukni ślubnej do rana - nie ma mowy o zdjęciu jej po oczepinach Mr. Green trzeba się nacieszyć kiecuszką

Też tak myślę i nie zamierzam jej ściągać do samego rana. Będę się cieszyła każdą chwilą.

A co do Twojej Chrześniaczki, to złóż jej ode mnie gratulacje Very Happy
Rodzinka może być naprawdę dumna, że w tak młodym wieku takie sukcesy odnosi. Brawo

Dziękuję bardzo i napewno jej przekażę. Jesteśmy z niej bardzo dumni. Udała mi się chrześniaczka.

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #187 dnia: 22 Czerwca 2006, 21:24 »
Dziś przymierzałam suknię do bucików. Myślałam, że obcasik będzie za niski ale jest akurat. A jakie moje buciki są wygodne. Mam nadzieję, że nie będę musiała ich zmieniać na weselu, że wygodne będą do końca zabawy.

Już nie moge się doczekać kiedy się zaprezentuję w całej okazałości mojemu Rafałkowi i gościom, widziała mnie w sukni tylko moja mama. Niestety jeszcze muszę cierpliwie poczekać, a dni szybko umkną i nastąpi ten wspaniały dzień.

Dziś dzwoniłam do księdza z mojej parafii żeby się umówić z nim na spotkanie, bo trzeba jemu zanieść karteczkę na zapowiedzi. Ja myślałam, że musimy iść do niego razem, a on mówi, że nie musimy być razem, że mogę przynieść po mszy, a nawet może to zrobić ktoś inny. Ale ten ksiądz jest luzak. Rozmawiało się z nim jak z dobrym znajomym, a widział mnie tylko raz, tak oko w oko jak byłam po swój akt chrztu (bo na mszy to raczej nie zwracał uwagi na mnie, szczególnie że siedzę zawsze z tyłu). Także w niedzielę idę po mszy i zaniosę karteczkę na zapowiedzi.

A ile jemu dać za zapowiedzi? My ślubujemy w parafii mojego Rafałka.

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #188 dnia: 23 Czerwca 2006, 10:07 »
jakie moje buciki są wygodne. Mam nadzieję, że nie będę musiała ich zmieniać na weselu, że wygodne będą do końca zabawy.

wygodne buciki to podstawa-w koncu cala noc pelna emocji prze nami :mrgreen:

a dni szybko umkną i nastąpi ten wspaniały dzień.

tak szybko, ze nawet sie nie obejrzysz :wink: dzisiaj juz polmetek odliczania :D

A ile jemu dać za zapowiedzi

ma dawalismy 30 zl-ale to byl narzucony z gory cennik,ale sadze, ze inni tez tak daja :D

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #189 dnia: 23 Czerwca 2006, 10:16 »
Dorotko ja też biorę ślub w parafi mojego Rafałka (hihi)
my pytaliśmy księdza ile za zapowiedzi i powiedział że 50zl natomiast za zapowiedzi w mojej parafii ksiądz nie brał kasy

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #190 dnia: 23 Czerwca 2006, 10:35 »
My dopiero w przyszłym togodniu pójdziemy do księdza. Najpierw musimy iść do USC, aby dać na zapowiedzi :wink:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #191 dnia: 23 Czerwca 2006, 10:39 »
A ile jemu dać za zapowiedzi?

my daliśmy 50zł

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #192 dnia: 23 Czerwca 2006, 11:33 »
Cytat: "Maja"
my daliśmy 50zł

my również...

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #193 dnia: 23 Czerwca 2006, 12:50 »
Zostało 50 dni

wygodne buciki to podstawa-w koncu cala noc pelna emocji prze nami

Tak to prawda. W końcu to my będziemy w centrum uwagi.

ma dawalismy 30 zl-ale to byl narzucony z gory cennik,ale sadze, ze inni tez tak daja

my pytaliśmy księdza ile za zapowiedzi i powiedział że 50zl natomiast za zapowiedzi w mojej parafii ksiądz nie brał kasy

Cytat: "Maja"
my daliśmy 50zł

Cytat: "dziubasek"
my również...

U nas w kościele nie ma cennika, a ksiądz jest ok. Więc zamierzamy też dać 50zł, ale najpierw się spytam ile za zapowiedzi. Za akt chrztu powiedziała, że jak chcemy coś dać na ofiarę to nasza sprawa i przypuszczam, że i ty razem tak będzie i nie narzuci kwoty. Jak będzie zobaczymy w niedzielę po mszy. Myślę że 50zł to w zupełności wystarczy.

Szczerze to zapomnieliśmy się spytać ile za zapowiedzi dać księdzu, który będzie nam udzielał ślubu. On nic nie wspomniał, a nam z głowy wypadło. Ale dostanie razem z pieniążkami za ślub.

A czy za ślub wystarczy dać 300zł, my tak zaplanowaliśmy. Myślimy, że to ani za dużo, ani za mało szczególnie, że ksiądz nie jest wymagający co do kwot.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #194 dnia: 23 Czerwca 2006, 12:54 »
A ile jemu dać za zapowiedzi?

U nas ksiądz ma cennik i za zapowiedzi płacimy 50zł

A czy za ślub wystarczy dać 300zł, my tak zaplanowaliśmy. Myślimy, że to ani za dużo, ani za mało szczególnie, że ksiądz nie jest wymagający co do kwot.

U nas w parafii ślub kosztuje właśnie 300zł więc myślę, że to odpowiednia kwota.  :)

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #195 dnia: 23 Czerwca 2006, 17:27 »
U nas ksiądz ma cennik i za zapowiedzi płacimy 50zł

Czyli nie powinien wziąść więcej niż 50zł, na wszelki wypadek weznę nare dyszek jakby chciał więcej.

U nas w parafii ślub kosztuje właśnie 300zł więc myślę, że to odpowiednia kwota.

Jak nie będzie sugerował na kwoty to dostanie 300zł, tak jak ustaliliśmy z Rafałkiem.

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #196 dnia: 23 Czerwca 2006, 17:51 »
Wczoraj upiekłam serniczek z dużą ilością rodzynek na dzisiejszy dzień ojca. To taki prezent od naszej córeczki dla tatusia. Niestety ona ma dopiero 2 latka i sama nic nie zrobiła, ale pomagała mi w pieczeniu. Bardzo lubi mi pomagać, ale broić chyba jeszcze bardzej. Bardzo smakował tatusiowi prezent, a do serniczka dostał ulubioną czekoladę, którą Roksanka zanim dała tatusiowi zaczęła zajadać. Ale tatuś się bardzo ucieszył, że córeczka (oczywiście przy pomocy mamusi) pamiętała o święcie taty.

A dziś piekę ciasto na jutrzejszy festyn koło kościoła, zorganizowany przez księdza, ciekawa jestem czy będzie smakowało. Jest to biszkopt z dżemem wiśniowym (roboty mojej mamy) i masą karpatkową, a na wierzch galaretka z owocami. Ciekawa jestem jaka będzie reakcja jak ktoś spróbuje moje ciasto, bo do kremu zawsze dodaję alkohol (oczywiście nikt się nim nie upije ale alkohol się w nim czuje).

Bardzo lubię piec ciasta tylko nie zawsze mi się chce. Teraz chodzą za mną pierogi z jagódkami. Potrafię zrobić ich nawet 200 sztuk i ani jeden się nie zmarnuje, są zjedzone do ostatniej sztuki. Trzeba będzie tylko kupić jagódki, bo już mi ślinka leci na samą myśl o pierożkach.

Ale z weselnymi daniami nie będę się bawiła, bo nasz kucharz jest super i jeszcze nigdy nikt nie powiedział, że coś było niedobre, źle doprawione lub brzydko przyżądzone. Wierzę że i u nas też tak będzie, to nasz sąsiad więc nie będzie się narażał i wszystko będzie ok.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #197 dnia: 23 Czerwca 2006, 18:20 »
Dorotko aż mi ślinka leci na te Twoje pyszności...mniam. :)

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #198 dnia: 23 Czerwca 2006, 19:18 »
Dorotko może poczęstujesz kawałeczkiem

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #199 dnia: 23 Czerwca 2006, 22:15 »
Dorotko aż mi ślinka leci na te Twoje pyszności...mniam.

Mi też ślinka leci, ale ciasto z kremem karpatkowym jest na festyn.

Dorotko może poczęstujesz kawałeczkiem

Pewnie, że poczęstuję, nawet zaraz, jest jeszcze kawałek serniczka, dobra kawka i herbatka, zależy kto co woli. Jest tylko mały problam nie wiem jak na forum podrzucić moje smakołyki. Najlepszym sposobem byłoby jakieś spotkanko, ale my mieszkamy tak daleko od każdego. Jeżeli byłoby takie to napewno bym coś upiekła.

Ciekawe jak się spisze moje ciasto na festynie. Krem karpatkowy jest słodki, a  połączony z dżemem (mojej mamy) jest kwaśny. To taka zmyłka dla smakosza. Wszystkim moim gościom bardzo smakuje to ciasto.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #200 dnia: 24 Czerwca 2006, 11:11 »
Dorota zaraz Cię zamorduje  :twisted: ja tu od kilku dni próbuje się zmobilizowac i spowrotem wejść w rytm odchudzanka a Ty tu o takich pysznościach!!  :twisted:

A ciasto na pewno smakowało ;)

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #201 dnia: 24 Czerwca 2006, 12:27 »
Zostało 49 dni

Jestem już za połową mojej seteczki. Jak to szybko zleciało. Tylko 49 dni i będę żonką. Dziś jest piękny słoneczny dzień, chciałabym aby taki był w dniu naszego ślubu. Aż pozazdrościć parą, które dziś ślubują. Wymarzona pogoda. Będę się modliła do tego z góry, aby nam też taką pogodę zesłał.

Dorota zaraz Cię zamorduje Twisted Evil ja tu od kilku dni próbuje się zmobilizowac i spowrotem wejść w rytm odchudzanka a Ty tu o takich pysznościach!!

Nie zabijajcie mnie. Ja tak z dobrego serduszka wspomniałam, że upiekłam ciasto, bo jest na dobroczynny cel (chodzi mi o ciasto z kremem karpatkowym). A ja lubię sprawiać przyjemność osobą które kocham, lubię i nie tylko im. Ja też nie przesadzam z jedzeniem słodyczy, ale na kawałek można się zawsze skusić. Ewentualnie troszkę popielę w ogródku i kalorie same uciekną. Bo ćwiczyć to mi się nie chce.

Co prawda o serniczku można zapomnieć, bo już go dawno nie ma, ale zanosi się że będzie następne ciasto, ale jeszcze nie wiem jakie. Coś wymyślę.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #202 dnia: 24 Czerwca 2006, 12:30 »
Nie zabijajcie mnie

No dobra... skoro prosisz ;)

Hihi z Ciebie to będzie dobra żonka...ciasto dla mezusia będzie w każdą sobote zapewne :)

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #203 dnia: 24 Czerwca 2006, 13:58 »
No dobra... skoro prosisz

Bardzo dziękuję.

Hihi z Ciebie to będzie dobra żonka...ciasto dla mezusia będzie w każdą sobote zapewne

Może nie w każdą sobotę, ale jak tyko mamy na coś ochotę to sobie pichcimy.

Szczerze tak jest już od 12 lat, jak długo się znamy. Od 5 lat mieszkamy razem, ale wcześniej jak mieszkaliśmy osobno, każdy w swoim domku, to bardzo często się widywaliśmy i coś mojemu Rafałkowi przyżadzałam. Bardzo lubię siedzieć w kuchni, gotować i piec, ale najbardziej nie lubię myć naczyń. Rafałka marzenie to mieć zmywarkę i jak remontowaliśmy kuchnię to już zrobił podłączenie do wody i prąd do niej,. No cóż zmywarki jeszcze nie ma, ale miejsce czeka.

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #204 dnia: 24 Czerwca 2006, 15:06 »
Rafałka marzenie to mieć zmywarkę i jak remontowaliśmy kuchnię to już zrobił podłączenie do wody i prąd do niej,. No cóż zmywarki jeszcze nie ma, ale miejsce czeka.

no to pewnie jedna z pierwszych zakupionych jako malzestwo rzeczy bedzie pewnie zmywarka co? :D a ze swojej strony to musze Ci powiedziec, ze to jest naprawde wygodne urzadzenie. Kiedys jak nie mialam bylo oki, ale teraz nie wyobrazam sobie abym mogla nie miec zmywarki   :luzak:  czlowiek szybko sie przyzwyczaja do wygody :D ja w kazdym badz razie bardzo polecam :D

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #205 dnia: 24 Czerwca 2006, 15:20 »
no to pewnie jedna z pierwszych zakupionych jako malzestwo rzeczy bedzie pewnie zmywarka co? Very Happy a ze swojej strony to musze Ci powiedziec, ze to jest naprawde wygodne urzadzenie. Kiedys jak nie mialam bylo oki, ale teraz nie wyobrazam sobie abym mogla nie miec zmywarki Luzak czlowiek szybko sie przyzwyczaja do wygody Very Happy ja w kazdym badz razie bardzo polecam

Bardzo byśmy chcieli jąkupić a kto wie czy właśnie jej nie kupimy po slubie. Napewno zmywarka jest super wynalazkiem.

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #206 dnia: 24 Czerwca 2006, 15:27 »
Kochani. Dziś zamówiliśmy na allegro podziękowania dla rodziców. Co o nich sądzicie? Oto one:

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #207 dnia: 24 Czerwca 2006, 15:35 »
ja juz napisalam to Rybce :D mam identyczne  dla moich rodzicow, wiec mnie sie baaaardzo podobaja :D  :D  :D

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #208 dnia: 24 Czerwca 2006, 16:31 »
Dorta - polecam zmywarkę - zużywa bardzo mało wody i jest szalenie wygodna, nawet dla 1 czy 2 osób!!

podziękowania bardzo ładne!gratuluję wyboru :wink:

Offline Dorota77
  • entuzjasta
« Odpowiedź #209 dnia: 24 Czerwca 2006, 16:38 »
ja juz napisalam to Rybce Very Happy mam identyczne dla moich rodzicow, wiec mnie sie baaaardzo podobaja

Tak wiem Agutko, bo czytałam post i ja ściągnęłam od Rybki i od ciebie te podziękowania. Już jej Rybce i mam nadzieję, że Rybka  i ty również się nie obrazicie na mnie za papugowanie, ale te podziękowania nam się bardzo podobają. Są takie orginalne.