Autor Wątek: "Każdego dnia chcę zdobywać Ciebie" :) 18.08.2012r.-odliczanie czas zacząć;D  (Przeczytany 44580 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Z nogą jest tak,że lekarz zakończył leczenie, więc powinno być już teraz tylko lepiej, chociaż jak coś dłużej pochodzę to mnie kostka boli, ale nie jest źle :D
E tam, że do ślubu, do ślubu już niedaleko to już można całować się w usta :los:

Offline Pandi
  • maniak
kamerzysta to podstawa, choc sa i tacy , co sie rekami i nogami bronia, ale my myslimy inaczej .. uwielbiam filmyjak byłam mala i non stop wskakuje przed obiektyw .. wspomnienia utrwalone na zawsze

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Pandi- miałam tak samo jak byłam mała, ciągle przed obiektyw wskakiwałam :luzak: :luzak:
U mnie rodzice A jak się dowiedzieli, że mamy fotografa i kamerzystę to skomentowali , że " to po wam kamera jak fotografa macie" :mdleje:
No może po to, że ja chcę mieć pamiątkę i po latach sobie pooglądać swój własny ślub :D
A na tym weselu co byliśmy ostatnio to znowu rodzice panny młodej nie byli za bardzo za kamerą, ale jak już dostali film do ręki to ciągle chcą oglądać :D :D
Dostałam dziś @ :-\ cały dzień mam stracony, bo tylko zwijam się z bólu :-\
Przez smsy z Arkiem ustaliliśmy jak mają wyglądać odgrywki i ile osób jest do tego potrzebnych, ja twierdziłam, że dwie, Arek, że trzy, w końcu poszliśmy na kompromis i zostało na moim :hahaha:

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Idę dziś do rektoratu złożyć wniosek, żeby mi jakieś odszkodowanie dali za tę moja nogę ;)
Kciuki by się przydały :D :D
Jutro jedziemy dalej rozwozić zaproszenia  :skacza:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Kcouki xacisniete ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Dzięki za kciuki ;D
Wniosek złożony, więc teraz pozostało tylko czekać na jakiś odzew z ich strony ;)
zostaliśmy zaproszeni na jutro na imieniny kuzyna Piotra :P coś czuję, że wesoło będzie :pijaki: :pijaki:  :D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Wróciliśmy z imienin po północy, jeszcze moich rodziców odwoziliśmy do domu, wczoraj rozwoziliśmy resztę zaproszeń i myślałam, że padnę z tych upałów ;)
Ale wszyscy pozytywnie zareagowali na zaproszenia, większość potwierdziła, jedno małżeństwo powiedziało, że będą na poprawinach, bo 18 wracają z urlopu i nie daliby rady, ale fajnie, że chociaż na poprawinach chcą być ;D
Arek dziś jechał o 2 w nocy do pracy, dzwoni mu budzik, wstaje taki niewyspany i pierwsze co robi to włącza laptopa,bo musiał sprawdzić kto wygrał :bredzisz: :bredzisz:
Poszedł się ogarnąć, wraca do mnie, tuli i mi mówi " to ja jadę, a Ty nie śpij za długo, bo i tak Cię obudzę o 6" :bredzisz: :bredzisz:
Pojechał, a ja sobie spałam do 9 :los:
Brat Arka ma załatwić nam dziś zespół na poprawiny, bo tą orkiestrę co mamy to gra u nas w pierwszy dzień, ale sie cieszę, że kolejna sprawa do przodu ;D ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
 :D kobieta śpi do 9 - tak powinno być  :D
mężczyzna zrywa się o świcie i zasuwa do pracy, żeby pracować na zachcianki kobiety - to mi się podoba!!  :D :D :D ;) ;) ;)

jejku, dopiero rozdajecie zaproszenia, a my już ponad 2 miesiace po ślubie... :D czas śmiga jak szalony  :D

u nas na poprawinach była muzyka z płyt i uważam, że bardzo dobrze; nie przyszlo tyle osob, ile deklarowalo, ci, ktorzy byli, malo tanczyli....kilka moich kuzynek trochę popiło  ;) :D i z parkietu zejsc nie chcialy  :D ale poza nimi to z tancami bylo kiepsko....Dlatego uważam, że nie warto przywiązywać dużej wagi do zespolu na poprawiny... No ale to moje zdanie  :D

Dobrze, ze kolejna sprawa załatwiona i nie musisz się już o to nią martwić  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Mi się też tak wydaje, że na poprawinach mało kto tańczy, bo już sił się nie ma :hahaha:
ale to w sumie Arek się uparł, że na poprawinach ktoś też grać musi, chociaż podsuwałam mu pomysł z płytami, no ale niech mu będzie ;)
kuzynka mi napisała smsa, że jej z mężem nie będzie, złożyła życzenia, czemu jej nie będzie to nie wiem, bo nie podała powodu, a nie będę się dopytywać i kurcze coś czuję, że z mojej strony więcej osób odpadnie :'(
u Arka jakoś tak bardziej pozytywnie reagowali na zaproszenia, no ale już trudno kto ma być ten będzie.
Moja przyjaciółka jest w ciąży tylko lekarka kazała jej leżeć i się nie męczyć i też nie wiadomo czy przyjdą, no ale tu wiadomo dzidzia najważniejsza, tym bardziej, że już raz poroniła :'(
Potwierdzenia mamy do 18 lipca tylko, żeby jeszcze Ci ludzie co teraz byli niezdecydowani raczyli nas poinformować czy przyjdą czy nie ;) ;)

Offline Pandi
  • maniak
Ojj z tym tanczeniem, to nie do konca..

Pamitam, jak na jednym weselu w rodzinie dj dal tak ciala, ze cala noc wiekszosc siedziala pry stolach, a na poprawinach byl jeden facet, ktory spiewal i gral na klawiszach, a cala ekipa poprawinowa rzucila sie na parkiet na ogrodzie- to bylo cos  :P

Offline emm-a

• Chuck Norris
poinformuja albo nie aniolku...niestety....chyba nikt nie uniknie dzwonienia do gości i pytania o obecnosc... Ja, po tym jak sama organizowalam swoje wesele, to wiem, że najlepiej od razu potwierdzac,jesli się wie, że się przyjdzie...nie ma co zwlekac do ostatniej chwili
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
My poprawin nie robiliśmy...ale jak już się robi...to raczej ludzie się bawią :)
Byliśmy w zeszłym roku u  koleżanki na poprawinach ,był dj  i ludzie się naprawdę bawili :)
Co mnie bardzo zdziwiło nie ukrywam ,bo pierwszy raz właściwie byłam na poprawinach i też zawsze myślałam ,że ludzie się na nich tylko dobijają,a tu takie zaskoczenie :)
Z poprawin wychodziliśmy koło12nastej w nocy :p

Offline emm-a

• Chuck Norris
to chyba też zależy od tego, skad są goście... U nas 75% przyjezdnych i oni ok.17-18 musieli wracac, zatem zostalo niewielu
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
No to jest wiadome ,że wszystko zależy od gości...bo jeżeli muszą wracać to po prostu wracają...
Ja tylko piszę ,że ludzie raczej nie szczędzą swoich sił na poprawinach jeżeli już na nie idą.
No i nawet na poprawinach ludzie zdecydowanie inaczej się bawią przy muzyce na żywo niż przy jakiś płytach :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
moje poprawiny były dosyć krótkie... dużo osób jechało do domów gdzieś daleko, ale później część gości i my przenieśliśmy się do domu teściów i tam się bawiliśmy dalej ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
dziewczyny obroniłam się :skacza: :skacza:
w ogóle zaczynam gadkę o mojej pracy, jeszcze nawet do III rozdziału nie doszłam i mówię " a jeśli chodzi o relacje dyrektor-pracownik to.."a promotor " patrząc na panią dyrektor prosiłbym, by pani przeszła do wniosków końcowych" :los:
Normalnie nawijkę mi przerwali :P Bo czas im się z niektórymi przedłużył i potem już szli jak burza ;)
trzy osoby się niestety nie obroniły :-\
Tak więc dziś będzie świętowanie ;D ;D
Co do tańczenia na poprawinach, jak byliśmy z Arkiem to też zawsze tańczyliśmy, ale my lubimy się bawić i nam to w sumie obojętnie czy muzyka z płyt czy na żywo, ważne by grane było ;) ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
no to gratki masz to za soba juz!!!  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :pijaki: :pijaki: :pijaki: :pijaki:

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
GRATULACJE!!!  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Dziękuję ;D ;D
Dwa dni świętowaliśmy, skończyliśmy dziś o 3 nad ranem :los:
Pogoda jest cudna, jedziemy nad jezioro się poopalać :skacza: :skacza:

Offline emm-a

• Chuck Norris
ale fajnie  :D :D :D :D gratuluję  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
ode mnie tez mega gratki ;D
swietuj ile sie da ;p

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Wczoraj kuzyn z żoną potwierdzili przybycie na wesele, ale się cieszę :skacza: :skacza:
Za to moja mama daje nam tak popalić, że to nawet przykro opisywać co się dzieje :'(
jeden z jej tekstów " jeszcze będziesz wracać po tygodniu z płaczem od A" :'(
Przykro i mi i Arkowi, nie rozumiemy jej podejścia, bo nic złego jej nie zrobiliśmy, a ona ciągle tylko złe strony widzi :Placz_1:
Za to w przyszłym tygodniu idę rozejrzeć się za bielizną ślubną, a potem będzie przymiarka mojej cudnej sukni :skacza: :skacza:

Offline emm-a

• Chuck Norris
według mnie trza trochę wyluzować i tak nie brać wszystkiego do siebie...stres przedślubny towarzyszy i Tobie i Mamie, ktora na pewno chce dobrze i w nerwach tak powiedziala, przeciez wiadomo, że chce dla Ciebie jak najlepiej ; ja też z Rodzicami, a zwłaszcza z Mamą mocno się spinałam przed ślubem....i zdarzało się powiedzieć niepotrzebnie niemiłe rzeczy - i Mamie i mnie  :-[ z perspektywy czasu uważam że zupelnie niepotrzebnie, trza bylo siedziec cicho...Uszy do góry i więcej wyrozumialosci - i dla Mamy i...dla siebie  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Emm-a może i masz trochę racji, ale też wiem jak to wygląda u nas i nie przesadzam z tym, że mama ewidentnie na złość nam robi i to nie jest tak, że jest blisko ślubu i nagle stres i dlatego tak jest, od zawsze było, że co nie zrobiłam to źle, od małego słyszałam, że robię źle, że niedobrze, że to nie tak miało być, że inni są lepsi, że mój brat jest jej lepszym dzieckiem, ja od dziecka prawie żadnego dobrego słowa, żadnego wsparcia właściwie od niej nie miałam :-\
też nie chcę się z nią kłócić ( bo to i tak nie ma sensu) i siedzę cicho, ale człowiekowi się zwyczajnie przykro robi, że mama jest przeciwko własnemu dziecku, chociaż powinnam być przyzwyczajona od dziecka ::)
nie chciałam się żalić, chciałam tylko to wyjaśnić ::)
Ja nie mogę się doczekać ślubu i wyprowadzki do Arka :skacza: :skacza:
I niejako te problemy z moją mamą jeszcze bardziej nas do siebie zbliżyły :Serduszka: :Serduszka:
Więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ;) ;)

Offline Pandi
  • maniak
wszyscy maja 'sztresa' i to sa efekty

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
Nati, gratulacjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee z okazji obrony rzecz jasna  :-* :-* :-*

Przykro mi z powodu mamy  :-\, szkoda, że nie masz jej wsparcia i pomocy, bo wiem jakie to ważne  :-\

Wydaje mi się, że Arek nie spasował jej na zięcia i stąd te sugerie i złośliwosci, choc nie wiadomo czy ktoś inny by jej pasował  ;) no może taki, którego sama by wybrała - taki typ matki, takie też bywają, smutne to, ale trzeba z tym życ

W takich chwilach życze Ci podwójnej siły w przygotowaniach i pokazania jej tego, że nie miała racji  :P

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Kasia no masz rację jej by i tak nikt nie pasował, chyba, że by sama wybrała, przedstawiła i "ten może być" :P
Mi już przeszło i tak jej charakteru nie zmienię więc co się mam jeszcze bardziej nakręcać ;)
Chciałam się dziś trochę poopalać to zawsze tak jest, że jak mam trochę czasu to chmury, deszcz i burze wrrrr ;)
Goście milczą jak zaklęci ale w sumie mają jeszcze czas :P

Offline Pandi
  • maniak
zrób listę rezerwową - osob, które mozesz doprosić, w razie W

przyda Ci sie - ja zaluje, ze takiej nie sporządziłam - coż - dobrze radze  :)

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
zrób listę rezerwową - osob, które mozesz doprosić, w razie W

Ja się na takową zapisuję! :D :los:

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Lista rezerwowa mówicie?
W sumie to nie jest taki zły pomysł, bo mam osoby które bym jeszcze chciała zaprosić ::)
Ale na razie poczekam do 18 lipca, może wtedy się telefon będzie urywał :P :P
Monia adres na fejsa poproszę to Ci będę słać kartki świąteczne chcesz? :los: :los:
Idę jutro na piwo z moimi psiapsiółami i już im zapowiedziałam, żeby szykowały się na nocno-ranne wracanie :D
W końcu z nimi poświętować obronę to obowiązek :D :D
Dzień skupienia został nam do zrobienia, ostatnie spotkanie w poradni, dwa spotkania z księdzem i co i to ma być już? :o :o
Chyba zaczęło do mnie docierać, że ten ślub dotyczy mnie samej osobiście,a nie kogo innego :glupek: :glupek:
I stres do mnie zaczyna też chyba docierać, przecież to parę tygodni zostało :o :o
Z Arkiem jest tak idealnie, że czasem się zastanawiam czy to możliwe, żeby tak było :glupek: :glupek:
Ogólnie taka szczęśliwa jestem, że musiałam to tu napisać :los: