Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1054241 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #5250 dnia: 21 Listopada 2006, 19:28 »
Ja rowniez nie planuje listy prezentow,w razie czego goscie podpytaja moja siostre co bysmy chcieli,jakos u nas w rodzibnie krzywo patrza na taka liste wiec po co wkurzac gosci;)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #5251 dnia: 21 Listopada 2006, 19:38 »
Aniusiaaa, Myśle ze w tych wiekszych miasteczkach jest dużo salonów więc automatycznie większy wybór, no i można porównać ceny....
No a co do listy prezentów to my nie robimy i chyba wolelibyśmy pieniądze, także z tego względu że zaraz po ślubie wyjeżdżamy za granice i jak na razie nawet nie mamy opcji gdzie będziemy mieszkać jak już wrócimy do kraju. a wszystkich prezentów z sobą nie zabierzemy :(

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5252 dnia: 21 Listopada 2006, 19:40 »
Myszata, Mnie się bardzo podoba to zestawienie. Zresztą obydwie sukienki są prześliczne.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #5253 dnia: 21 Listopada 2006, 20:44 »
Myszata mnie osobiście też się podoba bardziej pierwsza sukienusia, co nie znaczy, że ta druga jest zła, nie przepadam za falbanami.
anusiaaa, AndziaK dzięki dziewczynki za komentarz   :P  nie chodziło mi dokładnie o identyczne zaproszonka, tylko o te naklejki pośrodku, jako inspiracja..., ale takich nie mogę znaleść  :(
My bysmy też woleli pieniążki, i kurcze wydaje mi się, że ludzie zdają sobie z tego sprawę :| choć wiem, że coniektórym gościom może się nie spodobać jak im się powie wprost...

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #5254 dnia: 21 Listopada 2006, 21:01 »
Co do listy prezentow to my tez nie robimy bo poprostu wiekszosc rzeczy ajkie kupuje sie na wesele juz mamy. jedyne co chcemy to serwis obiadowy na 12 ludzikow bo  rodzinka nams ie rozrasta.
 Co do mojego kosciolka to.. jak pojechalam pokazac go przyszlym tesciom i jak weszlismy w 5 ludzikow juz bylo tloczno;)

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #5255 dnia: 21 Listopada 2006, 21:26 »
Cytat: "milenaw"
zaraz po ślubie wyjeżdżamy za granice i jak na razie nawet nie mamy opcji gdzie będziemy mieszkać jak już wrócimy do kraju. a wszystkich prezentów z sobą nie zabierzemy

my wlasnie tez i nie wiemy czy mowic goscia ze wolimy pieniazki bo nie mamy mieszkania zeby trzymac prezenty a nie chce mamie zawalac pokoju eh nie wiem jeszcze jak zrobimy....

Cytat: "Netula"
Co do mojego kosciolka to.. jak pojechalam pokazac go przyszlym tesciom i jak weszlismy w 5 ludzikow juz bylo tloczno

no to faktycznie maciupki :D pewnie ma niepowtarzalny klimat :mrgreen:

[/url]

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5256 dnia: 21 Listopada 2006, 21:44 »
tylunia, Wiec widzisz ze to też jest jeszcze jedna kwestia. trochę głupio mowić że chcemy pieniądze ale z drugiej strony co nam po tych prezentach jesli do kraju wrócimy po 2 czy 3 latach. Moi rodzice też nie będą tego trzymac. Większosc na pewno by się przydała bo wiadomo że zaczniemy od zera po powrocie ale z drugiej strony jak byśmy dostali pieniążki to chcielibyśmy je zainwestowac w zakup mieszkania i wtedy wszystko robiś na spokojnie. A jeszcze zarowno moja mama jak i mama mojego R już nam szykują wyprawkę (na dzien dzisiejszy jest już dosyć duzo tych rzeczy- mam na myśli zestawy pościeli, komplety ręczników itd...) A zazwyczaj takie rzeczy też dostają mlodzi, wiec nie zostaniemy calkowicie z niczym. ja też caly zcas się zastanawiam jak to rozwiażać.

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #5257 dnia: 22 Listopada 2006, 09:24 »
Cytat: "milenaw"
trochę głupio mowić że chcemy pieniądze ale z drugiej strony co nam po tych prezentach jesli do kraju wrócimy po 2 czy 3 latach.

ja tam nie sądze, ze głupio prosić i pieniązki, mozna to zrobic w formie zabawnego wierszyku :D wiadomo, ze nie dla każdego taki wierszyk (ludzie starsi, osoby młode, które wiemy, że nie mają tyle by dac w kopercie).
My postawiliśmy na wierszyk bo dużo swoich rzeczy mamy i nie sadze by przydały sie nam kolejne żelasko, toster tudzież cuś innego :D Ja zreszta mam juz niezłą wyprawkę, M też już co nieco uzbierał :D dużo rzeczy kupiliśmy wspólnie 9zelasko, mikser, pralna itp) :D:D wiliby dostać pieniążki i odłozyc je na mieszkanko albo zakupic coś co nam jest faktycznie potrzebne :):)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #5258 dnia: 22 Listopada 2006, 09:28 »
My też wolimy pieniązki, i tym co będa pytac to tak odpowiemy!ale przyda nam sie pare rzeczy- chociaz mama mi powoli gromadzi wyprawkę ( mama W. jakos nic mu nie kupuje- chyba dlatego,żenba razie po slubie bedziemy tam mieszkać) Juz mam 2 pościele haha i reczniki i takie pierdoły!
Ale wiem,że znajomym nie powiem zeby dali mi kase- bo juz cośprzebąkuja o prezentach! Wiec oni na pewno cos kupią! a zawsze sie cos przyda!
A tak w ogóle to dziś jest mi okropnie a to za sprawa kopalni u nas W halembie! Mój W. tez dziś zjechał na dół( jak co dzien mam stresa- kazde 10 minutowe spóźnienie wyjazdu przypłacam nerwami) On ma kolegów na halembie- dzis zjezdzali i mówili ze nogi im sie trzesą!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #5259 dnia: 22 Listopada 2006, 09:30 »
Cytat: "katarzyna_84"
anusiaaa, AndziaK dzięki dziewczynki za komentarz  nie chodziło mi dokładnie o identyczne zaproszonka, tylko o te naklejki pośrodku, jako inspiracja..., ale takich nie mogę znaleść  

No to naklejki OK tyle, żeby nie przesadzic z ich ilościa na jednym zaproszeniu :)

Znajdziesz tylko spokojnie :) Masz troszke czasu jeszcze :)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #5260 dnia: 22 Listopada 2006, 09:47 »
Aniutek83, wspólczuje tych codziennych stresów.. Naprawde w Hallembie to tragedia..nawet nie wyobrażam sobei co czuja górnicy w takich wypadkach, ktorzy musze zjeżdzac pod ziemie.. bryyy   :przytul:  

Co do prezentów - nie planujemy listy, nie ma u ans takeigo zwyczaju. Zwykle tak czy siak dominują pinieązki..a jakies preznety - też sa miłe :) Aczkowleik jakis domowych rzeczy nie potrzebujemy  -zyjemy na sowim już od dłuższego czasu, więc to co jest potrzebne, z konieczności już mamy :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5261 dnia: 22 Listopada 2006, 09:56 »
Cytat: "Aniutek83"
A tak w ogóle to dziś jest mi okropnie a to za sprawa kopalni u nas W halembie! Mój W. tez dziś zjechał na dół( jak co dzien mam stresa- kazde 10 minutowe spóźnienie wyjazdu przypłacam nerwami) On ma kolegów na halembie- dzis zjezdzali i mówili ze nogi im sie trzesą!

Ania nie zazdroszcze ci faceta gornika, nie wiem jak inni ale mi sie wydaje ze ludzie na slasku inaczej podchodza do tej tragedii, mi bardzo smutno i ryczec mi sie chce.  :(
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #5262 dnia: 22 Listopada 2006, 10:00 »
Anusiaa mi tez sie tak wydaje!Wiem jak to jest bo mój dziadek tez był górnikiem! I babcia( choc była pielegniaerka w szpitalu- i wiedziala czym to grozi nieraz opatrywała górników z wybuchów i zawałow) kazde jego 30 min spóxnienie z szychty stała w oknie dopóki nie wróci!
A ja sobie tez nie zazdroszcze- dziscały dzuien ogladam tvn 24
A mój W. chce zostac ratownikiem!

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #5263 dnia: 22 Listopada 2006, 10:07 »
Aniu współczuje Ci ych codziennych stersów... naet sobie nie wyobrażam co czujesz kiedy W nie wraca do domu o okreslonej godzinie... brrr...

nie zazdroszczę :(

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #5264 dnia: 22 Listopada 2006, 10:16 »

a ja podziwiam... ale rozumiem że boisz się o niego, jak ostatnio w radio uslyszałam, że na drodze, która M jeździ do pracy, zdazył się tragiczny wypadek, to też troche mi krew zmroziło...

relacja z naszych postępów, udało nam się wczoraj podpisać umowę z orkiestrą... :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5265 dnia: 22 Listopada 2006, 10:21 »
udało nam się wczoraj podpisać umowę z orkiestrą...

Gratuluje, kolejny punkt przygotowan za wami :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #5266 dnia: 22 Listopada 2006, 10:25 »
Cytat: "Vall"
Cytat:
udało nam się wczoraj podpisać umowę z orkiestrą...

Gratuluje, kolejny punkt przygotowan za wami

i jeden z ważniejszych..my podpisaliśmy w poniedziałek umowę z kamerzystą..uff, bo nie chciało mi się szukać dłużej..teraz jeszcze fotograf do załatwienia i sprawy na ten rok będa zamkniete..

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #5267 dnia: 22 Listopada 2006, 10:29 »
a ja bym chciala zrezygnować z kamery i mieć tylko nakręcone ważnejsze kawałki z wesela...

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #5268 dnia: 22 Listopada 2006, 10:34 »
my tez rezygnujemy z kamery!
Fajno,ze kolejny punkt do przodu!
a ja sie dziś nie potrafie cieszyc niczym! Nie wiem czy jest dzis sens zebym była obecna na forum!
Najgorsze jest to,ze miałam w grudniu zjechac na dól z moim W. bo maja 35 lat kopalni!Ale chyba zrezygnuje! i watpie zeby było swięto!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5269 dnia: 22 Listopada 2006, 10:37 »
Cytat: "akto"
a ja bym chciala zrezygnować z kamery i mieć tylko nakręcone ważnejsze kawałki z wesela...

ja z kolei uwielbiam oglądać filmy z wesela..
Najgorsze jest to,ze miałam w grudniu zjechac na dól z moim W. bo maja 35 lat kopalni!Ale chyba zrezygnuje! i watpie zeby było swięto!

święta pewnie nie będzie :(

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #5270 dnia: 22 Listopada 2006, 10:42 »
akto, oosta  gratulacje za podpisanie umów :)

u nas ostatnio niewiele posówa sie do przodu :) na razie jedynym planem jest udanie sie do CMŚ w sprawie szycie mojej sukni poprawinowej i mamy garsonki :)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5271 dnia: 22 Listopada 2006, 10:44 »
Oosta ciesze sie ze kolejny punkcik odchaczony:)i  kamerzysta zamowiony:)Ja sobie nie wyobrazam wesela bez kamerzysty,ja tez uwielbiam ogladac  filmy z wesel a po drugie po drugie np po 25-latach malzenstwa milo bedzie uslyszec jak mowilismy przysiege:)

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #5272 dnia: 22 Listopada 2006, 10:48 »
Cytat: "kuchasia"
po 25-latach malzenstwa milo bedzie uslyszec jak mowilismy przysiege:)

zgadam sie z Toba :) bardzo fajnie powspominać za kilkanaście, kilkadziesiąt lat ... rozmarzyłam sie...
My też chcemy mieć pana kamere :) ale musimy sie z nim umówić co ma krecic, czego nie by potem nudny filmik nie wyszedł ...

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5273 dnia: 22 Listopada 2006, 10:51 »
Cytat: "Lilkuś"
kuchasia napisał/a:
po 25-latach malzenstwa milo bedzie uslyszec jak mowilismy przysiege:)

zgadam sie z Toba  bardzo fajnie powspominać za kilkanaście, kilkadziesiąt lat ... rozmarzyłam sie...
My też chcemy mieć pana kamere  ale musimy sie z nim umówić co ma krecic, czego nie by potem nudny

właśnie koleżanka mi opowiadała, że po 8 latach małżeństwa niedawno ogladali swoj weselny film..kupa smiechu była..bardzo miłe wspomnienie..

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #5274 dnia: 22 Listopada 2006, 11:02 »
Ja jestem tez ze Slaska i przejmuje sie tym co na Halembie.. Dodamz e moj przyszly tesc byl na tej kopalni ratownikeim..Powiedzial ze nie mas zans na uratowanie kogokolwiek...

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5275 dnia: 22 Listopada 2006, 11:03 »
No i my jeszcze zalatwilismy z kamerzysta ze po weselu da nam te male tasmy od kamery,co na nich bedzie nagrane wszystko bez zadnego skrotu,ale to bedzie tylko dla nas:)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5276 dnia: 22 Listopada 2006, 11:07 »
Cytat: "kuchasia"
No i my jeszcze zalatwilismy z kamerzysta ze po weselu da nam te male tasmy od kamery,co na nich bedzie nagrane wszystko bez zadnego skrotu,ale to bedzie tylko dla nas:)

nas też jest taka możliwość..może tez weźmiemy..

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #5277 dnia: 22 Listopada 2006, 11:10 »
Ale u nas dziś smutno, a wczoraj właśnie mój T. zdał egzamin pos tażu,żeby zostać na kopalni, ale po wypadku już się tak nie cieszył, a ja razem z nim. Dziś jeszcze ma wolne, ale od jutra znów będzie zjeżdzał na dół :( Bardzo współczuję tym rodzinom.

Offline Maleńka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5278 dnia: 22 Listopada 2006, 11:37 »
Katarzyna 84 no to rzeczywiście masz nie wesoło ale pociesz się tym że widujesz go, ja ze swoim przyszłym mężem widuje się co 2-3 miesiące bo pracuje w Belgii

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5279 dnia: 22 Listopada 2006, 11:52 »
Maleńka, witaj w zniecierplionych :)

Cytat: "Maleńka"
ja ze swoim przyszłym mężem widuje się co 2-3 miesiące bo pracuje w Belgii

no to nie zazdroszcze  :?