Autor Wątek: Bo miłość to Ja i Ty ;) 10 miesiecy do tego magicznego dnia - 23.06.2012  (Przeczytany 126710 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
Bluza bardzo fajna styl na luzaka- dersiaka jest najlepszy i najwygodniejszy :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
fajna bluza! :D :D tez lubie na sportowo czasami :D

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
Heh he ja też zaopatrzyłam się waze i waflami ryżowymi do pracy, lepsze to niż podjadanie czegoś slodkiego. A bluza faktycznie fajna. też lubię czasami wskoczyć w dres szczególnie w domu, gdy przychodzę po całym dniu na obcasie..... :) moje problemy z wagą też są wiązane że mam coś nie tak z jajnikami i to też wpływa na wagę;/
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
uj lebara nie starsz ja nie laze po lekarzach bo mnie wnerwiaja a moze powinnam isc chcoiaz na podstawowe badania?
;/

bluzo kurtka jak dla mnie piekna juz sie nei moge doczeakc kiedy bedzie cieplej i bede w niej smigac zamiast kurtki hehehhe bo to jest ta takajakby gumowa ; ] wiecie o co kaman? ;p;p

Offline cherrypie

• bywalec
  • data ślubu: ..:: 2012/2013 ::..
Sylwusia, od czasu do czasu trzeba iść i się przebadać, bo nigdy nic nie wiadomo, najważniejsza jest profilaktyka. Czasem wydaje nam się,że jest ok, bo dobrze się czujemy, a gdzieś tam w zanadrzu czycha na nas jakieś wstrętne chorobsko... Ja nie mówię,że trzeba latać po lekarzach non stop, ale raz na jakiś czas warto zrobić sobie podstawowe badania. :) Poszłam do lekarza na coroczną cytologię i takie tam dodatkowe badania, Pani dr zleciła mi jeszcze prolaktynę no i wyszło,że mam ją bardzoooo wysoką, a generalnie nie zwracalam na symptomy uwagi, bo jakos przyzwyczailam się z nimi żyć :) Niesttey nieleczona hiperprolaktynemia prowadzi do wielu niemiłych powikłań, między innymi bezpłodności, wiec jak widzisz czasem warto iść i zrobić te podstawowe badania, czy zobaczyć się z tym lekarzem, ktorego tak na prawdę nikt z nas nie ma ochoty oglądać :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
no wiemw iem cherrypie ale jakos tak... nigdy nie mam mocy ;p;p
ale pojde bo chce bc zdrowiutka jak by cos... tym bardzioej ze teraz moj pm cos choruje... alergia usg i gastrolog wyniki moczu i krwi.. plany  na luty i marzec
wiec i ja pojde do lekarza na wniki moczu i krwi na wszelki wypadek.. no i do gina musze isc.... ale nie wiem do ajkiego??? ;/ faceta sie wstydze ;D

dziewczyny dzisiaj dzien pizzy ;D  ;D

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
też uważam, że profilaktyka to podstawa. Dlatego co roku chodzę na badania kontrolne, robię regularnie cytologię i podstawowe badania z krwi:).
Zresztą płacimy na coś składki...to chociaż skorzystajmy trochę:P

Mogę polecić fajną lekarkę na NFZ:D sama szukałam, aż znalazłam - co lepsze jest również położną:], na czym mi zależało;)
[/url]  [/url]

Offline cherrypie

• bywalec
Ja też facetów się wstydzę... wiem,że to lekarze itp i że dla nich to normalka, ale mnie to bardzo krępuje.... Ja byłam u dr Zielińskiej w medicusie, miła babeczka, bardzo delikatna podczas badania, USG narządów rodnych robila mi Pani Dr Małgorzata Jasiek na Bezrzeczu ( tam tez przyjmuje dr Piotr Uzar- lekarz mojej mamy). Dr Jasiek była genialna, i krępujące badanie nie było takie złe :) Wolę chodzić prywatnie, bo kolejki w szpitalach i przychodniach mnie przerażają.....  :o

Offline nusiak
  • maniak
właśnie dr Jasiek chciałam polecić:P, przyjmuje teraz na Unii Lubelskiej i chyba w Policach. Chodziłam też do fajnej lekarki wcześniej, ale jak chciałam się umówić na wizytę w październiku, to kazali mi przyjść w styczniu:/, ale jak zapytałam o wolny termin wizyty prywatnej, to miałam czekać tylko 4 dni... Teraz jestem zadowolona:P
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
czyli Pani dr Jasiek z uni lubelskiej? ;p
no coz.. moze sie skusze i pojde w koncu

a gastrologa dziewczyny gdzie polecacie? tez jest na uni wie ktos cos?

Offline cherrypie

• bywalec
Ja się właśnie będę przenosić od dr Zielińskiej do Dr Jasiek :) Bardzo mi się spodobało jej podejście, zadawała wiele pytań, wszystko fajnie tłumaczyła, no i jest położnikiem, więc to jest dodatkowy plus! :) Tak kiedyś na przyszłość... :D

Offline nusiak
  • maniak
Jak chcesz sylwusia to podam Ci później nr tel do dr Jasiek:). Nie mam dziś ze sobą drugiego telefonu;), wyślę Ci jutro na priv:)
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
ja polece moja...dr dziurawiec  ;D przyjmuje w  przychodni na kadlubka...ale to tez prywatnie raczej bo na nfz to nie ma szans sie wbic...
ale bardzo mila i delikatna, wszystko wytlumaczy i nie robi problemow.....i bada piersi :)...niektorzy lekarze zapominaja :o 

ogolnie sama do lekarza nie lubie chodzic(na codzien na uczelni mam ich wystarczajaco duzo)....ale jezeli chodzio ginexa to kontrola musi byc... :tak_2:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ja wstyd sie przyznac ale byla meeega dawno temu.. nawet jak baralam tabletki to woallam zapalcici pare zl wiecej i bez recepty ehhe ;p
ale coz.. czas sie zbadac...
moze ja mam cos z hormonami? bo  patrzca na to co jem nei powinnnam tak tyc...

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
zrob sobie badanie tarczycy
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Tak jak Anka wspomniała, dobrze zrobić sobie badania hormonalne, ja osobiście chodze do endokrynologa -ginekologa pani Eli Sowińskiej- Przepiera. Przyjmuje na Ostrawickiej prywatnie, wizyta coprawda 100zl, ale wiem, ze pomaga kobietom z problemami hormonalnymi. Ja juz chodze ok 2,5 roku i jestem zadowolona z wyników leczenia.

Offline _patka_

• Chuck Norris
ja  co roku chodze na cytologie zeby niec pewnosc ze wszystko jest ok, tym bardziej, ze u mnie w rodzinie kobiety maja sklonnosci do raka szyjki czy to raka piersi... :/

Offline emm-a

• Chuck Norris
a ja mam bardzo fajną ginekolożkę -  dr Zielińską, przyjmuje w państwowej przychodni - na Bol.Śmiałego i wcale nie jest trudno się do niej dostać, jest taktowna i delikatna, cierpliwie wszystko tłumaczy - z hipochondryczką jak ja nie jest to łatwe, za każdym razem bada mi piersi - tzn. pyta, czy chcę aby mi zbadala, ja zawsze chce, pilnuje mojej cytologii, jest też położną, no i na fundusz, nic nie płacę za wizytę; moja świadkowa tez się do niej zapisała;
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
oki musze isc na hormony tzn zrobic tarczycy badania.. moze to ejst mysl bo keidys ciotka ktora choruje mnie dotknela gdzies kolo szyji? ipowiedziala zebym poszla sie zbadac

emma w budowlance????? i powiedz mi gdzie zapisac karola do gastrologa?????

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Tak jak Anka wspomniała, dobrze zrobić sobie badania hormonalne, ja osobiście chodze do endokrynologa -ginekologa pani Eli Sowińskiej- Przepiera. Przyjmuje na Ostrawickiej prywatnie, wizyta coprawda 100zl, ale wiem, ze pomaga kobietom z problemami hormonalnymi. Ja juz chodze ok 2,5 roku i jestem zadowolona z wyników leczenia.

oj tak tak...zapomniałam...również polecam! tym bardziej jeżeli się okaże, że jakiś tam problem z tarczyca masz...
akurat miałam okazję mieć z tą kobitka zajęcia...bardzo dobrze orientuje się w tym co robi...poza tym przemiła...no i jest też endokrynologiem właśnie :)
mówiliśmy na nią BABCIA PAOLA ;) (jak ta od soków ;D)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Mania czyli place 100zl i mam i gina i endokrynologa za jednym zamachem ?

Offline Mania82
  • zapaleniec
Tak Sylwusiu :) Najgorsze dla mnie były pierwsze wizyty, bo płacisz 100zl przychodząc bez niczego, przeprowadza wywiad, badanie itp. no i zleca badania do wykonania, z wynikami w ciagu miesiaca wracasz i znów 100 :) i dopiero może Ci cos zalecić. Moglabym odszukac jakie badania miałam po raz 1 zlecone, by mogla oszacować mój stan, ale nie wiem moze jednak ona indywidualnie komuś cos innego zleca. W kazdym razie ja badanie robie na Unii Lubelskiej w labaoratorium zawsze, no i dodatkowo jeszcze USG dowcipne :), usg piersi . Troszkę to kosztowne, ale...
Wiem wiem, na ciuchy nam nie zal 200 zł na badania juz sie troszke inaczej patrzy :) hehe, wszystkie tak mamy, ale w sumie ponoć zdrowie najważniejsze. Jak bedziesz chciala Sylwusia, to chociaz te podstawowe badania hormonalne moge odszukac i napisać Ci na priv ( ale juz nie dzis) zawsze pewnie jedna 100 zl w kieszeni, jak pojdziesz juz z jakimiś wynikami.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ok maniu bede wdzicezna.. moze sie zmobiluzuje i pojde ;p

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
dowcipne ;D :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ja też muszę iść do gina na różne badania, ale czekam jeszcze jak ten cykl będzie wyglądał i po okresie zadzieram kiecę i lecę :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
;))
no to idziemy na badania kobietki ;D
musze sie zarejestrowac.. ;p;p
pojde najpiuerw do rodzinnej i z nia pogadam ;p

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
ja jestem u gina najrzadziej raz w miesiacu a bywa ze czesciej i mowie wam ze do badan i rozkladania nozek przed obcym facetem albo baba idzie sie przyzywczaic i to nie takie straszne jest :)

wiec szybciutko do gina biegiem mi tutuaj isc
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ja też nie mam problemu z pójściem do gina,ale od listopada odstawiłam anty i mam dziwne cykle, kazała mi jeszcze jeden się poobserwować i przyjść :)

Offline Mania82
  • zapaleniec
No ładnie, a ja wczoraj czytałam ten wątek i nie zakumałam, ze wczoraj powinnam wziasc pierwsza tabeltkę z nowego opakowania ;/ Dzisiaj rano mi sie przypomniało i wzięłam czwartkową, ale teraz co mam zrobić wieczorem wziasc piatkową? czy jechać z jednodniowym opóźnieniem ? hmmmm...

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Anka to ty weternak heheh
Anjuszka to odstawilas prawie tak jak ja ;p ja w grudniu wzielam soattnia tabletke ;p stwierdzilam ze dosc zasmiecanaio organizmu.. ;p
Maniu ja zawsze baralm np sroda wieczor powinnam wziasc zapomnialam to bralam czwartek rano jedna i czwartekw ieczor normalnie! a u mnei bywalo tak ze bralam obie w czawrtyek wieczor ;p;p wiec wzielabym 2 jednego dnia...