Autor Wątek: Bo miłość to Ja i Ty ;) 10 miesiecy do tego magicznego dnia - 23.06.2012  (Przeczytany 128363 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
no ja też mysle ze jakies kurze cycki zakupie i warzywka jakies ;)
+woda woda woda woda woda wodaaaaa....aaaaaaa! ;) :P

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Sylwusiu, nie złość sie ;) Złość piękności szkodzi :) Karol dojrzeje do tego, że własne M to podstawa... Wiem coś na temat obaw przed kredytem. tez się uwiązałam na 30 lat... a moj K. marudzi, ze niepotrzebne nam to mieszkanie, gdybym go nie kupowała, to byśmy chatkę budowali odrazu... (kupiłam mieszkanie, którego jeszcze nie mam, gdy K. nie było jeszcze w moim życiu-  miało to być mieszkanie dla starej panny :P )
Ja dziś też zaczełam South Beacha- niech moc będzie z  nami i naszymi daniami z plaz południa :) :D Aaaa, moj K. tez ze mną zaczął, zobaczymy jak dlugo wytrzymamy. Dziś na sniadanko 2 jajka i pare plasterków polędwiczki kurczęcej. Do pracy pudełeczko smakołyków- papryka, rzodkiewka, 2 plasterki polędwiczki i serek wiejski, na obiadek sałatka "smieciowa" z piersią kuraka :) Miłego dnia :)

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
może otworzymy wątek ślubnej diety, bo ja też się męcze, przez cały tydzień robiłam sobie ala kopenhadzką, (ala bo nie stosowałam się do diety, nie jadłam po kolei, myliłam dni, zmieniałam pory posiłków inne produkty itp). ale nie wyszło bo wczoraj mamusia zaprosiła na KOŁDUNY  :(

Ogólnie to myślę o tym, aby zastosować po prostu dietę MŻ (mniej żreć) ale to się nie sprawdzi bo zawsze dojadam :(

muszę tym razem NA PRAWDE zrobić sobie dietę kopenadzką.. a nie ALA :(

a w ogóle, wszędzie o tym głośno, że niby od samych zupek chińskich się tyje, a ja wam powiem szczerze, ze jedząc tylko je przez dwa miesiące, na obiad, śniadanie i kolację schudłam.... chyba z 4 kg 
to samo jak mój M. jak siedział w anglii jadł tylko zupki chińskie i schudł ze 115 do 100.

nie wiem jak to działa :/

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
ja dzis na sniadanie jajka na bekonie 2... pozniej serek wiejski...  a pozniej na obiadokolacje zrobie salatke z kurczakiem ;pi jakims vinergetem ;p

xanth- uwielbiam kolduny ;D w rosole albo barszczu.. a z lakomstwa najbardziej lubie bez niczego ;D co do pracy i zupek chinskich.. mi sie wydaje ze wtedy wieecej sie ruszlaas... praca podejrzewam fizyczna wiec i kg spadaly ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
eeejjj xanth zoba zoba kochana ile kcl ma zupka chinsak hehehehe smiech na sali ;]
i w ofgole fajnie ze tyle nas zaczelo akurat ta dietke ;D bedziemy sie wspierac ;p

Offline xanth

• entuzjasta
ja dzisiaj sobie ugotuje cycolka kurki i zjem samego, może z sałatą, jak wyjdę z domu :d

Offline sylwiq

• Chuck Norris
to co mnie zstanawia...
ze w przepisach na faze nr 1 jest majonez light.. oczywiscie w granicach zdrowego rozdasku... i tak samo oliwa z oliwek... bedziecie korzystac czy chcecie tak sotro te dwa tygodnie prezjechjac bez takich rzezcy??????
bo np lyzk na miche duza salatki majonezu light i jeden maly jogo nat. z czosnkiem byloby wysmienicie przepysznie ;D mowie o salatce z grillowanym kurakiem ;D

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Co do oliwy z oliwek to jest wrecz wskazana - to zdrowy tłuszcz, a majonez, hmmm nie wiem, musze ksiazke dobrze przestudiować jeszcze raz. ale dzisiaj dosłownie pol lyzeczki winiary light mojemu K na te 2 jajka posmarowałam, zeby  nie marudził, ze suche :) Pisze mi, ze juz własnie zjadł paprykę w pracy i wedlinkę ;D zostal mu serek i rzodkiewki.  Fajnie tak razem, oby tylko sie nie wkurzył i nie zrezygnował :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
wez sobie popatrz na pprzepisy fazy I ... ;p wlasnie tam jest w kilku daniach 2 lyzeczki czy tam lyzki majonezu light ;p
Mania dacie rade ;p fajnie ze we dwoje.. jzu widze mojego karola na tej ideice ;/;/

Offline xanth

• entuzjasta
ja znalazłam gdzieś fajną dietę dla mężczyny na brzuch.

sylwusia, jakie fazy? Ja w mojej kopenhaskiej nie mam nic o majonezie!

Jajeczka zawsze na sucho, ewentualnie z pomidorem jak mnie zatyka. Może pokaż mi tą swoją to porównam :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
xatnh ja mowie o diecie SB south beach ;D tam sa 3 fazy ;p a 1 trwa 2 tyg.. ;]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Trzymam kciuki, żeby dieta nie była zbyt męcząca  ;)
zupki chińskie pierwsze słyszę, żeby się od nich tyło, no ale ja się nie znam :P

Offline lebara

• maniak
ehh mój żołądek źle reaguje na zupki chińskie....więc staram się unikać ich jak najwięcej....a co do diety czekam na kuriera który ma przywieź mój rowerek stacjonarny :) no i teraz jak nie będzie padać przesiadam się na rowerek aby jeździć do pracy...zobaczymy może zejdzie parę kilo.
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline xanth

• entuzjasta
to ja najpierw zrobię sobie kopenhaską a potem tą SB bo jest fajna :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
moze ty juz nie rob tej kopenhaskiej dlatgeop ze jak ten tydz byl lipny to ten bedzie pewnie gorszy.. a tak sporubuj przejechac ta sb ze dwa miechy ;p i najwyzje zrobisz sobie ekspresowa kopenhaska przed slubem ;D

lebara ja mam w domu rowerek, orbitrek i stepper... i zero checi ;D ale od dzis musez meic mega duzo checi ;p
niolek kciukasy mi sie przydadza ;p

Offline xanth

• entuzjasta
mimo, ze tą kopenhaską jadłam tak jak chciałam, to i tak schudłam, nie wiem ile, ale widzę po brzuszku :) wage mam bez baterii, wiec nie wiem ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ohhh tez chce juz ten stan poczuc za dwa tyg ze bede miala mniejsza opone ;']

Offline cherrypie

• bywalec
  • data ślubu: ..:: 2012/2013 ::..
Dziewczyny, otstanio odkryłam "cud dietę" Tzn żadna to dieta, bo tak naprawdę zaczęłam jeść mniejsze ilości jedzenia, zero słodyczy i zero napojów gazowanych, dużo wody piję nie jadam po 18nastej  i ćwiczę około 30minut dziennie ( czasem brzuszki, czasem przysiady, czasem na łydki ( tak wszystko po trochu, byleby się rozruszać)  i schudłam 5kg w przeciagu 1,5 tygodnia :) Aha a na kolacje jadam pół pomelo, a i ZERO PIWAAAAAAA czy alkoholu:) A i mniej chleba białeho jadam. Do tego stosuję tą liea detox, nie wiem czy to cos dziala czy nie, ale dodatkowo do tego swojego mniej jedzenia uzywam tych tabletek, zebys ie oczyscic.  Dziewczyny nie ma co katować się dietami, może wystarczyło by zmienić nawyki zywieniowe? Bardzo się nakręciłam tym nowym stylem życia, więcej pieczonego, zero smażonego, a jak coś na patelni podsmażam to na bardzo małej ilości oleju. Ale klucz do sukcesu to chyba mniejsze ilosci jedzenia, niejedzenie po 18 i troszke ruchu.

Od marca wracam znów na silownię/fitness :)

Sylwusia, tak czytałam o tym Twoim K i kredycie, mam nadzieje ze sie wszystko ułoży. Troszkę go rozumiem, że nie chce sie jeszcze decydować zanim nie będzie miał większej stabilności finansowej, ale czasami trzeba podjać tą decyzję z JAJAMI! My odwlekaliśmy decyzję ze slubem zbyt długo, zawsze znajdowaliśmy wymówkę, że jeszcze troszkę trzeba poczekać, że jeszcze troche pieniążków trzeba odłożyć i gdzie nas to dziś doprowadziło? Nie jest pewne czy ślub bedzie w tym roku czy w przyszłym, bo decyzji podjac nie moglismy i zawsze jakies ALE sie pojawialo po drodze. Wiem ze kredyt na mieszkanie to nie to samo, ale uwazam, ze im dluzej ta decyzje bedzie Karol odwlekał w czasie tym gorzej, bo zawsze znajdzie sie jakas wymowka, aby jeszcze troszke poczekac.....

Młode małżeństwo powinno iść na swoje, a on powinien nauczyć się podejmować decyzje bez konsultacji z mamusia :) Czas dorosnąć Panie Karolu :) Życzę powodzenia z tym kredytem, mam nadzieje, ze Twoj PM zmieni zdanie.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
cherrpie- ladnie to wszytsko opisalas ;D
co do mz ja nie ejm duzo! i tu jest problem.. powinnnam sie przebadac ;p bo na taak ilosc jedzenia ktora wciagam to powinnam wazyc 10kg mniej patrzac na szystkich doookola ;[
coz zobaczymy co bedzoe po SB ... moe bedzie git, poki zaczelam to sie nie chce poddac ;p
buziaki

Offline cherrypie

• bywalec
  • data ślubu: ..:: 2012/2013 ::..
Oj nie było mnie tyle n aforum, to sie rozpisalam :)

Powodzenia z tą dietą! Wytrwałości życzę, bo wiem jak ciężkie bywają diety.

W srodę popielcową jakiś ksiądz w TV porównał post do diety, że jak ktoś w poście postanawia pościć ( czytaj stosować diety) i schudnąć to nie o taki post kościołowi chodzi heheheheh Zabawne to było :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
odnośnie diet to....PRZYTYŁAM PÓŁ KILO  :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

wczoraj sie ważyłam u siostry P. bo w domu nie mam wagi, więc jak u niej jestem to sie ważę  :D

ważę już 55kg  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D   jak cudownie  :D :D :D :D :D :D :D co prawda marzyłam o 57kg, ale.... no cóż - dobre i to  :D

wątpię żebym przytyła więcej, bo od marca wracam do biegów, bo inaczej oszaleję poza tym tak mi smutno jak widze biegaczy, że aż mi ostatnio łzy do oczy napłynęły...masakra... >:( idę wczoraj z P. na spacerze, a biegną biegacze...ojej...jaki żal  :( :( :( :( :( :( :( :( :(

już dwa miesiące nie biegam, żeby przytyć....no ale więcej naprawdę nie dam rady wytrzymać

malinowa - z czego Ty chcesz chudnąć? opętało Cię ??????

co do wyżalenia się Karola Rodzicom, to....ja jestem w stanie to zrozumieć. Po prostu. Są mu bliscy, zamiast kumplowi, wyżalił się Rodzicom - komuś musiał. Ja wybrałabym chyba przyjaciółkę, ale nie jestem tego aż na 100% pewna....
Natomiast uważam, że Ty nie powinnaś była się o tym dowiedzieć. I tyle. A już nie do pomyślenia jest to, że na Ciebie naskoczyli... Rpzumiem że to ich syn i chcą dla niego najlepiej i w ogole, ale nie powinni tak według mnie zrobić.
Zatem sądzę, że fakt, iż się wyżalił, nie jest niczym strasznym... Nie przejmuj się tak...podręcz go trochę - że synuś mamusi itp.  ;) :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
emma znajdzie sie tu i tam ;) zawsze moze byc lepiej :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
taaa malinowa...na uszach chyba się u Ciebie znajdzie.... :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
ej cicho!  ;)
ja jestem :bredzisz: nic nie poradze... :glupek:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
a to malinowa chudzielec? ;]
w takim razie spadam ja big maca nie na diete SB hihi
;p

ja dzis w miare dalam ladnie arde chyba musze doczytac raz jeszcze albo i ze 30 razy  jakie tam jedzonko whcodiz w rachube bo sie mi pieprzy z duieta duakana ;D

dziewczyny dzis zalatwilam tzn podpisalam umowe z korporacja 4you i 20 taksoweczke zaklepalam ;p

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
chudzielec to zdecydowana przesada...  :-[

mi tez sie wlasnie miesza co wolno z dukanem...na obiad mialam makrele(ktore podplynela mi do uszu w czasie dzisiejszych trampolinek, z ktorych wlasnie wrocilam...i jeszcze nie opadla :-\  :Naciaga: ) ...jak ja zjadlam to sie zaczelam zastanawiac czy ona niezabroniona ;)

a co z ta kawa? ??? raz pisze tak raz siak :-[

Offline sylwiq

• Chuck Norris
niby kawa i herba bezkofeinowa..
ja herbe pije normalna ze slodzikiem.. mama pije kawe normalna bo stwierdzila ze innej nie tknie i szkoda jej kasy jak i tak tej bezkofeiny nie ruszy ;D
ja jadlm danio light.... tez nie wiem co i jak
gubie sie

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
ja ani herby ani kawy w ogole nie slodze....mysle, ze na jedna kawe dziennie sobie pozwole, bo inaczej nie przezyje :-\

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ja od dluzszego czasu uzywam slodziku ;p czasem ale to bardzo zadko albo jak mam mega kaca to ratuje sie cukrem ;D
zrobilam sobei kanapke.. tzn ala ;p
salate posmarowalam ok 1/3 lyzeczki majonezu light i polozylam na to plaster bekonu wedzonego ;D a na drugiej takiej salacie polozylam plasterek krakopwskiekj ;p
do tego 2 jajka na miekko

Offline sylwiq

• Chuck Norris
co powiecie na te 3 bukiety ? ;]
 w moim ma byc kolor, pomaranczowy, zolty, moze ecru? ogolnie motyw przewodni kwaitowy to slonecznik i gerber

Uploaded with ImageShack.us

drugi

ttrzy ;p