Autor Wątek: Bo miłość to Ja i Ty ;) 10 miesiecy do tego magicznego dnia - 23.06.2012  (Przeczytany 129364 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Powiem Arkowi i wspólnie rozważymy wyjście do kina :)

Offline Pandi
  • maniak
Zdjęcie ..  :brewki: :brewki: :brewki:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
ja jeszcze sie zastanawiam nad filmem Roza? byl ktos z was>???????

Pandi ide tylko na pol godzinki sprawe zalatwic (przedszkole) wracam i wrzucam sotrki zapomnialam ;D

Offline Pandi
  • maniak
Znowu bede musiala sie logowac z telefonu :D .. hehehe.. w pracy wole nie siedzec na forum - cichaczem odpadalam sobie i nikt nic nie widzi  :P

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ja też chcę iść na "Różę". Mam nadzieję, że się nie zawiodę :)
jak tam dieta? u mnie w weekend 1,5 kg podskoczyło, tak sobie pofolgowałam... ale wiedziałam, że tak będzie... a za 2 tyg. ostatki  :mdleje: znowu przytyję  ;D ;D ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Anjuszka... nic nie mow ;[ 3 dni jadlam normalnie.. ;[ i dzis tez sie tak zapowiada bo tata (rodzice po rozwodzie) zaprosil an obiad.... jako ze karol 1 raz od x czasow ma wolne wtedy kieyd ma tata idziemy...  ciesze sie bo dawno go nie widzialam  a wiem ze etraz potzrebuje wsparcia p[o 36 latacj postanowil z okazji slubu mojego i karola rzucic palenie.... minal dzis tydzien i trzyma sie chociaz mowi ze ciezko.. ma delire i czuje sie jak na odwyku.. a ze kiedys byl jakies 16 lat temu to wie o czym moiw... od 16 lat nie pije ani kropli anwet szampana... wiec wioerez ze i fajki da arde rzucic....
no wiec wracajac do diety maskra
zapiosuje sie do activa... moj k. dzis ze mna rozmawial ja prawie z placzem i oczywiscie panika ze nei umiem sie odchudzac ze dukan jest za cxiezki ze wszyscy ejdza niormalnie bla bla.. on na to ze ja mu sie bardzo podobam ale mam cwiczyc! ;/ od razu zadzwonilam do kumpelki ktora mnei meeega ciagnela i kupujemy karnet za 4 dni jak bedzie wyoplata... do tegop czasu bede w maire dukac.. jesli nie uda imi  sie to rozpatruje wizyte u dietetyka... chcoaiz tyle kasy.. 250zl z badaniem dla mne masakrycznie duzo./... moze sama sobie zrobie 1000 lub 1200 kcl... i cwiczenia? ale czy to dziala.
pomocy! doradzcie!

co do Rozy... karol czytal recenzje ze po tym filmie ejszcze dluuuugo chodzisz zamyslony, zmartwiony i zaczynasz dostrzegac ze zyjesz w pieknym swiecie gdzie nei ma wojny... i ogolnie ma same pozytywne opinie o ile fil taki moze meic pozytywne ... no ale wiecie o co hcodzi.. ze nie kolejna durna komedia bez ladu i skladu ;p;p  ja sie wybieram neibawem ;p 

Offline sylwiq

• Chuck Norris
moje obraczki katalog

Uploaded with ImageShack.us

moje obraczki znaczy sie ansze foto nr 1

obraczki nr 2

ocencie same ;p nam sie na szczescie bartdzo podobaja, ale podkresle raz jeszcze ze jednak na fotce katalogowej i na tej paletce do mierzenia co maja w slaonei wygladaja bardziej wyraziscie ;)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
sylwusia, trochę drogi ten dietetyk...sprawdzony, że taka cena?:P. Rozumiem, że to jest z określeniem diety i opieką przez jakiś czas. Myślę jednak, że skoro nie możesz sobie dać rady z dietką...bo lubisz inne rzeczy, niż tylko określoną grupę i ciężko ci na dukanie, to dobrze abyś się kokoś poradziła. Dieta nie zawsze musi być ciężka, pamiętam South Beach ... jak wcinałam potrawy z fasolki:D, wogóle tam jest bardzo dużo pysznych przepisów... Są ograniczenia, np owoców i cukru nie można jeść przez pierwsze 2 tygodnie, ale trzeba jeść dużo ryb, chudego nabiału, określonych warzyw.... najwięcej można strączkowych, chude mięsko i takie tam:).
Dietetyk powinien określić Ci jakiś plan, ale tez nie drastyczną kurację, bo kg moga lecieć ale organizm po różnych wynalazkach dostaje kopa i tak oto wypadać zaczynają włosy, cera staje się ziemista i brak siły... Dietę trzeba opracować rozsądnie:).
Ćwiczenia to podstawa:), nie dość że sylwetka się poprawia to jeszcze super nastrój:D

Pamiętaj też, że dieta nie tylko ma pomagać w zrzucaniu zbędnych kg, nadwaga niestety niesie za sobą poważne skutki zdrowotne, pomyśl o tym bo jesteś teraz młodziutka i jest czas aby o to zadbać:), tym bardziej że chciałabyś niedługo zostać mamą... a każdy lekarz powie, że dobrze zadbać o wagę przed planowaniem dziecka, bo nadwaga nie jest korzystna dla tego stanu:).

Mam nadzieję, że nie napisałam nic złego...po prostu uważam, że dieta nie tyle dla sylwetki co jest ważna dla naszego zdrowia:)
I tym Cię będę sylwusia motywować:).

P.S w piątek śniło mi się, że poszłam z Tobą suknie kupować:D hehe nieźle;), chyba już nie tylko mój ślub spędza mi sen z powiek:P
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
nusiak fajnie ze piszesz co myslisz wiec luzik ;)
ja wlasnie podkreslalam ostatnio ale nei wiem czy napislam na forum naszym o tym ze z waga chodzi mi przde wszystkim o dziecko... ze zdrowa mama zdrowe dziecko.. a mama z nadwaga nie ejst zdrowa ;D
co do dietteyka.. jedyny jakiego znam to ten wkupcu otc centrum otylosci.. tam za wizyte 100 zl chyba a za badania 150zl.. nie wiem wlasnie czy dobry czy nie
dzwonie zaraz do znajomego czy ma ksiazke o south beach.. kiedys z zonka na niej schudli.. a czy tam mozna lyzke oliwy z oliwek????????

moze ten dukan mi sie poprostu przejadl dlatego... moze bylaby dobra dieta 1000kcl bo np zjem big maca jak mnei nosi na obiad i wiem ze zostalo mi 300kcl do konca dnia.. hm sama nie wiem.. na dukanie naet manadrynek nei wolno ... z adfnych owocow a tego mi brak w zimie. ;[

co do snu  niezle hehehe ;p musiszmy sie zatem poznac na zywo na spotknaku forumkowym ;D  jestes za czy ejdnak wolisz tylko przez forum? ;p nie kazdy musi chciec spotykac sie w realu wiec szanuje jak cos zdanie ;D
 buzka ;D

Offline nusiak
  • maniak
Śliczne obrączki:)

Wracając jeszcze do diety, powiem Ci że ja zawsze byłam typem pulchnego dziecka, grubszej nastolatki i masywnej kobitki....przy niższych i szczuplejszych koleżankach czułam się okropnie. Cały czas starałam się odchudzać i diet to już przeszłam tyle, że nie policzę;). Do tego jakieś wymysły z ćwiczeniami itp.... Z biegiem lat widzę jakie robiłam błędy, chociażby samo żywienie przed wysiłkiem fizycznym, czy same ćwiczenia które były źle dobrane - na masę, zamiast na spalanie tkanki;). W pewnym momencie zmieniłam nawyki żywieniowe i tak po woli waga spadała z 72kg do 68kg, jak miałam 68kg to poznałam swojego PM:) i zaczęłam siebie bardziej akceptować, bo skoro ktoś mnie chce taką, jaka się sobie nie podobam, to chyba jest ok. Przestałam przykładać wagę do tego, że muszę być chuda....tylko chciałam być zdrowa, dlatego zaczęłam zdrowiej jeść (do tej pory pozwalam sobie na pizze, frytki, rollo, jakieś inne grzeszki, ale raz na jakiś czas) moja obecna waga to 58kg. U mnie była dłuższa droga, bo to zmiany kilku letnie.
Ważne jest odpowiednie dostosowanie diety i ćwiczeń do predyspozycji osoby, która chce schudnąć, dlatego ja będę Cię namawiać na wizyte u specjalisty - nie koniecznie takiego drogiego...
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
nusiak ja na odwrot zawsze bylam mega szczupla lubila w wieku nastoletnim jesc duzo i dalej bylam sczzupla az poznalam karola , mialam najpierw problemy z miesiaczka ogol;nie zaczelam brac antykoncepcje is ie zaczelo... od razu poslzo wszytsko w du**
po 2 latach kiedy przytylam ok 10 kg mzienialm na 2 miesiace tabletki na ktorych.. utykalam kolejne 10 kg w dwa miechy..
do etgo zla dieta zycie nocne i ejstem tluscioch ;[

Offline nusiak
  • maniak
z tego co kojarzę sylwusia to oliwa z oliwek jest wskazana w SB:D, poszukaj na necie jest wiele stron poświęconych SB i są super przepisy:D.
Ja pamiętam, że robiłam sobie wiele potraw z fasolką czerwoną i białą:D, takie na ostro...mniam;) i na prawdę dieta nie jest katująca...bo np do pracy brałam sobie sałatkę z kiełkami i pomidorem + puszka tuńczyka, albo gotowane krewetki. Tu też podstawą jest białko, ale nie tak jak w dukanie. Najważniejsze to spożywać produkty o niskiej zawartości cukru i o niskim poziomie glikemicznym (nie wiem czy dobrze napisałam), takie które nie podnoszą wysoko poziomu cukru -np marchewka i buraki:D, które też są zabronione w pierwszej fazie.

Sylwusia to masz ważną motywację:) i popieram:). Pamiętaj też, że nic na siłę i nie dołuj się:). Będziemy Cię wspierać cały czas:).
Mnie np też motywuje myśl o dziecku;), dlatego wzmacniam swój kręgosłup i śmigam na siłownię:D, bo moje plecy bez ćwiczeń już mnie dobijają:(
Szkoda, że mieszkasz w centrum....bo mogłabyś zapisać się do nas na siłkę damską:D, wprowadzili teraz tutaj stepy, płaski brzuch, pilates, zumbę, fitness dane i ćwiczenia na trampolinkach:D, ja się normalnie uzależniła, i widzę że malinowa też hehe bo ma już grafik na cały tydzień:P
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
hmm mam takie zdanie o anty... że skoro ktoś tyje, boli go głowa i ma inne dolegliwości, to może jest coś źle dobrane? Ja od początku jestem na plastrach i nie mam żadnych skutków ubocznych, a po plastrach mi waga zaczęła spadać.
Nie dołuj się  :przytul:. Nie wiem kiedy jest lutowe spotkanie przewidziane i nie wiem czy dam radę przyjść tym razem:/, ale jak będziesz miała ochotę i zabraknie Ci sił czy coś, to chętnie Cię wesprę i mogę dać kilka cennych rad:). Możemy się nawet na jakąś herbatkę spotkać i pogadać:)
Głowa do góry:)
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
nusika dzieki za wsparcie kochana!!!!!!!!!!
ja jakos nei skojarzylam ze ttyje wiesz milosc nowa itp nastoletnia ja..  zycie nocne inne zycie niz wczesniej i samo wyszlo ...
co do silki zapisuje sie z kumepla do activa mamy kolo domu ;p
co do diety dzis sie dowiem czy kumpel ma ksiazke jak ma to pozyczam i probuje na tym teraz ;p
wiem ze podobne maja opinie obie diety ttylko ze ta SB ;zejsza ;p a efekty podobne ;p wiec  moze sprobuje miesiac na tym byc???????????

Offline nusiak
  • maniak
SB jest przede wszystkim smaczna:D, ja mam takie wspomnienia;). Mi waga zaczęła spadać od 25 r.ż:P, więc lepiej późno niż wcale;)...ojoj latka lecą nieubłaganie:).
Zapisujecie się ogólnie na siłownie, czy jakieś aeroby? Dobre by były jakieś ćwiczenia w grupie aerobiku, bo to są ćwiczenia intensywne, które pomagają spalać tkankę tł.:), siłownia może być na zmianę. Kiedyś się przymierzałam do Active i wiem, że mają tam ciekawe oferty zajęć grupowych:). Dobrze też, jak będzie osoba która Was poprowadzi z tymi ćwiczeniami, żeby wiedzieć co robić... i jakie ćwiczenia na problematyczne partie. Ja polubiłam nasza siłkę za to, że jest zawsze osoba, która podpowiada Ci co masz robić, jak nie wiesz:), wymyślają ćwiczenia i na koniec jeszcze wymęczą na matach (rozciąganie +brzuchy;) ).
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Ja chce generalnie fitness misnie ud brzucha i pisladow a przed lub po troche na biezni ;)
No musze dzis poczytac o sb ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Piękne te obrączki ;D
a wsparcie forumkowe do diety zawsze będziesz mieć :-*

Offline _patka_

• Chuck Norris
kochana sylwus nie martw sie dieta, jest tyle tych diet do wyboru ze na pewno ktoras jest wlasnie dla ciebie i odpowiada twoim nawykom zywieniowym :) ja moge ci polecic montignaca, ktora jak widze jest bardzo podobna do SB, bo montignac tez sie oparl o indeks glikemiczny ale rowniez rozroznil potrawy weglowodanowe i tluszczowe :) ja teraz jem ciemny chleb (cos jak pumpernikiel), nie jem ryzu, ziemniakow i makaronow, jesli juz to sporadycznie ;) w ogole juz nie slodze, kawe pije zbozowa wiec mam nadzieje, ze to mi pomoze :) i chce utrzymac taki sposob zywienia na dluzej :)
nusiak - ja kiedys mialam plastry i przytylam po nich, zmienilam na bardzo slabe tabletki i jest ok ;) wiec sylwus mialas na pewno zle dobrane tabletki skoro tyle przytylas, a teraz jakies bierzesz?
3maj sie kochana cieplutko  :przytul: :przytul:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
od grudnia nie biore nic ;D tylko durex ;D
ogolnie o indeksie glikemicznym slyszalam .... widzialam te tabelki z niskim lub wysokim itp.. jutro albo bede miala ksiazke o sb albo nei wtedy pomysle co dalej ale ta sb kusi... ;p

pumpernikiela nie jadlam ale ciemny chleb lubie a ostatnio anwet taki z ziarnami naet jem ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
trudne nazwy dziewczyny stosujecie, indeks glikemiczny czarna magia jak dla mnie ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Napalilam sie na south nanana.. ;) musze tylko jutro zdobyc ksiazke i doczytac o co kaman ;)
Anjuszka moze i ty sprubujesz??? ;)  czy z twojej jestes dosc zadowolona??

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
Jak tak u was sie naczytam o zdrowym jedzeniu i dietach to chyba też po raz kolejny wezme sie za Siebie musze poczytać o tej diecie SB bo nie słyszałam o niej a może warto sie skucic :)

Offline Pandi
  • maniak
Wow, piekne.. W koncu sie doczekałam  :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Sylwia diety srety! Trzeba jeść normalnie, ale w mniejszych ilościach i ruszać się! To najzdrowszy i najlepszy sposób na zrzucenie wagi bez efektu jojo :) ja w żadne diety cud nie wierzę, dlatego normalne jedzenie jem, ale dwa razy mniej :) ale codziennie biegam 30 min na bieżni i jadę 30 min na rowerze :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
hihi Anjuszka to powiedzialas mi ;p
ja kurde ejdnak musze miec nad soba chyba jakiegos bata bo chcoiaz sie w miare kontroluje ;p
moze dzuis w koncu sie doprosze o sprzet do cw z garazu.. ;/
wiec 2 decyzje postaniowione- po 1 zapisuje sie na fitnes... bedziemy chodzic ok 4 razy w tyg..
po drugie ide chyba n=a south beach.. karol mi wlasnie dostarczykl ksiazke od znajomego na na na ;p
po 3 wyspalam sie nawet i znow obudizl mnie karol.. ma luzniejszy dzien..
on jedzie do stargardu maialm jechac  znim ale nie wiadomo czy za godzine wroci czy za 6 wiec nei jade bo zmarnac moge

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Jedz co 3 godziny, małe porcyjki i ćwicz. Na bank schudniesz :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
u mnie jedynie co kusi to smazone..
a ty Ania ajdasz smazone?
wlasnie po sniadanku z karolem
zaraz klade siie do wyrka, na szczescie nei mam zadnych dzis zobowiazan ;p wiec ksiazka herbatka i wyrko.. oczywiscie to zaraz to w przenosni bo nim pozmywam po sniadaniu ogarne pokoj i sie wykapiele to minie z godzinjka dwie ;p
karolowi zmienia sie smak! chce na obiad... znienawidzone przez siebie ruske pierogi ehheehe ;p mowi ze przezarl brzydko mowiac sie miesem... to juz jest dziwne ;D bo on miesozerny ;p;p no i do ruskich ma byc okrasa z cebulki i boczku ale mimo wszystko ruskich nigdy nie chcial tknac ;D
jak on sie smieje ze sie starzeje.. nie chce mu sie imprezowac (ku mojej uciesze) nie chce mu siue kawkowac ze znajomymi i woli nalesniki z serem zamaist schabowych ehhe ;D
ale coraz bardziej  utwierdzam sie w przekonaniu ze to milosc mojego zycia ;) tzn ogolnie wiem to od dawna ale wiecie... widze ze im blizej do slubu tym karol powazniejszy sie robi ;D  a ze my 2 skorpionki  to mogloby byc ostro a on jets uosobieneim spokoju.. ja panikara, szalona itp wiec mix na maxa ;D

hmm co mnei wzielo zeby tu slodizc na niego? sama nie wiem ;p moze top ze dostaalm sniadanko prawie do lozka ;D heh zart ;p jakos tgak sie cieplo an serduszku robi ogolnie ;p

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Jak smażę coś, to tylko na grillowej patelni z kropelka oliwy, ale ja wolę wyparować coś jak już.

Dla mnie słodycze to mega zguba..... ::)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Pięknie, że się utwierdzasz, że to miłość Twojego życia,tak trzymać ;D
w końcu chociaż faceci to łobuzy to i tak kochamy do szaleństwa ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
ojej, a ja chyba przytyłam znowu z kilogram  :D ostatnio jem tak dużo, ze masakra  :D wreszcie rozciągnełam zołądek  :D wyboraźcie sobie, że zjadam np. kanapkę i na deser od razu całą drożdżówke  :D a za godzinę kisiel z biszkoptami  :D

sylwusia nie idź do kupca, ja znam tę lekarkę, jak ustalimy spotkanie forumkowe to porozmawiamy  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.