Autor Wątek: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)  (Przeczytany 65621 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
ten roczek jest w innym miescie wiec to tez pewna trudnosc.. no ale to nie o to chodzi!
Pare lat temu ja bylam jej swiadkowa i jakos potrafilam mimo bardzo wowczas skromnego studenckiego budzetu i innych trudnosci zorganizowac jej fajny wieczor niespodzianke (w sumie im oboje bo swiadek nic mlodemu nie organizowal) i zabolalo mnie to ze nawet nie pomyslala o tym zeby napomknac ze kurcze ma panienskie do zrobienia i jej ten roczek nie pasuje wtedy
No nie wazne.. tak czy siak, jesli PM bedzie mial cos w sobote to obdzwonie dziewczyny i chociaz skoczymy na jakies balety..

emmo :) na pewno wszystko bedzie gotowe (albo i nawet wiecej jesli masz kreatywna swiadkowa ;) ) i bedziesz sie swietnie bawic :) tylko koniecznie wyzdrowiej najpierw kochana! :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
Odp: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)
« Odpowiedź #991 dnia: 11 Kwietnia 2012, 11:06 »
dziewczyny wczoraj pisalam na forum az mi prad wylaczyli ale zawsze jak duzo pisze, to zeby tego nie stracic kopiuje sobie i wklejam w notatnik i tak wczoraj zrobilam, zobaczcie co pisalam:

60 dni zostalo do slubu ;D nie moge sie doczekac kiedy ten dzien nastapi!! :D juz tak niewiele czasu zostalo, troche pierdoleek do zalatwienia ale mysle, ze  wszystko na razie jest pod konntrola, odmowilo mi pare osob ze str mamy, postanowilismy domowic 4 pary cioc i wujkow ze str taty :) mysle ze wszyscy przyjada, dzisiaj wypisuje zaproszenia i szybcciutko wysylam. dzisiaj jeszcze mamy isc do ksiezy, USC mamy zalatwione wiec juz coraz mniej :) wczoraj tesciom pokazywalam czekoladki ze zdjeciem, kktore emma kupila - pomysl im sie spodobal bardzo wiec kupimy takie czekoladki jako podziekowanie za przybycie gosci :)
w sobote jedziemy jeszcze raz zobaczyc garnitury do Szcz, pojedziemy do Bytomia i gdzies jeszcze i tu pytanko do Was - gdzie jeszcze na miescie sa jakies sklepy z gajerkami? ;) bylam na swieta u rodzicow, zawiozlam mamie tiul do welonow i szala, przy okazji musialam zobaczyc moja przepiekna suknie, bo sie za nia stesknilam troche ;) dalej mi sie strasznie podoba! juz nie mysle o zadnnej innej sukni, nie mam watpliwosci  :skacza:  czego sie balam strasznie ;P

wczoraj bylismy w malym kosciele po akt chrztu i zgode na slub, trafilismy na milego ksiedza, ktory byl w zastepstwie za proboszcza, co mnie ucieszylo niezmiernie, bo proboszcza mamy troche tego  :bredzisz: Wyszlismy zadowoleni z wszystkimi potrzebnymi dokumentami, jeszcze zapowiedzi mamy tam zaniesc :) natomiast w drugiej parafii nic nie zalatwilismy,  bo juz byla  zamknieta. wkurzylam sie troche, bo byla czynna do 17:30, przyjechalismy kilka minut wczesniej i juz zamknieta. Dzisiaj mam naadzieje to zalatwic, ale zalezy to od tego o  ktorej Maciej skonczy prace, a jest w Swinoujsciu ;/
zanieslismy zaproszenie tesciow znajomym, od razu potwierdzili i bardzo sie ucieszyli :) postawa prawidlowa jak najbardziej! ;D
znalazlam dla nas ksiege gosci, szukalam takiej w kolorystyce naszego weselicha i w koncu trafilam! ;) http://decorisus.pl/p/2/378/7012/Ksi%C4%99gi%20wpis%C3%B3w%20go%C5%9Bci_whisky/glamour_30/wh/kwg.html do tego domowie chyba  menu i postawimy po kilka na stoly :) co myslicie o menu w ogole? informowac gossci czy niech maja niespodzianke? :P
w nastepny czwartek umowiona jjestem do fryzjera ;) ale tylko na podciecie koncowek, bo zauwazylam ze mi sie rozdwoily :/

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #992 dnia: 11 Kwietnia 2012, 11:12 »
60 dni, jeny szybko minie, u nas 20 dni wiecej, a i tak robie coraz wieksze oczy patrzac na ten suwaczek - niedawno byly ponad 583 dni, a tu proszę ..

Hmmm, u mnie nie bedzie menu do wyboru - zreszta tak sami zdecydowaliśmy. W sumie fajnie by byllo zrobic gosciom niespodzianke, a nie od razu ich o wszystkiim informować.

My wiele spraw zostawiamy w sekrecie, moi rodzice nie maja pojecia o golebiach, ktore maja zostac przywiezione specjalnie z hodowli naszego swiadka, chcemy puszczac balony z helem do nieba itd., ale wlasnie to maja byc niespodziewajki ;) ..

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #993 dnia: 11 Kwietnia 2012, 11:26 »
no wlasnie z tym menu mam dylemat, bo niby fajnie jjak goscie maja niespodzianke, ale z drugiej strony beda wiedzieli, zeby nie jesc za duzo, bo zaraz bedzie jakie cieple pyszne danie i zjedza, a tak sie napchaja salatkami i nie zjedza cieplego co moze im nawet zaszkodzic :P zwlaszcza pijacym heh :P
my gosciom nic nie mowimy o atrakcjach jakie ich czekaja - barmani, pokaz, fajerwerki itd natomiiast rodzice o wszystkim wiedza, bo wczyscy w 6 organizujemy nasze wesele :) troche mnniej mam na glowie dzieki temu, ale znajac rodzicow to nie pozwoliliby zebysmy sie wszysstkim sami zajeli :P

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #994 dnia: 11 Kwietnia 2012, 11:31 »
Jak bedziesz sie takimi kwestiami przejmowała, czy zostawia sobie miejsce w zoladku kompletnie sfksujesz. To dorosli ludzie i ogarniaja temat, ze jest wiecej dan niz rosol na dzien dobry :]. Hehe  :D moze to tez moje podejscie, bo nie byłam na takim weselu z menu przedstawionym przed posiłkami .. po kolei wjezdzaly na stol potrawy, a ludzie tanczac, pijac mieli cala noc apetyt  ::)

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
« Odpowiedź #995 dnia: 11 Kwietnia 2012, 11:35 »
A ja byłam tylko na jednym weselu na którym było menu i mi się to podobało bo z góry wiedziałam co będzie dobrego i kiedy sobie miejsce zostawić :D  na innym jakimś to się przystawek najadłam a za chwile przynieśli coś pysznegooooo i zonk bo nie ma miejsca :D Ja tam sama robię wszystko więc kilka czy kilkanaście sztuk menu to nie problem :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #996 dnia: 11 Kwietnia 2012, 11:40 »
ja tez robie ale menu juz mi sie nie chce, kartek mi chyba nie starczy, a jak starczy to robie na pewno, Paulinko dzieki - utwierdzilas mnie tylkko w tym przekonaniu, ze warto menu postawic zeby goscie miejsce w zoladku zrobili hihhi :P a tak beda pozniej gadac ze malo cieplego zjedli hihi :P
Pandi ja sie nie stresuje tym, po prostu chce zeby moi goscie byli zadowoleni w 100% z wesela ;) jakbym sie wszystkim strasznie przejmowala to juz daaaaawno wyladowalabym w psychiatryku :P :D
nie wiem czy Wy tez tak robicie, alee my mamy cala sobote co do godziny rozpisana zeby sie trzymac planu, bo jak jest plan to latwiej z organizacja idzie :) kazdy wie co ma robic, czym sie zajac ww czym pomoc itd, nie chodzi tu o chodzenie na bacznosc i pilnowania kazdej minuty, nie popadamy z tym w paranoje ale latwiej mi cokolwiek zaplanowac :)

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
« Odpowiedź #997 dnia: 11 Kwietnia 2012, 11:51 »
ja też staram się w kalendarzu wszystko rozpisać co i jak wiadomo że to zawsze łatwiej :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #998 dnia: 11 Kwietnia 2012, 12:14 »
co do menu, to raczej nie planujemy, zobaczymy co menagerka powie kiedy w przyszlym tyodniu bedziemy je ustalali ostatecznie;

ja rozpisuję sobie ostatnio każdy tydzien - co, ktorego dnia i o ktorej godzinie mamy do zrobienia i zostawiam przy kazdym dniu miejsce, bo ciągle cos się zmienia, cos dochodzi... a jeszcze teraz, kiedy chorujemy i przekladamy wszystko na przyszly tydzien, to juz calkiem masakra... ;)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #999 dnia: 11 Kwietnia 2012, 13:45 »
Ja mam tyle kartek, że mogę zrobić Menu dla każdego osobno :) dlatego na pewno zrobię..
tylko wstążeczki mi się kończą, a jak nie znajdę identycznych, to nie wiem co wymyślić :D

jejku dziewczyny zaraz będzie czerwiec i wasze przygotowania zaczynają nabierać tempa!

a moja kuzynka mi powiedziała, że ona zacznie się przygotowywać do swojego wesela zaraz po moim, a ona robi już we wrześniu :D

chciałabym mieć takie luzackie podejście :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1000 dnia: 11 Kwietnia 2012, 13:56 »
a nasze wlasciwie dopiero teraz nabierają mega tempa  :D :D :D z chwilowym zwolnieniem na chorowanie  :-\
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1001 dnia: 11 Kwietnia 2012, 14:07 »
hehe emma szybko ;D :P juz tak malo czasu zostalo :)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #1002 dnia: 11 Kwietnia 2012, 22:18 »
Anio0lku księga wygląda ślicznie i na pewno będzie pasować do wszystkiego, a z tym menu też fajna sprawa, ja myślę, żeby postawić jakieś smieszne zasady wesela, żeby mógł sobie ktoś poczytać w razie nudy lub jak zostanie sam czy coś :) czas leci, oj leci, ja już mam stresa  ;)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1003 dnia: 12 Kwietnia 2012, 07:17 »
z rozpisywaniem dziewczyny u mnie w kalendarzu na koniec kazdego miesiaca kartka az czarna od zapiskow co jeszcze sie zostalo :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1004 dnia: 12 Kwietnia 2012, 08:33 »
no zalatwilismy wczoraj protokol i reszte, zaplacilismy za slub, mam namiary na siostre ktora dekoruje kosciol, mielismy tez probe slubu ;D - ksiadz czytal tekst a my powtarzalismy slowa przysiegi ;) pozniej wkladanie "obraczek" na palca ;) w pewnym momencie plakac mi sie zachcialo  :D z protokolem Nam sie udalo, akurat byl ksiadz ktory prowadzil z Nami nauki, powiedzial, ze protokol to tylko z proboszczem i trzeba sie umowic... nic nie wiedzielismy o tym... Maciek go zapytal czy on nie moze, bo Mackowi ciezko sie urwac z pracy, w soboty tez pracuje i nie ma kiedy. Ksiadz poszedl gdzies na chwilke, jak wrocil to zaczelismy pisac protokol :) poprosilismy go pozniej o udzielenie slubu, nie widze w tej roli innego ksiedza :) :)

Gdzie sa jeszcze garnitury w Szczecinie oprocz Bytomia?? :)

mama wczoraj dzwonila do Pani Uli, ktora bedzie u Nas spiewac na slubie, mowila, ze teraz spiewa na slubie w Szczecinie na Pogodnie, a pozniej 28 kwietnia tez spiewa, moze ktoras z Was dziewczyny rowniez bedzie korzystala z jej uslug?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1005 dnia: 12 Kwietnia 2012, 12:32 »
u mnie nei bedzie menu ;D
ale mialo byc tylko ze menu drunkow ;D a;e ze nei bedzie drinow to nie bedzie menu ;D
ja kupilam w recmanie ale widzialam w turzynie dosc ladne gajery ;p a dzis ide do turzyna po kosuzle na poprawinki dla karola chyba ;p bo narazie mnei wnerwil i nie chce mis ei go ogladac

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #1006 dnia: 12 Kwietnia 2012, 13:30 »
Próba ślubu? hm.. nasz ksiądz nam tego nie zrobił. Niedobry no!  :)
Ja menu też nie będę miała, aczkolwiek byłam kiedyś na weselu gdzie było no i powiem Ci, że z fajna sprawa  ;) ;)
A co do garniturków to nie pomogę, nam miesiąc został a K. nadal nie ma i nie chce iść szukać  ;D ;D
Gabriela
Zofia

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1007 dnia: 12 Kwietnia 2012, 13:44 »
my musimy odebrac spodnie P. bo byly dopasowywane do niego, no i jeszcze trza mu kupic ubranko na poprawinki i butki slubne  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1008 dnia: 12 Kwietnia 2012, 14:07 »
no ladnie naajszybciej z Nas wszystkich biora slub i jeszcze wszystkiego nie maja :P

proba slubu byla fajna, kazal Nam ksiadz wstac, zlapac sie za rece patrzec na siebie i powtarzac slowa przysiegi :) to byla probka tego co Nas czeka :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1009 dnia: 12 Kwietnia 2012, 17:49 »
wow ale emocje heheheh ;p nam czegos takiego tez ks nie robil ;p
dziewczyny a w co chcecie ubrac swoich mezow na poprawinki?

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1010 dnia: 12 Kwietnia 2012, 17:57 »
ja chcę ubrac P. w spodnie materiałowe grafitowe i pomarańczową koszulę - w kolorze mojej poprawinowej sukienki  :D ale on nie chce i zamiast spodni grafitowych będą dżinsy, a co do koszuli...hhmm....kto wie - może sie uda  ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1011 dnia: 12 Kwietnia 2012, 18:05 »
moze ta koszula w pomaranczowe paski?
ja chce mojego ubrac w spodnie ala lniane.. ale on twierdzi ze to sa spodnie dla cieplakow ;] ale namowie go chyba ;p

Offline _patka_

• Chuck Norris
Maciek ubiera spodnie z materialu i koszule z krotkim rekamem ale nie wiem czy w kolorze mojej sukienki bo mam malinowa :P

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1013 dnia: 12 Kwietnia 2012, 19:49 »
Moj M. sie ubiera na jak On to mowi "sportowa elegancje"  ;D ;D ;D  eheheh

spodnie jakies materiałowe...mysle, ze cos w bezach?brazach?...a koszula na bank nie na ktorki rekaw, bo okropnie wyglada w takich...serio...tragedia...ale jakas taka lekka z rekawkami podwijanymi na guzik bylaby git :ok: najlepiej z brustasza i poszetka :)
ja jakos nie przepadam za takimi oczywistymi polaczeniami typu kolor sukienki=kolor koszuli...ale tez bym chciala, zeby jakos po stroju bylo widac, ze jestesmy do pary ;) :D tylko moze niekoniecznie az tak bardzo :P

Offline saintmichele

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #1014 dnia: 12 Kwietnia 2012, 20:12 »
Pati to znalazłaś juz  garniaka dla swojego?? My dzisiaj byliśmy w provocatieur i babka jest super i towar z najwyższej półki. Pani dobrala wszystko w 5 minut, także nawet nie marudził że dużo musi przymierzać. Bosko było i boje sie troche że zaz szybko już wybrasliśmy, tak więc moje pytanie jakie w szcz mamy jeszcze salony mody męskiej z garniturami ślubnymi?? Oprócz Pretty woman bo tam bida była straszna.

Przed nami też kolejne schody odnośnie doboru win, i załatwienia adnotacji o moim bierzmowaniu  w kamieniu pomorskim na akcie chrztu z łobza.

I ostatnie pytanie ..... chociaż nie nie bede sie ciebie teraaz pytać... zadzwonie to wyskoczymy na kawe co ty na to?

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #1015 dnia: 12 Kwietnia 2012, 21:22 »
Pati, co do księgi gości, owszem ładne rzeczy maja z tej firmy, ale szczerze nie polecam jej...
My zamówiliśmy księgę gości od nich i przyszła w opłakanym stanie  :-\
Naklejona kartka na okładce była wymięta, a klej być paćnięty byle gdzie....

Musieliśmy ją sami poprawiać...

Oczywiście decyzja należy do Was, ale chciałam mieć spokojne sumienie  ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1016 dnia: 12 Kwietnia 2012, 21:33 »
michelle z Toba na kawe - ZAWSZE! ;D co do tej adnotacji odnosnie bierzmowania to maciek mial chrzest w duzym kosciele, bierzmowanie w malym to w ksiedze chrztu w duzym byla adnotacja o bierzmowaniu - kiedy gdzie i jakie imie :) wiec mysle, ze u Ciebie bedzie bez problemu o ile kamien pomorski wyslal informacje do lobza ze takowe bierzmowanie sie odbylo :)
dzwon to sie umowimy kiedy i gdzie :)
co do gajerow to bylismy w galaxy: jakis sklep obok pierre cardin, pierre cardin wlasnie, prochnik, vistula, lancerto w auchanie, w gryfie jest recman ale w Goleniowie tez mamy wiec mozecie i tu pojsc zobaczyc ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1017 dnia: 12 Kwietnia 2012, 21:34 »
Aneczko slicznie Ci dziekuje za te ostrzezenie! teraz pomysle nad zakupem u nich, dobrze ze jeszcze nie zamowilam jej :) :*:*

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #1018 dnia: 12 Kwietnia 2012, 23:17 »
Anio0lek próba ślubu genialna!!!!, i że protokół tak szybko - świetnie !

co do garniturów to blisko bytomia jest vistula( taki czerwony szyld) i fajne mają garnitury, provocatier też jest fajny i jeszcze są garnitury niedaleko niko (pretty woman) w salonie paula na krzywoustego (blisko ch turzyn), w centrach handlowych na pewno będzie drożej - bo marża, pierre cardin jest np w tym salonie vistula niedaleko bytomia, a także na wyzwolenia niedaleko cepelii :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1019 dnia: 13 Kwietnia 2012, 08:43 »
zonko dziekuje Ci za pomoc, wlasnie o takie sklepy pytalam ktore sa na miescie bardziej, bo w centyrach juz bylismy a jutro jedziemy zobaczyc reszte, musze liste zrobic :)
Tola dzisiaj zwracala z rana :( bidulka, najgorsze ze nie wiem dlaczego... chyba czeka Nas wizyta u weta :(