Autor Wątek: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)  (Przeczytany 64971 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
niektorzy prosza,aby zespol wspomnial,ze jest na sali obecna ksiega gosci gosci i mlodzi prosza o wpisy,a zespol mowi gdzie ksiega sie znajduje:)-jak dla mnie super pamiatka i na pewno wielka niespodzianka,co tez ci goscie napisza hehe :) na pewno same fajne rzeczy-ja uwielbiam takie pamiatki

Offline _patka_

• Chuck Norris
fajnie bedzie pozniej poczytac wszystkie wpisy gosci :) :):) jak piatek Wam sie rozpoczal? ja wlasnie pije kawke i czytam forum :) milego dzionka!!

Offline Pandi
  • maniak
Zespol u nas tez raz czty dwa wspomni o wpisach .. nasza ma strasznie duzo stron, ale to nie jest problem, czesc zostanie pusta, chyba ze kazdy cos napisze na jednej stronie :D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
To ja Ci zaproszenie wysłałam na fb :D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
B.ładne obrączki  ;D  Prezent od teściów-WOW!Fajnie  ;D
Co do księgi gości to polecam!To zdecydowana inna para kaloszy niż kartki z życzeniami.Nam goście pisali życzenia od serca,śmieszne,wzruszające -ale na pewno nie wystukane regułki jak na kartkach  ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
czyli goście dowiadują się o istnieniu ksiegi od zespolu? zespol mowi,żeby sie wpisywali? czy jak?
w mojej rodzinie nie ma takiego zwyczaju, na żadnym weselu nie bylo takiej księgi, stąd moje pytania
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
nie jest konkretnie powiedziane, ze akurat orkiestra ma powiedziec o ksiedze, mozecie Wy to zrobic rozmawiajac z goscmi na osobnosci albo z P podchodzicie z ksiega w rekach i prosicie o wpis :D tyle moze byc pomyslow! :D

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
u nas ze wzgledu na to ze rodzina nie zna ksiegi gosci, wyszla ona tak sobie. Moja siostra chodzila po gosciach i zbierala podpisy, duzo osob sie wpisalo, chociaz jak to obserwowalam to bylo to troszke wymuszone.
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Ja proponuję,żeby to jednak orkiestra mówiła o księdze-zawsze po bloku muzycznym,albo co drugi blok.U nas tak właśnie było i dzięki temu goście nie byli jakoś skrępowani-tak jak to może być w przypadku osobistego podchodzenia i "wymuszania".Zazwyczaj nie wszyscy się wpisują,ale tak już jest i nic sie z tym nie zrobi  ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
ostatnio ogladalam bolerka i pomyslalam, zeby zamiast tego kupic troche materialu i zrobic takie rekawki doczepiane do sukni, mysle ze to bedzie dpbrze wygladac :)

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
dj tez mowil ale oni nie wiedzieli co to wiec nie podchodzili :)
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
U nas zespół mówił o księdze, a w końcu ktoś ją wziął do stołu i ona potem tak sobie jakoś sama poszła po gościach :D

Potem się zgubiła, i znalazła u zespołu kilka dni później :D

Offline Pandi
  • maniak
Bolerka koronkowe sa starsznie drogie jak tak ostatnio sie orientowałam i osoboscie zniego zrezygnowałam, bede szyla inna rzecz, ktora zaloze tylko kdo kosciola na msze :]

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ja nawiążę do wkładek do zaproszeń - pomysł naprawdę fajny :)

Co wierszyka cudowny  ;D Miałam taki sam, goście przyszli z trunkami, ale zdarzyły się osoby z kwiatami.
Do tej pory mamy cały barek różnych trunków - osobiście bałam się że dostaniemy same wina, ale goście stanęli na wysokości zadania i dostaliśmy likry, winka. whiskey, wódkę smakową, czystą.

Polecam z całego serducha :)

Księga gości - wspaniała pamiątka i tak jak dziewczyny piszą w gości po % wchodzi wena twórcza i wspaniałe wierszyki pisali z życzeniami.

Po ślubie przy życzeniach powklejaliśmy kartki od tcyh osób a na pozostałych wolnych kartkach pozostałe kartki :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
hej dziewczyny, oj dlugo nie bylo mnie tutaj, ale to dlatego, ze mialam tyle innych obowiazkow i zajec... ale troche sie ruszylo w sprawach slubnych wiec jestem  :brawo_2: ;) tylko nie badzcie zle na mnie ok?  :blagam: :blagam: :blagam:
bylam u rodzicow niedawno, zawiozlam mamie moja suknie wzielam buciki, zeby przymierzyc wszystko i zobaczyc ile trzeba skrocic suknie z dlugosci. Przymierzylam wszystko i sie okazalo, ze wcale nie trzeba nic skracac, ze wszystko jest na odpowiednia dlugosc :) no to jeden problem z glowy ;) niestety dalam tacie aparat, bo specjalnie go wzielam zeby Wam w koncu pokazac sie, no i zdjecia wyszly okropne, wlasciwie nie ma co pokazywac... :(:(:(:( ale niedlugo bedzie kolejna przymiarka, wtedy tez bedzie ze mna moj koleega fotograf i on strzeli takie foty :D :D :D :D
wczoraj dzwonil do nas zlotnik, obraczki mamy juz gotowe, bylam wczoraj widzialam, sa piekne! zamowilam grawer i dzisiaj bede je miala juz w domku  :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: bedziemy mieli wygrawerowana date slubu i imiona na przemian - Maciek i Patrycja ;) jak je odbiore to Wam pokaze :) w niedziele mamy rodzinne spotkanie, moi rodzice zapraszaja teraz Macka rodzicow do siebie, bedziemy omawiac juz menu, ukladac program slubu i wesela, omawiac inne rzeczy. tata wczoraj dzwonil mowi ze juz kupil garnitur do slubu, ma jasny bo jest wysoki i szczuply wiec mogl sobie pozwolic na taki :)
Aha... zapomnialabym... zaczelam zaproszenia roznosic!! :D i wiecie co... strasznie sie zawiodlam na mojej jednej babci. :tak_smutne: :( zawsze byla dziwna i egoistyczna, ale tym razem wg mnie przegiela! dalam jej zaproszenie, dalam jeszcze jej corce, mieszka z nimi jeszcze syn alkoholik  :bredzisz: ktory robi wstyd calej rodzinie. no i babcia wyskakuje z tekstem do mnie: a co z nim, przeciez nie ma klucza do domu jak on wejdzie??? oczywiscie powiedziala to sugerujac: dlaczego jego nie zaprosilas??!!  :|| :|| :|| mowie do niej ze jego nie zapraszam i nie mam zamiaru nawet!! mam sie wstydzic przy reszcie rodziny??!!  :|| :|| to zaczela wymyslac, ze ona nie wie czy przyjdzie w ogole!!  :zdziwko: :zdziwko: no to niezle mysle sobie... alkoholik wazniejszy niz moj naszczesliwszy dzien w zyciu!!  :shock: zabralam sie i wyszlam... masakra po prostu!!
naszczescie reszta osob ktore dostaly zaproszenie zareagowaly bardzo entuzjastycznie, tak jakby czekali na te zaproszenie :) a jeszcze jak powiedzialam, ze sama je robilam to byli w szoku  :D :D :D milo mi bylo :):):)
no to sie rozpisalam! piszcie co u Was, bo nie nadazam czytac waszych watkow, tak sie rozpisujecie hihi :P :P

dzisiaj wczesniej musze isc spac, bo wstajemy o 2 w nocy i jedziemy na targi do stolicy, sama droga jest tragiczna ale targi to nam wynagrodza :D :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Wrocilas ;D super ;D
co do fot.. skzoda ze nie masz jeszcze fotyyyyyyy
co do targow- jakie to cos ala moto show? ;p
co do babci..- niestety synek jaki by nie byl zawsze bedzie najwazniuejszy... na tym polega niestety współuzależnienie... babcia pewnie siedzi w tym rownie mocno co jej syn mimo ze babcia nie musi w ogole pic i nie musiala nigdy pic..

fajnie ze spotkaniem z rodzicami i ze obraczkki sa cudne piekne i w ogolle najs ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
sylwusia foty z przymiarek bede miala nast razem :) moze dzisiaj uda mi sie przymierzyc suknie i fotki bede robic ja sama zeby wyszly :) :) jade do rodzicow Tole zawiezc, bo nas jutro caly dzien i noc nie bedzie. targi nazywaja sie Wystawa Motocykli i Skuterow, mozesz zobaczyc co sie tam dzieje na ich stronce bo sa zdjecia z poprzednich edycji :) beda tam motocykle, quady i skuterki no i jakies gadzety jak kaski odziez itp.
z babcia to masz racje, bo raz na niego gada a drugim razem kiedy mu o nim mowimy to ona go broni... nie ma co sie dziwic jej synus najstarszy, ale mogla sie pohamowac w tej sytuacji troszke... nie on jest najwazniejszy w tym momencie. no sory ale on sam zgotowal sobie taki los nikt mu nie kazal pic. ech dajcie spokoj masakra normalnie... [\color]

Offline Pandi
  • maniak
Nie mam juz zadnej babci, ale moje to byly takie, "do rany przyloz".. poswiecily cale swoje zycie dla dzieci i wukow i przykro ze nie bedzie ich ze mna w taki wazny dzien.. na pewno zajrze do nich na cmenatrz w ten dzien :]
bywa i tak jak u ciebie anio0lku, przykro, ale trzeba sie poodzic z tym

Offline _patka_

• Chuck Norris
wiesz pogodzilam sie z tym juz, bo babcia zawsze taka byla, ze nie pamietala o zadnych urodzinach, imieninach innych z rodziny tylko o swoich... ale moze to dlatego, ze jak byla mloda to musiala sie 4 dzieci zajmowac i wtedy nie miala czasu w ogole dla siebie... maz alkoholik tez wiec niewesolo miala, wiec poniekad ja rozumiem. ale strasznie mi bedzie przykro jesli rzeczywiscie nie przyjdzie na moj slub :(

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ona przyjdzie zobaczysz ;p
ale do ostatniej chwili bedzie krecic ;p zebys zaprosila jej synka ;]

Offline _patka_

• Chuck Norris
o nie! nigdy go nie zaprosze, jak moja mama go zapraszala na komunie mojego brata to sie nie pojawil wiec stracil swoja szanse :P

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Aniołku, faktycznie babcia faworyzuje wujka, który do końca nie jest w porzadku. U mnie babcia tez faworyzuje mojego wujka, az mi czasem żal mojej mamy, jest rozwiedziony i zachowuje sie jak stary kawaler :D chociaz teraz ma narzeczoną nowa, ale babcia go traktuje jak malego chłopczyka, ze jego to nie wkurza ?? I wiecie co, on jest moim chrzestnym, niedawno sie dowiedziałam, ze jego narzeczona ma chrześnicę, która ma ślub w tym samym dniu co ja!! niezly zbieg okoliczności;> ponoć pierwotnie mieli inny termin ale przelozyli akurat na moja date :> Ciekawe gdzie sie wujek na slub wybierze :D babcia, pewnie nic nie powie, jak będzie chciał isć do chrzesnicy narzeczonej a nie do mnie, a niestety sie nie rozerwą, bo drugie wesele gdzies w wielkopolsce. hehe :)
AnioOlku a gdzie obraczki zamawiałaś ? u p. Nawrockiego ? tak cos mi sie wydawało.... i na iedy mieliście termin odbioru ?

Offline _patka_

• Chuck Norris
Maniu obraczki mielismy tam zamawiac, ale stwierdzilismy, ze nie bedzie czasu zeby pojechac do szcz M. ostatnio konczy ok 19-20 prace wiec do czerwca bysmy sie tam nie wybrali i poszlam w Goleniowie do zlotnika :)
wczoraj powiedzial ze zostalo 6 gram zlota i ze to wezmie na poczet robocizny i ceny za cyrkonie, ale wartosc tych 6 gram wycenilam na 1000 zł, a mamy zaplacic mu 600 zł wiec reszte bede mogla odebrac od niego :) nasze obraczki waza 12 gram :) plus ten ubytek 10% :)

maniu ciekawa jestem co twoj chrzestny wybierze... a kto pierwszy ich zaprosil na slub ty czy tamta chrzesnica? jesli ty pierwsza to powinni do ciebie przyjsc.

Offline Mania82
  • zapaleniec
Ja jeszcze nie mam zaproszeń :D zacznijmy od tego :) nie wiem, czy mają z tamtej strony zaproszenie... myślę, ze pewnie sie podzielą, tak byloby najsprawiedliwiej dla dwóch chrzesnic, chociaz wiem, ze niezbyt przyjemnie dla pary, ktora musi sie podzielić.

6 gram i 1000 zł ? masakra :) duuuuzo, to 1 gr wychodzi po 167zl? 2 x wiecej niż w Szczecinie :) tylko pozazdroscic:)

Offline _patka_

• Chuck Norris
a ile w Szczecinie? bo ja sprawdzalam na necie cene zlota ale teraz zglupialam :P to chyba jednak zle wyliczylam ;p

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ejj Mania u nas gram zlota 220zl.. sama to pisalas w swoim watku ;D

Offline Mania82
  • zapaleniec
Sylwusia, u nas 220 to w gotowych wyrobie, ja myslę, że AnioOlkowi chodzilo o skup, znaczy ze te 6 gramów zostało i dostanie za to 1000 zl odejmie robocizne i bedzie miała pewnie jeszcze coś. Pan Loboda skupował po 75 zł ;/ tak miałam na kwitku, gdzie u innych złotników jest w granicach 90 zl za gram.

Offline emm-a

• Chuck Norris
z tym wujkiem kiepska sprawa...u mnie takich sytuacji nie będzie, bo uległam Mamie i zaprosiłam wszystkich, nawet tych, co do których nie byłam przekonana. Oczywiście to inna sytuacja niż u Ciebie Pati, bo nie mam w rodzinie alkoholika albo kogoś kto moglby zepsuc uroczystość, zatem nie muszę się obawiać, chyba  ;) :D

świetnie że macie obrączki, z niecierpliwością czekam na fotki  :D my tez niebawem pójdziemy jakieś wybrać  :D

no i mamy sporo swojego złota, ale ja się nie znam na tych cenach za gram. Mam nadzieję, ze jednak uda nam się zaoszczędzić troche dzieki wlasnemu "materiałowi"  :D

Baw się dobrze na targach  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline SarCia11122

• bywalec
  • ' ..Z Tobą przez świat za rękę iść..
  • data ślubu: 29.09.2012
Rzeczywiście kiepska sytuacja z wujkiem ale głowa do góry będzie wszystko w porządku :)

emm-a my jak zamawialiśmy swoje obrączki to zaoszczędziliśmy prawie 2tyś. bo mieliśmy swoje złoto i zapłaciliśmy tylko za robocizne i za grawer :)

Anio0lek czekamy na zdjęcia obrączek :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
czesc dziewczyny! wrocilam wczoraj z warszawy. moje opinie o Warszawiakach sa negatywne niestety... sa chamscy, pewni siebie i niemili.. :( nasz region a ich to dwie rozne bajki jak dla mnie! odebralam obraczki... niestety musialam doplacic 180 zł bo zlota jednak nie starczylo, ale jestesmy bbardzo zadowoleni z ich wykonania bo sa solidne grube i dosyc ciezke (moja wazy 5g a macka 7g) oto one:

Uploaded with ImageShack.us nie widac na zdjeciu tak bardzo ale na zywo faktycznie sa dwa kolory widoczne :) :)
jutro jade z tesciowa do jej siostry, bo ponoc ma jakas fajna sukienke dla mnie :) jessli sie mi spodoba to moze zaloze ja na poprawiny, ale niestety nawet nie wiem w jakim kolorze ona jest... do zalatwienia juz coraz mniej rzeczy mamy :D nedlugo trzeba bedzie isc do ksiedza i do USC zalatwic formalnosci, niech mi kktoras z Was powie gdze sie najpierw udac? dodam ze ja bylam chrzczona  w innej parafii, Maciek w tej gdzie bierzemy slub, natomiast urodzil sie w Swinoujsciu, to znaczy ze bedzie musial jechac do S-cia po jakich dokument? pomozcie bo juz sie pogubilam