Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 126064 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #750 dnia: 17 Października 2011, 18:06 »
Hej Forumki :-)

Wyjazd w góry bardzo udany :-) W jedną stronę podróż trwała ok.6godz. Udało mi się ją przetrwać, choć chwilami błędnik dawał o sobie znać :-\ ale na szczęście była przy mnie przyjaciółka i .. browarek ;) ;D

W piątek byliśmy w Dreźnie - przepięknie, ale krótko, bo raptem 5 godz. a to naprawdę niewiele na zwiedzanie takiego miasta. W galerii obrazy Rubensa, Rembrandta,Van Eycka i wielu innych - cuda na żywo  :skacza:  Piękna architektura, niesamowite widoki i... pyszne ciasto czereśniowe z kawką :-) moja przyjaciółka - Madzia(moja przyszła świadkowa) - wolała tradycyjną niemiecką kiełbasę, ja jednak pozostaję przy słodkościach :-)

W sobotę trasa po Górach Izerskich, ok. 20km, w przerwie pyszne naleśniki z jagodami w schronisku. Cały czas browarkowo  ;) Widoki piekne, obcowanie z przyrodą, relaks, wyciszenie, a potem kupa śmiechu z towarzyszami wędrówki :-)  Trochę mi tu brakowało Piotra, bo to z nim tak wędruję zazwyczaj, w kazdym razie zawsze jest gdzieś obok, a tym razem go nie było... :-[

W niedzielę wizyta w zamku Czocha i spacer po Świeradowie, zakup pamiątek i prezentów itp. :-) Bo ja to z każdego wyjazdu przywożę coś bliskim i oczywiście sobie :-)  No a po obiedzie powrót do Szczecina.

I...koniec bajki i sielanki. Piotr śmiertelnie obrażony, foch na maxa. Oto powód:

W Dreźnie rozładował mi się telefon, a pinu nie pamiętam. Zatem kiedy wróciłyśmy z Madzią do pokoju, zadzwoniła przy mnie do męża z prośbą aby zadzwonił do Piotra i powiedział, co się stało i że w związku z tym nie mam jak dzwonić i odezwę się pojutrze,czyli w niedzielę, jak będę wracała. Numeru do Piotra oczywiscie nie pamiętam, no bo po co...  ;) właściwie nie pamietam żadnego numeru oprócz swojego...
No i wczoraj, wracamy, na Madzi prośbę mąż wysłał jej smsem nr Piotra, żebym mogła zadzwonić, a ten ma wyłączony tel. Musiałam wracać do domu taksówką, nie przyjechał po mnie i dopiero dziś rano włączył tel. Usłyszałam, że widzi, jak bardzo go kocham i za nim tęsknię, że mam go gdzieś (użył mocniejszych słów;)  ) że Madzia mogła wziąć od męża jego nr i moglam zadzwonic z jej tel, do niego i powiedziec, co się stalo, a on by wtedy mogl do mnie dzwonic na jej nr, ale ja mialam to gdzies, a dopiero wpadlam na to,żeby poprosic o jego nr, jak czegos potrzebowalam - żeby po mnie przyjechal i zawiozł mnie do domu. No i się jeszcze nasluchałam tym podobnych miłych rzeczy...
Uważam,że on też mogl wziąć od męża Madzi jej nr i do mnie zadzwonic,kiedy dowiedzial sie co się stalo, ale on sie upiera,że to ja powinnam,bo mi padl tel. No już nie wnikam. Efekt - Piotr sfoszony i pogniewany, ja stęskniona i zakręcona, bo nie przyszła mi taka sytuacja do głowy w ogóle...Przecież raptem dwa dni nie rozmawialismy, a on wiedzial,co się stało,po co szaty drzeć...
Chłopy to czopy ;)
Jak sądzicie? Nie twierdze,że jestem bez winy,ale bez przesady....raptem 2 dni nie rozmawialismy,a on wiedzial gdzie jestem i co się stalo...

Oczywiście z wyjazdu będą zdjęcia, które Wam pokazę  ;D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #751 dnia: 17 Października 2011, 18:11 »
Mój do mnie dzwoni 1000 razy dziennie, więc gdyby nie miał jak do mnie zadzwonić, to gotów by jechać  :bredzisz: :bredzisz: :bredzisz:

Rozumiem Cię całkowicie :)

Po obraża się i przestanie :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #752 dnia: 17 Października 2011, 18:14 »
wiesz Karolinko, byłam pewna na 100%,że Ty mnie zrozumiesz :-) Twoje zdystansowanie i trzeźwa ocena sytuacji bardzo mi sie podobają :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #753 dnia: 17 Października 2011, 18:46 »
hm ;p ja to jestem taka jak twoj Piotr ;p ale to chyba dlatego ze moj K. jest taki ajk ty ;p czyli nie pomysli o mnei ze ja moge tesknic itp hehe ;p ale ja jestem pod tym wzgledem inna chyba wiec nie sluchaj mnie ;p
jemu przejdzie na pewno, ja zrobilabym an pewno to co twoj P. powiedzial czyli zadzw bym od madzi do neigo osobiscie hie hie hei ;p
w kazdym razie mina 2 dni albo i nie bo dzis podjedzie on do ciebie i bedzie buzi buzi i stesknieni sie pogodzicie ;p w kazdym razie rozwalilas mnie z tym ze nei znasz swojego pinu i jego nr ;D  ja sobie tego nei wyobrazam ahahha ;p

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #754 dnia: 17 Października 2011, 21:10 »
Cieszę się bardzo, że wyjazd się udał :-* :-*

Monia  a co do Piotra to uważam, że trochę wyolbrzymił całą sytuację. Co za różnica czy o rozładowanym telefonie dowiedział, się od Ciebie czy od męża koleżanki? :) Pewnie się za Tobą stęsknił i cała sytuacja go jakoś rozżaliła  ;) ;)
Nie denerwuj się na pewno się dogadacie  :-* :-* :-* :-*
Gabriela
Zofia

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #755 dnia: 17 Października 2011, 21:21 »
spoko ;) wiecie,on w ogole nie chcial, zebym jechala, więc jak doszedl jeszcze ten tel, to wszystko się skumulowalo i foch gotowy...Na chacie by mnie zamknął najchętniej chyba ;) ;D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline taigh
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #756 dnia: 17 Października 2011, 21:51 »
halo, halo dołączam do czytania wątku z racji podobnej sytuacji, jako, że staropanieństwo w małżeństwo się przeistoczy w 2012;) Z trójką z przodu dzielnie będę przygotowywać sie do zostania Panną Młodą;) Pozdrowienia!

nocne zapiski panny (nie)młodej: https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39691.0

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #757 dnia: 17 Października 2011, 21:55 »
super :-) witam serdecznie :-)  na wyjeździe wpierano mi, że nie jestem starą panną, tylko singielką!!! ale przecież ja nie jestem sama, mam narzecoznego, zatem singielka nijak się ma do mojej sytuacji!!!  ;D  stara panna rządzi!!!  :skacza:    ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline taigh
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #758 dnia: 17 Października 2011, 22:03 »
Singielka to taki dziwny wyraz;) taka nowoczesna stara panna - w ustach niektórych;)  Do mnie na początku nie docierało, że będę Żoną;) Od razu staje mi przed oczami scena z "Misia" - "Moja Żona, Żofia." W każdym razie nie żałuję, że na ślubnym kobiercu stanę po trzydziesce. Taka gnijąca panna młoda;) Wiek przestaje mieć chyba znaczenie. Cięzko teraz rozpoznać czy Panna Młoda ma lat 20 czy 35. Takie czasy - rzekła i poszła się położyć, bo w krzyżu strzyknęło ;). Będę czytać namiętnie, sama może zdecyduję się na final countadown;) Jak już gdzieś na forum pisałam - szczególnie dla takich jak ja, daleko od domu, fajnie jest zajrzeć tutaj, gdy nie ma nikogo, z kim przy kawie możnaby porozmawiać o weselnych planach. A czasami miłoby było z kimś innym niż Panem Młodym (te chłopy;) ). Dużo ciepła!

nocne zapiski panny (nie)młodej: https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39691.0

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #759 dnia: 17 Października 2011, 22:31 »
niestety faceci tak mają, że lubią sobie wyolbrzymiać wiele rzeczy, ale niestety trochę rozumiem Twojego PM'a i pewno na jego miejscu też bym się obraziła ;)
zawsze staraj się spojrzeć z drugiej strony na to wszystko, co by było, gdyby to mu na wyjeździe padł telefon i zero kontaktu z Tobą przez 2 dni... też pewno byś nie była zadowolona

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #760 dnia: 18 Października 2011, 08:39 »
ja pamietam nr do swojego wiec gdyby mi tel padl to zadzwonilabym do niego sama, ale podejrzewam ze jak mial sie obrazic to niewazne kto by zadzwonil a on i tak by sie obrazil :) nie mozna tak skakac wokol faceta bo sie przyzwyczai do dobrego a on jest rozleniwi wiec Monia wyjdzie Wam to na dobre nie martw sie :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #761 dnia: 18 Października 2011, 10:22 »
Ja bym tak samo się obraziła jak Twój PM ;) dlatego rozumiem go w 20000 % ;)

Dostaliśmy wraz z albumem od fotografa  ramkę cyfrową ze wszystkimi zdjęciami ;) to była ta multimedialna niespodzianka ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #762 dnia: 18 Października 2011, 13:22 »
wow Anjuszk a kto byl twoim foto? niezly prezent ;p
emm-a ja tak jak dziewczyny i tak jak pisalam tez bym sie obrazila ehhehe ;p ale wy mam nadzieje juz pogodzeni??

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #763 dnia: 18 Października 2011, 15:56 »
:-)
Anjuszka - super prezent :-)

Jesteśmy już jakby pogodzeni:) jakby, bo przez tel. tzn. rozmawiamy już normalnie, jakieś tam słodkie smsy wysylamy ;) dziś dopiero się zobaczymy :)

Tak poza tym dzwoniła jakaś dziewczyna w sprawie sukni, którą wystawiłam na sprzedaż, zatem się cieszę :)

Ja właśnie po biegach i kąpieli wsuwam obiad :)

Taigh fajnie,że tu do mnei dołączyłas :-) Kiedy przymierzalam w salonach suknie, sprzedawczynie nie dowierzały,że mam 32 lata, choc może po prostu chcialy być mile;)  nieważne. Czuję się młodo i lubię siebie i swój wygląd - akceptuje pojawiające się zmarszczki, no i bardziej mi chyba zależy,żeby mi było ciepło i wygodnie,niz żeby szałowo wyglądać - to nieuchronny znak,że się starrzeję ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #764 dnia: 18 Października 2011, 16:05 »
Monia jakie zmarszczki? Jaka starość :biczowanie: :biczowanie:  ;D ;D
Wyglądasz rewelacyjnie i zgadzam się z paniami z salonu ie wyglądasz na 32 lata  :brewki: :brewki: ;D
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #765 dnia: 18 Października 2011, 18:01 »
hehe taaaaa ty i starosc. yhy tej werwy ktora posiaadsz pozazdroscilaby nie jedna 20 latjka ;p np ja ;D

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #766 dnia: 19 Października 2011, 09:19 »
hehe taaaaa ty i starosc. yhy tej werwy ktora posiaadsz pozazdroscilaby nie jedna 20 latjka ;p np ja ;D

dokładnie, niejedna 20-tka chciałaby być tak wysportowana jak Ty ;D

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #767 dnia: 20 Października 2011, 10:24 »
no i jak tam pogodzenie " na zywo"? mam nadzieje ze skuteczne :)
pryznam ze tez bym sfoszyła a przynajmniej duzo pretensji miała... my z Ł zawsze sobie mówimy ze najłatwiej bedac w danej sytuacji "odwrócić sytuację" i pomyslec jak bym sie czuła i czego bym oczekiwała/co sama bym zrobiła bedac w takiej sytuacji co moja druga połówka... wsumie wychodzi to co pisała :) a to wszytsko wynika poprostu z troski o druga osobę, czy jej się nic złego nie stanie (lub w innych przypadkach by nie sprawic ukochanej osobie przykrości :) )

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #768 dnia: 20 Października 2011, 11:25 »
oj emm-a chyba sie intensywnie godzicie hm ;D cos ostatniow idze ze nie jestes tak aktywna na forum czyzby ci sie znudzilo nasze towarzystwo? ;D a moze jakies klopociki czy cos... daj znac kochana co tam jak tam w wielkim swiecie i nie rob tym dzieciarom tyle kartkowek bo pozniej nei masz czasu na pisnaie z nami ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #769 dnia: 20 Października 2011, 13:17 »
Co do wieku to nieważne ile sie ma ale na ile sie wyglada tak moj Maciek mowi przy zblizajacej sie jego 30stce ;p mi sie smiac chce z niego ale i on i ty Monia nie wygladacie na tyle lat ile macie :D to ze patrzysz na to zeby ci bylo cieplo niz szalowo wygladac to ja tez tak mam ale po moich chorobowych doswiadczeniach po prostu wiec mysle ze to nie kwestia wieku bo ja mam dopiero 22 lata ;) o jakiej sukience mowa ktora chce jakas kobita przymierzyc?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #770 dnia: 20 Października 2011, 14:22 »
Pozwole odpowiedziec ci aniolku za emme ;] mowa o tej ktora dostala od kolezanki z pracy w prezencie po corce ;p emm-a moze z nia zrobic co chce wiec postanowla sprzedac ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #771 dnia: 20 Października 2011, 14:34 »
hehe to w sumie kolezanka chciala dobrze ale narobila emmie problemu bo teraz trzeba ja sprzedac :P

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #772 dnia: 20 Października 2011, 15:40 »
sylwusia ja Ci chyba dołożę!!!  ;)  Wasze towarzystwo bardzo sobie cenię  - przypomianam, że byłam jedną z inicjatorek spotkania październikowego!!! :skacza:

Po prostu mam dużo na głowie i niewiele czasu na pisanie na forum - wpadam, czytam co u Was, w Waszych watkach, moim itp. ale nie bardzo mam czas coś napisać. Niestety sprawdzanie prac zajmuje mi ok. 2 godz. dziennie, do tego obowiązki domowe, relaks podczas biegów...Właśnie z biegów wróciłam, wykąpana jem obiad i siedzę tu z Wami :-) Ciągle coś mam do zrobienia...

Kamerzysta coś się nie odzywa, co mnie denerwuje nieco... Miał  w tym tygodniu podrzucić nam próbki swoich filmów i kilka albumów ze zdjęciami.

Poza tym właściciel schroniska, w którym gości przenocujemy, chce żeby podać mu orientacyjnie, ile osób będzie spało, bo to będzie początek tygodnia majówkowego i dostaje już pytania w sprawie rezerwacji. Zatem musimy z P. przeliczyć wszystko.

Dziewczyna sukienki nie kupiła, jak ją zobaczylam, wiedzialam, że nic z tego. Niziutka - ok.150cm i bardzo drobna. Sukienka, mimo iż w rozmairze 36, stanowczo na nią za duża. Przyszła z narzeczonym, co mnie nieco zdziwiło. Chyba jestem pod tym względem tradycjonalistką :-) P. zobaczy mnie w sukni dopiero przy ołtarzu :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #773 dnia: 20 Października 2011, 15:48 »
ja tez chcialabym wytrzymac  z tajemnica mojej sukni heh niw eiwm czy dam rade ale postarm sie aby Kaorl zobaczyl mnei dop w dniu slubu ;p
szkoda ze sprzedaz nei wypalila...
hahah nie wkurzaj sie na mnie za moje dokuczanie ;p;p
 co do noclegow  ja tze che sie tam w tej sprawie wybrac... mzoe masz jzu ajkeis info? ceny, pokoje z lazienkami itp?

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #774 dnia: 21 Października 2011, 12:58 »
ja też jestem tradycjonalistką, mój P. zobaczył mnie w sukni dopiero jak przyszedł do mnie na błogosławieństwo ;D
ta mina jego - bezcenna ;D
z noclegami załatwiajcie szybko, bo faktycznie macie ślub blisko weekendu majowego...

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #775 dnia: 21 Października 2011, 13:54 »
no właśnie, to nawet nie chodzi o tradycję, ale o minę PM, jak widzi Cię w sukni  :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #776 dnia: 21 Października 2011, 19:41 »
U na wszystko było odwrotnie, ale jedyne czego nie wiedział K. to moja kiecka :)

Myśmy też rok wcześniej musieli podać na sali ile osób będzie nocować :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #777 dnia: 22 Października 2011, 10:36 »
hej Forumki :-)

Jak zwykle w sobotni poranek, jestem już po biegach i kąpieli, wsuwam sniadanko :-)

Cos mi od kilku dni siedzi na gardle, zachrypnięta jestem nieco, co wcale mi się nie podoba, bo w szkole kiepski głos = kiepska praca  :-\
Nie mam ani gorączki, ani kataru, dobrze się czuję, tylko ten głos :-\ Próbowałam już syropów, tabletek, bioparox, domowe sposoby - i nic  :-\

Niestety weekend, a właściwie dzisiejszy dzien aż tak bardzo mnie nie cieszy, bo czeka mnie mnóstwo sprzątania :-\ ubiegły weekend spędziłam przecież w gorach, zatem w domu od dawna porządnie sprzątane nie było ... >:(

Chciałam śmignąć do galaxy zobaczyć co się dzieje na targach ślubnych, ale nie wiem, czy dam radę :-\

Zatem mało optymistycznie, ale szczerze życzę Wam miłego weekendu :)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #778 dnia: 22 Października 2011, 11:06 »
Szybko sprzątaj, i leć na targi i ten weekend wcale nie będzie taki zły ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #779 dnia: 22 Października 2011, 11:23 »
dokaldnie emma- nie wierze ze ty i kot zdolaliscie tak nabrudzic zebys to robila caly dzien ;d idz sie odprezysz chociaz ;p ja smigam zaraz na kajak na glebokie................... uwazam to za glupi pomysl bo zimno mokro itp i ja boje sie wody ale coz ukochany prosi........