Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 124372 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #1050 dnia: 17 Grudnia 2011, 10:37 »
Przeczytałam o tej pani tu, na forum - dziewczyny, które u niej były, były zachwycone... Używa bardzo dobrych kosmetyków i jest ceniona w środowisku reklamy, modelingu i wizażu.

To jej strona:

http://www.makijaz-slubny.szczecin.pl/
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1051 dnia: 17 Grudnia 2011, 10:41 »
Ty chcesz 500 złotych wydać za to? Nie żartuj, tak Cię kto inny umaluje. Ja się cudów spodziewałam, a tu zwyczajny makijaż...

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1052 dnia: 17 Grudnia 2011, 10:47 »
Jedyne co mi sie nie podoba to.... to Ze TRzEBA robic probny... bez sensu...  powinna potrafic robic bez jesli ma talent hm... chyba wolalabym pania nogal bo tam idziesz bez probnego. i zazwyczaj jestes zadowolona za cene nnizsza... no musisz sie z tym przespac emma bo jednak wydac 5stow na jeden dzien to duuuuuzo ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1053 dnia: 17 Grudnia 2011, 10:56 »
Każdy ma prawo do swojego zdania.... de gustibus non est disputandum :-)
Ja jestem zachwycona tymi makijażami i porównując je do prac, które mogę oglądać na stronach innych wizażystek, uważam, że te są o wiele lepsze. Ale to tylko moja opinia :-) Określenie tych makijaży mianem "zwyczajnych" wydaje mi się jednak lekką przesadą ;-)

Właśnie gdyby nie trzeba było robić próbnego...zdecydowałabym się na 100%, ale na swojej stronie ta pani tłumaczy, że na próbnym się wszystko ustala - kolory, cieniowanie itp.

Muszę to przemyśleć. Pani Nogal też robi piękne makijaże i z próbnym wyjdzie mi połowę taniej niż u pani Doroty. Jednak ta druga ma według mnie prace piękniejsze...

Kurcze,co tu zrobić...tyle kasy... taki efekt...ojej...

:-)

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1054 dnia: 17 Grudnia 2011, 11:00 »
Emm-a. Sama chciałaś. Więc próbuje.

Sprowadźcie mnie na ziemię!!!

Dla mnie te makijaże są zwyczajne, i każda osoba to zrobi. Zresztą wydaje mi się, że zdjęcia są retuszowane w komputerze.

A 500 złotych to duża przesada.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1055 dnia: 17 Grudnia 2011, 11:24 »
A mi sie podobaja mimo ze na fotach az sie nid vhce kiedy wierzyc ze to ta sama osoba. mi sie podobaja sama bym chciala taki ale cana A wysoka

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1056 dnia: 17 Grudnia 2011, 12:53 »
wiem karolinko, że chcesz dobrze :-)

ja po prostu bardzo się nakręciłam na makijaż u tej wizażystki i strasznie ciężko mi przyjąć do wiadomości, ze niekoniecznie mnie na niego stać...

sylwusiu mam podobne zdanie - makijaże cudne, ale cena kosmiczna...

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1057 dnia: 17 Grudnia 2011, 13:05 »
Ja wiem, że coś się bardzo chcę, ja też wiele chciałam :) Ja za dwie fryzury, dwa makijaże, paznokcie i wszystkie zabiegi do kosmetyczki na które chodziłam (maseczki, peeling, regulacja brwi), wydałam 600 złotych :)

Mi by było szkoda kasy, za coś co na drugi dzień i tak trzeba zmyć :)

Przemyśl to, poszukaj jeszcze. Bo taką ilość kasy trzeba dobrze przemyśleć :)

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #1058 dnia: 17 Grudnia 2011, 15:38 »
Szczerze przyznam racje Karoli - d**y  mi z wrażenia nie urwało a zmyć nad ranem tyle pieniędzy ::) Chociaż w gruncie rzeczy rozumiem, bo też mam czasem taki zawias na coś, jak choćby na suknię się uparłam i MUSIAŁAM mieć ;) Zawsze możesz potraktować to jak prezent dla samej siebie w tym dniu ;)

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #1059 dnia: 17 Grudnia 2011, 18:04 »
Ja Ci Monia powiem, że mnie te makijaże też nie zachwyciły  ;)
I nie dałabym w życiu nawet 250 zł za makijaż a co dopiero 500  :o :o
Jak dla mnie cena kosmiczna ;)
Ja kiedyś poszłam do wizażystki u mnie w Stargardzie poleconej przez siostrę dziewczyna tak pięknie mnie pomalowała, że aż nie mogłam się nadziwić a kiedy ją spytałam czy ma jakąś stronę internetową to się tylko zaśmiała i powiedziała, że generalnie nie potrzebuje reklamy w internecie bo poczta pantoflowa jest o niebo lepsza :)

Zrób jak uważasz Monia :) To Twój dzień  :)
Gabriela
Zofia

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #1060 dnia: 17 Grudnia 2011, 18:13 »
heheheh Natysa,pewnie mówisz o Gosi co?

Ja popieram dziewczyny-wiadomo to Twoja decyzja,ale jak dla mnie to jest cena jakaś masakryczna!
Tym bardziej,że pamiętam jak pisałaś że na fotografa nie chcesz wydać całej pensji...
Poza tym zdjęcia są na maksa wyretuszowane(co chyba każdy dojrzy) i te dziewczyny na nich również na zwykłe Panny młode nie wyglądają  :D
Zrobisz jak uważasz,ale ja wolałabym tą kasę dolożyć do wymarzonej sukni,fajnej biżu etc.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1061 dnia: 17 Grudnia 2011, 18:20 »
dzięki dziewczyny za opinie :-)
muszę to przemyśleć, zachwycona jestem bardzo i nawet gotowa zapłacić tę kasę - tak jak mówi Delaila - w ramach prezentu ślubnego dla samej siebie... ale gdzieś jednak w mojej głowie odzywa się rozsądek, który mówi, mi, że gdyby tym prezentem były np.super srebrne szpilki za kilka stów, które niedawno widziałam na allegro - idealne do mojej sukni :-) - to byłby to sensowniejszy prezent, niż makijaż za tę samą kwotę...
Prześpię się z tym i zdecyduję :-)
Bo niestety ze mną czasami tak jest, że wszystkie głosy rozsądku na nic, jak się uprę to koniec - klapki na oczy... masakra... ;-)

Tak poza tym, to podpisałam już umowę z krawcową - panią Arletą i wpłaciłam zaliczkę, wybrałyśmy już też materiały na suknię :-) Teraz właśnie muszę kupić butki, bo pod ich kolor będzie pasek w sukni. Pani Arleta mówi, że łatwiej będzie dobrać materiał do butów niż odwrotnie.
No i jeśli nie znajdę nic ciekawego w sklepach, to uszyje mi też coś na poprawiny :-)
Jednak liczę na sylwestrowe wyprzedaże :-)

W moim domku pięknie pachnie... :D ponieważ żołądek jest teraz oszczędzany, upiekłam dziś drozdzowe rogaliki, żadnych kremów ani cięzkich ciast...
Oto one w piekarniku:

Uploaded with ImageShack.us
 :D

Na Święta mam do upieczenia sernik, piernik i dwa torty  :D

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1062 dnia: 17 Grudnia 2011, 19:16 »
a jak Wam sie widza takie butki ?

Uploaded with ImageShack.us

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #1063 dnia: 17 Grudnia 2011, 20:03 »
Nie w moim guscie i bałabym się, że to jednak podróba jest, a z tego co pamiętam to chyba 500 czy 600 zł na allegro ;) W sklepie internetowym fleq maja fajne / w mojej opinii ;) /

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1064 dnia: 17 Grudnia 2011, 20:42 »
One są pewnie śliczne na żywo :D

Nie wolałabyś tych butów, które Ci zostaną na długo, długo niż makijażu ???

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #1065 dnia: 17 Grudnia 2011, 20:56 »
Buty mi się podobają i to baaardzo :)

Co do makijażu... Na pewno ja Cię nie sprowadzę na Ziemię... ;) Może tyle bym nie dała, ale... ale maluje babeczka ładnie :)
Moje zdanie jest takie: Ślub masz raz w życiu i oglądając fotografie ślubne za jakieś dwadzieścia lat pamiętaj żeby patrząc na Wasze zdjęcia nie pomyśleć: "Mogłam zrobić to u tej makijażystki, fryzjerki... mogłam inaczej jednak upiąć welon lub kupić ten droższy... mogłam wydać więcej/mniej i kupić to czy tamto... mogłam..."
Patrząc na fotografie masz powiedzieć: "To był jeden z najpiękniejszych dni w moim życiu i niczego bym nie zmieniła, miałam wszystko czego chciałam i jestem zadowolona" :)

500 zł na wódkę? Wolne żarty.... Na takie przyjemności dla gości na pewno fundusze są już rozplanowane :)

Pamiętaj, że to Twój wielki dzień :)

No :) To Cię na ziemię nie sprowadziłam ;D ;D ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1066 dnia: 17 Grudnia 2011, 22:20 »
Delaila oglądałam butki we fleq, ale jakoś żadne mi w oko nie wpadły. Potrzebuję srebrnych, z zakrytymi noskami, co najmniej 8cm obcas. A te których zdjęcie wkleiłam kosztują coś ponad 400zl, ale nie pamiętam...sporo...pomyślałam właśnie mkarolinko to samo, co Ty - buty za cenę makijażu, a jednak mi zostaną. No może niezupełnie za cenę makijażu, bo u innej wizażystki jednak w sumie ok.250zl i tak zostawie za próbny i ślubny...i też myślę, że na żywo te butki są śliczne :) ziomaleczko... pamiętam, ze to mój wielki dzień...choć wiecie co, ja jakoś wcale nie uważam, ze aż najważniejszy w życiu :) poważnie :) co nie zmienia faktu,że chcę wyglądać cudnie i gotowa jestem na pewne wyrzeczenia...Oczywiście,że na alkohol kasa jest osobno zaplanowana, ten makijaż to po prostu moja fanaberia, kaprys i rozrzutnośc - jestem tego w pełni świadoma :)
Decyzji nadal nie podjęłam, choć myśle dziś o tym intensywnie.
Bardzo Wam jestem wdzieczna za opinie. Ktoś z boku potrafi czasami dostrzec to,czego sami nie widzimy i obiektywnie coś ocenić.

Rogalików, których fotkę Wam wkleiłam, już nie ma :D

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1067 dnia: 18 Grudnia 2011, 10:58 »
ojoj...ja mam ten sam problem....już zresztą pisałam u Ciebie, że makijaże tej kobitki dla mnie są cudowne, ale cena  ???......też jestem uparta i jak coś sobie wkręcę to koniec....dlatego nawet na jej stronę nie wchodzę :) i na tą z opiniami co podałaś też nie wejdę, bo też bym pewnie zachorowała.....myślę, że Nogalowe jak się zepną to też dadzą radę  ;D ;D ;D tylko trzeba być wymagającym na próbnym ;) niech wiedzą kto tu rządzi  :D :D haha...
pewnie ja przy nich zostanę....bo żadnych innych fajnych makijażystek jeszcze nie znalazłam...

w dodatku są dwie, więc od razu może się maznąć u nich świadkowa albo mamuśka...

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1068 dnia: 18 Grudnia 2011, 11:01 »
zapomniałam o butach napisać :)

dla mnie extra :szczeka: ale cena jest zastanawiająco niska(jak za tą markę oczywiście...wiadomix ;) )

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #1069 dnia: 19 Grudnia 2011, 14:21 »
Zgadzam się z Patrycją, te zdjęcia są na maxa wyretuszowane i możemy się założyć, że na żywo te makijaże wyglądały tak samo, jak tych pań, co malują za 100 zł :) w życiu nie zapłaciłabym tyle kasiory...

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1070 dnia: 19 Grudnia 2011, 14:40 »
Po głębokich przemyśleniach zdecydowałam, że nie zdecyduję się na owe cudne makijaże. Właściwie mogłabym to zrobić, ale uważam, że to po prostu za dużo pieniędzy. Wolę aby moją fanaberią były super buty, czy cokolwiek innego - trwalszego ;-) Nie oznacza to jednak, że nie jestem nadal zachwycona efektami pracy owej wizażystki.
Pozostałe makijaże wydają mi się bardzo ładne - i tyle. Na równi stawiam p. Nogal, p. Zych, p. Dorędę, p. Kochelską, p. Lewandowską, p. Kaczmarek i wszystkie inne wizażystki. Odwiedziłam w miniony weekend kilkanaście stron wizażystek i oglądałam ich prace - w większości bardzo dobre, żadna nie powaliła mnie na kolana.
W tej sytuacji zdecyduje chyba cena, bo czym innym się kierować, skoro wszystkie makijaże są dla mnie równie ładne. Najbardziej się skłaniam ku p. Zych, ponieważ mam do niej blisko i makijaż w konkurencyjnej cenie, rozmawiałam z nią dziś - bardzo przyjemne wrażenia :-) pracują z nią też fryzjerzy, jedna z fryzjerek wydała mi się bardzo "kumata", p. Ewelina - i myślę, że może na miejscu bym miała wszystko robione.
To na razie tyle na ten temat :-)

Oglądaliśmy wczoraj zaproszenia. P. chce jakieś rulony... :-\ ja - ze zdjeciem - znaleźliśmy kompromis - tak w ogóle od nasz związek to jeden wielki kompromis ;-) tak sobie pomyślalam ostatnio :-) ja chcialam ślub zimą - P. latem, bierzemy wiosną :-) ja chcialam nad morzem, P - w Kubuisiu.... bierzemy w Kubusiu, ale za to P. nie chcial kamerzysty - ja tak, jest zatem kamerzysta....przykłady można by mnożyć...:-)

jak Wam się widzą zaproszenia? nie zdecydowaliśmy jeszcze na 100%, ale są fajne dość - nieco rulonowate, a ze zdjęciem ;-)

http://allegro.pl/show_item.php?item=1952327187
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #1071 dnia: 19 Grudnia 2011, 15:50 »
szczerze mi sie nie podbaja :(
opakowanie moze ladne ale zawartosc hmmmm sama bys ladniejsze wydrukowala
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1072 dnia: 19 Grudnia 2011, 16:36 »
nie sa zle sa inne niz wszystkie ;) bo powiem ci szczerze ze jzu mi sie przejadly te wszystkie wstakzi kokardki.. ;/ bleee'
sama chcialam takie ktore mi sie przejadly i nie mam pomyslu na zadne inne dlatego nie kupuje narazie nic ;D
i cena twoich tez nie ejst mega wysoka.. takze jak ma byc komrpomis to moga byc ;D

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #1073 dnia: 19 Grudnia 2011, 19:31 »
Mi się podobają :)
Są oryginalne, i fajne  ;D ;D ;D
Gabriela
Zofia

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #1074 dnia: 19 Grudnia 2011, 21:14 »
A mnie się niestety nie podobają  ::) a nie chcesz sama zrobić, swoich wymarzonych? :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1075 dnia: 21 Grudnia 2011, 08:28 »
Śnieg!!!!!! :skacza: :skacza: :skacza:  wreszcie :-))))) ale super:-)))))))) Budzę sie rano, patrzę przez okno, a tam - biało :skacza: :skacza: :skacza:

Może wreszcie poczuję atmosferę Świąt :)  

Jak na razie to wiem, że są bo jeszcze tylko dwa dni do pracy :-) no i kupowalam prezenty :-)

W tym roku ubraniowe :) Ja co roku kupuję wszystkim takiego samego rodzaju prezenty - nie planuję tego, ale jakoś tak wychodzi :-) W ubiegłym roku były to perfumy i kosmetyki. Tegoroczne to ubrania - dla chłopaków głównie z diversa, była promocja i od ceny na metkach odejmowało się 40% :) Zatem kupiłam mnóstwo koszulek - takie z krotkim rękawem,naprawdę dobre gatunkowo kosztowały tylko 23zl :-) - i z krotkim i dlugim rękawem, i bluzy i czapki :) fajnie :) dla dziewczyn też koszulki, bluzeczki :) Miałam mnóstwo prezentów do kupienia - od strony P. dla 13 osób a od mojej dla 7 :) Oprócz tego tradycyjnie kalendarze. Co roku kupuję pod choinkę wszystkim kalendarze ze zdjęciami :) zatem o tym prezencie każdy zawsze wie, ale chyba i tak się cieszy :-) Na kwiecień każdy ma zdjęcie na którym P. mi się oświadcza :-) i zaznaczona jest data 28 kwietnia i podpisana - Ślub Moniki i Piotra :-)
Na dodatek musialam zaplacic 1000zl zaliczki na suknię, a jutro fryzjer - zatem już jestem na mega debecie :-\ ale jakoś chyba dam radę ;)

Poza tym wizażystki odpowiadają a moje maile i przedstawiają swoje oferty. Trza którąś wybrać :)

Aaaaaaaa....wczoraj zmieniłam trasę biegową!!!!! :skacza: Poprzednią biegałam już półtora roku i mi się nieco znudziła...Ostatnio biegam dosc nieregularnie - to chyba też po części dlatego :-\ ale teraz - super:-) kiedy wczoraj pomyslalam o zmianie trasy, dostalam takiej energii, że migiem zalatwilam co mialam do zalatwienia i ruszyłam na jezioro Głębokie :-) biegam teraz wokół Głębokiego :) zimą 2 kółka, a jak będzie cieplej to 3 :-))))) ale fajosko :skacza:

Oj, mój dzisiejszy wpis dość rożnorodny - o wszystkim po trochu :D

Miłego dnia Kochane :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1076 dnia: 21 Grudnia 2011, 08:57 »
My co roku też mieliśmy masę prezentów do kupienia :) Na szczęście umówiliśmy się ze wszystkimi, że nic sobie nie kupujemy :D

I całe szczęście :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1077 dnia: 21 Grudnia 2011, 09:44 »
no na pewno karola zaoszczedzisz w tym roku ;p
my tez poplynelismy z kasa naa prezenty  w tym roku..
c do biegow- 2 wokol glebokiego to meeeega jak dla mnie ;D ja bym chciala jedno chociaz dac arde ;p a moze i bym dala? nie probowalam jeszcze tam biegac ;p
ale ostatnie 2 tyg mam zastoj- najpierw zapalenie zatok i tak to sie ciagnie w miedzy zcasie deszcze ulewy sniegi hyhy ;p moze po swietach cos sie zmieni a jak nei to.... wybieram sie od polowy stycznia na basen z rowerami tzn rowerki w wodzie ;p popdobno mega efekty ale u mega wysilek ;p

Offline Delaila

• entuzjasta
« Odpowiedź #1078 dnia: 21 Grudnia 2011, 11:52 »
My też popłyneliśmy z kasą na prezenty - obdarować trzeba było 12 osób w tym kilkoro dzieci i aż wolę nie myśleć, ile na to poszło. Dobrze, że święta tylko raz do roku ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1079 dnia: 21 Grudnia 2011, 15:33 »
wiecie co, ale ja uwielbiam robić prezenty :-) wydałam mnóstwo kasy, ale trudno...  Jak mówi Delaila - to raz w roku :-)

Sylwusia, na bank jedno koło dasz radę!!! :) powolutku,truchcikiem - bez problemu - więcej wiary w siebie :-)
bardzo lubie basen :-) tyle że nie ćwiczenia w basenie, ale pływanie:) zawsze jak mam okazję to śmigam - musze zrobić 50 długości - taką mam schizę w głowie - ani więcej ani mniej,tylko 50, nie wiem, skąd to sie wzieło :) właściwie śmigam to złe określenie....bo ja plywam bardzo wolno :) mogę pływać wolno - najlepiej krytą żabką - i długo, jak szybko, to zaraz padam;)
tak jak z biegami - powoli i długo :)

jeszcze tylko jutro i wolne!!!!!!!!!!!!!!
Klara 2014r.
Dominika 2017r.