Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 126088 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline _patka_

• Chuck Norris
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #720 dnia: 5 Października 2011, 15:36 »
ach dziewczyny tymi slodkosciami ochoty mi robicie nooo... emmo dzieki ze pamietalas o tej karteczce dla mnie :) dzisiaj natomiast dzwonilam do pani spod wroclawia bo ma moja ksiezniczke do sprzedania i z mama utargowalysmy u niej cene za suknie o 200 zł mniej czyli sama suknia wynioslaby mnie 1800 :)  :skacza: to super cena bo w salonie wyprzedazowa kosztuje 3500 wiec sporo moge zaoszczedzic i za to kupic butki halke itd :D nawet samochod juz zalatwilam zeby jechac po nia osobiscie :D na poczatku Maciek nie chcial slyszec o tym ze ma jechac ze mna po "jakas" tam suknie taki kawal, ale jak mu wytknelam ze po jego quada do wadowic jechalam to sie zamknal i teraz juz prowiant szykuje na podroz (czyt. piwa) :D jeszcze czekam na fotki sukni, kuzynka mojego kolegi jest z tej samej miejscowosci gdzie ta suknia wiec pojdzie ja zobaczyc na zywo ocenic w jakim jest stanie :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #721 dnia: 5 Października 2011, 15:39 »
a sprawdziłaś dokładnie wymiary? żeby się nie okazało że tyle jechalas, a suknie jest sporo za duza np.
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #722 dnia: 5 Października 2011, 23:26 »
Fryzurkę na zdjęciu widziałam, bardzo Ci ładnie :-* :-*

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #723 dnia: 6 Października 2011, 10:31 »
gdzie sa te zdjecia? ??? tez chce zobaczyc :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #724 dnia: 6 Października 2011, 10:33 »
Ok juz sobie sama poradzilam :) super fryzurka emma! o do listopada jeszcze daleko wiec mam nadzieje ze zorganizuje sobie dzien zeby w koncu sie spotkac z Wami :D

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #725 dnia: 6 Października 2011, 10:36 »
A ja sobie nie poradze... Mozna fotki na priva prosic? :) Plisss ;)

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #726 dnia: 6 Października 2011, 13:56 »
gratuluję fryzurki no i przede wszytskim tego że spotkanko wkoncu po paru miesiącach umawiania nareszcie się odbyło :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #727 dnia: 6 Października 2011, 14:41 »
No mam nadzieję, że na następnym spotkaniu będziecie i Wy :-)

Co do włosów, to już się z nowym kolorem całkiem oswoiłam :-) i szczęście z powodu bycia blondynką - znowu - trwa :-)

Ponieważ Mama mnie molestuje, żebym Jej wysłała jakieś zdjęcie w nowej fryzurze (moi Rodzice mieszkają w Słupsku, stamtąd pochodzę i w ogóle czuję się słupszczanką, mimo że w Szczecinie już 13 lat jestem :-)  ) zmuszona byłam zrobić sobie fotkę. Ogólnie to uważam, że robienie sobie samemu zdjęć jest dość głupie;-) no i jaka tu minę zrobić ???  ;)  No ale postarałam się ni to uśmiechnąć ni to...sama nie wiem ;) buzi dobrze nie widać, ale to nieważne, bo chodziło o to, aby widoczne były włosy, a zwłaszcza kolory balejage'u :-)  Wysłałam fotke Mamie, czekam na reakcję;-) no i wklejam też Wam :-)

Uploaded with ImageShack.us
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #728 dnia: 6 Października 2011, 16:06 »
Super kolorek i te odcienie :)  :skacza: rewelka mi sie podoba, a co na ta zmiane przyszly malzonek? :D

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #729 dnia: 6 Października 2011, 16:08 »
 :szczeka: :szczeka: :szczeka:

Piękny ten balejaż!

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #730 dnia: 6 Października 2011, 16:55 »
dziękuję dziewczyny :-)

Co do Piotra...no cóż... :-) Piotrowi podobają się brunetki o śniadej cerze i ciemnych oczach :-) Kiedy się poznaliśmy byłam blondynką :-) mam jasne oczy i jasną cerę :-) zatem zakochał się w przeciwieństwie swojego "typu" :-) kiedy wrócilam do naturalnego koloru, był zachwycony. Kiedy wspominałam od kilku miesięcy o jasnych refleksach...pienił się i złościł... ;)  Jednak, jak już Wam pisalam, moje pragnienie powrotu do jasnych wlosow było silniejsze niż pragnienie, aby on był zadowolony :-) Mówi, że mu się nie podoba. Wydaje mi się to co najmniej dziwne, bo każdy, łącznie z fryzjerem, każdy kto mnie widzial w ciemnych wlosach i teraz,mowi że teraz jest o niebo lepiej. Zresztą sama dobrze o tym wiem.
Podsunięto mi inny pomysł...że P. nie chce żebym zbyt dobrze wyglądala, bo moze się obawia... ;)
Nie wnikam. Musi się przyzwyczaić i tyle :-)
Poza tym, wiecie, on mi raczej nie prawi komplementów. Po prostu już taki jest. Jak chcę wiedzieć, czy podoba mu się jak wyglądam, to musze popatrzeć w jego oczy, bo na bank tego nie uslyszę.
Jak gdzieś idziemy i się "odstawię"  to mnie zmierzy i w najlepszym razie powie, że nawet źle nie wyglądam... :skacza:
Taki jest wylewny :-)
Ale on jest ogólnie dziwny ;-) zamknięty w sobie i w ogole...

Oj, chłopy to czopy ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #731 dnia: 6 Października 2011, 17:19 »
Dziewczyny, ja żywo Monia wygląda jeszcze piękniej :) :)

Co do komplementów to mój Krzysiek ma podobnie :) :) raczej rzadko mówi mi coś miłego a jak już coś powie to... :szczeka: :szczeka: :szczeka:
On wychodzi z założenia, że jakby mówił mi komplementy codziennie albo bardzo często to bym się do nich przyzwyczaiła no i nie cieszyłabym się z nich tak bardzo. Więc komplementuje mnie rzadko przez co wiem, że to na pewno jest szczere :) :) Myślę, że coś w tym jest ;D ;D

Tak jest chłopy to czopy :skacza: :skacza:
Gabriela
Zofia

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #732 dnia: 6 Października 2011, 17:28 »
dziękuję Natysko :-)

te włosy i tak nie wyglądają tu jeszcze tak, jak na co dzień, bo są wyprostowane, ja mam włosy naturalne bardzo kręcone...niczym baran :-\

no i np. teraz, kiedy są 2 godz. po umyciu, sprężyny... ale za to blond spręzyny :-)

Jeśli chodzi o komplementy, to P. tłumaczy, że nie chce,abym w piórka obrosła ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #733 dnia: 7 Października 2011, 10:40 »
Pięknie wyglądasz, bo z Ciebie piękna kobieta jest :-*
a z tymi komplementami to macie rację :P mój A. rzadko coś mi miłego powie, ale jak już powie to mi szczena opada i chodzę w chmurach przez cały dzień  :los:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #734 dnia: 7 Października 2011, 10:43 »
tak tak emma bozke ci rozjasniaja takie blond pasemeczka ;p ja jestem w ogole ich zwolenniczka ;p
chcialam ostatnio sobie zrobic rude takie jak ma Natyska ale pani fryzjerka powiedziala ze wygladalabym jak pajacyk z tymi moimi poltunkami ciagle rozowymi hehe ;p teraz jestem na etapie grzywka zaczesana do gory opaska i kita ;p najszybciej najlatwiej..... czasami sobie prostuje grzywke i wlosy ale... teraz mi grzywka urosla a nie mam czasu jej obciac wiec chodze tak jak chodze ;p

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #735 dnia: 7 Października 2011, 11:40 »
Hehe widze ze wiekszosc facetow nie jest wylewna :D gdy chce uslyszec od niego czy ladbue wygladam to sama musze sie o to zapytac najpierw :D juz czesciej moj tata mowi ze ladnie wygladam itd :) ale tata wiadomo, co innego moze powiedziec o swojej coreczce :D w sobote jade przymierzyc dwie suknie, mam nadzieje ze sie uda dwie bo wyslalam smsa do jednej dziewczyny i nie odpisuje... miala termin na dzisiaj wiec moze juz lezy na porodowce emmo wiesz ktora dziewczyna bylas u niej :) druga suknia to tez ksiezniczka z jendym ramiaczkiem na szyi zobaczymy... pochwale wam sie zdjeciami jak wroce :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #736 dnia: 7 Października 2011, 15:32 »
koniecznie się pochwal, chyba widzialam w ogloszeniach tę suknię z jednym ramiączkiem - bardzo mi sie podobala :-) kurcze, żebym byla trochę grubsza, mogłabym poszukać czegoś z drugiej ręki...

Tak poza tym wraca temat fotografa i kamerzysty. Dziś dostałam maile od kilku,czy się zdecydowaliśmy, bo mają chętnych na nasz termin. Przerażona nieco dzwoniłam już do P. ale co tu zdecydować przez telefon... Dzis to obgadamy i jutro im odpiszę... W sumie może to i dobrze, bo już dawno powinniśmy mieć to załatwione chyba...

Weekend :skacza:
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #737 dnia: 7 Października 2011, 18:17 »
no z weekendem to tak niestety jest ze się czeka na niego niecierpliwie przez 5 dni a jka nadejdzie to jest stanowczo za krótki i mija bezlitośnie szybko :D :P udanych weekendzików wam życze no i tobie emmo :)

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #738 dnia: 7 Października 2011, 19:42 »
super ten balejaż :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #739 dnia: 7 Października 2011, 22:22 »
To pomiędzy kim a kim się zastanawiacie?

Ja mojego kamerzysty nie polecam... jakby co... ale fotografa owszem :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #740 dnia: 8 Października 2011, 08:26 »
To wy się jeszcze nie zdecydowaliście, już do roboty  :bicz: :bicz: :bicz:

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #741 dnia: 8 Października 2011, 10:24 »
Witam w sobotni poranek :-)

Jak zwykle o tej porze jestem już po biegach i kąpieli i wsuwam sniadanko :-)
Jesień przyszła... Dzisiejsza przebieżka mi to wyraźnie uświadomiła - za zimno już na krótkie spodenki :-( a ja ciągle jeszcze w klapkach albo sandałkach chodzę :-) od poniedziałku chyba trzeba je będzie już zamienić na kryte butki...:-(

Wczoraj rozmawialiśmy o fotografie i kamerzyście. Dostałam ofertę z firmy która zajmuje się i tym, i tym, jest z nieiwelkiej miejscowości obok Gorzowa. Bo tak w ogole to już się zdążyłam zorientowac, że ceny w małych miejscowościach są sporo niższe, a jakość usług bardzo zbliżona. Znajomi, którzy sa już po ślubach, też nam doradzali, żebyśmy pomyśleli o kimś spoza Szczecina, bo to może byc spora oszczędność.
W każdym razie P. dzis jeszcze ma się skontaktować ze znajomymi, którzy robili zdjecia plenerowe w Świnoujściu i fotograf właśnie stamtąd, P. mówi,że zdjęcia są super i myślał o takich dla nas. Zatem zobaczymy jeszcze jak będzie z tym fotografem i ostatecznie decydujemy...
Ja najbardziej bym chciała fotografa naszego Michała - arystę i kamerzystę przez niego polecanego, ale to w sumie koszt 4,5 tys. Gdybyśmy brali ich nie po znajomości, to zaplacilibysmy w sumie 6 tys. za ich uslugi, zatem patrząc od tej strony, nie jest źle, ale...patrząc na usługi z trochę niższej półki, to zamiast 4,5 moglibyśmy zapłacić 2,5tys. ...

Decyzja zapadnie na dniach :-)

Miłego dnia :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #742 dnia: 8 Października 2011, 13:55 »
jak ze swinoujscia to polecam ci ryczynskiego robil nam zdjecia i naprawde polecam
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #743 dnia: 9 Października 2011, 13:16 »
jak coś to ja z całego serca polecam naszego fotografa (możesz zobaczyć w mojej relacyjce wynik jego pracy ). Znam też kamerzystę, który ma jakąś spółkę z fotografem  i za całość biorą ok. 2 tyś. Ogólnie jakość ich pracy mnie na kolana nie powala, ale zależy co kto lubi  ;) jakbyś chciała kontakt do kogoś, to służę pomocą  :)

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #744 dnia: 11 Października 2011, 19:57 »
jak tam z fotografem i kamerzystą? coś się udało załatwić?

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #745 dnia: 12 Października 2011, 17:42 »
Cześć Dziewczyny!
Jestem ostatnio zajeta bardzo i zabiegana i tylko wpadam na forum na chwilę, troche podczytuję, nie bardzo mam kiedy pisać:-(
W szkole duzo pracy,w domu ciągle stosy prac do sprawdzania :-\ niestety jeśli nie będę tyle dzieciarkom zadawała, uczyć się nie będą  :-\ ale to dla mnie tyle pracy... :-\ wczoraj przed 20 do domu z zebrania z rodzicami wróciłam...masakra...

Jutro wyjeżdżamy ze szkoly na szkolenie połączone z wypoczynkiem:-) w góry jedziemy :-) wracamy w niedzielę. Szczerze mówiąc, mój zapał do wyjazdu z każym dniem słabnie...Trochę go nie przemyślałam...
Problem polega na tym, że cierpię na chorobę lokomocyjną, a poza tym....mam taką schizę....Kilka lat temu jechałam z klasą autobusem do kina, był czerwiec, bardzo gorąco, ja mam niskie ciśnienie, było mi duszno i....zemdlałam...masakra...Pamietam, ze stałam i było mi słabo, a kiedy otworzyłam oczy - leżałam na podłodze autobusu, nade mną kierowca, ludzie, moi uczniowie....masakra... Nic strasznego się nie stało, ale w mojej głowie pozostał teraz taki lęk... Jeśli tylko mogę, unikam jazdy autobusem, a kiedy już musze, to od razu naklejam specjalne plasterki i wsuwam lokomotiv.... ale i tak całą drogę się stresuję.... No i wiedząc o tym, zapisałam się na ten wyjazd w góry, gdzie środkiem lokomocji jest autokar :-\ Wiem, że to niemądre, ale jakoś tak w momencie zapisywania się o tym nie myślalam, tym bardziej,ze przyjaciółka mnie namawiala. No a teraz o tym mysle :-\ masakra :-\ wykupiłam w aptece chyba połowę zapasu lokomotiwów :-\ i browary na drogę :-) może się nieco rozluźnię...;-) Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Szkoda mi jechac też ze względu na P. a właściwie na nasze relacje. My ostatnio to gruchamy jak gołąbki ;Dnie wiem co się stało :D ale miłość kwitnie na maxa :Zakochany:  zatem tęskniła będę z pewnością.... Choć z drugiej strony, znając życie, to moja przyjaciólka, wesoła atmosfera, wędrówki po górach sprawią, że jakoś dam radę ;)

Co do kamerzysty, to na 99% wybraliśmy - to znajomy mojej koleżanki z pracy, ale opowiem dokładnie,jak będzie na 100%, z fotografem się wahamy jeszcze.

Trzymajcie się ciepło i już życzę udanego weekendu :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #746 dnia: 12 Października 2011, 20:10 »
emma- super ze jedziesz w gory nie lam sie browarki cie skutecznie wylecza z choroby loko ;p
u mnie z k. na odwrot.. zremy sie starsznie... ;[

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #747 dnia: 12 Października 2011, 20:45 »
Tylko nie przecholuj z browarkami jak choroba sie odezwie :P :) ale w gory i ja bym pojechala tyle z Mackiem nie bez niego :) my naszczescie tez sie dogadujemy swietnie :)

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #748 dnia: 12 Października 2011, 23:02 »
Super z tą wycieczką :) :) Zazdroszczę Ci kochana tych gór... ;D ;D

A z browarkami nie przesadź bo na siusiu często będziesz musiała stawać ;D ;D
Swoją drogą na moje wycieczki w gimnazjum nie jeździły takie wyluzowane nauczycielki hihi ;D ;D ;D
Gabriela
Zofia

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #749 dnia: 13 Października 2011, 08:42 »
Emm-a nie będzie tak źle, zobaczysz :)
zazdroszczę wyjazdu w góry  ::)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015