Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 125993 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #390 dnia: 6 Września 2011, 14:34 »
a ja myslałam, że Twoim najpiękniejszym prezentem ślubnym będzie Twój świeżo  upieczony Mąż  ;) :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #391 dnia: 6 Września 2011, 14:38 »
yyyyy....;-) to sie okaze za kilka, kilkanascie i kilkadziesiąt lat...czy mąż to prezent, czy kula u nogi ;-)  Niestety ale taka prawda, nigdy nie można byc niczego w 100% pewnym ;-)

Ale wiesz co Buuuś, tak sobie pomyslalam,że ja dla niego to będę Prezentem nr1!!!  taka dobra i kochana :-) ;) oddana żona ;)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #392 dnia: 6 Września 2011, 14:46 »
no masz rację  :D dobra kochana oddana a do tego jaka pojętna :D ... tak ładnie się uczysz foszyć na PM  - uczysz się od najlepszego  ;) :D hehe taki zart  ;) :D ale tak trzeba co by za dobrze nie mieli i nasi PM jak królowie, panowie i włdcy się nie czuli  ;D ;D ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #393 dnia: 6 Września 2011, 14:51 »
dokladnie jak mowisz Buuus :-) ;D  Nie wiem,jak Wasi,ale moj to chyba się troche uwaza za takiego pana i wladcę;-)...a jak się zacznie mądrować...ojej...na wszystkim najlepiej się zna ;-) a pozostali to same leszcze  ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #394 dnia: 6 Września 2011, 15:53 »
milego popoludnia moje forumki :-)
ja dzis spędzę je pracowicie, w szkole mamy zebranie z rodzicami...na chatę wroce ok.20  :-\ ;-)
ale fajnie będzie rodzicow moich dzieci zobaczyc,bo juz kilka miesiecy się nie widzielismy, a są bardzo fajni :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #395 dnia: 6 Września 2011, 18:08 »
Ja też jestem fanką pereł ;) moja Mama ma taki krótki naszyjnik, dostała kiedyś od Taty w prezencie i czasami mi pożycza ;) więc jestem strasznie wtedy szczęśliwa hehe a pierścionek dostałam od mojego wtedy jeszcze Narzeczonego na dzień kobiet, piękny z perła i cyrkoniami ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #396 dnia: 6 Września 2011, 20:28 »
Ja tez mam perly prawdziwe w kolczykach ktore dostalam od mojej przyszlej tesciowej :) ale osobiscie za perlami nie bardzo przepadam to znaczy nie szaleje na ich punkcie :P

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #397 dnia: 6 Września 2011, 22:16 »
ooooo ale z Was szczęściary :-) no ja za niecale osiem miesięcy też dolączę do grona szczęśliwych posiadaczek prawdziwych pereł :-)

Wiecie co, wkurzylam się na zebraniu dzis na maxa. Jak juz wspominalam,mam bardzo fajnych rodzicow, ale jedna z mam wyprowadzila mnie prawie z rownowagi...fuck! U nas w szkole jest dosc surowy regulamin,dziewczynki nie mogą farbowac wlosow,malowac się,obowiązują mundurki itp. No i kazdy kto chce się do nas zapisac,zapoznaje się z regulaminem. Poza tym na lekcjach wychowawczych o nim przypominam dzieciom,a na zebraniach rodzicom. Jak komus to nie pasuje,to moze przepisac się do gimnazjum,w ktorym mozna się malowac,stroic itp.  No i teraz,po wakacjach,okazalo się ze dwie moje uczennice mają wlosy ufarbowane, zatem informuję rodzicow,że zgodnie z regulaminem szkoly,bedą mialy obnizone oceny z zachowania na semestr. Wtedy mama jednej z nich zaczela się ze mną klococ!!! ze wymyslam,że to przeciez nic takiego, bo to normalne że dziewczyny chcą się malowac czy farbowac wlosy...Mowię jej,że przeciez zna nasz regulamin, a ona - że nie zna, odpowiadam,że to niemozliwe,bo na kazdym zebraniu o nim przypominam, a ona do mnie,ze ma tyle na glowie,ze nie pamieta o jakims tam regulaminie...Masakra...Inni rodzice zaczęli jej mowic zeby sie uspokoila, a ta dalej w zaparte. Widząc, że nie rozumie co do niej mowię,że to nie moj wymysl,ale regulamin i o konsekwencjach jej corka wiedziala, ucielam rozmowę. Ale i tak się wscieklam...masakra... Co za baba!!! wwrrr......

Tak w ogole to patrząc na rodzicow,mozna zrozumiec wiele zachowan dzieci i odwrotnie... Jak walnięty rodzic, to i dziecko ma nie po kolei...choc na szczescie zdarzają sie wyjątki ;-)
tak sie wyzalilam Wam trochę ...:-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #398 dnia: 6 Września 2011, 22:40 »
A są takie gimnazja, gdzie zezwalają farbować włosy i malować się? To jest lekka przesada... 13 lat i makijaże, rozjaśnione włosy...   ::)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #399 dnia: 6 Września 2011, 22:57 »
emma- a ty pracujesz w prywatnym gim? ogolnie mnostwo dziewczynek ma pofarbowane wlosy w wieku 13 lat..... takie sa realia ;p mi tam to nigdy nie przeszkadzalo i nie przeszkadza ale denerwuja mnie kolczyki na twarzy u dzieci...;] nic mi to niby nie zrobilo sama mialam w nosie w gimanzjum kiolczyk ale etraz mnie to drazni ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #400 dnia: 7 Września 2011, 07:57 »
to żadne prywatne gimnazjum, publiczna szkola niewielka,taka srodowiskowa. Teraz jest tak,że dyrektorzy z radą pedagogiczna i radą rodzicow sami podejmują decyzję o mundurkach, regulaminach. W jednej szkole mozna wszystko, w innej - nic. To zalezy od dyrekcji, pedagogow i rodzicow w tej szkole. U nas jest, jak jest. Mnie się to szczerze mowiąc podoba. Dzieci wyglądają schludnie, normalni uczniowie. Nie wszystkich stac na super ubrania i kosmetyki, a dzieki takiemu regulaminowi tego nie widac, bo jaki sens stroic się pod mundurek? W niektorych szkolach jest istna rewia mody, gołe brzuchy na wierzchu, dziewczyny w tym wieku naprawdę potrafią zachowywać się...prowokacyjnie....
Nie mam dzieci,ale nie wyobrazam sobie,żeby moja corka w wieku 13 czy 14 lat chodzila do szkoly wymalowana, ufarbowane wlosy, pelno kolczykow itp. 
Ktos moze pomysli,że przesadzam.No ale wiecie....jak by nie bylo...jestem starą panną i mam już swoje dziwactwa i fanaberie, jak to stara panna nauczycielka ;-)

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #401 dnia: 7 Września 2011, 08:18 »
mi się regulamin Waszej szkoły podoba:P, może dlatego że sama jestem rocznik '83 i pamiętam 8 klas podstawówki;). Pierwsze pasemka mama pozwoliła mi zrobić jak miałam 18 lat hehe, makijaż no cóż każdy się malował, ale ja miałam przyzwolenie na podkład i tusz;). Nie uważam, że byłam poszkodowana, bo na wszystko przyjdzie w życiu czas. Jakbym wtedy miała obecny rozum, to nie brałabym się za farbowanie włosów:P, jakoś teraz natura do mnie przemawia i obecnie farbuje na kolor zbliżony do swojego pierwotnego:)

emm-a są ludzie i kołki, niestety:) i widzi się to na każdej linii zawodowej:), a jak ktoś ma gorszy dzień w domu czy we własnej pracy to idzie się wyżywa na innych.

Pochwalę się, że także mam kolczyki z perłami:D, które dostałam jako pierwszy prezent urodzinowy od mojego PM.
Jednak w dniu ślubu będę miała komplet ze szklanych perełek i kryształków, ręcznie robiony;). Nie, sama go nie robię bo to byłaby już przesada:), zamawiam:). Perły uwielbiam uwielbiam uwielbiam:D, czuję się w nich jakoś tak młodziej?;) i stylowo, ale delikatnie hehe
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #402 dnia: 7 Września 2011, 08:34 »
wlasnie nusiak, bo perly sa stylowe i delikatne :-) Ty szczęśliwa posiadaczko perel :-)
Wiedząc o pierscionku juz sie naczytalam,że dostanę specjalne zaswiadczenie,tzn. takie swiadectwo autentycznosci perly - z jakiej hodowli itp., tak jak jest z brylantami, ale super :skacza:

co powiedziecie o dzisiejszej masakrycznie deszczowej pogodzie? :-\ mialam rano pobiegac, a tu taka ulewa  :-[
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #403 dnia: 7 Września 2011, 09:11 »
co do regulaminu w Twoim gimnazjum, to moim zdaniem bardzo fajnie, że taki jest :)
bo to co dzieje się z dzisiejszą młodzieżą to jest przesada... jak ktoś pochodzi z biedniejszej trochę rodziny, to zaraz wyzywają go, że się nie umie ubrać lub, że go nie stać, a tak to chociaż wszyscy mają jednakowy strój. A co do farbowania włosów, to rozumiem, że na wakacje fajnie zrobić sobie włoski, ale przychodzi wrzesień, więc trzeba wrócić do rzeczywistości. Do tego przecież są farby zmywalne (takie szampony koloryzujące), po których  łatwo można powrócić na naturalnego koloru włosów...

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #404 dnia: 7 Września 2011, 10:23 »
Ja pracuję w gimnazjum rejonowym i panują takie same zasady ;) uważam, że to jest bardzo dobre rozwiązanie ;)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #405 dnia: 7 Września 2011, 11:19 »
Moja mama ma kolczyki z perłą i pierścionek-faktycznie dali takie zaświadczenie o autentyczności  :)
 :).Fajną będziesz miała pamiątkę

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #406 dnia: 7 Września 2011, 15:17 »
Ja byłam w takim liceum, gdzie jedynie się na mundurki nie zgodzili :)

Nic nie mogłyśmy, zero kolczyków, strojenia się, makijażu, związane włosy :D

Postrachem była dyrektorka, która uwielbiała się pastwić na uczniami, dziewczynom dawała szare mydło i kazała się myc, jak któraś była umalowana, gumkami recepturkami kazała związywać włosy, jak któraś miała rozpuszczone, itd :D

Offline martha87

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #407 dnia: 7 Września 2011, 15:51 »
gratulacje wyboru zespołu  ;D
popieram w 100% takie szkoły. Ja chodziłam do szkoły gdzie trzeba było chodzić w czarnych garsonkach a faceci w garniturach. Wszyscy podobnie ubrani i wspominam ten czas bardzo miło. Będą mieli czas na wariactwa później  ;D  ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #408 dnia: 7 Września 2011, 16:14 »
Fajnie, że się zgadzacie ze mną i nieco surowszymi zasadami dla mlodziezy w szkole :-) ale uważajcie...zaczynacie mysleć jak stare panny! :-)

Zazdroszczę Twojej Mamie patrycja_4r :-)

Dziś w pracy kolezanka pokazala mi jakie zaproszenie dostali z mężem na ślub...Kurcze,może ja jestem krytyczna już nieco pod tym względem, ale zaproszenie okropne :-\ w takim sensie, że Młoda Para poszla na latwiznę - wygląda jakby wzięli pierwsze lepsze zaproszenie i wyslali...Juz troche sie naoglądalam tych zaproszen, więc wiem,że naprawdę mozna się trochę wysilić...a tu taka lipa  :-\

Ciekawe, jakie my będziemy mieli...;-)

Poza tym moi Rodzice przelali mi dzis na konto kase na wesele, powiedzieli,żebym sobie ją ulokowala sensownie, to mi trochę procentow narośnie  :skacza:  zatem lustruje banki i ich oferty :-) wczesniej gralam troche na gieldzie, ale od jakiegos czasu to niepewny biznes i obawiam się weselną kasa tak ryzykowac....tym bardziej że w wakacje, jak prawie wszyscy gracze, stracilam sporo:-(

Może macie jakies pomysly? jakis ekspert finansowy ?:-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline martha87

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #409 dnia: 7 Września 2011, 16:30 »
Na inwestycjach się nie znam. Miałam plany w tamtym roku w maju kupić złoto i tak odkładałam że nici z tego wyszły. Jakbym kupiła to by się uzbierała ładna sumka.......
Mojemu PM rodzice dali kasę na lokatę roczną i przed weselem będzie mógł wyciągnąć zobaczymy co z tego będzie...........

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #410 dnia: 7 Września 2011, 16:36 »
ja mam konto w ing, w ktorym jest podkonto oszczednosciowe ;p lipny procent ale zawsze na czekolade sie nazbiera hihiih

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #411 dnia: 7 Września 2011, 16:46 »
sylwusia!!! jaka czekolada!!!??? co z bieganiem????:skacza:
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #412 dnia: 7 Września 2011, 17:51 »
dupa ze mnie i tyle ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #413 dnia: 7 Września 2011, 18:37 »
oj nie, po prostu czekoladę kochasz bardziej :-)
Teraz pogoda kiepska, też nieregularnie biegam, ale jak się unormuje...biegamy zawzięcie! :-)

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #414 dnia: 7 Września 2011, 19:07 »
hihi oj taaaak ;D
dzis sprubuje chociaz 15 minut na rowerku w domu ;d moze sie uda hiih

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #415 dnia: 7 Września 2011, 19:22 »
ja polecam obecnie lokaty bez podatku belki a jak nie to konta avista bo zawsze mozna wyplacicie  bez utraty odsetek nie chche reklamowac ale rozwaz propozycje skoku steczyka bo dzieki temu ze nie nadzoruje ich panstwo to moga miec lepsza oferte lokat i produktow oszczednosciowych
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #416 dnia: 7 Września 2011, 19:44 »
anka a czemu skoku stefczyka nie nadzoruje panstwo?

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #417 dnia: 7 Września 2011, 19:51 »
bo to jest spoldzielnia a one nie podlegaja nadzorowi finansowemu i nie musza utrzymywac rezerw skok jest nadzorowany przez kase krajowa (taki odpowiednik banku centralnego) srodki w nim trzymane sa tak samo pewne i ubezpieczone jak te w bankach pewnosc wypalaty w momencie upadku skoku do 150 tys euro
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #418 dnia: 8 Września 2011, 08:41 »
chyba najlepiej byłoby dać pieniążki na lokatę, tylko że tam to przynajmniej na pół roku muszą poleżeć, inaczej się w ogóle nie opłaca.
Ale może dowiedz się, czy u Ciebie w banku nie ma kont oszczędnościowych dodatkowych, które są inaczej oprocentowane niż te zwykłe konto. Ja np. mam u siebie w banku takie dodatkowe konto, które ma 3,5% miesięcznie, może duże kwoty z tego nie wychodzą, ale zawsze coś jest.

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #419 dnia: 8 Września 2011, 11:46 »
My z pół roku temu szukalismy opcji ulokowania pieniążków ale na takich zasadach: by był trochę wyższy procent niz na zwykłym koncie żeby trochę zaoszczędzić ale też z możliwością wypłat (bez tracenia odsetek). Dlatego lokaty nam odpadły bo tam nie możesz wypłacać w trakcie trwania lokaty, wybraliśmy konto oszczędnościowe z naliczaniem dziennym odsetek i bez podatku belki - więc codziennie dopisują pare groszy, możemy wypłacać jeśli potrzebujemy i wpłacać gdy znów uda nam się trochę odłozyć. Tak że wybór masz tylko musisz przemyśleć czego potrzebujesz - czy tylko żeby pieniążki przeleżały i zaoszczędzić czy też z tych pieniąków bedziesz płacić za niektóre kwestie weselne - wtedy jest konieczność wypłat w różnych terminach - szczególnie w ostatnie miesiące przed weselem. Ale batalia przed tobą jest - tym bardziej żeby przebić się przez te hasła reklamowe ile to ci nie dadzą i jacy są super - a ile dają w rzeczywistości :) ale na wielka kasę nie ma co liczyć od 10 tyś po pół roku wychodzi niecałe 300 zl zysku - nie dużo ale zawsze coś  :D