Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 124907 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #1110 dnia: 29 Grudnia 2011, 19:12 »
Dziękuję Wam Dziewczyny za pomoc z poszukiwaniami butów, Wasze rady i wskazówki bardzo mi pomogły :-) Sprawa jest w toku, koresponduję mailowo z kilkoma producentami, zatem na pewno coś pięknego z tego wyjdzie :D

Mam teraz pytanie - nie pamiętam, czy o to pytałam - do mężatek, które miały suknie z trenami, no ale nie tylko do nich, do każdej z Was, która zechce mi doradzić - kiedy odpina lub podpina się tren? Rozumiem że w domu, kiedy suknię ubieram, tren jest puszczony w całej swej długości i tak też jadę do Kościoła, unosząc go przy pomocy świadkowej, potem pięknie się za mną ciągnie w Kościele i pewnie tez z puszczonym jade na salę. Do sali idę tez z puszczonym? (czyli ciągnie się po ziemi :-\ tudzież go unoszę), pijemy szampana, zajmujemy miejsca...i moze wtedy świadkowa go odpina? Przecież przed pierwszym tańcem trzeba to zrobić,żeby mi nie przeszkadzał. Tak samo ciągnący się welon - kiedy go zmieniam na krótszy? Pewnie wtedy, kiedy odpinam tren...
Pytania dość praktyczne, bowiem się właśnie zastanawiam, czy moja suknia ma mieć tren czy nie...myślę,ile z nim może być kłopotu, a jakie zalety... W oryginale jest tren. Co radzicie? Niebawem zaczna się pewnie przymiarki i krawcowa będzie chciała, abym podjeła decyzję...
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1111 dnia: 29 Grudnia 2011, 21:12 »
ja jak bym miala miec dluuuuuuuuugi welon to bym nie robila trenu....
ja bym chyba z domu nie szla z odpietym trenem ;p ale przed kosciolem go podpinac ? hm nie wiem ;p ja w ogole nei chce trenu ;D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1112 dnia: 29 Grudnia 2011, 21:23 »
W domu tern odpięty, w drodze do kościoła podpięty,w kościele odpięty, po kościele podpięty ;)

Jak wyjdziesz w domu z odpiętym trenem zaraz cały będzie brudny i w kościele będzie brudny :)

Poza tym jak chcesz mieć długi welon, to po co Ci tren?

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #1113 dnia: 29 Grudnia 2011, 22:04 »
Jak przymierzałam w salonach suknie z trenem to panie mówiły, że zazwyczaj tren jest podpinany po wyjściu z kościoła; goście składają Wam życzenia, a świadkowa w tym czasie upina tren. Jak to sprawdza się w praktyce- nie ma pojęcia...

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1114 dnia: 30 Grudnia 2011, 09:25 »
femme, czyli tren właściwie jest tylko do Kościoła ? właśnie ciekawi mnie ta strona praktyczna...

mkarolinko i sylwusiu, ja jeszcze nie wiem, czy chcę tren i/albo długi welon... właśnie się zastanawiam, stąd moje pytanie... Szczerze mówiąc, to wydaje mi się, że tren trochę do mnie nie pasuje :-) nie wiem, jak to wytłumaczyć, ale nie pasuje chyba do mojej osobowości ;) podobnie długi welon... No ale nie wiem jeszcze, jak będzie...
Za to wiem, że welon chcę trzyczęściowy: jedna warstwa na twarz, jedna odpinana długa do Kościoła (w sensie niekoniecznie ma się ciągnąć, ale sięgać ziemi) i jedna odpinana krótsza - na salę, bo ta długa może mi nieco przeszkadzać, np. jak będę siadała...

Kurcze, to niby takie drobiazgi, ale jak utkwią gdzieś w mojej głowie, to ciągle o nich myślę...tak jak jakiś czas temu było z halką na kole :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1115 dnia: 30 Grudnia 2011, 09:38 »
Tren jest tylko do kościoła tak jak mówisz właściwie, no potem na plener :) Musisz popytać dziewczyn które go miały :) Jednym nie przeszkadzał w ogóle, a innym zatruł całe wesele (jak mojej koleżance już chciała go nożyczkami ucinać, bo on miał złe mocowania, czy co tam ;D ) A welon odepniesz i po wszystkim :)

Ale ja już się więcej nie wypowiadam, bo welon miałam krótki i kieckę bez trenu ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1116 dnia: 30 Grudnia 2011, 09:46 »
mkarolinko, prosze mi tu takich deklaracji o niewypowiadaniu się nie składać!!! :diabel_3:
Twoje praktyczne podejście do wielu spraw i twarde stąpanie po ziemi często skłaniają mnie do ponownego przemyślenia wielu spraw... ;)

Mój tren byłby na zamek - krawcowa zdecydowała, że tak byłoby najlepiej, a że zamek ukryty byłby pod falbankami, nie byłoby go widać z pewnością. Zatem po wyjściu z Kościoła śwadkowa odpina tren i do torby go  ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1117 dnia: 30 Grudnia 2011, 09:56 »
Chodziło mi o tę sprawę akurat :) Bo jak mówiłam kiecka bez trenu welon krótki :)

Z tym trenem to dobry pomysł :D Jak on będzie odpinany to nie będzie miał prawa przeszkadzać :D Tylko, że wtedy jak dla mnie długi welon do ziemi nic a nic nie pasuje, za dużo może być  ::) Taki welon za tyłek, ale już nie dłuższy :)

Musisz to sobie przemyśleć :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1118 dnia: 30 Grudnia 2011, 11:27 »
ja tez mysle ze albo tren albo welon ;p mi sie tren podoba ale moj k. jest niski ja okragla wiec tren by nas tylko przycmil i uwydatnikl to co chemy ukryc ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1119 dnia: 30 Grudnia 2011, 17:13 »
:-) no cóż...ja drobna, P. wysoki i potężny, zatem nie mam ograniczeń ani co do wielkości sukni, ani wysokości obcasów, ani żadnych innych...ale zobaczymy, jak to będzie ;)

Dziś miałam przyjemny dzień :-)
Najpierw byłam u p. Małgosi, mojej masażystki, rewelacja... :D najpierw robi mi masaż peelingujący całego ciała - za nic w świecie sama w domu sobie takiego peelingu nie zrobie - a potem inny masaż - dziś ciepłą czekoladą....hhhmm....cudownie... :D moja skóra ma teraz jakby lekko muśnięty słońcem kolor, ale naprawdę b. delikatnie. Planuję coś takiego przed ślubem, jako że nie chcę solarium, a obecny koloryt bardzo mi odpowiada :-) tzn. nadal jestem blada niczym córka młynarza, ale... taka córka, co to na słońce czasem wyjrzy;-)

No a potem zabrałam moją przyjaciółkę - przyszłą świadkową do sklepu, w którym bafterka, czy nie wiem, jak taka pani sie nazywa, dobrała jej odpowiedni biustonosz. Siedziałyśmy tam chyba z 40min. naprzymierzała się mnóstwo staników, az w końcu znalazła to, czego szukała :D To był mój prezent urodzinowy dla niej  :D
Po zakupach coś słodkiego u Kocha :-) mniam :-)

Ale mi fajnie :-)

Jakie macie plany sylwestrowe? Jakieś bale?  :D tak bym chciała iść na jakiś bal...

Tymczasem idziemy z P. do mojego brata i jego dziewczyny. Muszę cos upiec :D Pewnie będzie wesoło :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1120 dnia: 30 Grudnia 2011, 17:56 »
to sie anzywa bratifitierka chyba ;p
ja trafilam na taka kobiete na kr jadwigi w sklepie ebras.. nie wiem czy ta pani jeszcze pracuje bo ostatnio bylam z kumpelka tam i jej nei bylo byly mlode dziewczyny ktore sa niezbyt kumate ;/ a wy gdzie kupilyscie?
my sylwka robimy w domu i w sumie dop wczoraj podjelismy at decuzje ale ekipa mala jest i zaufana wiec bedzie smiesznie ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1121 dnia: 30 Grudnia 2011, 18:31 »
właśnie tam byłyśmy sylwusia :-) ale stanik dobierała właścicielka - całkiem kumata;-)

Przyznam, ze byłam tam 2 razy po stanik dla siebie, teraz już wiem, jaki mam rozmiar i zamawiam sobie przez internet...jest połowę taniej... Najbardziej lubie taka firmę Dalia, jej staniki są dla mnie najlepsze :D a na alegro cena przystępna...naprawdę połowę niższa niż w sklepie stacjonarnym.
Do ślubu też tak zamówię, już nawet mam upatrzony :-)

taki: http://allegro.pl/dalia-biustonosz-bardotka-ivette-75-a-slub-i1976829113.html

oczywiście rozmiar inny :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1122 dnia: 30 Grudnia 2011, 18:45 »
a jak Wam się taki widzi?

http://allegro.pl/biustonosz-bardotka-slub-ewa-michalak-rozm-65-e-i1980657834.html

ja bym chciała bez ramiączek, ale push-up, żeby ładnie zebrał i trzymał piersi i je powiększał  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1123 dnia: 30 Grudnia 2011, 18:49 »
ja z tej firmy dalia kupuje to firma poslka staniki sa ok ;]
co do ewy michalak... dalas linka podobno szyje na prawde ekstra staniki .... i sa wiarygodne rozmairy ;]
mi pani ze sklepu na boh warszawy polecila ta kobiete tzn jej staniki... wiec tez  planuje przejsc sie do ebrasu i na jagiellonska i che zobaczyc czy maja jakies staniki do sukni slubnej na moj cyc ;D
a ty nie chcesz wszyc sobie w suknie ? ja nie moge bez stanika ;[ i bedzie problem z kupnem odpowiedniego bo takich duzych nie ma nigdzie nawet ta ewa michalak  nie wiem czy bedzie miala J

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1124 dnia: 30 Grudnia 2011, 18:53 »
mnie się wydaje, że ja się będę czuła jakoś tak pewniej i wygodniej ze stanikiem. Krawcowa powiedziała, że możemy wszyć, ale ja jednak wolę mieć stanik. Dla komfortu fizycznego i psychicznego ;-)

Tak właśnie myślę, żeby pomierzyć w Ebrasie, może będzie coś Ewy Michalak, bo ten z Dalii na pewno będzie ok, z tym że ja mam dekolt w serduszko przy sukni i nie wiem, czy nie byłoby lepiej, gdyby stanik miał większe wycięcie...

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1125 dnia: 30 Grudnia 2011, 19:42 »
tak do sukni byloby lepiej taki mocniej wyciety biustonosz zeby nie wylazil nigdzie ;]

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #1126 dnia: 30 Grudnia 2011, 20:48 »
Ja się na stanikach nie znam ;D Mi dobierała do sukni babka w salonie więc mam już w domu swój  ;)
A co do sylwestra to ja idę w tym roku na bal :D Ma grać nasz zespół weselny  :) :)
Gabriela
Zofia

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1127 dnia: 30 Grudnia 2011, 22:55 »
słuszna uwaga sylwusia :-)

natysko, ale Ci zazdroszczę tego balu :-) no i sprawdzian dla zespołu weselnego :-)
natyska, a Twoja  suknia ma tren?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #1128 dnia: 30 Grudnia 2011, 23:18 »
Eeeee Natysowego zespołu sprawdzać nie trzeba  ;D ;D ;D

Offline femme

• bywalec
« Odpowiedź #1129 dnia: 31 Grudnia 2011, 10:40 »
Jeśli miałabyś mieć tren odpinany na zamek, to chyba rzeczywiście tylko do kościoła, na sali już się nie musisz o niego martwić :) Moim zdaniem jeśli do sukni jest tren to lepiej, żeby panna młoda miała krótki welon. A w ogóle jesteś zdecydowana w 100% na tren? Jeszcze raz popatrzałam sobie na Twoją sukienkę, bo ja też wybrałam taką z falbanami i cały czas zastanawiam się czy zostawić w niej tren (narazie ma) czy jednak się go pozbyć (i tak będzie trochę poprawek w niej)... Wiem, że w kościele ładnie wygląda, ale na sali chciałabym czuć się wygodnie, w końcu to cała noc, no i przeraża mnie wizja "kupra" czyli jak ten tren będzie podpięty...
Jeszcze jedno pytanko mam, znalazłaś już jakieś butki? Ostatnio też sobie wymyśliłam takie buty, żeby chociaż trochę srebrnego miały...(bo w sukni jest wszyta srebrna koronka). Nie wiem czy to dobry pomysł, ale nie chciałabym butów typowo ślubnych, które założę tylko raz i nie będę  miała co z nimi zrobić...
eh...przepraszam, za te wywody w Twoim wątku  ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1130 dnia: 31 Grudnia 2011, 10:47 »
femme, ja ciągle właśnie mam wątpliwości co do trenu...Mimo że ma być odpinany, zatem wygodny, to po prostu nier jestem pewna, czy na pewno go chcę. Też uważam, ze do trenu lepiej pasuje krótszy welon, choć ja w sumie lubię dłuższe...zatem może zrezygnuję z trenu na rzecz dłuższego welonu...sama nie wiem....Mam jeszcze trochę czasu do podjęcia decyzji...Ja po prostu uczepiłam się tej kwestii odpinania go - goście składają mi życzenia pod kościołem, a świadkowa odpina tren? jak to wygląda...? a jak będzie deszcz? Po prostu strona praktyczna posiadania trenu mi się nie podoba :-) Dlatego proszę dziewczyny ktore mialy tren o sugestie... :D
a co do butów, to anka 332 wysłała mi adres sklepu bialebuty.pl - rewelacja :-) Tam możesz sama sobie butki zaprojektować - takie, jak chcesz pod względem koloru, fasonu,ozdób. Jestem z nimi w kontakcie mailowym i myślę, że tam właśnie zamówię srebrne butki, które potem z pewnością będę nosiła :-) Chcę zapinane na kostce, obcas 8-10cm.

A jak wygląda Twoja suknia?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1131 dnia: 31 Grudnia 2011, 13:22 »
Dziewczyny, ja już ciasto upiekłam, zakupy odpowiednie poczyniłam, zaraz idę na długą i przyjemną kąpiel :-))))

Życzę Wam udanego wieczoru sylwestrowego i wszystkiego co najlepsze w 2012roku :-) Wszystkim narzeczonym cudownego, wymarzonego ślubu i wesela, a mężatkom szczęśliwego życia małżeńskiego :-)

Bardzo się cieszę, że w mijającym roku się zaręczyłam i trafiłam tu, do Was, na forum :-) Mam cichą nadzieję, że choć niektóre znajomości przetrwają dłużej... :-)
 :-*
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #1132 dnia: 31 Grudnia 2011, 13:31 »
I dla Ciebie wszystkiego dobrego  :-* :-*

Mam cichą nadzieję, że choć niektóre znajomości przetrwają dłużej... :-)
 :-*
[/color]
Mnie się tak łatwo nie pozbędziesz ;D ;D
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1133 dnia: 31 Grudnia 2011, 13:53 »
;*
wieszostatnio z karolem mamy faze i ciagle gadamy ze 2012 bedzie naszym rokiem ;D i juz sie nie mozemy doczekac dzisiejszych zyczen hihi ;p
dla Was również szczęśliwego, jedynego i niezapmnianego roku 2012!

Offline femme

• bywalec
« Odpowiedź #1134 dnia: 31 Grudnia 2011, 14:20 »
wklejam linka do mojej sukni: http://www.salonslubny.com/Drukujemy%20sukni%C4%99%20MK%20111-24%20%5B5587%5D472
z tym, że moja ma troszkę inny dekolt i po przeróbkach będzie miała więcej zdobień  :)

Ja również Wszystkim życzę Szczęśliwego Nowego Roku! :)

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #1135 dnia: 1 Stycznia 2012, 18:41 »
ja mialam tren, u mnie wygladalo to tak ze wychodzilam z domu z trenem zaczepionym na palec - mialam zrobiona taka pentelke, w koscileme z trenem, zyczenia z trenem, wnoszenie na sale  z trenem na palcu, jak goscie usadawiali sie przy stolach to mama mi szybko podpiela tren, z wlasnego doswiadczenia polecam tren odpinany bo ja mialam podczepiany i nie powiem ze troszke sie meczylam z nim na weselu bo sie urywal (suknia byla wykonana z grubego i ciezkiego materialu) moja mama wkocu go na sile poprostu przyszyla i wtedy mialam spokoj. Ale nie zrezygnowalabym z niego napewno zdjecia z koscilla i pleneru z trenem przepiekne
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1136 dnia: 1 Stycznia 2012, 18:58 »
natyska - mam nadzieję właśnie, że nigdzie się nie zabunkrujesz przede mną ;-)

sylwusia, jak  zyczenia...?;-)

femme - Twoja suknia piękna, podobna do mojej :-) tzn. w podobnym stylu :-)

anka332 dziękuję za wypowiedź :-) taka pętelka to chyba dobry pomysł, ale pod warunkiem, że tren jest dość długi, bo jeśli krótszy, to to się chyba nie uda... ? a życzenia były pod kościolem, więc tren leżal na ziemi i się brudzil...oby deszczu nie bylo :-\
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1137 dnia: 1 Stycznia 2012, 20:02 »
hyhy zyczen nie bylo, stalam z mala sasiadki karol odpala fajreerwerki dzis dop dalismy sobie po buziaku ;p i tyle ;p
a bawilismy sie u nas i bylo ooglnie zaje****
a jak u was kobity sylwek?

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1138 dnia: 2 Stycznia 2012, 17:59 »
sylwek sylwek i po sylwku ;-) u mnie spokojnie, ja nie mogę pić, P. zmęczony bo pracowal, dziewczynę brata glowa bolała...ale ogolnie ok, :-) podjedlismy, posmialismy sie...  :D

Teraz, kiedy jest juz 2012r. i niecałe 4 miesiące do ślubu, czuję, ze to naprawdę niedługo... Trochę się cieszę, a trochę boję...;-) starej pannie niełatwo zrezygnować z wolności i przyzwyczajeń wypracowanych przez 32 lata... :)

Wracam do tematu wizażystki. Jak juz Wam mowiłam, stwierdziłam, że skoro nie będę miała najlepszej, to właściwie bez różnicy jest dla mnie, którą wybiorę z pozostałych, tym bardziej, że ich prace wydają mi się na tym samym poziomie. Zatem poczytałam trochę opinii, porównałam ceny i po wymianie mailowej a także rozmowach telefonicznych wybrałam panią Ninę Kaczmarek. Wydaje mi się sensowna, obeznana w temacie i zaangażowana. Przy okazji  - odradza mi przedłużanie rzęs 1:1. Mówi, że sama też miała, ale niszczy to naturalne rzęsy, a efekt i tak zostanie osiągnięty, bo w dniu ślubu doklei mi kępki rzęs, które po kilku dniach odpadną i rzęs tak nie uszkodzą. Moja przyjaciółka biolożka i znawca tajemnic ciała też mówi, że rzęsy to nasze najsłabsze "owłosienie", słabsze niż brwi i inne. Najdłużej rosną i jeśli się je pouszkadza, to mogą nigdy nie dojść do pierwotnej kondycji. Zatem warto temat przemyśleć.
W każdym razie pani Nina przyjedzie do mnie 28 kwietnia, umaluje też moją Mamę, świadkową i dziewczynę brata. Wcześniej zrobimy makijaż próbny :-) I wszystko w rozsądnych cenach :-)
Zatem wizażystka wybrana :skacza:

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #1139 dnia: 2 Stycznia 2012, 19:36 »
Wiesz, że to nasza forumkowa Ninka? :D