Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 125270 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #540 dnia: 13 Września 2011, 09:47 »
ciężkie wybory przed Wami...
ale trzymam kciuki, myślę, że znajdziecie taką osobę, która będzie spełniała Wasze wymogi czy to kręcenia filmu, czy też robienia zdjęć :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #541 dnia: 13 Września 2011, 14:29 »
Myślę,że takich osób jest sporo...tylko w naszych portfelach nie ma sporo ...;-)

Jeszcze nie zdecydowaliśmy.... Tymczasem kamerzysta - znajomy fotografa-artysty przyslal mi linki do swoich teledysków ślubnych, czy nie wiem jak to nazwać...;-) jeden dla mnie trochę nudnawy, przy drugim....się popłakałam :-) :'(   ale to takie lzy wzruszenia i zachwytu...  Myśle zatem że szansa na wspolpracę spora :-)

Myślę, że trza z P. pogadać, podjąć konkretne decyzje i już! :-) Prace fotografa-artysty oglądam sobie dosc często :-) ale to chyba nie za dobrze...bo  coraz bardziej mi się podobają i smutno będzie wziąć go tylko na plener, a na uroczystosc i wesele kogos innego, albo w ogole kogos innego...

Dziekuję patrycja_4r - masz utalentowanego męża :-) o nim już też nie zapominam mysląc o fotografie :-)

Oj....jak to ciężko decyzję podjąć :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #542 dnia: 15 Września 2011, 14:06 »
Dołączę jeśli można? :)

Kamerzysta i fotograf to bardzo trudny wybór... wiem, bo wybrałam PRAWIE dobrze, a schody zaczęły się dopiero po ślubie, jak przyszło do oddania gotowych zdjęć i filmu... Szkoda słów...

Dlatego nie polecam M&M Studio, M. Mastylak ze Stargardu...

A Wy kogo bierzecie pod uwagę?

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #543 dnia: 15 Września 2011, 16:41 »
zapraszam serdecznie ziomaleczla :-)

Fotograf i kamerzysta, o których myślimy, nie zajmują się właściwie ślubami i weselami, robią to z jedynie z polecenia czy dla znajomych, jeden robi zdjęcia artystyczne, wystawy i te klimaty, a drugi kręci głównie teledyski. Obaj więcej przebywają za granicą niż w kraju, więc kontakt z nimi głównie mailowy. Jeszcze nie wiem, czy się na nich zdecydujemy, bo ich usługi nie są tanie...no ale i tak tańsze niż produkty na tym pozimie w regularnych cenach. Dlatego bierzemy też pod uwagę fotografów i kamerzystów polecanych przez moje kochane forumki :-)
Szczerze mowiąc, to mnie to nasze niezdecydowanie już męczy i po prostu staram się o tym nie myśleć...zrzucając to na P. :-) Powiedziałam, żeby zdecydowal, bo ja nie wiem już sama...Ma się jeszcze popytać i decydowac...;-) W końcu facetem jest :-)

Tak poza tym to ostatnio jestem strasznie zaganiana, bo druga polonistka u nas zachorowała i ciągle mam za nią zastępstwa. Z jednej strony fajnie, bo dodatkowa kasa, ale z drugiej....padam.... Moja ucieczka od szkoły i odpoczynek to biegi:-) Jak wspaniale,ze pogoda dopisuje i mogę sobie śmigać :-) Teraz właśnie też wsuwam zupę i odpoczywam po przebieżce :-)
Niestety dużo zajęc skutkuje osłabioną aktywnością na forum :-(

Co tam u Was Kochane ? :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #544 dnia: 16 Września 2011, 10:09 »
Emm-a rozumiem Cię doskonale...
u mnie też brak czasu na cokolwiek...

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #545 dnia: 16 Września 2011, 10:19 »
Wpadłam Ci tylko napisać, że opiekunką mojego stażu, jest ta stara... jestem tak załamana, że nie wiem co robić... planu na pewno nie pomoże mi pisać i na jej lekcje też mam nie przychodzić, ale ona na moje chce....  ::)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #546 dnia: 16 Września 2011, 16:03 »
Anjuszka głowa do góry... Nie przejmuj się nią, na pewno i tak sobie poradzisz. Rozmawaiłaś z nią już? Mowila cos jak widzi przebieg stażu? czego od Ciebie oczekuje?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #547 dnia: 17 Września 2011, 10:00 »
Kolejny weekend :-) ale ten czas szybko mija!!! od weekendu do weekendu ;-)

Ja już po sniadanku i porannej przebieżce :-)zastanawiam się jakie ciasto dziś upiec :-) tak w ogóle to ostatnio mialam ogromny apetyt i chyba trochę przytyłam :-):-):-)

Miłego dnia Forumki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #548 dnia: 17 Września 2011, 10:02 »
Że Ci się chce biegać :D

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #549 dnia: 17 Września 2011, 10:16 »
emm-a zadziwiasz mnie tym bieganiem  :D
ja standardowo jeszcze w łózku
życzę miłej soboty

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #550 dnia: 17 Września 2011, 11:01 »
mkarolinka - że mi się chce, to mało powiedziane!!! ja żyję bieganiem!!!  :) :D  uwielbiam to!!!  :skacza: a najbardziej lubię biegać rano, dlatego sobotni poranek, to mój ulubiony moment tygodnia!!! :skacza:  bieganie chyba uzależnia ;)

aaaniulkaaa ja się w niedzielę wyleguję :-) w sobotę wole biegac :-) zresztą w niedzielę też, ale P. cos tam wtedy dziamoli, że to jedyny nasz wspolny poranek,sniadanko itp. i że moglabym w niedziele nie biec, zatem - w niedziele nie biegam :-[
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #551 dnia: 17 Września 2011, 11:24 »
Ja też Cię podziwiam, ja sobie leżę cały czas, zimno jak nie wiem co, dlatego nie mam ochoty na nic ;)

Offline sophisticated

• bywalec
  • data ślubu: 23.06.2012
« Odpowiedź #552 dnia: 17 Września 2011, 12:14 »
Matko jak ja nienawidzę biegać :P
A Emm-a tylko bieganie-ciasto-bieganie-ciasto :) :D  :skacza:

A ciasta uwielbiaaaaam....

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #553 dnia: 17 Września 2011, 12:37 »
dzisiaj to chyba pogody na bieganie nie ma ;)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #554 dnia: 17 Września 2011, 13:15 »
a u mnie słoneczko od rana :) widzę, przez szybkę :P

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #555 dnia: 17 Września 2011, 13:19 »
Anjuszka - podczas biegu  byś się rozgrzała i endirfiny, które Twój organizm zacząłby podczas biegu wydzielac sprawilyby, że nabrałabyś ochoty na wszystko!!! :skacza: taki mega zastrzyk energii!!!!! :skacza:

sophisticated - ale chyba sama przyznasz, że bieganie-ciasto - bieganie to fajne połączenie:-) a skoro ciasta uwielbiasz, to do kuchni zasuwaj i daj znać nam tu, co na weekend pieczesz:-)

basimir - dla biegacza nie istnieje coś takiego jak nieodpowiednia pogoda do biegania, jest tylko nieodpowiedni strój :-)
nie mowię tu o ekstremach typu grad,pioruny,mega ulewa ;-)

Ja już z rynku ze swieżymi warzywkami wrocilam i ...malinkami do ciasta:-) mniam :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #556 dnia: 17 Września 2011, 13:36 »
Dzisiaj nic nie upiękę, bo jestem w pracy :P do 21....
Zjadłabym biszkopt z ptasim mleczkiem mmmm... ale kto mi zrobi jak nie ja sama?

A masz tam koło siebie jakieś fajne tereny do biegania?

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #557 dnia: 17 Września 2011, 16:51 »
a ja rozkoszuję się pięknym zapachem ciasta, które właśnie skończyło się piec :-) zrobilam kruche z bananami,brzoskwiniami,gruszkami i malinami pod kołderką budyniu śmietankowego a na nim słodka pianka a na wierzch kruszonka :-) powinno być pyszne :-) a czy będzie...zobaczymy;-)

tak długo pracujesz w sobotę???? masakra :( przynajmniej praca przyjemna?

na biegi jeżdżę do Parku Kasprowicza, parkuję na przeciwko Orłów i zasuwam do Głebokiego i z powrotem, obok Arkonki, laskiem :-) a jak biegnę 16km, to jeszcze Głębokie okrążam.

Polecam te tereny biegowe:-) co prawda nie ma co liczyc na samotnosc, bo sporo tam rowerzystów, wielbicieli kijków i innych biegaczy,ale i tak jest fajnie:-) wszyscy się do siebie uśmiechają, pozdrawiają - bardzo przyjemna atmosfera :-)
Niestety od owego życzliwego towarzystwa nieco odstają...dziki >:( nie chcą się przystosować!! zdarzało się, że kiedy biegłam, owe dzikie stadko przecinało mi drogę... Oczywiście moje nogi nagle robiły się miekkie, niczym z waty... równy oddech stawał się nierówny i zaczynał mnie oblewać zimny pot... Jednak miłość do biegów silniejsza niz strach:-) w tym samym tempie bieglam sobie dalej, obok chrumkających bestii... Pomyslalam,że w pobliżu nie widzę drzewa, na ktore moglabym sie wspiąc błyskawicznie, a kiedy nagle stanę, albo przyspieszę, może to zaintrygować dziki. I to był poprawny tok rozumowania, bo każde z nas poszło, czy raczej pobiegło w swoją stronę :-)

Takie to przygody mogą spotkać biegaczy :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #558 dnia: 17 Września 2011, 17:15 »
Hahahaha, opowieść o dzikach bajeczna :) Uśmiałam się, kobieto masz talent do pisania! Dobrze, że się z dzikami rozumiecie i nikt sobie w drogę nie wchodzi :) Weź je ucałuj następnym razem ode mnie :D

Ale mi szczegółowo opisałaś terenu do biegania :P Ja jestem z Sosnowca więc i tak mi to nic nie mówi :D U nas bieda z terenem, przynajmniej w mojej okolicy...można sobie pobiegać, ale po chodniku :P

A praca...nudna, bardzo. Dup** boli od siedzenia :) Nic się nie dzieje :P Ale to tylko na przeczekanie, żeby jakiś grosz w portfelu był więc przeżyję.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #559 dnia: 17 Września 2011, 18:39 »
:-)

oj, myslalam,że ze Szczecina jestes :-)
Hhhhmm... biegam po lesie - to najogólniej:-) drzewa, krzewy, zapachy leśne, śpiew ptaków, skaczące wiewiórki, chrumkanie dzików...dla każdego coś milego;-)

Kasa ważna, pewnie warto się przemęczyć. Ja cały dzień sprzątam, gotuję, piekę, prasuję...z przerwami na jedzonko tudzież kawkę na forum :-) ja to jestem normalnie uzależniona :-)

Tak w ogóle to dziś rano analizowałam nasz kosztorys ślubno - weselny, myślalam, na czym by tu zaoszczędzić....ale to jest tak,że na jednej rzeczy zaoszczędzisz, inna droższa niż miala byc i tak czy inaczej wychodzi ta sama kosmiczna kwota :-(
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #560 dnia: 17 Września 2011, 18:42 »

Hhhhmm... biegam po lesie - to najogólniej:-) drzewa, krzewy, zapachy leśne, śpiew ptaków, skaczące wiewiórki, chrumkanie dzików...dla każdego coś milego;-)

Teraz zrozumiałam :)
Ajjjj koszty weselno-ślubne.... przerażające! :buu: :Olaboga:

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #561 dnia: 17 Września 2011, 18:50 »
no właśnie....ja się cieszę przygotowaniami i organizowaniem tego i ślubem i weselem, ale kiedy pomyslę o kosztach, to moje szczęście,radość nieco blakną :-(  bo ja bym tyle rzeczy chciala, tyle mam pomysłów, zawsze myślalam,że gdybym brała ślub to bym...jeszcze to i to i to ....a niestety brak pieniędzy powoduje, że pozostaje mi tylko pozostać przy pomysłach a o realizacji ich zapomnieć :-(
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #562 dnia: 17 Września 2011, 19:59 »
Park Kasprowicza bardzo fajne miejsce :)
odnośnie kosztów... niestety... są nieubłagane...
pomysły nie zawsze muszą zostać tylko w głowie, czasem można coś samemu zrobić, wtedy koszta o wiele się zmniejszają :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #563 dnia: 18 Września 2011, 13:11 »
no tak...:-) chcialabym żeby na mszy w Kościele zaśpiewala śpiewaczka Ave Maria albo ktoś zagrał na skrzypcach - trudno mi to samej zrobic;-)
chcialabym fontannę czekoladową na weselu, bo uwielbiam czekoladę - kasy brak, jak sama mam to zrobic? :-)
W naszym przypadku sami mozemy zrobic tylko zaproszenia i zawieszki, ale to koszt w sumie niewielki,więc...

Mieliśmy dzis na grzyby jechac, ale pada ciągle i zrezygnowalismy. Poza tym ponoc grzybow nie ma w lesie :-(
zatem się krzątam po domu, sprawdzam kartkowki i cwiczenia...ale nudy;-)

a u Was jak tam?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
« Odpowiedź #564 dnia: 18 Września 2011, 13:24 »
emm-a poszukaj na necie gdzie można kupić fontanny czekolady, są może one mniejsze niż te, które bierze się na wesela, ale koszt jest ok 100 zł, poza tym zawsze to na inne okazje by były :)
jak to grzybów nie ma? moja mama wczoraj była i przywiozła całe wiadro...

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #565 dnia: 18 Września 2011, 13:25 »
A masz już kogoś do kościoła???W sensie oprawy muzycznej?
My mieliśmy gitarę+skrzypce +wiadomo głosy  :D
ale to samemu można sobie wybrać co chcesz-coś można zawsze odjąć  :)Jakbyś chciałą namiary na zaspół to chętnie Ci podeślę  :)
Dziewczyny pięknie się spisały a przesłuchania są w Szczecinie to daleko byś nie miała,żeby je sprawdzić  :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #566 dnia: 18 Września 2011, 13:33 »
ja namiary bardzo chetnie przyjmę :-) ale oprocz nich mialas też organistę? bo ktos musi przeciez muzycznie prowadzic normalnie msze, żeby goscie śpiewali itp.
oczywiscie z namiarami bylabym wdzięczna za koszt :-)

basimir jak się kupi fontannę to przeciez ktoś tam musi przy niej stać...no i zakup iluś kg czekolady...Kurcze, a ja musze obniżyc koszty jak się da, a nie podwyższac :-) z nieobecnością fontanny się już pogodzilam :-(

Masakra jakaś...

Ostatnio czytalam artykul,że rownie okazyjne jak last minute są oferty first minute, zatem juz bysmy mogli się rozejrzeć na ofertą wyjazdu w podroz poślubną na tydzien zaraz po poprawinach :-) Zatem znowu koszt :-) ale ja nie chcę tej podrozy odpuscic, bo jak my nie pojedziemy od razu, to potem nie wiadomo jak będzie...Zamierzamy bowiem szybko postarać się o malego groszka w moim brzuchu :-) a jak ja z brzuchem wielkim pojadę się opalać :-\
no a zaraz po powrocie z podrozy poslubnej, opaleni, zrobimy sesję w plenerze :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #567 dnia: 18 Września 2011, 14:19 »
Zaproś na to pyszne ciasto!! Takiego mi smaka narobiłaś, że chyba sama zaraz coś upiekę ;)

Ja też chciałam super oprawę w kościele, niestety nie było nas stać ani na skrzypce, ani na trąbkę(moje największe marzenie), na szczęście mieliśmy organistkę, która tak pięknie śpiewa, że wszystkich wzruszała swoim głosem ;)
Fontannę też chcieliśmy, nawet szukaliśmy na allegro, żeby kupić i postawić na sali, jedną partię czekolady wsypać i później kelnerzy by wynieśli i my byśmy to zabrali po weselu, ale okazało się, że tam trzeba co chwila dosypywać, czy coś takiego, w sumie nie pamiętam dokładnie, bo to mój K. się tym interesował i w końcu fontanny nie było... ale odbijemy, kupimy sobie taką małą i na jakąś imprezkę urodzinową, czy coś będziemy serwować ;)
Koszta są straszne, ale my uzbieraliśmy dość dużo kasy od gości i w sumie, gdybym wiedziała, że tyle dadzą, to by była i trąbka i dużo innych rzeczy :P no ale kasa się przydała na podróż poślubną, na kamerzystę i kupiliśmy talerze na 12 osób i jeszcze mamy ponad połowę ;)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #568 dnia: 18 Września 2011, 14:49 »
A no,organista oczywiście był,nie mogło być inaczej  ;)
Namiary wyślę Ci na priv.Co do kosztów to my płaciliśmy 600zł (bez organisty),zabij mnie ale nie pamiętam czy mieliśmy 2 razy skrzypce czy raz  ;)
No,nie pamiętam,ale wiem że tam jest tak że za każdą jakby osobę/instrument płaci się 100zł.
Na prawdę warto!Dla mnie kościół był najważniejszy-mogliśmy rezygnować z fajarwerków,pokazów barmańskich i innych tego typu spraw ale kościół musiał mieć piękną oprawę,ksiądz musiał być taki "nasz" itp itd .

Co do first minute-to faktycznie tak jest,my w zeszłym roku szukaliśmy czegoś na podróż poślubną i oferty były tak 50%niższe niż normalnie.
Niestety ze względu na wydatki jednak się nie zdecydowaliśmy,ale już w październiku ruszamy do biur aby szukać czegoś na przyszły rok  :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #569 dnia: 18 Września 2011, 16:33 »
Ja miałam skrzypaczkę, ale to tylko dlatego, że po znajomości :)

Sprawdzam kartkowki i cwiczenia...ale nudy;-)

A myślałam, ze nauczyciele lubią to robić, żeby poznęcać się nad uczniami  ::)