Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 123823 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #180 dnia: 19 Sierpnia 2011, 14:41 »
I tym sposobem będziecie mieli PIĘKNY ślub  ;D
Daj znać co właścicielka lokalu wymysliła  ::)

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #181 dnia: 19 Sierpnia 2011, 15:00 »
emma, to teraz nie pozostaje nic innego, jak trzymać kciuki :D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #182 dnia: 19 Sierpnia 2011, 15:33 »
Tak jak piszą dziewczyny, czas zleci bardzo szybko, u mnie nie dawno był roku, pół roku, 100 dni, a już dawno po :)

Musisz szybko podpisywać umowy, i szykować się na to, że coś może nie wyjść :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #183 dnia: 20 Sierpnia 2011, 13:29 »
Wiem, że coś może pójść nie po naszej myśli, ale trudno - nie dajmy się zwariowac ;-)

Obecnie intensywniej myślę o przyszłym weekendzie, kiedy to biegnę w półmaratonie :-) a przez to rozleniwienie w górach i ogólnie wakacyjne lenistwo trochę z formy wyszłam i przebieżki nie sa już dla mnie tak lekkie jak wcześniej  :-/
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline wMychSnach

• bywalec
  • nierozłączni;*-Kasia i Łukasz;*
  • data ślubu: 3.09.2011- 15.00
« Odpowiedź #184 dnia: 20 Sierpnia 2011, 15:01 »
czy można jeszcze dołączyc?:> juz prawie wszystko przeczytałam zaraz dokończe:>

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #185 dnia: 20 Sierpnia 2011, 15:33 »
witam serdecznie :-)

wróciłam właśnie z zakupów...poeksperymentuję dziś w kuchni....;-) Gotowanie nie jest moja mocną stroną, ale coś tam zawsze upichcę...Dziś pierwszy raz zrobie sos śmietanowo-serowy...chcę w nim zapiec naleśniki z mięsem ;-)
Zibaczymy co z tego wyjdzie ;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline wMychSnach

• bywalec
« Odpowiedź #186 dnia: 20 Sierpnia 2011, 16:18 »
nie bądź skąpa podziel się z forumkami;D ;D ;D ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #187 dnia: 20 Sierpnia 2011, 19:27 »
 wMychSnach musiałabym chyba skorzystać z pomocy odrzutowca, żeby Cię poczęstować :-)

Ostatecznie zmieniłam plan i robię sos z pomidorami i gotuję makaron ;-) zaczytałam się i stwierdziłam ,ze nie ma czasu na pichcenie, wolę nad książką jeszcze posiedzieć:-)

Nie wiem jak u Was, ale u mnie - mieszkam w centrum Szczecina - słychać dziś ciągle klaksony aut zwiastujące wesela :-) tak mi się fajnie tego słucha i myślę sobie, że na wiosnę i dla mnie tak zatrąbią :-) :skacza: :auto:
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #188 dnia: 20 Sierpnia 2011, 20:57 »
emma, u nas dzis tak samo :D poszliśmy dzis na zakupy, a tam pieknie przybrany żywymi kwiatami nowiutki mercedes pod sklepem, potem poszlismy do pizzerii, gdzie okna wychodzą na kościól - tam też ślub ;) Dwie moje koleżanki poszly dzis na wesela, w tym jedna w charakterze Panny Mlodej. Fajna data, więc mnóstwa wesel :D

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #189 dnia: 21 Sierpnia 2011, 12:49 »
oj kroją się śluby, kroją ;)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #190 dnia: 21 Sierpnia 2011, 15:02 »
emm-a my z moim Karolem mielismy wczoraj to samo ;p stalismy w kuchni, ja robilma obiad a K. mi towarzyszyl ;) i tez mieszkamy w centrum i ciagle slychac bylo klaksony az sie zaczelismy smiac z tego ze nasluchujemy bo do tej pory  jakos nie zwracalismy na to uwagi hihiih ;p
mi pozostalo jeszcze 10 miesiecy ;) ale jestem szczesliwa ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #191 dnia: 21 Sierpnia 2011, 16:26 »
przyłączam się do grona szczęśliwych sylwusia :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #192 dnia: 21 Sierpnia 2011, 16:30 »
zauważyłam wczoraj na stronie e-wesele reklamę CMŚ - tzn. jest wyprzedaż ekspozycji do 70%, nie wiem jak długo już trwa, ale może warto tam zajrzeć w tygodniu :-)
Ciekawe, czy jak kupuje się sukienkę na takiej wyprzedaży, to wszelkie przeróbki są w cenie? czy też trzeba za nie osobno zapłacić? podejrzewam że to drugie...;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #193 dnia: 21 Sierpnia 2011, 16:49 »
Najlepsze wyprzedaże sa zawsze pod koniec roku...choć wtedy może się okazać,że sukni która Cię interesuje już nie ma.
Ja miałam ślub w czerwcu a za sukniam i chodziłam już w sieprniu  ;D
W NOVI w Szczecinie mierzyalm wyprzedażowe (w sierpniu np.było dużo wyprzedażowych,ale i w grudniu też mierzyłam  :)) i właśnie w CMŚ równiez ...Kupując suknię wyprzedażową jesteś traktowana jak "normalna"klientka czyli wszystkie obróbki,przeróbki i iinne sprawy masz w cenie  :)

Aaaaa i w Iwonce w Gorzowie mierzyłam-tam takie same zasady jak w tych wymienionych wyżej  ;D

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #194 dnia: 21 Sierpnia 2011, 20:20 »
wyprzedaże sukien ślubnych zaczynają się zazwyczaj pod koniec roku (listopad, grudzień) :)
wtedy też mimo wszystko można znaleźć coś ciekawego :D

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #195 dnia: 21 Sierpnia 2011, 22:20 »
Witam, można jeszcze?? Nadrobiłam cały wątek
na fotki się nie załapałam z zaręczyn ale z opisu wynikało, że była to czarująca chwila

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #196 dnia: 22 Sierpnia 2011, 08:21 »
zapraszam serdecznie aaaniulkaaa :-)

słuchajcie, ale jeżeli jest np. w CMŚ wyprzedaż teraz, to w grudniu już chyba nie będzie? bo suknie będą wyprzedane...no chyba że jakieś resztki...Tak mi się przynajmniej wydaje...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #197 dnia: 22 Sierpnia 2011, 09:29 »
emm-a to proawda wyprzedaże może i będą ale sukienki moga byc przebrane, a poza tym kwestia rozmiarów - taka jaka jest na wyprzedaży  taki rozmiar musisz wziąć - tak że z  wyprzedażami nie jest za łatwo bo raz to znaleść TĄ sukienke pośród tych wyprzedawanych a później by była ona jeszcze w odpowiednim rozmarze... a z tym różnie bywa  ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #198 dnia: 22 Sierpnia 2011, 15:47 »
I wyjaśniło się z tym zespołem? Bo skoro macie umowę spisaną to oni chyba nie mogą ot tak sobie grać gdzie indziej ::)
A do kościoła to naprawdę proponowałabym Ci iść, żeby potem nie było zdziwienia,że zajęta data ;) wiem, że pisałaś,że kwiecień nie taki oblegany,ale teraz ludzie nie są tacy przesądni bardzo i w kwietniu też biorą śluby :)
ale myślę,że jak pójdziecie w tym tygodniu to na spokojnie wszystko załatwicie :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #199 dnia: 22 Sierpnia 2011, 17:11 »
aniołku z zespołem jeszcze nie wiem, wlascicielka Kubusia nie dzwonila, ale nie martwię się tym, bo umowa jest podpisana i to nie moj problem jak cos pomylili :-)

do kosciola się w tym tygodniu wybiorę chyba jednak sama, bo P. wraca z pracy padnięty dopiero po 17 i najzwyczajniej w swiecie nie zdązy isc ze mną do kancelarii parafialnej, a nie zamierzam wyczekiwac, az będzie mial luźniejszy dzień....

A teraz news nr1! Byłam w CMŚ na wyprzedaży i chyba znalazłam TĄ sukienkę!  :skacza: nie chcę się jeszcze ekscytować i popadać w euforię, ale...jest piękna i idealna dla mnie...no może gorset trzeba tylko trochę zwęzić, ale z każdą sukienką tak by było. Jest taka królewska i dostojna i z klasą, ma piękny tren, satynę i koronkę...cudna :-) przymierzałam tam jeszcze piękną mieniącą się biało-srebrną tiulową - też rewelacja, ale nie taka jak ta królewska :-) Umówilam się że w sobotę z Mamą przyjde ją obejrzeć, bo akurat w weekend Rodzice do mnie przyjeżdzają kibicować mi podczas biegu niedzielnego :-) Mówię Wam, cudna :-)

Ale...no właśnie jest jeszcze ale...wracając do domu wpadlam do salonu Maria i do Mariette. No i w tym drugim też znajduje się cudo ;-) wyglądam w nim jak księżniczka z bajki Disneya - kopciuszek czy jakaś księżniczka - a jak zalożę diadem to już calkiem :-) Panie tak jednoglosnie stwierdzily, wypowiadając na glos to, co pomyslalam :-)

No i sama już trochę nie wiem...Przymierzyłam mnostwo sukienek i te dwie - krolewska w CMŚ i Disneya w Mariette biją inne na glowę :-)

Nie chcę iść do Lisy Ferrery, bo ceny są nie dla mnie...a znając zycie zachwycilabym się jakąś kosmicznie drogą i byloby mi przykro że nie mogę jej mieć. Tymczasem krolewska i Disneya są wyprzedawane i w zasięgu moich mozliwosci finansowych.

Myśle że w sobote Mama obiektywnym okiem mi doradzi. A ja juz i tak cala w skowronkach...:-) Oczywiscie zrobię fotki i Wam wkleję :-)

Hhmmm...nie myslcie tylko proszę że jestem jakaś zapatrzona w siebie i tak piszę że cudnie wyglądam:-) po prostu uważam,że tak naprawdę każda dziewczyna pięknie wygląda w sukni ślubnej, bo trudno w takim cudzie wyglądać brzydko, a że na co dzień w czymś takim nie chadzam, zachwycam się sobą w takiej kreacji :-) scisnieta jestem w talii jak osa, a potem wielka, piękna, bajkowa suknia :-)

ale mam dobry humor :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #200 dnia: 22 Sierpnia 2011, 17:33 »
Oj jak ja Ci zazdroszczę tych przymiarek ;) ;) ;)
Najlepiej poczekać na mamę :) :) Ona obiektywnym okiem spojrzy i oceni ;D ;D
No i na zdjęcia czekamy ;D ;D
Gabriela
Zofia

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #201 dnia: 22 Sierpnia 2011, 18:05 »
emm-a super, że znalazłaś cudowną kieckę
jak tylko będziesz miała zdjęcia to wrzucaj szybciutko ;)
ja tez chciałabym iść w takie królewskiej ale to dopiero jak przymierzę okażę się czy dobrze będę wyglądać w takich fasonach

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #202 dnia: 22 Sierpnia 2011, 22:20 »
To ja się już nie mogę doczekać aż zobaczę te dwie suknie :skacza:

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #203 dnia: 23 Sierpnia 2011, 08:35 »
emm-a gratuluję  :D :D :D bo to cudowne uczucie  :D poczuc się tak bardzo piękną w sukni slubnej :)  ;D

Offline wMychSnach

• bywalec
« Odpowiedź #204 dnia: 23 Sierpnia 2011, 09:19 »
ja mma slub a dwa tygonie niecałe  a suknie kupiłam przed bozym narodzeniem;) i zastanawiam się dopiero teraz czy dobrze zrobilam ze tren jest taki długi...w ogole mysle czy nie jest za długa ..a jak ja wybierałam to myslałam tylko o tym ze jest piękna i moja...więc nie dajmy się zwariować kochanie i przy wyborze sukni rozważmy każda stronę medalu;))

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #205 dnia: 23 Sierpnia 2011, 10:01 »
Ja w lisie ferrerze kupiłam za 1900 zł plus jakieś tam przeróbki, wyszło ok. 2200 zł - także to chyba nie jest cena z kosmosu, a suknie mają tam przepiękne :)

Jeśli masz dwie faworytki, to pokaż nam siebie w nich, my obiektywnie doradzimy :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #206 dnia: 23 Sierpnia 2011, 11:00 »
w sobotę będę robiła fotki i na pewno Wam je pokażę :-)

tymczasem dziś śmignę jeszcze rundkę po salonach :-) ale to przyjemne :-)

Tak w ogóle to warto wspomnieć, że obsługa w CMŚ i Mariette jest bardzo bardzo miła. Panie się angażują, doradzają, wykazując się przy tym cierpliwością i otwartością na wszelkie sugestie panny młodej :-) Dobierają od razu dodatki, starają się jak mogą.
W salonie Maria również pani przyjemna, widać zna się na rzeczy i potrafi doradzić, z tym, ze ceny wysokie i nie ma wyprzedaży. Pani jest skłonna ewentualnie zejść trochę z ceny, ale i tak jest ona wysoka, przynajmniej dla mnie 3 tys. to sporo.

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #207 dnia: 23 Sierpnia 2011, 13:32 »
strasznie ciekawa jestem tych sukienek  ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #208 dnia: 23 Sierpnia 2011, 16:29 »
Biorąc pod uwagę opinię Anjuszki poszłam dziś do Lisy Ferrery :-) Bardzo podoba mi się obsługa. Od razu zaznaczyłam, ze mam ograniczony budżet i wyjaśniłam czego szukam i spytałam, czy coś się dla mnie znajdzie. Ku mojemu zaskoczeniu znalazła się piękna sukienka Orea Spoza czy jakoś tak ;-) lekko księżniczkowa, pięknie zdobiona, naprawdę mi się podoba. No i za 2150 :-)
Oczywiście księżniczkowe demetriosy poza moim zasięgiem - od 3,5 tys. :-( ale ta sukienką ktorą mierzyłam naprawdę warta uwagi:-) no i zapowiedzialam się z Mamą na sobotę :-) Pani sugerowała, żeby poczekać do listopada aż wejdzie nowa kolekcja - w podobnych cenach, a jak się nic nie spodoba, to zawsze mozna zamówić tę, ktora teraz mi przypadla do gustu.

Byłam jeszcze w Anagrze, pani powiedziała,że za miesiąc już ich tu nie będzie,bo zamykają sklep. W związku z tym wyprzedają suknie! :-) Minus jest tylko taki, że samemu trzeba iść do krawcowej, jeśli rozmiar nie jest idealny - pani mowi, że da namiary na taką ktora zna się na tych sukienkach. Ceny naprawdę mocno obniżone. Przymierzyłam kilka sukienek - 2 cudne :-) I właściwie musiałabym je tylko skrócić, ale to jak już bym miała buty. Rozmiar idealny :-) księżniczki sincerity bridal czy jakos tak ;-) powalają na kolana :-) i ceny do przyjęcia - pierwsza z 4tys. na 2tys. , a druga z 4,5tys. na 2,5. Szczerze mowiąc, to myslę, że mozna by jeszcze troszkę spróbować ponegocjować te ceny, gdyby ktoś był zdecydowany. Pani wydaje się kontaktowa i otwarta :-) Niestety w sobotę otwarte tylko do 13, więc nie wiem, czy tam z Mamą zdążymy.

Cały czas mam w glowie wczorajsze sukienki i dalej są moimi faworytkami, ale stwierdzam, ze warto troszkę poczekać z podjęciem decyzji, przespać się z tym i zasięgnąć opinii kogoś życzliwego i obiektywnego:-)

Już się nie mogę doczekać soboty :-)

Póki co na jutro jestem umówiona w Arvenie i Pretty Woman :-)

Uwielbiam mierzyć suknie ślubne :-) :skacza:
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #209 dnia: 23 Sierpnia 2011, 17:00 »
heheh widze emm-a ze zabraly cie te suknie ;D piszesz o nich tak ze az ja sama coraz bardziej marze aby isc poogladac chociaz... ;p i w ogole wszedzie mnie przesladuja ulotki informacyjne o polmaratonie w ktorym bierzesz udzial ;D 21 km to grrrrruba sprawa ;D ja to chyba bym 2km max dala rade hihiih