Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 124310 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #480 dnia: 10 Września 2011, 19:18 »
najpierw niech znajdzie:D bo ma na to czas do maja - w najgorszej wersji;)

Jakbyś mogła to podeślij mi na priv namiary na swoją bratową:), zapomniałam poprosić wcześniej:)
[/url]  [/url]

Offline sophisticated

• bywalec
  • data ślubu: 23.06.2012
« Odpowiedź #481 dnia: 10 Września 2011, 19:28 »
Hmmm...taki sobie ten banan :P

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #482 dnia: 10 Września 2011, 19:37 »
wiesz co, na tym zdjęciu jakos kiepsko wyszedl, tak normalnie to fajne upięcie, ale zalezy co kto lubi.

http://www.stylistka.pl/fryzury-na-specjalne-okazje/zdjecie/7353/

albo tu http://kasia-skalska.blogspot.com/2010/11/banan-francuz-french-twist-kok.html

nusiak, ja mam slub w kwietniu!!!! :-) :skacza:
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #483 dnia: 10 Września 2011, 19:39 »
wiem wiem, napisałam "w najgorszym wypadku":D, żeby się wyrobiła do mojego ślubu;)
Zobaczymy co wyjdzie w najbliższym czasie:D

Masz ślub 3 dni po moich urodzinkach:D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #484 dnia: 10 Września 2011, 19:49 »
oooo :-) to ja zacznę drinkowac, kiedy Ty zaczniesz dochodzic do siebie po drinkowaniu urodzinowym ;-))))

Mam nadzieję, że pogoda dopisze, pamietam że w tym roku przed majowką i majowka bylo cieplo :-) skwaru raczej obawiac się chyba nei musze :-) w niedzielę w nocy, po poprawinach,albo w poniedzialek o swicie chcemy poleciec gdzies do cieplych krajow na tygodniową podorz poslubną :-) to będzie majowkowy tydzien, jakies wolne dni, na reszte wezmę urlop bezplatny - innego w szkole nie mamy :-) a tak w ogole to chyba z okazji slubu przyslugują mi 2 dni wolne :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline martha87

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #485 dnia: 11 Września 2011, 10:41 »
nusiak ta pierwsza fryzurka boska....... zastanawiam się nad nią teraz. Choć ja mam mahoń na głowie a nie blond.....  :-\

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #486 dnia: 11 Września 2011, 11:15 »
myślę, że z mahoniem wyglądałoby też super:D, ewentualnie delikatne refleksiki? Nie mówię o pasemkach jak od linijki, grubych na 1cm:), tylko takich cieniuteńkich niteczkach jaśniejszych o ton, maksymalnie o 2 tony:)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #487 dnia: 11 Września 2011, 11:45 »
ja wlasnie też myslę o takich cieniusienkich pasemkach :-)

słuchajcie mam pytanie co do fotografa, wiem od niektorych forumek, z tego co pisza na forum, ale tez z prywatnych wiadomosci, ze koszt fotografa  na uroczystosci i weselu + plener, z albumem i obrobka zdjęć, jest ich mnostwo, może wynieść bardzo różnie... Mogę spytac ile placicie za swojego fotografa? chodzi mi wlasnie o taki pakiet - Kościol+ wesele+ plener. Nasz fotograf przyslal mi wycenę i ....drogo dla mnie ....to taki artysta i zdjecia bylyby super, ale wychodzi ok. 2200... :-\
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #488 dnia: 11 Września 2011, 12:02 »
Tak się cenią mniej więcej. Ja też tyle płacę - przygotowania, ślub, wesele do oczepin + plener w innym dniu i do tego fotoksięga. Jak się rozglądałam za fotografem to ceny nawet dochodziły do 5 tysięcy....
Ale uważam, że warto zainwestować w dobrego fotografa. Dla mnie to priorytet, tym bardziej, że nie będzie u nas kamery.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #489 dnia: 11 Września 2011, 12:05 »

emm-a My mamy taki pakiet:

- kościół
- uroczystość weselna (do 30 min po oczepinach)
- sesja w plenerze (w innym terminie niż ślub)

Para Młoda otrzymuje:
- Album z 60 ujęciami 15x21
- Dwa albumy z 20 ujęciami 13x18 dla rodziców
-  Wszystkie zdjęcia na płycie DVD (ok.600)

Płacimy 1200zł, ale ja solidnie weryfikowałam oferty i ceny i po obejrzeniu zdjęć na stronce tego fotografa, stwierdziliśmy że nam się podobają. Jak nam przesłał cennik to spodobało nam się już bardzo:D.
Dostałam jednak oferty, które były bardzo różne. Decyzja zapadła, a fotograf to bardzo sympatyczny człowiek:)

Acha, przygotowań nie chcieliśmy uwieczniać:), ale fotograf powiedział, że jak zmienimy zdanie to żeby dać znać, bo dużej różnicy w cenie nie będzie:)

[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #490 dnia: 11 Września 2011, 12:10 »
nusiak, a mozesz mi przeslac na priv namiary na niego? ja wlasnie chcę Kościol - zadnych przygotowan ani blogoslawienstwa( zresztą blogoslawienstwa nie przewidujemy) + wesele do zakonczenia oczepin + plener (ok. tydzien po slubie, jak wrocimy z podorzy poslubnej), no i wlasnie wiem że ceny za to wahają się już w granicach 1500, a tu by nam przyszlo placic 2200 :-/

nusiak a jak z kamerą?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #491 dnia: 11 Września 2011, 12:23 »
wysłałam Ci namiary i krótkie info o foto i kamerzyście na priv:). Sama zadecydujesz:).
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #492 dnia: 11 Września 2011, 12:42 »
hm my placimy od przygotowan+ blogoslawienstwo+ kosciol+ wesele do 2 w nocy+ plener polowe dnia 4,5h - 3150zl dostajemy 150zdjec w albumie, do tego gratis 2 plyty dla rodzicow, + plyta z wykup[ionymi zdjeciami w tej cenei mielsimy kilka stowek rabatu, zastanawiamy sie na studiem sesje polgdzinna ze swiadkami 400zl ale raczej odpuscimy ;p wiec kupa kasy, ale ogladalismy ejgo foty i jestesmy zachwyceni, ja nie zaluje takiej kasy na foto bo uwielbiam zdjecia ;p moze nie pozowac ale ogladac ;p

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #493 dnia: 11 Września 2011, 12:57 »
my też nie żałujemy:), jednak nie zawsze cena świadczy o wykonanej usłudze, więc nie koniecznie taniej = gorzej:).
Za wesele płacimy sami i jakbyśmy chcieli wszystko z najwyższej półki cenowej, to byśmy chyba nie dali rady, bo koszta już są spore (jak wspomniałam lekko 33tyś)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #494 dnia: 11 Września 2011, 13:34 »
no wlasnie, bo te kwoty sa kosmiczne - tak na zdrowy rozsądek - kto zarabia tyle co ci najdrożsi fotografowie czy kamerzyści???? ja na pewno nie...A szczerze mowiąc, myślę podobnie jak nusiak - nie zawsze wysoka cena idzie w parze z wysoką jakością usług....no a nawet jesli idzie, to nas po prostu nie stac żeby wydac ponad 2tys. na fotografa i drugie tle na kamerzystę...:-(
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #495 dnia: 11 Września 2011, 13:41 »
Nusiak dobra cena za tego fotografa, fajnie, że takiego znaleźliście.
Ale faktycznie ceny czasem są kooosmiczne, powariowali.
Też się staram oszczędzać na czym mogę i obcinać koszty... życie.

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #496 dnia: 11 Września 2011, 13:58 »
emm-a z okazji Twojego ślubu przysługuje Ci 2 dni urlopu okolicznościowego, więc skorzystaj - warto ;D
co do fryzur, to w salonie fryzjerskim są albo gazetki z takimi fryzurami, albo zdjęcia, które były robione właśnie w tym salonie, więc warto pochodzić, pooglądać :)
odnośnie fotografa, niestety nie wypowiem się, bo my nie mieliśmy na weselu...

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #497 dnia: 11 Września 2011, 14:05 »
kurde skasowal mi sie post ;p
napisalam ogolnie ze faktycznie cena nie zawsze znaczy o ajkosci ;p i ze my wybieralismy sposrod 4, 2 znanych 2 mniej... i ci ktorzy byli mnei znani mieli taki sam cennik wiec wybralismy w koncu to co nam najbardziej odpowiadalo za wieksza kase ;] tyj bradziej ze zaoszczedzilismy na samym weselu robiac to na ogordach dzilkowych ;p wiec moglismy sobie zaszalec ;D
napisalam tez wczesniej ze dziekujemy rodzicom za pomoc bo sami nigdy bysmy nie poswiecili takiej kasy na wesele, wolelibysmy wlozyc to w mieszkanko ;) eh... masakra. niesttey z tym ze rodzice nam finansuja wiaza sie i za i przeciw bo nie mozemy podjac SAMI decyzji albo jak sie uprzemy to sa dasy, i wyliczanie ile to kosztuje itp..... a ja wychodze z zalozenia ze mamy taki a taki budzet i musimy sie w nim zmiescic jak sie nei zmiescimy to wtedy musi dolozyc z wlasnej keiszeni wiec wkurza mnei to wyliczanie itp ;/

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #498 dnia: 11 Września 2011, 14:11 »
nusiak mogę prosić i namiary na Twojego fotografa również

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #499 dnia: 11 Września 2011, 14:18 »
no to wyliczanie jest trochę nie w porządku:/, bo skoro ktoś mówi że da na wesele, to rozumiem że to moje wesele i robię je tak, aby być zadowolona, a nie trzeba toczyć walkę i przedstawiać argumenty za pewnymi rozwiązaniami... Dlatego z jednej strony cieszę się, że nas to ominie;), fakt że jeżeli rodzice będą chcieli w jakimś stopniu pomóc finansowo to ok, ale nie chcemy aby płacili po połowie za wesele.
Najlepsi to są moi Rodzice:D, luzik, zero wtrącania, a hasło przewodnie Rodziców: "robicie wesele dla siebie, nie dla nas";).
Rodzice PM też są na luzie, ale bardziej tradycjonaliści niż moi i jeszcze nie wiedzą, że będziemy się szykować razem hehe;)
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #500 dnia: 11 Września 2011, 14:29 »
wiesz nusiak- nasze mamy tak podchadza i anwet jak moja sie na poczatku wtracala to tesciowa powiedziala glosno do nas ze to nasze swieto i ona sie nei wtraca aby nei bylopozniej ze to ona jest czemus winnna ze my sie nei ciesyzmy itp.. moja mama slyszac to od mamy K. tez tak zaczela postepowac do tego stopnia ze przelala mi kase na konto i mowi robta co chceta to wasz dzien ;) ale nasi ojcowie.................................... oboje to tzw "centusie" i mnei to wkur** ale dajemy arde ;p dogadalismy sie z mamami ze poprostu zeby ojcow nie bolalo serce, itp nie beda znali wszystkich kosztow i tyle ;) wiem ze to zle itp ale czasem nie ma innego wyjscia..

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #501 dnia: 11 Września 2011, 14:36 »
hehe rozumiem o co chodzi:D, to dobrze że macie Mamy po Waszej stronie;), u nas tylko na początku było ciśnienie, bo było w planach że weźmiemy ślub w okolicach skąd pochodzi PM, ale ja powiedziałam, że nie będę się bujać 40 minut samochodem, w sukni i makijażu do kościoła, a później na wesele, gdzie nie ma nawet możliwości odświeżenia się, bo pokoju nawet dla Młodych brak:D.
Jednak tego dnia miałam teczkę wypełnioną kalkulacjami: transportu, noclegów itp itd:D i wyszło na nasze hehe:). Acha, mieliśmy też filmy z wesela w Jachtowej, aby pokazać jak się tam można bawić:P. Była prezentacja full wypas, nie było mowy aby upierali się przy swoim:).
[/url]  [/url]

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #502 dnia: 11 Września 2011, 14:39 »
Mój fotograf kosztuje 1500 zł.
Myślę, że na fotografa i kamerzystę nie ma co żałować, oczywiście w granicach rozsądku... nie mówię o kwotach 3,500 zł, ale uważam, że 2,000 zł to nie jest jeszcze tak źle, a liczy się jakość tej pamiątki... niech te zdjęcia pokazują Wasze emocje, wszystko co było najpiękniejsze tego dnia, a tacy fotografowie już trochę więcej się cenią... znajdziesz na infoludku jakiś początkujących za 500 zł, ale czy będziesz pewna jakości tych zdjęć? Wystarczy wrócić do niektórych relacji, gdzie dziewczyny płaczą, że nie mają fajnych zdjęć czy filmu... a chyba zależy każdej z nas, żeby to była mega super pamiątka!

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #503 dnia: 11 Września 2011, 15:00 »
Anjuszka a co masz w pakiecie za 1500zl? ja wiem ze te foty moja np sa mega drogie ale jakos nie wiem, ... jak zobaczylismy te jego zdjecia to nas zatkalo sa piekne ;D do tego zaczelismy gadac z panem wlascicielem i pytalismy jak wychodza foty osob niefotogenicznych ;p on nam ladnie wyjasnil to i owo i sie zecydowalismy ;D tym bardziej ze ja na prawde uwielbiam foty, w pokoju wisi ich duuzo ;D i np zdjecie ktore zrobilo na mnie ogromne wrazenie http://www.studionapietrze.pl/ wejdzcie w plener i zdjecie nr 7 ostatnie, na plazy na koniu............ wdzielismy je w albumie i zakochalismy sie n im jest przepiekne w rzeczywistosci............................. ale to moje zdanie oczywiscie nas zaczarowalo ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #504 dnia: 11 Września 2011, 15:14 »
:-) sylwusiu każdy ma swoje upodobania :-) podobają mi się zdjęcia które polecasz, choć np. to nr7....dla mnie jest nieco kiczowate :-\ ale każdy ma swój gust :-) i trzeba to uszanować :-)

Zgadzam się,że fotograf i kamera to istotne elementy uroczystosci i wesela i nie ma co żalowac,ale... Anjuszka Twoje zdjęcia sa super - zero ściemniania i słodzenia - bardzo mi sie podobają i zaplacilas 1500 zl. Mi takie zdjęcia wystarczą w zupelnosci i mnie zadowolą. Możliwe, że gdyby je robil np. ten nasz fotograf-artysta, bylyby jeszcze lepsze i wpadlibysmy w zachwyt,ale...700zl więcej trzeba za ten zachwyt zaplacic, a dla mnie, która muszę naprawdę ciężko pracować na te 700zl, nie jest to mala kwota. To samo z kamrzestyami. Super fajne studio przyslalo mi ofertę, jestem zachwycona teledyskiem i w ogole, ale to koszt w granicach 4000zl - dla mnei to kwota kosmos za kamerzystę, zwlaszcza,że P.  - jak juz Wam wspominalam - gotowy jest z niego calkiem zrezygnowac. Ja naprawde w pracy zasuwam, moje lekcje mnie absorbują, jestem oddana uczniom, w domu poświecam godziny na sprawdzanie wypracowan...i nie zarabiam przez CAŁY MIESIĄC tych 4 tysięcy...Tymczasem mialabym je wydać za pracę kogos, kto ile czasu poświęci na zrobienie filmu? i jeszcze place przeciez na jego wyzywienie podczas wesela... Dla mnie to po prostu przesada. Już dwa tysiace to wedlug mnie naprawde dużo, ale w granicach tej kwoty jestem w stanie się zmieścic...

Uważam, że i fotografowie i kamerzyści mocno mocno przeginają z cenami...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #505 dnia: 11 Września 2011, 15:41 »
Ja też tak uważam... i doskonale Cię rozumiem co do zbierania kasy na to wszystko... na szczęście za te usługi płaci się po weselu, więc na kamerzystę z góry mieliśmy ustalone, że płacimy pieniążkami z kopert ;)

To skoro podobają Ci się moje zdjęcia, to czemu nie zdecydujesz się na mojego fotografa? :)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #506 dnia: 11 Września 2011, 15:50 »
emm-a tego kamerzystę polecam wziąć pod uwagę:). Tak to już jest z tymi ślubnymi sprawami:), my np zespół mamy taniej tylko dla tego, że to są nasi znajomi i już dawno zapowiedzieliśmy, że jak się zdecydujemy na ślub i wesele, to bierzemy właśnie ich:). Szkoda właśnie, że żadnych innych usługodawców nie ma w rodzinie i po znajomych hehe;), za dużo bym chciała:D.
Na tym właśnie to polega, aby porównywać oferty i wybrać to, co pasuje nam:), a nie koniecznie to co ma renomę itp., bo są osoby które amatorsko zajmują się np fotografią i wychodzi im to super, ale to już musi być ktoś sprawdzony.
Tak jak w handlu (bo tutaj handluje się tematem ślubu), większość narzuca marżę według własnej fantazji, znam osoby które mając lepszy czas i dobre utargi, dostają jakiegoś amoku i od razu podnoszą ceny:/. Ok każdy chce zarobić, ale trzeba znać granice.
Dobrym przykładem jak dla mnie są np te nauki weekendowe, jak już pisałam w okolicach marca była cena 110zł/os, teraz jest 150zł/os. Czyżby takie wzięcie?

[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #507 dnia: 11 Września 2011, 16:45 »
Anjuszka bardzo możliwe, ze zdecydujemy się na Twojego fotografa :-) decyzja musi zapaść na dniach, zatem porównujemy oferty. Poza tym do dziś mieliśmy jednak nadzieję,że owy artysta nim będzie...ale koszty nas przerastają.
Zatem szukamy, a jutro podzwonię, popytam i poumawiam nas na spotkanie.

Co do nauk weekendowych, to mielismy zamiar zimą właśnie do św. Krzysztofa sie udać, bo też widzialam cenę 110zl za osobę, ale skoro to już 150....  Myślę, że może ywbierzemy się nusiak tam na Bogurodzicy, mowilas,ze to 5 spotkań w srodę o 19,zatem damy radę ;-) ale to też zimą, styczen-luty, bo wtedy P. ma w pracy wolne, ja na szczęście tylko w jeden wtorek w miesiącu pracuję do 20, kiedy to mamy zebrania z rodzicami.
A zawsze 300zl w kieszeni zostaje.

Dziękuję Wam za wszystkie namiary na fotografów i kamerzystów, napawa mnie optymizmem fakt, że nie tylko ja tak liczę kasę i nie mogę sobie pozwolić na wydanie fortuny tylko dlatego że to TEN DZIEŃ :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #508 dnia: 11 Września 2011, 20:12 »
wesele sporo kosztuje, więc każdy grosz się liczy :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #509 dnia: 11 Września 2011, 20:24 »
mnie tez przerazaja koszta mimo ze rodzice nam za to placa, gdybym chciala zrobic tak jak mi sie marzy zamiast zmiescic sie w 30tys, musialabym miec z 50 ;) ogolnie wszysc y uslugodawcy na haslo slub maja dolary w oczach ;D i tez mnie zastanawia czasami czy placimy im za ich "talent" czy placimy za SWOJA glupote ;] ale coz... na jednym zaoszczedzimy na innym przeplacimy i tak sie ten temat slubu kreci ;)