Autor Wątek: Panikę przedślubną czas zacząć :) 04 czerwca 2011  (Przeczytany 31631 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
Odp: Panikę przedślubną czas zacząć :) 04 czerwca 2011
« Odpowiedź #60 dnia: 16 Lutego 2011, 21:36 »
badgirl86 oraz agatkap81  :hello:

Tak, jeszcze się uczę w tym roku obrona. Mam nadzieję, że masz rację z tym chudnięciem agatkap81 

Dziś mam zjazd ochotowo - humorowy i w ogóle. Z racji pogrzebu i stypy zapoznałam się już z całą rodziną mojego przyszłego. Usłyszałam kilka średnich rzeczy, troszkę krytyki i mam wrażenie, że troche bezpodstawnie i za nic mi się dostało. Opowiem Wam kiedyś, w każdym razie to co Wy rozumiecie i potraficie skomplementowąć przez niektórych uważane jest jako pie..dolnięcie. Ja Was bardzo przepraszam, za moje wykropkowane przekleństwa, ale czasem, po porstu brak mi słów... Takim pesymistycznym akcentem zakończe dzisiejszą wypowiedź.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #61 dnia: 17 Lutego 2011, 16:12 »
 :przytul:
A bluznij sobie!!! Jak sobie czlowiek pozadnie poklnie, to od razu lepiej sie robi :) Tylko najlepiej jak bedziesz sama, co by nikomu uszy nie uschly ;D
A gadaniem rodzinki sie nie przejmuj, nie warto :) Ja sie staram i idzie mi coraz lepiej :)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #62 dnia: 17 Lutego 2011, 19:09 »
eeee...szkoda Twoich nerwow :przytul:...
tak jak krysiAK pisze - nie przejmuj sie gadaniem "zyczliwej" rodzinki...jak zobacza wszystko na zywo to im szczeki poopadaja...
potraktuj to jak wyzwanie, im bedziesz miala piekniejsze wesele tym bardziej im dopieczesz ;)...ja bym tak zrobila :brewki:...

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #63 dnia: 17 Lutego 2011, 19:12 »
krysiAK ma rację... gadaniem rodzinki nie ma się co przejmować, bo prędzej fizia dostaniesz niż dogodzisz wszystkim  ::) ja jeszcze niedawno się przejmowałam, ale już przestałam - każdy członek rodziny (zwłaszcza ciotki) ma swoją wizję naszego ślubu i jak tylko przyszło do wstępnego ustalania to każde spotkanie rodzinne przeradzało się w mega debatę (a na końcu w mega kłótnię) jak ma być... poza tym komentarze i docinki dotyczące mnie (ze strony rodziny PMa), PMa (ze strony mojej rodzinki), naszej wizji ślubu i nie tylko, m.in. mieszkania razem przed ślubem) spowodowały moją złość i przestałam się przejmować. Odpuściłam, bo bym chyba w Świeciu wylądowała ::)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #64 dnia: 17 Lutego 2011, 21:25 »
Dzięki dziewczyny:)

Ja się troszkę niejasno wyraziłam o co mi chodziło. Wczoraj poznałam całą masę rodziny Narzeczonego, taką część, której jeszcze nie znałam, a którzy będa zaproszeni na wesele. I to było pozytywne.

Usłyszałam kilka średnio fajnych komentarzy od sióstr Narzeczonego, ale jakby to nie jest standardem, że coś im sie nie podoba, nie wiem może wyolbrzymiam. Moja przyszła nabyta rodzina jest dość hmm wyjątkowa, zżyta, i raczej jestem lubiana i akceptowana. jedyny minus to taki, że jak coś komuś nie pasuje, to nikt głośno nie powie, tylko czasem rzuci jakiś komentarz od którego się odechciewa. Ja biorę wszytko bardzo do siebie i potem przeżywam i mi przykro. Jakoś na szczęście nie ogladam ich w komplecie zbyt często.
Czasem nie rozumiem, czemu ktoś się nie może po prostu zamknąć w kwestii tego co mu sie podoba a co nie odnośnie Naszego ślubu ? Ja wiem, że każdy ma swój gust, ale np jak sie mnie ktoś pyta "a jaki masz kolor dodatkowy", na co ja odpowiadam "fioletowy ciemny", i dalej słysze  "łeee w tym sezonie fiolet jest niemodny, ja bym takiego nie dała". Mnie wtedy *cenzura* strzela, bo po co mi ta informacja do jasnej cholery??!! Skoro mam już wybrane i jeszcze w dodatku już coś zamówione w tym kolorze, to po jakiego grzyba mi ta wiedza czy sie podoba czy nie?? Ja bym się zamkneła po prostu na miejscu tej osoby i nie skomentowała, bo co mi robi jakie Panna Młoda będzie miała dodatki, przecież to dzień tej Panny Młodej, i ja osobiście nawet jakby miała dodatki w kolorze rzygów z kupą powiedziałabym, że ok, nie komentowałabym, bo to JEJ dzień ....  ale nie, niektórzy nie potrafią tego pojąć.

Się zbulwersowałam, bo wczoraj kilkakrotnie słyszałam takie komentarza, wypowiedzi kogoś kto miał swój ślub 10lat temu na temat mojej sukienki i tego jak łatwo wybrać i kupić sukienkę i że mam *cenzura*. Na temat butów do slubu i wszytskiego innego .... nie moge sie dogadać, jakos kuźwa nie moja bajka. Może później to jakoś przejdzie nie wiem, mam nadzieję, bo wkurzyło mnie to po raz peirwszy a już mam tego dosyć. ehh

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #65 dnia: 17 Lutego 2011, 22:34 »
kolr rzygów z kupą  :hahaha: dobre :P ehhh, dziewczyny mają racje, nie przejmuj się takim głupim gadaniem. Wiem, że łatwo tak mówić, ja samo też biorę sobie za dużo do serca, ale życie jest zbyt krótkie, żeby przejmować się takimi rzeczami  ;) Jak to mówią trzeba mieć twarde serce i miękką pupę :P  ;D  :Daje_kwiatka: dla ciebie na poprawę humoru  :-*

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #66 dnia: 17 Lutego 2011, 22:39 »
Dziękuję Izabel :*

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #67 dnia: 17 Lutego 2011, 23:01 »
Precious ja dlatego nie informuję rodziny PM o tym jaką mam sukienkę, buty czy kolor przewodnim zreszta oni nie wiedzą co to takiego więc kij im do tego ;) zresztą mój M powiedział mi że w ten dzień powinno mi się wszystko podobać więc mam wybrać tak jak ja chcę a on całkowicie ufa moim wyborom, to samo zresztą powiedział swojej mamie i ona od tego czasu o nic się nawet nie pyta  ;D
a Ty olej głupie gadania, to ma być Wasz wymarzony dzień i Wam ma się podobać więc nie pozwól aby głupie komentarze popsuły go ;)

Offline agatkap81
  • bywalec
  • data ślubu: 31.08.2007
« Odpowiedź #68 dnia: 18 Lutego 2011, 09:04 »
Jak ja się ciesze że o wszystkim sama decydowałam i nikt się nie wtrącał - rodzina mojego męża była za daleko, moja też , czasem mama tylko coś doradziła. A tak na wszystko miałam wolną rękę.
Tylko musiałam się zmieścić w planowanym budżecie:)

Precious nie przejmuj się, a zobaczysz  że i tak wszystkim szczęka opadnie - kolory wybrałaś świetne - będzie pasował do twojej buźki i włosów:)

JA właśnie mam w wazonie fioletowe tulipanki:)
Związani na zawsze od 31.08.2007

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #69 dnia: 18 Lutego 2011, 11:44 »
Niestety takie głupie gadanie jest chyba nieodłącznym elementem przygotowań ślubno-weselnych...  ::)
Wiem,że łatwo się mówi żebyś olała...ale wiadomo,że zawsze robi się przykro po jakiś komentarzach-sama też tak mam...
Najważniejsze jednak,żeby Tobie i Twojemu PMowi się podobało bo to naprawdę WASZ dzień!!!  :-*

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 18 Lutego 2011, 12:47 »
Skad ja znam takie gadanie i te komentarze do wszystkiego!!! Nawet ze strony naszej swiadkowej (siostra mojego P.)!!! Tylko, ze u mnie wzbudza to agresje!!! Bo juz sie nawet nie przejmuje, tylko wk.......
Ale zawsze sobie powtarzam, ze to MOJE wesele i nie pozwole sobie popsuc tego dnia!!!
 :przytul:

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #71 dnia: 18 Lutego 2011, 14:03 »
Tak jak mowi Pati chyba to nie odlaczny element przygotowan slubnych,ile razy ja wyszlam od tesciow ze lzami w oczach,bo jak dowiedzieli sie ze bede miala jasny fiolet sale,to musza goscie od ich strony pozmieniac swoje kreacje i garnitury bo cala rodzina jak "idioci" bedzie wygladala" i ze oni widza ze ja chce ich osmieszyc,bo moja rodzina pewnie ubierze sie tak, by pasowac do calosci.... :mdleje: no,rece,dupa i cyce opadaja jak tu ktos z forum czasem pisze.. :P
:*:*:*

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #72 dnia: 18 Lutego 2011, 15:02 »
Preciuos, to przede wszystkim Twój dzień, jedyny w życiu i każda panna młoda chce, żeby wyglądał tak, jak sobie wymarzyłaś. I nawet jakbyś chciała dekorację w trupie czaszki to nikomu nic do tego. Może następnym razem odgryź się, zaznacz, że to Twoje wesele. Może inne osoby wcale nie wiedzą, że komentując robią Ci przykrość.  :przytul:

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 18 Lutego 2011, 15:11 »
ehh... macie rację dziewczyny, tylko czasem się ciężko tak odciąć od tego gadania. Bo wiecie, człowiek się nastara, na narobi, wyda kupe hajsu i kuźwa jakby tak ciężko było się zamknąć z komentarzem, już nie mówię o docenieniu.

agatkap81 nam też się nikt nie wcina w wybory, zwłaszcza, że w większości sami finansujemy wesele.To nie jest tak, że oni komentują coś w trakcie wybierania tylko akurat teraz tak wyszło, że ileś osób o coś zapytało i wygłosiło swoje wkurzające mądrości. Ja za 10 lat nie będę komuś wmawiać, że znam się na sukienkach, bo NIEDAWNO miałam wesele....

Na szczęście moja świadkowa to moja kuzynka i we wszystkim nas wspiera. Miałam wrażenie, że po tym środowych komentarzach nawet mojemu narzeczonemu zrobiło się trochę przykrawo.

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 22 Lutego 2011, 21:59 »
i przyszło mi napisać samej pod sobą ehhh...

Generalnie chyba troche dobrych wieści dla odmiany. Starczy już tego smęcenia :)

Udało nam się z niedzielę zaklepać zespół na ślub i tu :* dla Katepolak :)
Dokończyliśmy też naszą stronę ślubną i już spokojnie goście mogą na nią zaglądać.

Przyszły też zaproszenia, wczoraj rano, a wieczorem drukowaliśmy koperty. Generalnie większość zaproszeń i zawiadomień uda nam się rozdac osobiście, tylko około 10 wyślemy. Przestrasznie nie chce mi się teraz robić fotek, ale obiecuję, że jak tylko mi się zachce to wstawię :)

Byliśmy dziś pooglądać garniaczki i się troszkę Pan Młody naprzymierzał. Wybralismy, że będzie smoking klasyczny, ale tu mamy dylemat i to dość skrajny czy jasny czy czarny... pomyslimy. Może ja mam jakies złe spostrzeżenia, ale bardzo mało ejst w Bydg miejsc, gdzie można psokojnie pooglądać i poprzymierzać różne kroje męskiego ubioru. Gdzie jeszcze można uderzyć oprócz Der Red i Malibu? Macie jakies pomysły??

Byliśmy też oglądać rękawiczki koronkowe, ale też mały wybór :( nic co by mnie zainteresowało, a ceny około 250zł ehh... to jescze do obmyślenia.

Poszliśmy też zobaczyć jak się "czują" nasze obrączki :) no i się nie czują, będą robione jeszcze raz, ale z ogólnych ustaleń jesteśmy bardzo zadowoleni, bo udało się wprowadzić kilka zmian i te co powstaną będą a przynajmniej mają być jeszcze bardziej wypaśne hihi ;) i znalazłam też super kolczyki pasujące do całości, cenę niestety też mają super, więc na razie zostawiamy pod rozwagę, bo na uszy i tak i tak coś kupić będzie trzeba.

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #75 dnia: 22 Lutego 2011, 22:35 »
Co do garnituru to ja Ci kochana za bardzo nie pomogę bo to cały czas przed nami ;) ale ostatnio jak bylismy w Focusie to weszliśmy do Sunset Suit i tam też mają garnitury ślubne nawet w przystępnych cenach, ale nam się akurat spodobały, kiedyś oglądaliśmy też w Pawo więc może zajrzyjcie do tego typu sklepów w galeriach handlowych?

p.s. czekamy na zdjątka zaproszeń  ;D

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #76 dnia: 22 Lutego 2011, 22:37 »
wiesz..co do garniaczka to w ogole w Polsce nie ma szalu .my bierzemy z niemieckiej firmy, nasza Polska to niestety zacofanie ??? ???
Ja osobiscie wole mezczyzn w ciemnych garniturach,ale to oczywiscie zalezy od urody mezczyzny,moj akurat wyglada w jasnym nieciekawie ;) ;)

fajnie ze zespol juz macie ;) ;)
A jakie to zaproszenia zamowiliscie moze sie pochwalisz??
i jakie obraczki? ;)
:*:*:*

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 23 Lutego 2011, 11:26 »
Co to znaczy, że Ci sie nie chce :P
Dalej wstawiaj fotki  ;D
Bo będzie  :biczowanie:
:P  :los:

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 23 Lutego 2011, 13:26 »
Daisy87, jeszcze się przejdziemy po galeriach, ale tam gdzie byliśmy dotychczas nie mają smokingów, tylko zwykłe garnitury slubne, no i też jesli jednak zdecydujemy się na jasny, to w tych butikach nie szyją zazwyczaj na zamówienie. Jesli chodzi o jakość garniaczków z butików to polecam Puere  (niedawno otwarty w focusie). Niecałe dwa lata kupowaliśmy w tym sklepie, tyle, że w Gdańsku garniak i do dziś dobrze się sprawuje i jest wygodny, przynajmniej tak twierdzi mój narzeczony.

Jeśli chodzi o kolor to właśnie i w jasnym i w ciemnym ładnie, ja mam jakieś walnięcie i nei lubie czarnych garniturów, kojarzą mi się z pogrzebami i żałobą, a przez ostatnie wydarzenia jeszcze bardziej, więc ja to niekoniecznie bym chciała żeby Pan Młody występował w czerni.

Isabel, przekonałaś mnie tym obrazkiem :P wstawiam zdjęcia zaproszenia :P

Paulińcia, nie wstawię teraz zdjęć obrączek, bo ich nie mam zwyczajnie, ale jak odbiorę okolo 10 marca, to obiecuję, że bez zbędnego lenistwa wrzucę na forum :)
Ja Wam nie pisałam jakie przeboje są z naszymi obrączkami? Pisałam na jakimś ogólnym, ale nie jestem pewna czy tu też..
W każdym razie są trzeci raz robione całkiem nowe, nie troszkę poprawiane, ale robione od nowości całkiem. Przy czym wydaje mi się, że naprawdę wynika to  z naszego pecha a nie niekompetencji firmy z której zamawiamy, bo znam wielu ludzi, którzy mają od nich wyroby i nic sie nie dzieje. Dobrze, że jestesmy takie glupole i czasem sobie w domu zakładamy żeby popatrzeć i popodziwiać, dzięki temu udało nam sie odkryć kilka nieprawidlowości. W każdym razie, mam nadzieję, że teraz będą jeszcze piękniejsze :)

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 23 Lutego 2011, 14:00 »
Sliczne zaproszenia :)
A co garnaczkow dla facetow, to przyznaje Wam racje...nie ma szalu...
Ale zycze powodzenia w poszukiwaniach :)

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #80 dnia: 23 Lutego 2011, 14:53 »
zaproszenia naprawdę śliczne :) my też będziemy rękodzielnie wykonywać podobny typ ;D
Jeżeli chodzi o garniaki, to ja też nie znam nic innego poza Malibu i DerRed gdzie szyją na miarę.... ale mam nadzieję, że uda Wam się znaleźć coś odpowiedniego :) P.S. mi też nie podobają się czarne garnitury na ślub ::) raczej celowałabym w coś jaśniejszego :)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #81 dnia: 23 Lutego 2011, 15:10 »
świetne zaproszenia! gdzie je znaleźliście? bo my przejrzeliśmy niezliczoną ilość katalogów i było wszystko do d....  ::)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #82 dnia: 23 Lutego 2011, 16:57 »
Do kompletu są jeszcze zawiadomienia co widać wyżej i w maju będziemy domawiać winietki na stoły, numery stołów i zawieszki na wódkę.

Smoczyca wysyłam na prv adres strony. Generlanie muszę pochwalić pana od zaproszeń, bo zawiadomienia są wykonane wg naszego projektu, winietki  i zawieszki też (bo już projekt jest gotowy). Pan bardzo konkretny i kompetentny i przejmuje się tym jak to ma w efekcie wyglądać a nie tylko robienie masówki. Szczerze polecam.

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #83 dnia: 23 Lutego 2011, 18:27 »
 :hello: :hello:

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 23 Lutego 2011, 18:38 »
No, troche perswazji i podziałało  ;D Śliczne zaproszenia  :) A co do garniaków, to my jeszcze nie szukaliśmy, ale np. mąż mojej przyjaciółki miał kupiony z malibu i w ciągu wesela czyli jednej nocy cały się zmechacił i jest nie do chodzenia  ::)  :-\

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #85 dnia: 23 Lutego 2011, 20:21 »
dzięki Precious  :-*

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #86 dnia: 24 Lutego 2011, 00:09 »
Kobietka - witam :)

Isabel - no czyli co do Malibu to rozwiałaś nasze wątpliwości hehe :)  Podoba nam się w tym Der Redzie, pojedizemy chyba jeszcze oblookać co i jak na Wojska Polskiego do siedziby, pokombinować z materiałami, bo ciężko z tym jasnym. Pięknie szanowny wygląda w tym czarnym smokingu tak elegancko, ale jakoś nie wiem... zobaczymy.

Wracając do zaproszeń, to jeszcze zapomniałam dopisać, że mają mega przyzwoitą cenę, zawiadomienia i cała reszta też. Początkowo też chceliśmy sami robić, ale stwierdziliśmy, że wcale taniej by nie wyszło, dla przykładu za zawiadomienie j/w wyszło 1,2zł.

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 24 Lutego 2011, 09:31 »
O tym Redzie, słyszałam dobre opinie, więc na pewno też się tam wybierzemy  :) Mi się za to podoba Pan Młody w czerni :P Na polowanie garniaka, to się wybierzemy jak już będę miała wybraną suknię :P
A cena rzeczywiście przyzwoita, a gdzie zamawialiście?

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #88 dnia: 24 Lutego 2011, 10:58 »
Jeżeli chodzi o garnitury to ja niestety nie lubię jasnych-jakoś tak brzydko mi się kojarzą  ;)
Zaproszenia bardzo ładne!  ;D
Dziś 100 dni a od jutra już tylko 2 cyfrowa liczba  :)
Stresujesz się?  ;D :-*

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #89 dnia: 24 Lutego 2011, 11:30 »
cena zawiadomień rzeczywiście przyzwoita :) ja też się ładnie uśmiechnę  ;D i poproszę o namiary na tego pana od zaproszeń  ;)