Autor Wątek: Panikę przedślubną czas zacząć :) 04 czerwca 2011  (Przeczytany 31615 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
Odp: Panikę przedślubną czas zacząć :) 04 czerwca 2011
« Odpowiedź #210 dnia: 30 Marca 2011, 11:58 »
Paulińcia my juz raz salę zmienialiśmy, więc nie chcemy tego po raz kolejny. Poza tym jesteśmy dwa miesiace przed slubem, zaproszenia rozdane i jak tu teraz cokolwiek zmieniac ?

Koncówka rozmowy powiedzmy, ze byla nawet "mila", poza tym przeciez to nie ta kobieta bedzie robic i podawac jedzenie tylko kucharki i kelnerzy a z nimi nie mielismy sciecia i w ogole wydają się mili.
Nie sadze zeby wyszła dalej jakas popelina, mam  taka nadzieje przynajmniej. Im tez zalezy na naszej opinii i na tym zeby wszystko wyszło.
Nad całoscią wesela będzie czuwał wodzirej, a do niego mam kompletne zaufanie... nie mam jakos takich obaw jak napisalas. Chyba bym zwariowała jakbym miała się cały czas martwić o to czy mi ktoś do zupy nie napluje.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline wMychSnach

• bywalec
  • nierozłączni;*-Kasia i Łukasz;*
  • data ślubu: 3.09.2011- 15.00
« Odpowiedź #211 dnia: 30 Marca 2011, 12:37 »
wiesz co wspólczuje ze na taką panią trafiliście:(
ludzie teraz sa samo to ze coś jest 'ślubne' 'weselne' tak zdzierają ze to sie w pale nie mieści:(
płacz i płać a np moi teściowie starszej generacji nawet nie myśleli ze taaki koszty przed nami..

kazdemu zalezy na reputacji sali ale przez głupie koszta i szachmacenie w umowach sale duużo tracą..

np nasza włascicielka sali chciała potrącic młodym za to że dzien przed slubem chłodnia się zepsuła...złosliwość rzeczy martwych....chciała od nich prawie 2,5 tys ale jak zaczeli się kłocic ze dobrze ze goscie sie nie potruli jedzeniem i w ogole to rozeszło sie po kosciach...

ale czytając twój watek sama dokładnie przeczytałam naszą umowę wstepną czy nie ma zadnego kruczka;]

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #212 dnia: 3 Kwietnia 2011, 16:20 »
O, patrzę i patrzę na zdjęcia, a tam Kolega ze studiów;) Pozdrawiam

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #213 dnia: 4 Kwietnia 2011, 11:38 »
W takim razie pozdrawiamy również, świat jest mały :)

Tylko zarzuć jakąś podpowiedzią w celu identyfikacji hehe :)

a wracając do oliczanka, u nas zamieszanie z poplątaniem.. czyli jak zwykle się nasrało ...

byłam na próbnej, jest cacy, ale wstawię zdjęcia jak się zbiorę i napisze dłuższego posta.

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #214 dnia: 4 Kwietnia 2011, 13:18 »
jejku, co tam się stało? nastraszyłaś trochę  :o

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #215 dnia: 4 Kwietnia 2011, 13:30 »
W takim razie czekamy  :)

Offline wMychSnach

• bywalec
  • nierozłączni;*-Kasia i Łukasz;*
  • data ślubu: 3.09.2011- 15.00
« Odpowiedź #216 dnia: 4 Kwietnia 2011, 16:24 »
no gratulacje, zostało Wam równo dwa miesiące ::)

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #217 dnia: 4 Kwietnia 2011, 20:12 »
Precious nie strasz... kolejne problemy ??? ??? Mam nadzieję, że to już ostatnie i już teraz pójdzie z górki :)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #218 dnia: 4 Kwietnia 2011, 20:13 »
Precious co jest?  ??? ::)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #219 dnia: 5 Kwietnia 2011, 09:52 »
Widzę, że wywołałam poruszenie, a właśnie mam chwilkę, to napiszę Wam co u nas słychać.
Mam dziś urodziny, jakoś kurczę nie lubię ich mieć, ale już mam to trudno. Póki co boli mnie żołądek od nocy od wieczornego hot-doga przypuszczam.

Generalnie to nie mam swojego kompa, bo pojechał sie naprawiać, więc chwilowo korzystam z kompa narzeczonego, ale niestety w zasadzie to tylko do dziś, bo jutro już mi o zabierze do pracy. Stąd u mnie takie opóźnienia w pisaniu.

Tak więc po kolei.
W czwartek zamówiliśmy smoking w Der Red, 11 maja - przymiarka. Wszystko nam się cacy podobało, ale nie podobały nam sięich materiały, więc  postanowiliśmy kupić swoje. Dwa dni poszukiwań i wcczoraj znaleźliśmy swietne tkaniny na smoking i atłas na muchę w wymarzonym kolorze.

W piątek wybrałam się z mamą po dodatki ślubne. W efekcie wszystko kupiłyśmy w Agnes czyli tam gdzie suknię. Czyli już mam welon, bieliznę, buty (zamówione), wkładki żelowe, stroik do włosów, szal na ramiona i rękawiczki.
Wymyśliłam sobie jednak, że będę szyć rękawiczki koronkowe, bo te które kupiłam spełniają moje oczekiwania tylko w 60%. i tu pytanie do Was gdzie szyją  bydgoszczy i okolicach dodatki ślubne?? (albo też suknie)
Koronkę kupiłam również, prawie taką samą jak na sukience, będzie z czeo te rękawiczki uszyć.
W ogóle zszkowałam się w ten piątek. Ja przychodzę z myślą o dodatkach, a Pani w salonie mi mówi, że już przyjechała moja suknia!!  :mdleje: :mdleje:miesiąc przed umówioną przymiarką!! nie przymierzyłam jej od razu, bo byłam w tak wielkim szoku, że nie widziałam jak to ogarnąć. Tak sobie w duchy myślę, kurdę pacha nie ogolna,  na tłku stringi ... nieeee. w efekcie umówiłam się na późniejszą godzinę, pojechałam ogarnąć się do odmu i dopiero ruszyła  jeszcze raz. Suknia leży bardzo fajnie. Musze się jeszcze do siebie w niej przekonać, ale genelranie jest ok :)

W sobotę rano miałam próbną fryzurę. Szalenie mi się podobał uzyskany efekt, a fryzura trzymała się jeszcze w niedziele :) (zdjęcia wstawię jak odnajdę kabel od aparatu - praszam  :tupot:)

A w niedziele została stoczona batalia, któa skutecznie popsuła nam obojgu humory. Pewnie czesć z Was pamięta, że mamy w rodzinie (konkretnie to szwagier) osobę, która robi wiele rzeczy jakby na złość, w dodoatku jest niemiły i arogancki i jeszcze dużo niemiłych epitetów.... no ale tak mamy osobę, która już raz (rok temu) popsuła nams skutecznie radość z tego dnia, wpieprzając się za przeproszeniem w nasz sprawy i robiąc na złość. Wtedy odwołaliśmy nasze wesele, odpuścilismy temat, odmówilismy salę nawet - dlatego póxniej była zmieniana. Od tamtego czasu toleruję tego człowieka na wszystkich spotkanaich rodzinnych, nie gadam do niego, bie nie widzę takiej potrzeby,dla mnie jest jak śmierdzące powietrze. Reszta rodziny też za nim nie przepada, ale jakos tam do niego gadają. Po tym w jaki sposób ten człowiek sie do mnie odzywałm (w tej rozmowie rok temu od której szystko się zaczeło), jak próbował mnie poniżyc, niestety nie widzę możliwość utrzymywania z nim jakichkolwiek nomrlanych kontaktów... zwłaszcza teraz po takim czasie.   Nie zapraszamy godo domu na żadne nasze uroczystośći, powiedziałam, że również nie zaproszę tej zakały na moje wesele.
Zrobiła się jazda, ale nie z tego, że ja jego nie chcę, tylko z tego, że on (pomimo, że w tym czasie wyjeżdza) nie pozwala swojej żonie (a siostrze mojego narzeczonego) przyjśc do nas na wesele. A ona raczej by chciała. Ja się tym razem nie udzielałam, bo chyba bym mu wyj.... w tej rozmowie. ale z tego co wiem, rozmowa była niemiła, poniżej poziomu wszelkiego szacunki i godnośći, ten człowiek nie szanuje i nie uznaje żadnego szacunku do rodziny swojej zony. Jest skonczonym kretynem i idiotą, z bardzo niskim poczuciem własnej wartości. Niestety stara sie dowartościowywać kosztem innych (rólwnież swojej żony) starając się ich poniżać. Niestety w starciu z prawdziwym facetem (tu mam na myśli mojego P.) nie udało mu się to.
Ale ale...  kochane to jeszcze nie koniec!!!
W poniedizałek rano otrzymaliśmy telefon od jego  mamuśki, z obelgami i pytaniem "jakim prawem wtrącamy się w jej rodzinę?" :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm:
Ja już nie mam siły do tej sytuacji, zwłaszcza, że ten dupek odgrażał się takimi rzeczami poniżej pasa, że rece opadają. np ze objeździ cała zaproszoną przez nas rodiznę i wszystkim powie jacy jesteśmy  :bredzisz:  ???

Na tego idiotę mam wylane p ocałej linii, ale przykro mi, że cierpią na tym inni. My się denerwujemy, przyszła teściowa się martwi, że zabraknie jej córki na ślubie syna,  a ta córka siedzi i płacze bo nie wie co zorbić. Generlanie sytuacja bez wyjścia, ale utwierdziła mnie w przekonaniu, że takiej osoby nie chce oglądać w najważniejszym dla nas dniu. i przysięgam, że jeśli raczy podejśc donas to osobiście powiem mu, ze ma"spi.." :klnie:

A zmieniając temat:
jedziemy dziś zamówić ciacho :)

Miłego Dnia!!

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #220 dnia: 5 Kwietnia 2011, 10:26 »
 :szczeka: o matko co za koleś, w ogóle skąd się tacy ludzie biorą ?! Masakra jakaś :/ Mam nadzieję, że jednak siostra PM-a przyjdzie na Wasz ślub.

Wiem, że na osowej górze babeczka szyje suknie, na ul. amurowej, blisko mnie :P

Fajnie, że masz już dodatki do sukni  ;D

A  nie masz fotek z przymiarki ?  ;D

A gdzie ciacho zamawiacie ?
:)

Offline madziaw

• bywalec
  • data ślubu: 02-07-2011
« Odpowiedź #221 dnia: 5 Kwietnia 2011, 10:33 »
o ja *pii*. Co za facet, zero klasy, współczuję jego żonie, takiego świra mieć za męża, mam nadzieję że postawi się i przyjdzie na ślub brata. Że też ludziom chce się tak uprzykrzać innym życie.
A co do reszty, super, ostro z kopyta ruszyliście: smoking, materiał na rękawiczki, suknia, dodatki, fryzura. Wooow

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #222 dnia: 5 Kwietnia 2011, 18:11 »
No widzicie i mi przychodzi z takim dupkiem się użerać ... ehh szkoda gadać.

Isabel, dzięki za cynk, zadzownię do babki i dopytam.
Nie robiłam fotek bo jakos tak nie czułam się na siłach hehe :) wolę tak w całości końcowy efekt uwiecznić :)

Ciacho zamówilismy dziś na Lisim ogonie w cukierni "Złoty Lis", ciacho maja bardzo smaczne a  i ceny do przegryzienia (kostka po 18zł/kg), także jestesmy zadowoleni, zaliczka wpłacona, mamy nadzieję, że ciaho dojedzie :)

Dostałam na urodziny od mojego narzecoznego taki czadowy szlafrok z żabką :) marudziłam osttanio, że będizemy mieć zdjęcia z przygotowań w  domu,  a ja mam tylko taki stary wyświechtany już szlafroczek i dostałam nowy :)
Ślubie i fotorgafie przybywaj - przynajmniej na "przygotowania" jestem już gotowa :)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #223 dnia: 5 Kwietnia 2011, 18:23 »
ehh...no brak slow :-\ ludzie to jednak wredne istoty sa, kurcze...taki pies ogrodnika, sam nie przyjdzie - zonie nie da...no ale w dniu wesela jest jedna zasada - nic i nikt nie popsuje nam tego dnia, i tego sie trzeba trzymac ;D...
super zes sobie juz wszystko dopasowala, w jednym salonie jest o wiele latwiej, ja niestety musze teraz kombinowac, zeby wszystko pasowalo :P...
a ciacho faktycznie jest dobre w tym zlotym lisie, zwlaszcza takie z owocami ;D...a jesli moge zapytac to w jaki sposob oszacowaliscie ile tego ciasta pojdzie? ja nie mam bladego pojecia ile tego kupic...
no i przede wszystkim:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO URODZINOWEGO :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:...!!!
prezent super! nie ma to jak troszke pomarudzic - przynajmniej wtedy mezczyzna wie o co chodzi ;D...

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #224 dnia: 5 Kwietnia 2011, 18:23 »
ale ze mnie  :glupek:
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!!  :-* :-* :-* :-* :-* :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:
To skoro nie masz fotki z przymiarki, to może chociaż wrzucisz fotke nowego szlafroczka  :brewki: :brewki: :brewki: :brewki:

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #225 dnia: 5 Kwietnia 2011, 19:26 »
100 latek w szczęściu i zdrowiu przy boku ukochanego  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #226 dnia: 5 Kwietnia 2011, 20:09 »
Dziękuję dziewczyny :)

Wstawię zdjęcia szlafroczka jak kabel poszukam :) od razu tez z fryzury.

Zaba, moja mama ma znajomą, która zajmuje się stołówką ale też organizuje wesela od wielu lat, takie bardziej swojskie i ona nam przekazała ile jest potrzebnych. Najlepiej około 200g na osobę, to wyjdzie po jakieś 3 kawałeczki ciasta.
Generalnie jest taka zasada, że bierze się liczbę gości x 0,2  czyli na 100 gości 20 kg, na 80 gości 16 kg itd.

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #227 dnia: 5 Kwietnia 2011, 21:06 »
Sto lat! Sto lat! Wszystkiego najlepszego na urodzinki  :brawo_2: :brawo_2: a przede wszystkim mniej problemów przedślubnych  ;)

a z tym kolesiem, normalnie szkoda słów... że też tacy ludzie chodzą po świecie i zatruwają innym życie...  ::) mam nadzieję, że ostatecznie siostra Twojego PMa na ślubie będzie, a jej mąż pojedzie sobie w siną dal i da Wam w tym dniu święty spokój :)

No i oczywiście... czekamy na zdjęcia  ;D

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #228 dnia: 6 Kwietnia 2011, 12:45 »
100 lat  :pijaki: :pijaki: :pijaki:
Fajnie nam to przedstawiłaś z ciastem, też się nad tym zastanawiałam.
Powiedz mi w jakim czasie zrobili Ci tą suknie? Kiedy zamawiałaś? Bo mnie trochę się to w czasie rozwlekło i dopiero dziś idę na pobranie miary, ale kobietka w salonie uspokoiła mnie że w Agnes szybko robią, a ja też u nich zamawiam. Boję się tylko tego że miałam mieć pobranie miary najpóźniej do połowy marca a ja dopiero dziś jadę. Oczywiście już mam wizje że nie zdążą mi uszyć i pójdę w majtkach  :buu: :buu: :buu:

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #229 dnia: 6 Kwietnia 2011, 13:34 »
Madzia ja zamawiałam suknię 8 lutego, a 1 kwietnia była już w salonie ( chociaż przymiarka umówiona była dopeiro na 4 maja). Pani mi powiedziała, ze pogonili ostatnio tych ze szwalni, zeby się szybciej uwijali. Nic się nie martw, na pewno zdążą :) To na prawdę profesjonalny salon.

Zapomniałam Wam się wczoraj pochwalić - kupiliśmy tablice na samochód :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #230 dnia: 6 Kwietnia 2011, 17:18 »
Kabel znaleziony, skorzystam jeszcze z cierpliwości P. i powstawiam zdjęcia :)

Zdjęcia fryzury próbnej (+ ja bez makijażu w gratisie :) ):

Prawa strona

Przód:

Lewa strona:

Teraz szlafroczek :)

cały (nie mam pojęcia czemu bokiem)

i aplikacja:

[IMG=http://img215.imageshack.us/img215/4301/dsc05213x.th.jpg]http://[/img]

A tu jeszcze na koniec nasze tablice:

No chyba wszystko, nadrobiłam zdjęciowy wątek :)

madziaw, Myszk@ - dziekuję za życzenia :*[/color][/b][/b]

Offline madziaw

• bywalec
« Odpowiedź #231 dnia: 6 Kwietnia 2011, 18:04 »
szczerze niezbyt podobały mi się sztuczne dodatki do włosów (w sensie że wolę żywe kwiaty), ale Twoja dopinka na prawdę szczerze rewelacja. Bardzo mi się podoba.  :o
Szlafroczek pierwsza klasa, milutki i cieplutki, a żabka ładniejsza być nie mogła  ;D ;D ;D
O tablicach nawet nie myślałam, dobrze że przypomniałaś, ale zostawię to zadanie dla PMa, chociaż autem on się zajmuje, no i tablicami oczywiście.  ;)
A co do sukienki, uspokoiłaś mnie, że tak szybko. Byłam dziś na pobraniu miary, suknia ma być na 2 czerwca w salonie gotowa, ewentualnie drobne poprawki na miejscu. Ufff, kamień z serca

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #232 dnia: 6 Kwietnia 2011, 18:37 »
No widzisz, spokojnie. Moja suknia przyjechala cala wykonczona, do poprawy jest tylko szerokosc ramiaczka, ale to panie poprawiaja na miejscu.

Co do kwiatka, to ja nie bylam przekonana ani do zywego ani do sztucznego, to pomysl mojej mamy, a pani Beata z salonu dobrala dokladnie taki jak na sukni.  Do slubu bede miala welon, a po oczepinach przypne kwiatek. Taki jest plan.

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #233 dnia: 6 Kwietnia 2011, 20:13 »
Tacy ludzie jak Twój szwagier wzbudzają we mnie agresję... >:(
Super, że masz już suknię gotową i tyle spraw do przodu :)
Wszystkiego naj...naj...naj... z okazji urodzin :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #234 dnia: 6 Kwietnia 2011, 20:21 »
krysiaK we mnie też on wzbudza agresję , staram się już o tym nie myslec.
Dziekuję za życzenia  :uscisk:

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #235 dnia: 6 Kwietnia 2011, 20:24 »
Szlafroczek genialny  ;D

Kwiatek we włosach super i fryzurka też mi się bardzo podoba ;)

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #236 dnia: 6 Kwietnia 2011, 20:49 »
Wiesz co? Chyba też skuszę się na kwiatek po oczepinach ::) Wcześniej w ogóle nie myślałam o kwiatkach ;)

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #237 dnia: 6 Kwietnia 2011, 21:50 »
Kwiatek fajowy,fryzurka tez mi sie bardzo podoba  ;D ;D
szlafroczek widac ze milusi taki ;D ;D
:*:*:*

Offline Myszk@

• bywalec
« Odpowiedź #238 dnia: 7 Kwietnia 2011, 09:45 »
Żabkowy szlafrok wymiata ;D

śliczna fryzurka, a ten kwiatek całkiem fajnie pasuje i całość baardzo mi się podoba ;) a można wiedzieć, gdzie się czesałaś ;>

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #239 dnia: 7 Kwietnia 2011, 11:21 »
beaberry ja też nie byłam przekonana do kwiatów, a tu widzisz niespodzianka.

Myszk@ czesałam się w poleconym przez bodajże Daisy salonie na Magnuszewskiej. Czesała mnie pani Sylwia i cały czas pytała o moje sugestie i czy to co robi mi się podoba. I podobało się. Ja najbardziej nie lubię mieć takiego wielkiego łba, a tu jest wszystko schowane i od przodu nie widać wystających zewsząd loków, widać je ładnie z tyłu.

Rozpoczynamy z P. akcję "Taniec". Muszę znaleźć szkołę i nas do niej zapisać.
a jak jest/było u Was, chodizłyście na taniec?