Aha, to moze mlekiem dopoic? Ja antkowi tak dawalam, jak zjadl sloiczek i jeszcze chcial to mleko dawalam.
Hmm, ale po co? Z tego co zrozumiałam Marta daje cały słoiczek obiadku i obie piersi, po co mm jeszcze?! Jeśli mleko ma, a pisała, że ma. Dzieci bardzo często zjedzą tyle, ile im się da, aż do momentu kiedy nic im się więcej nie zmieści, mój tak kilka razy zrobił, przerażona byłam, że potrafił jednorazowo wypić np. 350ml mleka ! Jak kończyłam karmienie piersią i dawałam już mm to raz taki koncert był i tylko mleko chciał i pił i pił. To co, miałabym mu co dzień tyle dawać?
Bez przesady, ja tam trzymam się schematu jeśli chodzi o objętości, czasem ciut więcej czasem ciut mniej, ale nie mam zamiaru dawać mu ile wlezie, 12kg to i tak sporo i bynajmniej nie zwalnia. Był moment, że ważył 12,5kg, ale zaczął latać z pchaczem i spadło. Teraz znów pomału do przodu.
Marta, ja bym nie wprowadzała mm, skoro tak świetnie idzie Ci karmienie piersią, jeśli nie chcesz jeszcze kończyć. Ale oczywiście to Twój wybór

Dziewczyny, czy jest sens kupować buty o 2 rozmiary większe? Wiem, że powinno się o jeden, tak też zrobiłam hmm, półtora miesiąca temu. Zmierzyłam Adrianowi stopę, było niecałe 11cm, a wkładka buta 12cm. Dziś wydawało mi się, że te buty ciasne jakieś, mierzę stopę, a tam ponad 12cm!

Czy to znaczy, że już są za małe czy jeszcze na styk?