Zapytam z ciekawości- jaki jest dokładny wiek małej ? Pytam bo widze w opisie że zna cały alfabet
Kto ją tego nauczył i jak ? I czy umie też pisac czy tylo rozpoznać ?
Majka ma 17 miesięcy, a nauka zaczęła się od tego, że sama zaczęła pokazywać palcem literki na pudełku z Mleka Bebiko, potem w bajeczkach itd. W końcu kupiłam jej grę z literkami. Na początku żeby jej się lepiej kojarzyło mówiliśmy np. "B" jak babi, "M" jak mami itp, a teraz już tylko same literki. Zna już wszystkie (oczywiście drukowane). Potrafi pokazać i wymówić. W tej grze co kupiłam są też małe literki więc teraz jak pokazuje dużą to ja pokazuję jej małą i już większość kojarzy. Poza tym lubi jak ja jej piszę na kartkach literki, a ona czyta. Pisze jakiś długi wyraz, pokazuję literki palcem po kolei, a ona mówi co to za literka. Nie nudzi jej się to.
Nauczyła się tak jak opisałam powyżej. Nie ma szczeniaczka uczniaczka czy krzesełka czy innej zabawki, która wymawia literki czy cyferki...
tak samo jest z cyferkami. Zaczęła od "4" na pudełku z Bebika, potem na ośmiorniczkach do kąpieli i podczas schodzenia po schodach liczymy zawsze schody

nie jest to jakaś specjalna nauka. Po prostu jakoś samo wychodzi

np. Pokazuje na obrazku parasol to ja mówię "P" jak parasol. Na obrazku są 2 samochody więc mówię "2" i tak do znudzenia

z tym, że ona to na prawdę lubi. Nie interesują ją lalki i misie

a pisać oczywiście nie umie

coś tak sobie bazgrze i mówi np. "ctery"

które w ogóle nie przypomina 4

nieraz jak się jej uda to wyjdzie jej "0" - koślawe ale przypominające koło

Chyba antybiotyk zaczął działać, bo w końcu na termometrze pokazała się temperatura poniżej 37 stopni