Autor Wątek: Juliankowo-mamusiowy pamiętnik  (Przeczytany 191874 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
Odp: Juliankowo-mamusiowy pamiętnik
« Odpowiedź #1110 dnia: 26 Maja 2012, 19:13 »
Mała pogawędka z Cypriankiem, specjalnie dla forumowych ciotek:

Filmik sprzed kilku dni, ciemny, bo kręcony wieczorem, ale nie chciałam włączać światła, coby Małemu nie odechciało się gadać.  ;)

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1111 dnia: 26 Maja 2012, 20:09 »
Ale świetny jest Cyprianek  :D Jak otwiera buzię i próbuje czy uda się coś powiedzieć...
Aż zatęskniłam za tymi pierwszymi "pogawędkami"  :D

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1112 dnia: 26 Maja 2012, 22:00 »
wygadany po Juliance  ;D

Zazdroszczę samozaparcia w ćwiczeniu. Ja się zabrać nie mogę  ::) chociaż nie zazdroszczę chudnięcia w cyckach, moje gdyby jeszcze schudły to by zniknęły :mdleje:

Walizka wydaje się Ciekawa :) chociaż zdjęcie małe

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #1113 dnia: 26 Maja 2012, 22:08 »
świetna walizka  ;D
Cyprianek  :Serduszka:

moje cycki wydają się jeszcze mniejsze niż przed ciążą a nie ćwiczyłam jakoś specjalnie ::)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #1114 dnia: 26 Maja 2012, 22:11 »
Ja padam, jak Cyprianek zbiera się do gadania, jakby co najmniej chciał "Pana Tadeusza" wyrecytować, a po chwili udaje mu się (albo i nie) wyartukułować "guuuuuu".  ;D

Marta, gdybym ja miała taką figurę jak ty, to nawet przez myśl by mi nie przeszło żeby się zabierać za ćwiczenia. Ale że mnie wszędzie dużo więcej niż Ciebie, to niestety samozaparcie musi być. Choć teraz przez prawie dwa tygodnie ćwiczyć nie będę więc zobaczymy jaki będzie efekt jojo. Tylko pewnie już w cycki nie wróci.  ::)

Vonka moje po ciążach też zmalały, a jak jeszcze trochę poćwiczę to chyba już staniki nie będą mi potrzebne.  ;)

A tu więcej informacji na temat walizki: http://www.mababy.pl/Podrozowanie/Walizka-Bernard-Pszczola-od-Trunki-327.html Tania nie jest, ale patrząc na zachwyt Julianki warto było wydać tyle kasy. Zresztą kolor uniwersalny więc za jakiś czas Cyprianek ją przejmie.  :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1115 dnia: 26 Maja 2012, 22:24 »
Już walizkę wygooglowałam  ;D

WIesz, figura figurą, ale pociążowy brzuszek + wieczorne kolacje z mężem odłożyły się na boczkach i na brzuchu. Ubieram się tak by tego nie było widać, ale od tygodnia wyglądam jak w 5 mieś ciąży :mdleje: muszę ostro wciągać brzuch by to "zredukować". Tyle że ja leń jestem

Moja mam to ma fajnie :) w okolicach 40stki przytyła trochę, potem wzięła się za dietę i ćwiczenia i schudła pięknie a cycki jej zostały. Układ idealny  ;D u mnie to nie wychodzi niestety

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1116 dnia: 13 Czerwca 2012, 08:10 »
i co tam? wróciliście już?

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #1117 dnia: 13 Czerwca 2012, 11:19 »
Wróciliśmy, wróciliśmy.
Było bosko!!! Tak wspaniale, że nawet teściową dało się znieść.  ;D
Pogodę mieliśmy cudną, non stop piękne słonce, temperatury w okolicach 30 stopni, ale przyjemny wietrzyk sprawiał, że słońce nie przeszkadzało i nie męczyło. Piękne plaże, cuda woda, a jej kolor... Marzenie.
Hotel świetny, jedzonko przepyszne, dużo atrakcji dla dzieci, nie daliśmy rady ze wszystkiego skorzystać. A jednego dnia wybraliśmy się na wycieczkę do delfinarium. Oglądaliśmy występy fok i delfinów, Julianka była zachwycona, zresztą ja też.  :D
Żal było wracać, szczególnie, że gdy wylądowaliśmy w Berlinie, to przywitał nas deszcz i zimnica.  ::)
Żałowaliśmy, że pojechaliśmy tylko na 10 dni, a nie całe dwa tygodnie, bo oba dzieciaczki podróż i sam pobyt zniosły rewelacyjnie.
Ogólnie piękny kraj i z chęcią tam wrócimy.
Jak trochę się zorganizuję, to powrzucam parę zdjęć.
Teraz żyję wyjazdem na mecz, wyruszamy w poniedziałek i po meczu od razu wracamy, ale już nie mogę się doczekać.  ;D

A tak poza tym Julianka wróciła do przedszkola, na szczęście z wielką ochotą. Cyprianek cały czas gada i się uśmiecha i całymi dniami usilnie ćwiczy chwytanie, z dnia na dzień idzie mu coraz lepiej. Ogólnie jest bardzo pogodnym dzieckiem odkąd opuściły nas bóle brzucha.

Idę ponadrabiać zaległości na forum.  :)

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #1118 dnia: 13 Czerwca 2012, 18:06 »
Super, ze jesteś zadowolona z wyjazdu. Podziwiam Cie , ze z tak malym dzieckiem wybrałaś sie w taka podróż. Ja bym się chyba nie odważyła ale może warto :)
Czekam niecierpliwie na zdjęcia ahhh.... chociaz oko naciesze!
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1119 dnia: 13 Czerwca 2012, 21:27 »
żonka - walizka Julianki któą wkleiłaś była inspiracją na kolejny artykuł do Szkrabów  :-* dzięki 

Jutro o 16 w Szczecinie na jasnych błoniach pod pomnikiem papierza jest spotykamy się z kilkoma forumkami i dzieciaczkami - jeśli masz czas i ochotę to może wpadniesz?

Cieszę się że wyjazd udany i teściowa do zniesienia :) i z niecierpliwością czekam na zdjęcia

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #1120 dnia: 14 Czerwca 2012, 15:05 »
aadaa najlepiej jeździć z małymi dziećmi, bo jeszcze nic za nie nie płacisz.  ;) A tak na serio, to mam grzeczne dzieci więc wiedziałam, że w podróży raczej problemów sprawiać nie będą, a jeżeli to miałam do pomocy męża i teściową. A że jechaliśmy do europejskiego kraju, to nie obawiałam się, że z wodą będzie coś nie tak, że nie dostanę nigdzie pampersów, że nie znajdę nigdzie w razie potrzeby dobrej opieki lekarskiej itd. Za to super wypoczęłam i naładowałam akumulatory na kolejne miesiące. Także ja polecam takie wyjazdy.  :)

Marta, cieszę się, że na coś się przydałam.  ;) Walizka na prawdę sprawdziła się super. I choć mało nie kosztuje, to warta jest każdego wydanego grosza. Julianka objeździła na niej oba lotniska i nie musiałam się martwić, że na przykład zacznie marudzić, że ją nóżki bolą czy coś. Plus walizka robiła taką furorę, że hej.  ;) wszyscy się za nią oglądali. A na lotnisku na Majorce widziałam chłopca, który też na takiej jeździł, tylko miał w innym kolorze.
A możesz mi podać tu odnośnik do Szkrabów? Z chęcią znów poczytam, a zanim dokopię się w Twoim wątku, to wieki miną.  ;) Takie mam zaległości, że nie wiem kiedy wszystko nadrobię.  :)
I dziękuję za zaproszenie, ale niestety nie ma mnie w Szcz.  :( Bardzo żałuję, bo na prawdę z wielką ochotą bym się z wami spotkała i w końcu poznała na żywo. Może uda się następnym razem.

A zdjęcia kiedyś wkleję. Ja to niestety mam tak, że po każdych wakacjach dużo czasu zajmuje mi wzięcie się za zdjęcia, bo po prostu nie chcę ich oglądać, bo żal mi du.pę ściska, że mnie już tam nie ma.  :-\

Dziś wybieram się w końcu na zaległa wizytę u gina, bo jeszcze nie byłam na przeglądzie po porodzie.  ::)
No i byłam też z Cypriankiem na szczepieniu. I zostawiłam w przychodni 680 zł.  :mdleje: A za 6 tygodni znów tyle będę musiała zapłacić.  ::) Masakra, jak drogie są te szczepionki.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1121 dnia: 14 Czerwca 2012, 19:05 »
Proszę bardzo :) https://www.facebook.com/NaszeSzkraby/app_190322544333196

Spotkanie było świetne bo i dużo osób przyszło, szkoda że nie było CIę w Szczecinie, mam nadzieję że następnym razem się uda dotrzeć  ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1122 dnia: 15 Czerwca 2012, 12:11 »
Ania mam nadzieję że jek najszybciej wkleisz zdjęcia i cieszę się że wycieczka się udała.

A na co szczepiłaś? Bo faktycznie dużo kasy. Ja będę teraz szczepić na rota i 5 w 1 no i wzw.

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #1123 dnia: 15 Czerwca 2012, 12:46 »
Marta, ale jak klikam linka to mi się pojawia piękne zdjęcie brzuszka z napisem "Już wkrótce kolejne wydanie. Tymczasem zapraszamy na naszą tablicę". Czy mam gdzieś indziej wejść lub cos kliknąć? Sorki za głupie pytania, ale ja konta na facebooku nie mam więc w ogóle nie wiem jak się tam poruszać.  :-\

Pati, szczepiłam 6 w 1, pneumokoki i rotawirusy. Wczoraj dzwoniłam już do kolegi, który pracuje w aptece i ma mi sprawdzić ceny szczepionek więc zobaczę czy czasem w naszej przychodni nie zdzierają za dużo.

A tak poza tym to wiecie ile Cyprianek waży? Przy urodzeniu ważył 3350 a wczoraj waga pokazała 6650.  :o Czyli w 3 miesiące prawie podwoił swoją wagę. A niby przyjęte jest, że wagę podwaja się na pół roczku. Ale najlepsze jest to, że on nie jest jakiś gruby, jest po prostu duży. Ubranka nosi już 68, czyli w rozmiarze, który Julianka założyła jak miała właśnie coś około pół roczku. Duży chłop mi rośnie.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1124 dnia: 15 Czerwca 2012, 12:50 »
Najwyraźniej twój program antywirusowy nas blokuje :) U mnie zawsze komputer pyta czy "wyświetlić niebezpieczną zawartość" hehehe...

Pewnie że moża - włala - wszystkie numery są tutaj :) http://issuu.com/22198

chłop jak dąb  ;D

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #1125 dnia: 15 Czerwca 2012, 13:22 »
Teraz działa.  :D Dzięki.  :-*
Przejrzałam na szybko, dokładnie wczytam się później, ale  przeczytałam już wierszyk dla taty i bardzo mnie wzruszył. Chyba go wydrukuję i dam mężusiowi na Dzień Ojca.  :)

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #1126 dnia: 15 Czerwca 2012, 13:36 »
Ania, no daj nacieszyć oko Majorką  ;D

waga Cyprianka zacna  ;D

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1127 dnia: 17 Czerwca 2012, 09:00 »
Ale duży chłopak  ;)

Czekamy na zdjęcia :D

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1128 dnia: 19 Lipca 2012, 07:56 »
Ania żyjecie wy tam???

Co ze zdjęciami z wakacji? Ostatnio widziałam na stronie Beaty wasze zdjęcia z sesji rodzinnej  :Zakochany: :Serduszka: :Serduszka: Piękna z was rodzinka. Ze zdjęć bije taki spokój i miłość....

Dzięki za zdjęcia Julianki :) Są w nowym numerze  ;)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #1129 dnia: 5 Września 2012, 11:41 »
Żyjemy, żyjemy.
Ostatnio po prostu daaaaleko mi do forum i do komputera w ogóle. I nagle okazało się, że czasu na wszystko więcej, że na bieżąco jestem z książkami, że dom jakiś taki bardziej ogarnięty.  ;) No i chyba miałam po prostu jakieś forumowe zmęczenie materiału, ale już mi lepiej.  ;) Ni i jeszcze w zasadzie przez całe wakacje non stop mamy jakichś gości i trzeba się nimi zajmować i wymyślać różne rozrywki. Ale będę już częściej bywać.  Zdjęcia z Majorki postaram się wkleić jutro, tak jak i parę z naszej sesji rodzinnej.
Tak jeszcze na szybko, bo muszę uciekać, bo muffinki mi dochodzą w piecu (Cyprianek kończy dziś 6 miesięcy i chcę to dziś wieczorkiem uczcić) - sporo zamieszania w naszym życiu, ale na szczęście raczej same pozytywne rzeczy. W przyszłym tygodniu już chyba w końcu ruszymy z budową, choć może lepiej tego na głos nie mówić żeby nie zapeszyć.  ;) Od przyszłego weekendu ruszamy z dzieciaczkami na basen. Julianka wciąż chodzi do przedszkola, a ja przyjęłam zaszczytną funkcję członkini "trójki klasowej".  ;) Cyprianek świetnie się rozwija i już podróżuje mi po domu przy okazji polerując brzuchem podłogę.
Więcej następnym razem.

Marta, gazetkę oczywiście czytałam. Mogę już mówić, że Julianka jest sławna skoro jej zdjęcia pojawiły się w gazecie.  ;D Linka oczywiście wysłałam wszystkim znajomym.  :) I dziękuję bardzo za komplement.  :-*

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1130 dnia: 5 Września 2012, 12:22 »
No nareszcie się pojawiła.

Przeczytałam jednym tchem i cieszę się że u was tak pozytywnie:)

Oczywiście pół roczny Cyprianek chętnie zaprezentuje swoje wdzięki prawda??? No i Julianka jakąś fotką powinna nas uraczyć :)

Dziękuję za rozesłanie gazetki :) I chętnie jeszcze "upublicznię" zdjęcia Julianki bo to taki śliczny aniołeczek jest  ;D

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #1131 dnia: 5 Września 2012, 15:36 »
Fajnie,że się odezwałaś.Pokaż nam Cyprianka,ciekawa jestem jak wygląda.

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1132 dnia: 5 Września 2012, 15:53 »
ja to bym też chętnie zobaczyła jak Cyprianek wygląda i jakiś filmik z Julianką w roli głównej mile widziany  ;D ;D ;D

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #1133 dnia: 5 Września 2012, 16:58 »
Cieszę się, że ktoś tęsknił.  :-* :-* :-*

Udalo mi się znaleźć chwilę czasu więc na początek parę zdjęć z Majorki:
Drzewo przy naszym hotelu. Zwróćcie uwagę na korzenie i minę Julianki:
img]http://img12.imageshack.us/img12/4456/20120603286.jpg[/img]

Wycieczka rowerowa. Jedyny dzień gdy nie było słonca:

Na wycieczce w zoo safari:

Gdzie jest Julianka?

I z babcią:

I woda w moim ulubionym kolorze:  ;)

I na zakończenie filmik sprzed miesiąca:

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #1134 dnia: 5 Września 2012, 17:08 »
Pierwsze zdjęcie do poprawki.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #1135 dnia: 6 Września 2012, 18:27 »
Julianka jest fantastyczna !!

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1136 dnia: 6 Września 2012, 18:45 »
mała perełka  :Serduszka:
to jeszcze Cyprianka chcemy  ;D

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #1137 dnia: 7 Września 2012, 09:46 »
Julianka dziękuje za komplementy.  :-* :-* :-*
To jeszcze Cyprianek...

z kotem

W pamiątce z Majorki:

W wersji roześmianej:

I po zjedzeniu pierwszej w życiu marcheweczki:

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1138 dnia: 7 Września 2012, 10:40 »
boski!!!  ;D ;D ;D
i baaardzo podobny do Julianki  :o

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #1139 dnia: 7 Września 2012, 11:56 »
hej Aniu,

internet to największy złodziej czasu i faktycznie 'zdrowo' sobie czasem zrobić przerwę :)
świetne mieliście wakacje, a dzieci niezmiennie cudne - rodzeństwo się siebie nie wyprze ;)