Autor Wątek: Odtad juz razem zawsze i wszedzie:)...23.07.2011  (Przeczytany 31958 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Odp: Odtad juz razem zawsze i wszedzie:)...23.07.2011
« Odpowiedź #330 dnia: 10 Marca 2011, 17:58 »
Ja mialam tez pudeleczka,ale w ksztalcie serduszka z kokardeczka ;).

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #331 dnia: 11 Marca 2011, 21:09 »
Zaba wyślij mi proszę namiar na te Twoje pudełeczka... plissssssssssss :)
Ale myślisz, że imiona i nazwiska nie będą za małe.. bo na winietkach sa dosyć duże napisy widoczne.. a tu trzeba sie będzie wczytywać...
Ja jako podziękowanie chcę kupić takie małe aniołeczki zamknięte w kuli "ze śniegiem".. w hurtowni jedna sztuka 4zł.. ale szukam cały czas czegoś tańszego...

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #332 dnia: 11 Marca 2011, 23:44 »
marcella te pudeleczka kupuje same, bez tej karteczki u gory, bo firmy wypisuja tam tylko krótkie podziekowania...bedziemy je drukowac sami w domku na jakims ladnym papierze i oczywiscie wieksze, zeby tak jak piszesz, nikt nie musial sie wczytywac ;)...z jednej strony bedzie imie i nazwisko, a z drugiej podziekowanie za przybycie ;D...poczatkowo tez myslalm o czyms innym ale jak sobie przeliczylam, ze musialbym wydac jakies 750zl za sam upominek dla gosci to wyszlo mi zdecydowanie za duuuzo :-\...a takie pudeleczka sa calkiem ladne, jak sie dorzuci dekoracyjne migdaly (podobno sa przepyszne :P) to wydzie znacznie taniej...kg migdalow to ok 30-40 zl, zaleznie od kolorow, te zlote i srebrne sa najdrozsze ale trzeba przyznac, ze sa piekne ;D...

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #333 dnia: 18 Marca 2011, 13:35 »
Zaba a Ty się pod ziemię zapadłas? ;> zaproszenia już są?  ;)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #334 dnia: 18 Marca 2011, 22:13 »
Kupiłaś już te pudełeczka?? Ja będę kupować czerwone.. dzięki za cynk!!!!
Myślisz, że zmieszczą się do nich malutkie słoniki???

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
« Odpowiedź #335 dnia: 19 Marca 2011, 06:57 »
witam :)

mam sliczna sunkie :) 

zaproszenia tez super. :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #336 dnia: 20 Marca 2011, 23:20 »
heh jeszcze sie nie zapadlam pod ziemie ;)...
mialam imprezowy weekend mozna powiedziec...w piatek wypad na miasto z dawno nie widzianymi znajomymi, wiec bylo baaardzo ciekawie ;D...w sobote urodzinki brata, a dzis odsypialam wszystko :P...
no i mam problem z tymi zaproszeniami :-\...wszyscy mi mowia dookola, ze sa za smutne, takie ciemne i ponure, az sie zaczelam zastanawiac :-\...kurcze juz myslalam, ze juz cos skresle z listy a u jest coraz gorzej...mojemu narzeczonemu to wszystko jedno, bo jego ulubiony kolor to "moze byc", wiec nie bardzo mi w takich wyborach jest pomocny...a juz naprawde nie chce mi sie przegladac tych zaproszen, jest ich tyyyle, ze juz mnie glowa od nich boli...pojde w tygodniu do sklepu i mam zamiar cos wybrac na miejscu - zobaczymy co z tego wyjdzie...
zamknelismy w koncu liste gosci i sie przerazilam...troszke mam nadzieje, ze nie wszyscy sie zjawia - tym bardziej, ze na tej liscie sa osoby, ktore widzialam kilka razy w zyciu ale rodzice sie uparli zeby ich zaprosic, bo wypada, bo u nich tez byli na weselach itp :-\...mam tylko nadzieje, ze najblizsi beda, no i oczywiscie nasi znajomi - wtedy zabawa do bialego rana murowana ;D...
marcella ja bede zamawiac te pudeleczka dopiero jak bede miala potwierdzenia liczby gosci, nie chce zamowic zbednej ilosci, szkoda mi kasy...a te sloniki to zalezy jakie duze sa, na stronie sa podane rozmiary pudelek, wiec mozesz sprawdzic czy sie zmieszcza ;)...

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #337 dnia: 20 Marca 2011, 23:22 »
netka0003 wielkie dzieki i witam serdecznie... :hello: :hello: :hello:...!!!
[/color]

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #338 dnia: 21 Marca 2011, 16:26 »
nie patrz na innych, to wam maja sie podobac zaproszenia ;)

a co do gosci to chyba u kazdego z roznych przyczyn sa takie osoby, ktore sie widzi raz na 10 lat...

trzeba to przebolec...

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #339 dnia: 21 Marca 2011, 20:23 »
ja myślę, że zaproszenia powinny odzwierciedlać charakter pary a nie podobać się gościom. My np. wybraliśmy coś zupełnie innego: zaproszenia w stylu komunistycznym  ;D i też ktoś może nam zarzucić, że np. czcionka jak z maszyny do pisania się nie podoba, lub że za mało kolorów jest.  Ale podoba się nam i to jest ważne, więc nie łam się  ;)

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #340 dnia: 21 Marca 2011, 20:31 »
A wlasnie, ze nie sa smutne, ciemnie i ponure!
Mi sie baaaaaaardzo podobaja!!!
To Wam sie maja podobac, nie innym...wiesz, ze wszystkim nie dogodzisz...
Widze, ze Twoj PM troche podobny do mojego: wybierz, co Ci sie podoba :glupek:

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #341 dnia: 21 Marca 2011, 20:51 »
hehe ach...ci mezczyzni - widze, ze moj nie jest wyjatkiem ;)...mowi tylko czego ma NIE byc: suknia - NIE ecri, kolory - NIE brazy, wlosy - NIE krotkie, ciasto - NIE czekoladowe...smiac mi sie chce ale w sumie to zawsze lepiej tak, nizeli mialby mowic co MUSI byc - uwzgledniajac podpowiedzi reszte wybieram sama, bo mu obojetnie ;)...
smoczyca chyba wiem jakie to zaproszenia - sa rewelacyjne ;D poczatkowo tez myslelismy o takich, tzn dla znajomych i mlodszych gosci, bo dla ciotek mialy byc tradycyjne w miare ;)...
mamy teraz wiekszy problem - szukamy hotelu dla gosci jak najblizej miejsca weselnego ale jest ogromny probem, jesli juz sie cos znajdzie co cena kosmiczna odstrasza, chyba bedziemy musieli rozlozyc gosci na dwa hotele albo i wiecej, a tego chcialam uniknac :-\...

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #342 dnia: 21 Marca 2011, 20:55 »
jakie wymagania ma twoj PM  ;D

ale fajnie, ze tak mowi co by chcial a co nie, niz mialoby mu byc wszystko obojetne.

moj PM tez ma tam jakies wymagania, a czasem nawet sama zadaje mu pytania... ;)

co do hotelu to tez sie troche martwie co bedzie u mnie.

bo mam tylko 13 pokoi do dyspozycji. ::)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #343 dnia: 21 Marca 2011, 23:11 »
oj Zaba skad ja to znam  ;D jak się pytam mojego M. o cos zwiazanego ze slubem to najczęściej słysze "może być" ;) bardzoooo mi zawsze pomaga w wyborze ;)  ;D

a zaproszenia wcale nie są smutne! wg. mnie są eleganckie ale na pewno nie smutne! przecież to głownie Tobie mają się podobać ( bo jak jest z PMami to juz wiemy ;) )

a co do hotelu to nie wiem co Ci doradzić... a akademik UTP odpada? moja teściowa "kładzie" tam swoich gości, luksusów nie ma ale cena ok ;) a ona musi zapewnic nocleg właściwie 40 osobom po wszyscy z daleka są! a z mojej strony mało jest rodziny przyjezdnej więc kładziemy ich w pensjonacie w Fordonie mogę Ci dać namiary ale nie wiem na ile osob potrzebujesz...  ???

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #344 dnia: 21 Marca 2011, 23:22 »
no wlasnie z tym jest problem, my mamy praktycznie wszystkich gosci przyjezdnych - oprocz znajomych oczywiscie...w naszym hotelu jest 30 miejsc juz zarezerwowanych ale potrzeba mi jeszcze jakies 70 i jest mega problem :-\...moze faktycznie pomysle nad akademikami, u nas w medycznej jest fajny tylko, ze na fordonie - ale przynajmniej blisko do kosciola bedzie :P...zobaczymy jeszcze...w sumie to wolalbym wlasnie gdzies obok hotelu w myslu :-\...

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #345 dnia: 21 Marca 2011, 23:28 »
Zaba a Ty mieszkasz w tym fordońskim akademiku medycznym?

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #346 dnia: 21 Marca 2011, 23:29 »
mieszkalam tam na pierwszym roku, od drugiego juz w centrum, bo za dlugo mi dojad zajmowal na zajecia ;)...

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #347 dnia: 21 Marca 2011, 23:32 »
no tak rzeczywiście bez sensu ten akademik tak daleko zrobili ;)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #348 dnia: 21 Marca 2011, 23:35 »
Nie wiem jak będziesz miała ustalone z dojazdem z sali do miejsca, w którym będą goście spać, ale licz sie z tym, że taksówki moga policzyć już podmiejską taryfę. Chyba mam gdzieś namiar na pana busiarza, który za 400 zł rozwozi cała noc gosci, jedyny warunek, żeby miał 8 osób w busie, musiałabym poszukać.

A co do spania, myślałaś, żeby wynająć na weekend kilka mieszkań ? Odpisałam Ci w wątku w którym pytałaś waśnie o miejscówki. A nie masz znajomych albo rodziny, gdzie mogłabyś ulokować część gości?

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #349 dnia: 21 Marca 2011, 23:43 »
hehe przez Ciebie mi sie na wspomnienia zebralo ::)...kurcze fajowo bylo w akademiku, niezapomniane przezycia...tyyyle nowych ludzi sie poznalo, wspolne imprezy i ten nasz pokoj cichej nauki ;)...ojoj...kiedy to bylo ::)...
a tak na marginesie to w weekend idziemy na kurs przedmazlenski i jakos nie czuje tego...nie podoba mi sie to wszystko, kurcze ale papier jest potrzebny...nie wiem jak sobie damy rade, bede musiala swego lubego trzymac na wodzy ;)...on lubi sobie pogadac, a to moze sie skonczyc wywaleniem z kursu i to bez papierka, a wtedy bylby mega problem :P...
Precious u nas wlasnie ten problem, ze nie mamy tu rodziny...pomyslimy nad tymi mieszkaniami, moze i dobry pomysl ale bde musiala zamowic jakiegos busa dla gosci, a z jednego lub dwoch hoteli byloby latwiej, niz jezdzic po wszystkich mieszkaniach po calym miescie...a busa co bedzie rozwozil po imprezie to moj tato ma zaltwic, sie tym teraz nie martwie ;)...a my to sie widziec bedziemy na tym kursie nieszczesnym w weekend ;D...

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #350 dnia: 22 Marca 2011, 00:06 »
Jak myslisz o hotelach, to musisz sie pospieszyc...
Ja wlasnie tez wysylam maile i wszedzie mi odpisuja, ze ostatnie miejsca i trzeba sie spieszyc :-\

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #351 dnia: 22 Marca 2011, 08:12 »
Oj Zaba nie przypominaj o akademiku, trzy lata mieszkalam/pilam :D
no wlasnie a moze akademik UKW w centrum? Na Luzyckiej, zawsze blizej niz Fordon ale w sumie tez choinka daleko....
a zaproszenia masz super
pozdrawiam
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #352 dnia: 23 Marca 2011, 23:10 »
no i pozostaly rowne 4 miesiace ;D ;D ;D...
w sprawie noclegu jutro bedziemy wszedzie dzwonic, moze nawet sobie pojezdzimy jak dostaniemy samochod...
a dzisiaj spoedzilismy praktycznie 2 godzinki w cartali, przegladalismy, ogladalismy, maja naprawde ogromny wybor zaproszen i mozna je dowolnie modyfikowac ale jest jedno duuuuze ALE...oczywiscie cena :-\...te podane niby nie sa takie zle ale jak sie czlowiek lepiej wczyta to za personalizacje dodatkowe 1,90zl za sztuke, jednorazowa oplata 20zl do kazdego zamowienia za projekt, jesli sie chce inny typ drukowania to jeszcze dodatkowa oplata, wiec jak to wszystko podsumowalismy to za zwykle zaprszenie wyszlo nam ok 7zl :-\...w piatek bede w toruniu to przy okazji wejde do jednego sklepu jeszcze to sie zobaczy, a jak nic nie znajde to zamowie z neta te co wybralam i trudno, najwyzej beda mowic, ze nieladne :P...

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #353 dnia: 23 Marca 2011, 23:42 »
Zabciu popatrz jeszcze sobie na allegro,
tam wydaje mi sie ze cena wcale nie taka zla,nawet 1zl juz z personalizacja ;)
a wybor jest dosc spory moze jednak cos wybierzecie?? ;) ;D
:*:*:*

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #354 dnia: 24 Marca 2011, 00:13 »
7 zł za zaproszenie?  :o rzeczywiście drogo...

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #355 dnia: 24 Marca 2011, 07:46 »
no chyba poglupieli z tymi cenami... >:(

7 zl... :o ale sie cenią...

nie daj sie namowic, zamawiaj na allegro i o wiele mniej zaplacisz...

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #356 dnia: 24 Marca 2011, 12:56 »
hehe 7zl to byla srednia cena :-\...ciekawa jestem kto tam zamawia te drozsze - nawet kilkanascie zl, nie rozumiem...kurcze nawet gdybym miala taka kase to bym sie nie zdecydowala...jutro podjemiemy decyzje i bede zamawiac, bo juz nie ma czasu...
dzwonilismy dzis do roznych hoteli i jest nadzieja ;D...jest jeden duuuzy, wiec moze wszystkich gosci zmieszcze, tylko nie ma menagera bo jest na szkoleniu w wawie ale kazali nam maila jej wyslac i sie umowic juz na pogadanke o szczegolach...wiec wyslalam i czekamy...
a jutroooo...balneologia w ciechocinku, juz sie nie moge doczekac, w koncu cos innego ;D...bedziemy moczyc 4litery w blotku :wanna:...

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #357 dnia: 24 Marca 2011, 13:02 »
to fajnie, jakby wam sie udalo w tym hotelu.

a po co wam balneologia?

z tego co przeczytalam w google ;D to to jakies lecznicze tak?

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #358 dnia: 24 Marca 2011, 13:11 »
a no trzeba sie i o tym czegos nauczyc :P...faktycznie to leczenie uzdrowiskowe: wody, solanki, jakies masaze pod cisnieniem, blotko, borowina, relaks poprostu...niestety tylko taki jednodniowy wypad - ale przynajmniej nabiore sil na ten nieszczesny kurs przedmalzenski ;)...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #359 dnia: 24 Marca 2011, 19:09 »
Ja za zaproszeni placilam (chyba,bo skleroze mam) ponad 3 zl i i tak wydawalo mi sie ze za duzo :D.