Autor Wątek: Odtad juz razem zawsze i wszedzie:)...23.07.2011  (Przeczytany 32039 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
Odp: Odtad juz razem zawsze i wszedzie:)...23.07.2011
« Odpowiedź #390 dnia: 4 Kwietnia 2011, 20:31 »
ja normalnie wrzucam przez imageneshack i nic nie podaje danych.

jest tak jak bylo :)

a zaproszenia bardzo ladne, takie eleganckie  ;)

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #391 dnia: 4 Kwietnia 2011, 23:11 »
bardzo ladne zaproszenia, chyba popularne bo prawie identyczne stoi u nas na kominku i zaprasza na slub przyjaciol ;)
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #392 dnia: 4 Kwietnia 2011, 23:44 »
hehe...mozna powiedziec, ze popularne ;)...
jakos te wszystkie firmy to sie chyba umawiaja, wszystko jest praktycznie takie same, rozni sie kolorem, wstazka, ksztaltem, co niektore bardziej wyszukane faktura papieru...niestety jesli jest cos bardziej oryginalnego to juz swoja cene ma niestety :-\...na poczatku sie strasznie tym przejmowalam, zeby wszystko ladnie bylo, pasowalo do siebie, a teraz...kurcze przeciez to jest kawalek papieru i tak wiekszosc nawet nie bedzie pamietala jak wygladaly te zaproszenia - przynajmniej ja tak mam :P...

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #393 dnia: 5 Kwietnia 2011, 07:09 »
ale przeciez nie są aż takie zwykłe.

ładne są.

zwykle to są na allegro po 1zł  :P

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #394 dnia: 5 Kwietnia 2011, 12:50 »
Wierszyk super !!!Brawo dla Was !!!

A, ja zaproszenia mialam podobne.

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #395 dnia: 5 Kwietnia 2011, 21:49 »
Wierszyk  super tworczy ;D ;D ;)
Zaproszenia tez mi sie bardzo podobaja :) :)
:*:*:*

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #396 dnia: 7 Kwietnia 2011, 17:51 »
dzieki wielkie :przytul:...
zaproszenia juz zamowione, mam tylko nadzieje, ze dojda przed swietami...poczatkowo chcielismy umiescic ten wierszyk na zaproszeniu ale jak dostalismy projekt od firmy to zrezygnowalismy...wygladalo to tak jak naciapane, wierszyk jest dlugi i wygladalo to okropnie - wszystko scisniete i malym drukiem zeby sie zmiescilo, wiec postanowilam wlozyc go jako wkladke do zaproszenia ;D wydrukuje na jakims ladnym papierze, druga wkladke chemy dorzucic z wiadomoscia o noclegu - tak mi ostatnio narzeczony uswiadomil to, ze niektorzy moga nie zdawac sobie sprawy z tego, ze hotel jest zarezerwowany i nie trzeba za niego placic :P...
no i dzis wlasnie podpisalismy umowe z hotelem, jest kilka km za sala weselna ale prosta droga, wiec sie chyba goscie polapia ;)...
bylismy takze w naszym hotelu gdzie bedzie impreza i poznalismy menagrke, super kobietka ;D...mieslimy kilka pytan i na wszystko ladnie odpowiedziala, nawet i wiecej - wiele spraw nam naswietlila, takich o ktorych zadna z nas nie mysli...
pytalismy o okragle stoly jak sie sprawdzaja na weselach i ona na to, ze nie bardzo...jesli to ma byc tylko jakis obiadek to super ale na dluzsza impreze to nie...polowa gosci siedzi tylem do mlodych, druga polowa tylem do parkietu, zaczyna sie przestawianie krzesel i ogolny balagan...
po drugie trudnosci z rozstawem jedzenia, tzn przy 10osobowym stoliku jest miejsce tylko na 4 rodzaje miecha, bo jesli chcielibysmy wiecej rodzaji to wychodziloby tak, ze np. 4schabowe, 3krokiety, 6 zrazow itp wiec gosice sie rzuca na jedzenie bo kto pierwszy ten lepszy, a przy dlugich stolach rodzaji miecha moze byc wiecej bo sobie ludzie podaja...ponadto kuchnia wtedy wydaje stolikami i goscie dalej siadzacy dostaja pozniej jedzenie, na dodatek musi sie wszystko zgdzac ilosciowo na kazdy stoli okragly...kurcze nie mialam pojecia jakie to wszystko skomplikowane :Olaboga:..
no i bedziemy mieli barmanow z hotelu, cena duuuuzo nizsza niz wynajecie jakiejs firmy...kupimy tylko alkohole i bedzie wszystko gralo...no i odradzali nam kupowanie piwa na wesele, bo goscie sie nim chlodza jak jest cieplo i zamiast sokow pija piwo i mieszaja z innymi alkoholami, wiec sie jeszcze nad tym zastanowimy...
poki co to tyle rozwazan ;)...

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #397 dnia: 7 Kwietnia 2011, 18:32 »
powiem ci, ze ten bylam nastawiona na okragle stoly, bo super to wyglada.

ale zmienilam zdanie i bedziemy miec normalne.

mysle, ze bardziej praktyczne sa prostokatne. tak jak mowisz.

a z tym piwem to tez nie wiem.

tzn. w czym to przeszkadza ze pija piwo? :drapanie:

a mowisz o piwie na poprawiny czy na wesele tez?

bo my na wesele nie kupujemy piwa.

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #398 dnia: 7 Kwietnia 2011, 18:38 »
mnie sie strasznie podobaja stoly okragle ale faktycznie potrafia popsuc impreze...
a jesli o piwo chodzi to poczatkowo chcielismy je miec na weelu ale teraz to juz nie wiem...kobietka nam tlumaczyla, ze zawsze sie tworzy tzw klub browara i ludzie zamiast sie bawic to ida sobie na taras pod altanki i tam pija sobie piwko, nie bawia sie...ponadto wszedzie stoja kufle od piwa, bo goscie je zostawiaja w kazdym miejscu sali...najbardziej sie przejelam tym, ze stworzy sie druga miniimpreza poza naszym namiotem :-\...wiec jakos musze sie nad tym gleboko zastanowic...ale na poprawiny to piwko chcielismy i tak kupic ;)...

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #399 dnia: 7 Kwietnia 2011, 18:43 »
no wlasnie powiem ci ze juz bylam na weselu gdzie piwo bylo i bylo to wesele polsko-irlandzkie.

masakra.

irlandczycy stali w kupkach i pili piwo. ::) zamiast sie bawic.

zreszta piwko to mozna na poprawiny na kaca czy cos.

na wesele to bez sensu.

po to jest wodeczka weselna ;D

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #400 dnia: 7 Kwietnia 2011, 20:55 »
My sie zdecydowalismy na piwo tylko na poprawiny, bo na weselu goscie pija i wodke i piwo i zle koncza.
A z okraglych stolow nie zrezygnuje, bylam na kilku weselach przy okraglych stolach i nie bylo problemow ;D

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #401 dnia: 7 Kwietnia 2011, 21:06 »
a ja powiem tak, nie znosze wodki, czysta czy w drinkach i tak nie pije, wiec ja bym byla za piwem na weselu rowniez, ale to jest kwestia mojego gustu (chociaz akurat odosobniona nie jestem) ale za poltora miesiaca bede na weselu gdzie piwo rowniez ma byc wiec moge zdac relacje czy rzeczywiscie takie kluby piwne beda.
a co do mieszania to kazdy zna swoje mozliwosci i zazwyczaj sie pilnuje zeby nie mieszac, ale spotkalam sie tez z sytuacja gdzie goscie mieli wieeelkie "problemy" tak od mniej wiecej polowy imprezy mimo ze sama wodka byla, wszystko kwestia kultury picia
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #402 dnia: 7 Kwietnia 2011, 21:29 »
Jejku ale miałam nadrabiania....  :szczeka:
Zaproszenia naprawdę śliczne i super, że udało się zaoszczędzić.. zawsze będzie na makijaż czy bżuterię.. pomysłów nie brakuje!!
Wierszyk wymyśleliście naprawdę extra!!! Gratuluję pomysłowości :)
Fajnie, że kobitka w pożądku i można się z nią dogadać.. dziwię się tylko, że odradzała Wam okrągłe stoły... bo tutaj ewidentnie robiła pod siebie a nie pod Was!!!!!! Byłam na tylu weselach i okrągłe stoly jeszcze nigdy nie zepsuły wesela... (piwko a i owszem - u nas będzie dosłownie z 20 piwek i to takich cichaczem rozdawanych.. - chociaż może i w ogóle nie będzie).
Co prawda z okrągłymi stołami kelnerzy mają dużo więcej roboty.. ale według mnie to już ich problem.. i logistycznie na pewno da się to wszystko dobrze ulożyć (jedzenie).. A jednak okrągłe stoły wyglądają bardzooooo elegnacko a i u ludziom się o wiele lepiej rozmawia.. więc przemyśl sobie to jeszcze :)

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #403 dnia: 7 Kwietnia 2011, 22:19 »
rzeczywiście jest problem, że ludzie piwo mogą pomieszać z innym alkoholem i może się to źle skończyć... mi trochę jednak piwo kojarzy się z pubem, jakoś nie widzę go na weselu  :drapanie:

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #404 dnia: 7 Kwietnia 2011, 22:58 »
Co do piwa...i tego co mówiła Ci ta babka.
To mogę się z nią w całości zgodzić.
Ludzie pijący piwo siedzieli na ławeczkach na tarasie i tworzyli własną imprezę.
Ach....podoba mi się pomysł z piwem...bo nie każdy pija wódkę,ale szkoda ,że dzieje się tak jak dzieję jak jest piwo.
Ale jedno powiem...nie widziałam na tym weselu "naprutych" gości mieszających wódkę z piwem.
Także myślę,że to wszystko zależy od kultury gości.A imprezy tarasowej nie unikniesz :p

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #405 dnia: 8 Kwietnia 2011, 10:54 »
kurcze serio tak źle z orągłymi stołami? trochę mnie zaniepokoiłaś  :-\ my będziemy mieć okrągłe... ::)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #406 dnia: 8 Kwietnia 2011, 12:10 »
Co do okraglych stolow to niewiem..
my bylismy na weselu w sierpniu i byly wlasnie takie,ale byl szwedzki stol...
i bardzo mi sie te okraglaki podobaly nawet chcialam u siebie,ale u nas niestety sala takich nie ma... :P :P
takze niewiem jak lepiej ;) ;)
u nas bedzie standardowa podkowa i wydaje mi sie ze tez bedzie dobrze ;) ;)

a co do piwa..
to uwazam ze piwo bardzo zamula...
jak wlasnie bylismy na tym wspomnianym wczesniej weselu to byla i vodka i piwo...
polacy pili vodeczke i bawili sie do bialego rana..
niemcy pili piwo i tak zamolili ze o 23 juz polowa sie zmyla ::) ::) ::) ::)
chociaz to nie musi byc wina piwa tylko checi zabawy...
ale mi sie jakos wydaje ze przy vodeczce ludzie lepiej sie bawia :P :P :P :P
jakos lepiej do glowy uderza...a piwo tylko zoladek rozpycha i spac sie chce :P :P :P :P :P

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #407 dnia: 8 Kwietnia 2011, 23:21 »
jakos jeszcze nie przekreslilam tych okraglych stolow poki co...musimy to jeszcz raz przemyslec...
stwierdzilm, ze chyba bedziemy probowac usadzic gosci na okragle stoly, a jesli bedzie mega probem to wedy wrocimy do tradycyjnych...
a co do piwaka i kultury pijacych...ehh...jakos nie dalabym sobie ucicac reki za moich gosci, ze sie nie spija, kazdy moze miec gorszy dzien...a ponadto jak wszystko za darmola to sie nikt nie przejmuje...
a tak na marginesie to jeszcze jedno mi sie przypomnialo z rozmowy z menagerka ;)...opowiadala, ze keidys jeden pan mlody mial gest i otworzyl bar dla gosci i mogli brac z niego co chca na koszt pary mlodej (podobno mowil, ze reczy za swoich gosci i bedzie dobrze) a koniec koncow sie okazalo, ze za sam open bar zaplacil wiecej niz za samo wesele i byl problem...nie ma to jak ludzka glupota :-\...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #408 dnia: 8 Kwietnia 2011, 23:33 »
My mielismy i piwo i wodke na wqeselu.Nie wiem po co to  :-\.Rozumiem ze na poprawiny bo goscie skacowani i w ogole ... ale na wesele jest to glupota-moim zdaniem.
Nie dosc ze goscie mieszali wodke i piwo (wodke popijali piwem :-\) do tego wodki malo poszlo.Az 7 kartonow nam zostalo !
Maz sie uparl z tesciowa i tyle ... do tego na poprawinach piwo sie skonczylo i goscie sie pytali o ten trunek.Maz polecial na STACJE i kupil troche piwa  :-\.Oczywiscie o wiele wiecej zaplacil niz w sklepie :-\.

Wiec jak juz to piwo na poprawiny ;).

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #409 dnia: 8 Kwietnia 2011, 23:34 »
Jakby moj maz chcialby cos takigo zrobic , to wolala bym zamowic juz barmana i pokaz.
Kurcze, wspolczuje tej zonie ::).Maz jakis nie teges.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #410 dnia: 9 Kwietnia 2011, 00:27 »
Mogę dołączyć? Zaproszenia bardzo ladne

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #411 dnia: 12 Kwietnia 2011, 21:01 »
maggi-80 zapraszam serdecznie :hello:...
hehe jednak sie chyba nie zdecydujemy na to piwko na weselu, ewentualnie na poprawinach :P...
u nas poki co postoj w sprawach slubnych...
teraz to siedzimy w ksiazkach bo egzamin nastepny sie zbliza wieeelkimi krokami :-\...
tak dla odmiany udalo mi sie zamiescic fotke zaproszenia ;D...wiec wygladaja tak - tylko jakos strasznie jasne, ten gorny papier to ma byc kremowy ;)...

Offline netka0003

• maniak
« Odpowiedź #412 dnia: 12 Kwietnia 2011, 21:41 »
bardzo ladne zaproszenia ;)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #413 dnia: 12 Kwietnia 2011, 22:30 »
Mi tez sie podobaja ;D ;D ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #414 dnia: 12 Kwietnia 2011, 22:44 »
Urocze!!!

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #415 dnia: 12 Kwietnia 2011, 22:50 »
Śliczne zaproszenia ;D

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #416 dnia: 13 Kwietnia 2011, 00:04 »
widzę, że Pan Michał się postarał :)
Fajne, i też fioletowe :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #417 dnia: 13 Kwietnia 2011, 00:29 »
mam nadzieje, ze bedziemy rownie zadowoleni gdy juz przysla paczuszke ;)...
Precious jesli moge spytac to w jakim czasie dostalas zaproszenia? ja sie martwie, zeby tylko paczka zdazyla do swiat, bo mamy do narzeczonego jechac i chcialam juz rozdac kilka...prosilam zeby sie pospieszyli ale nie wiem czy sie uda :-\...

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #418 dnia: 13 Kwietnia 2011, 00:45 »
Wiesz co nie pamiętam ile to było, bo my dośc długo wymyślaliśmy wzór ale chyba od momentu zatwierdzenia wzoru do wysyłki minęło około 6-7dni (łącznie zamawialiśmy 50zaproszeń i 50 zawiadomień więc troszkę roboty było). Dostaliśmy informację, że zaproszenia sa wysłane, a następnego dnia rano paczka była juz u nas. Nie martw się, do świąt jeszcze mnóstwo czasu :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #419 dnia: 13 Kwietnia 2011, 19:01 »
fajne te zaproszenia, kolor wstazki duzo zmienia, od razu nabraly takiego "charakteru" ;)
pozdrawiam