Autor Wątek: Odtad juz razem zawsze i wszedzie:)...23.07.2011  (Przeczytany 31896 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daisy87
  • uzależniony
Odp: Odtad juz razem zawsze i wszedzie:)...23.07.2011
« Odpowiedź #90 dnia: 11 Listopada 2010, 18:48 »
dziewczyny wpiszcie sobie w wyszukiwarce elektroniczny bra-fitter, wyskoczy Wam wiele stronek, ja dobierałam na tej pierwszej z wyników, jest tam też wiele ciekawych porad

Zaba ja kupuję teraz staniki na Allegro bo nigdzie nie znalazłam w Bydgoszczy sklepu z takimi rozmiarami, chociaż przyznam szczerze, że całego miasta nie zjeździłam w poszukiwaniu takiego salonu ;)

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #91 dnia: 12 Listopada 2010, 08:38 »
mi dobieral lekarz w Polsce, publiczny, z przychodni ;) badania (nie pamietam jakie, to dawno bylo) plus co roku obowiazkowa cytologia i USG.
tutaj robia obowiazkowa cytologie co trzy lata wezwanie/zaproszenie dostajesz poczta do domu i trzeba isc ale to tylko dla osob po 25 r.z. wywiad chorob w rodzinie, podstawowe badania przeprowadzala pielegniarka. a tak to nie bylo problemu z wypisaniem recepty, tylko musial znalesc lek o takim samym skladzie co moj polski. jako ze pierwszy raz, to na trzy miesiace kolejne na 6 miesiecy, za darmo. ale to w przychodni, w poradniach rodzinnych praktycznie bez problemu i zadnych badan dostaniesz pigulki plus garsc prezerwatyw na dodatek ;) kolezanka byla.
pigulki tutaj przepisuje lekarz pierwszego kontaktu, cytologie pobiera pielegniarka (zawsze kobieta-pierwszy raz ktos mi pobieral cytologie na zwyklej kozetce) a do ginekologa dopiero jak jestes w ciazy, wczesniej nie. czyli wszystko ma swoje plusy i minusy ;)
tak nawiasem to dawno temu, przez trzy lata mieszkalam w akademiku kolo collegium medicum na karlowicza...
tez wchodze a ta strone ze stanikami, faktycznie fajna
pozdrawiam
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #92 dnia: 12 Listopada 2010, 19:35 »
u nas lekarz rodzinny moze wypisywac recepty na tabletki ale powinien to robic po uzyskaniu pisemnej opini od ginekologa - ale nie zawsze tak jest niestety :-\...ja tam uwazam, ze warto bywac u ginekologa przynajmniej raz w roku momio, ze nie jest to zbyt przyjemne ;)...oczywiscie obowiazkowa coroczna cytologia...
hehe to niezle maja podejcie - przynajmniej jest mniejszy odsetek niechcianych ciaz ;)...

a wracajac do przygotowan to sie zastanawiam nad ksiega gosci, chcialam kupic jakos niedlugo zeby rozlozyc wydatki...mam zamiar stworzyc taki stolik, na ktorym bylaby ta ksiega wraz z dlugopisami, kredkami dla dzieciakow itp...i do tego zeby czyms zajac dzieciaki zeby mi sali weselnej nie rozniesli banki mydlane chce zamowic, cos takiego:

Offline wiolaf

• forumowicz
  • data ślubu: 3.07.2010
« Odpowiedź #93 dnia: 12 Listopada 2010, 20:34 »
śliczna ta księga:):)
ja niestety za póżno zaczełam się za nią rozglądać i na sam koniec musiałam kupić taką zwykła, a ta z imionami jest świetna!!!!!
no i pomysł ze stolikiem - my też mieliśmy stolik i kilka kolorowych długopisów - tylko jedna mała rada - postaw go blisko wejścia do sali, aby wszyscy go zobaczyli i  mogli sie wpisać:) :P :P :P :P :P :P

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #94 dnia: 12 Listopada 2010, 21:37 »
bardzo ładna księga :) też musze się za jakąs zacząc rozglądać :)
a ja dla dzieciaczków ( chociaż u mnie mało ich będzie) chce ustawić stolik z kolorowankami i kredkami, zeby za bardzo im się nie nudziło :)

Offline wiolaf

• forumowicz
« Odpowiedź #95 dnia: 13 Listopada 2010, 12:23 »
MOJE DROGIE:) dla dzieci największą frajdą jest sam fakt, że mogą iść na wesele;) biegać, szaleć i zrywać balony!!!!!!!!!!! :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Offline goss25

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #96 dnia: 14 Listopada 2010, 12:46 »
Bardzo ładna ta księga :)
Co do dzieciaczków to myśle tak samo jak wiolaf największą frajdą bedzie dla nich fakt ze są na weselu mogą tańczyć i szaleć ;D ;D ;D

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #97 dnia: 14 Listopada 2010, 15:55 »
super ta ksiega! stylowa taka
a co do dzieciakow to swieta racja... balony ida w ruch juz w trakcie obiadu ;)
to do robienia baniek tez fajne, jeszcze podpowiedzcie zeby robili te banki np w trakcie pierwszego tanca- beda sie czuly wazne ;)
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 14 Listopada 2010, 17:49 »
Ja mam takie bannki , no raczej bardzo podobne , tylko chyba z serduszkiem , albo ... nie pamietam , ale mma na zbyciu ...
Goscie mieli dmuchac bankami jak bedzie pierwszy taniec , ale zapomnielismy je wziasc z domu  :P.

Jak bym byla w bydg to bym dala Tobie za free bo po co mi ... a komus moga sie przydac  :P moze ktos o ich nie zapomni tak jak my  ::) :P, ale ja dopiero bede w bydg pod koniec marca ...

A ta ksiega jest sliczna!

My mielismy na oddzielnym stoliczku wlasnie ksiege gosci z dlugopisem.Tyle ze my mielismy za duzo karek w srodku i teraz duzo jest puste , bo goscie raczej parami sie wspisuja.A my mielismy 80 czy 100 kartek , a z 20 jest tylko wypisane :mdleje: :ban:

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #99 dnia: 14 Listopada 2010, 18:13 »
macie racje ;D mam nadzieje, ze mi sali nie rozniosa - tym bardziej, ze u nas nie bedzie balonow :P...ale bedzie fontanna i mokre dzieciaki pewnie ale co tam ;)...
a jesli o pierwszy taniec chodzi to mi sie marzy maszyna do dymu ciezkiego ::)...zawsze chcialam zatanczyc na chmurkach ::)...tylko nie moge znalezc zadnej firmy, ktora wypozycza takie bajery - przynajmniej w okolicy...i powiem Wam, ze to wcale nie jest taki drogi interes ;D...a moze ktoras z Was ma jakies namiary na taka firme?
agulla to na tych pustych kartkach wklej zdjecia, jakies ciekawe podpisy i bedzie pamiatka jak znalazl ;D...ja mam nadzieje, ze u nas to dzieciaki popisza sie malarskim talentem i narysuja cos ladnego :P...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 14 Listopada 2010, 21:20 »
... nie znam takiej firmy , ale moze Wasz zespol ma dym ??
Moj zespol chyba jakis mial , ale nie pamietam ... za to dj mial - fajny bajerek.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #101 dnia: 14 Listopada 2010, 21:28 »
Mogę dołączyć??? A ile taka maszyna do dymu kosztuje???

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #102 dnia: 14 Listopada 2010, 21:38 »
marcella witam serdecznie, bedzie mi bardzo milo jak bedziesz zagladala od czasu do czasu  :hello: :hello: :hello:...
agulla a zdradzisz co to za bajer mial Twoj dj, prooosze ;D...
wiem, ze niektorzy dj czy zespoly maja wytwonice dymu ale to jest taki co sie w powietrzu unosi a ja bym chciala wytwornice do dymu ciezkiego - to taki co unosi sie tylko do wysokosci kolan - i nie widac nozek, wiec nie widac bledow w tancu ;D...jak przegladalam oferty kilku firm z calego kraju to wychodzi roznie, od 200zl za dobe... to wyglada mniej wiecej tak:

Offline wiolaf

• forumowicz
« Odpowiedź #103 dnia: 14 Listopada 2010, 21:42 »
hmmmmmmmmmm ślicznie!!! Mam nadzieję, że uda Ci sie załatwić tą wytwornicę!!!

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #104 dnia: 14 Listopada 2010, 22:20 »
oj Żaba, Żaba ale Ty sobie bajery wymyślasz  ;D ale fajnie będzie to wyglądać na pewno :)
proponuję zainwestuj sama i później  rób interes na wypożyczaniu ;)

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #105 dnia: 14 Listopada 2010, 23:19 »
Przyłączę się i ja ,jeśli mogę? ;)
Bo bardzo ciekawie piszesz... ::)
No i śliczny pierścioneczek zaręczynowy...taki delikatny :)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 14 Listopada 2010, 23:23 »
Kurcze rewelacja taki dym.. ale do mojej piosenki nie będzie za nic pasować.. bo mam reggae :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #107 dnia: 15 Listopada 2010, 00:07 »
sha3ware pewnie, ze mozesz -  zapraszam ;D ;D ;D...
hehe Daisy chetnie bym zainwestowala ale tyle co sprawdzalam dobra wytwornica to koszt ok 3,5tys :-\...nie mam tyle kasy na zbyciu, z reszta nawet gdybym miala to wolalabym wydac np na podroz poslubna ::)...
marcella dla Ciebie to przydalby sie dym z marihuanowej wytwornicy do tego reggae :blant:...przynajmniej bylaby pewnosc, ze goscie beda sie swietnie bawic ;D...kurcze ale jestem ciekawa w jaki sposob bedziecie tanczy do reggae? ja kompletnie nie mam pomyslu jak to zrobic ;)...

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #108 dnia: 15 Listopada 2010, 08:37 »
Takie sprzęty można po prostu wypożyczyć :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 15 Listopada 2010, 09:01 »
Moj dj mial dym co z dolu i gory lecial ... ale nie taki jaki Ty chcesz ... :-[

Moze daj na jakiejs stronce bydgoskiej ogloszenie ze chcesz wynajac taki sprzet ... hm ... nie wiem gdzie to mozna szukac ...  ::)

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #110 dnia: 15 Listopada 2010, 10:14 »
ee fajny pomysl z ta wytwornica... a moze w jakichs klubach muzycznych maja, albo moze jakies lokalne zespoly? a w palacu mlodziezy moze?

Offline goss25

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #111 dnia: 15 Listopada 2010, 17:21 »
Superrr taki dym ;D ;D
Może akurat uda sie gdzieś wypożyczyc :P

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #112 dnia: 15 Listopada 2010, 17:59 »
jeżeli chodzi o dym to on unosi się tylko jak jest schłodzony, czyli zaraz po wypuszczeniu z przetwornicy a później się unosi do góry. Dlatego w tych przetwornicach jak dobrze pamiętam musi być też lód,ale mogę się mylić bo dawno o tym czytałam. A też marzyłam zatańczyć pierwszy taniec  np.walca w takim dymie..romantycznie :] 
a co do zwykłego dymu to mi się nie podoba, jak na dyskotece...
świetna księga gości :D
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 15 Listopada 2010, 21:07 »
Spoko ja też jeszcze nie wiem.. możliwe , że będzie zupełny sponton.. ja kocham po prostu tą piosenkę "Każdego dnia": ... no sama sobie posłuchaj :):):)

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #114 dnia: 15 Listopada 2010, 23:54 »
Witam Zaba  :) moge dolaczyc?
Czytam wlasnie Twoja opowiesc, CUDNA  :)
A suknia. . . powalila mnie na kolana!!! I jeszcze sliczne butki  :)
Pozdrawiam

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 16 Listopada 2010, 22:05 »
Nadrobiłam wątek i muszę przyznać, że masz świetny gust.. :):):) sukienka jedna z ładniejszych jakie widziałam, buciki też super.. a fryzura bardzo podobna jaką ja bym chciała.. no wszystko super po prostu :) był wątek też o antykoncepcji.. i zakrzepicy.. ja miałam zakrzepowe zapalenie żył głębokich jak miałam 13 lat.. a zawsze jak byłam u ginekologa, to dostawałam tabletki bez problemu... sama dopiero po jakimś czasie dowiedziałam się, że przy zakrzepicy nie wolno brać.. i przestałam.. zresztą po tabletkach miałam straszne doły.. masakra z tymi niektórymi lekarzami :)

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #116 dnia: 17 Listopada 2010, 08:09 »
Marcella fajny pomysl z piosenka, orginalny, niesztampowo nie tanczycie przy jakims "zlotym krazku co wcisna na reke" ;)
Zaba a wy macie juz wybrana piosenke na pierwszy taniec?

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #117 dnia: 17 Listopada 2010, 13:08 »
Zaba znalazłam firmę co oferuje wypożyczenie tej maszyny do dymu cięzkiego za 89zł za dobe więc na PW wysyłam Ci namiary :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #118 dnia: 17 Listopada 2010, 20:33 »
nie bylo mnie torsze a tutaj wiedze, ze niezle zamieszanie sie zrobilo - bardzo mnie to cieszy ;D...
krysiAK pewnie, ze mozesz - witam Cie w moich skromnych progach :hello: :hello: :hello:...
marcella piosenka ciekawa, bardzo oryginala ale nadal nie mam pojecia jak ja chcecie zatanczyc i baaardzo chcialbym to zobaczyc :P...dziekuje za wszystkie mile slowa - ciesze sie, ze ktos mysli podobnie ;)...a wracajac do tabletek to faktycznie w Twoim przypadku absolutnie nie mozesz ich uzywac, uwazaj tez na cholesterol i oczywiscie nie pal!!! heh tak to juz jest, ze leki nie na wszystkich dzialaja podobnie...antykoncepty czesto powoduja zoburzenia nastroju, tzw doly, rozne leki, niechec do wszystkiego no i bole nadbrzusza - taka juz nasza natura ;)...
madziarajesli chodzi o pierwszy taniec to jeszcze nie mamy swojej piosenki, u mnie w rodzinie jest taka tradycja, ze sie zawsze tanczy walca - tylko jak na to namowic narzeczonego? heh powoli go nastawiam, myslelismy nad what a wonderful world - jest taki cover typowo pod walca tylko teraz znalezc nie moge :-\...ale nie zdecydowalismy, jak sie spotkamy z zespolem to wypytamy co maja w repertuarze takiego "walcowego" :P...szczerze nam jakos nie zalerzy na jakiejs specjalnej piosence, byleby ladnie to wyszlo :P...
Daisy jeszcze raz wielkie dzieki za namiary, musze sie tam rozejrzec :)...nie wiem czy taka cena przypadkiem nie wynika z braku plynu do wytwornicy, ktory trzeba dokupic - a wcale tani nie jest :-\ ale warto to sprawdzic, moze nie ma zadnych kruczkow ;)...
kurcze sie dowiedzialam, ze mam problemy z bielizna...niby zamowiona, powinna juz byc ale dzwonili ze sklepu i powiedzieli, ze teraz bialych nie szyja :-\...wyobrazcie sobie, ze firma produkujaca bielizne robi sobie tury kolorami, tzn teraz szyjemy czarne, a za miesiac biale i koniec - szok :o...eh tez swiat coraz bardziej mnie zaskakuje...poczekam zatem na biala ture, a do przymiarki kupilam sobie taki sam tylko kremowy biustonosz, w sumie i tak sie przyda...
hmm...juz sie nie moge doczekac weekendu, jak wiecie sie wybieram na pierwsza przymiarke sukni ;D...jade juz w piatek do rodzinki, a w salonie jestem umowiona na sobote rano...mam nadzieje, ze bedzie juz dla mnie zwezona...mam zamiar tez dobrac welon - albo raczej sprobowac jak bede w nim wygladac, bo sie zastanawiam czy w ogole go kupowac, srednio mi sie podobaja - ale zobaczymy, nie mowie nie :P...pierwotnie chcialam miec suknie bez kola, ale niestety sie nie da - przynajmniej tej mojej...suknia sie placze miedzy nogami i sie chodzic nie da kompletnie, jeszcze tego by brakowalo, zebym na wlasnym weselu noge zlamala :P...zrobie kilka fotek i jesli nie wyjde jak czarownica to sie Wam pokaze i zobaczycie, tylko uprzedzam (choc pewnie juz same o tym wiecie), ze na zdjeciach biale sukienki nie wychodza kozystnie, wszystko sie zlewa w jedna biala plame i wygladaj nieciekawie, ale innej mozliwosci nie ma ;)...
to tyle na dzis ;)...zycze milego wieczorku i do zobaczenia wkrotce ;D...

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #119 dnia: 17 Listopada 2010, 20:52 »
jaaa beda zdjecia, beda zdjecia  :skacza:
(bylo nie wspominac bo teraz sie nie wymigasz ;) )
walc... no no ambitnie, ale pieknie wyglada to fakt.
rzeczywiscie dziwnie z tymi stanikami, ale wazne ze jedak bedzie
pozdrawiam