Autor Wątek: Odtad juz razem zawsze i wszedzie:)...23.07.2011  (Przeczytany 33064 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Odp: Odtad juz razem zawsze i wszedzie:)...23.07.2011
« Odpowiedź #540 dnia: 19 Maja 2011, 09:29 »
Bardzo ładne :)

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #541 dnia: 19 Maja 2011, 14:17 »
I mnie sie podobaja :)

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #542 dnia: 19 Maja 2011, 22:14 »
Nooo,powiem Ci bardzo ładne ;D

Offline wiolaf

• forumowicz
  • data ślubu: 3.07.2010
« Odpowiedź #543 dnia: 20 Maja 2011, 15:42 »
mi też sie bardzo podobają - mam podobną ;D ;D ;D

Offline kinia87
  • forumowicz
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #544 dnia: 21 Maja 2011, 00:14 »
no i ja też się zjawiam u Żabola na odliczanie!!
bardzo ladne obraczki, mi sie zawsze podobaja u kogos, ale na mnie juz nie :( ja bede miala najbardziej klasyczne z mozliwych :) ech ale to juz ten czas pedzi! szok :)

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #545 dnia: 23 Maja 2011, 19:41 »
kinia87 witam baaardzo serdecznie - mam nadzieje, ze teraz to juz bedziesz regularnie zagladac na forum - i powodzenia na obronie za tydzien :hello: :hello: :hello:...
bardzo dziekuje za mile slowa, nam tez sie obraczki podobaja ;)...tylko sie boje, gdy bedzie cieplo, zeby sie na palec zmiescily - nie chcialabym sytuacji gdy przed oltarzem nie bede mogla wcisnac obraczki na palec :P...
juz mnie wujek-ksiadz ponagla, zeby sie udac na spisanie protokolu, a my tu w dalekim lesie jeszcze...ja mam akt urodzenia i nic wiecej, a narzeczonemu mam tesciowa przeslac dokumenty ale dopiero w przyszlym tygodniu...
i takie pytanie: mam od mojego ksiedza odebrac akt chrztu, bierzmowania, zgode na slub w innym miejscu i dac na zapowiedzi za nas oboje i kompletnie nie mam pojecia ile mu wlozyc w koperte? pomozcie prooosze...zeby nie byolo za malo ale tez zeby jak najwiecej zaoszczedzic ;)...

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #546 dnia: 23 Maja 2011, 21:16 »
Za akt chrztu (bierzmowanie tez powinno byc tam wpisane) jakies 30zl...zapowiedzi ze 50-100zl (roznie sie spotkalam), a za zgode na slub w innej parafii nie mam pojecia ile sie daje.

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #547 dnia: 23 Maja 2011, 22:46 »
Na zapowiedzi i akty chrztu nic nie dalam wiec nie pomoge :P

aaa obraczki sliczne ;D ;D ;D
:*:*:*

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #548 dnia: 24 Maja 2011, 09:26 »
Zaba powiem Ci szczerze, że ja nie wiedziałam w ogóle, że jak się daje na zapowiedzi to trzeba kasę dać i nic nie daliśmy  ;D

a co do obrączki to masz niestety słuszne obawy bo ostatnio założyłam na 1 dzień obrączkę, było dosyć ciepło i palce lekko spuchły i wieczorem już z oporem ją ściągałam  ::) a jak jest chłodno to bardzo swobodnie wchodzi na palec więc nie wiem co zrobić, czy powiększać czy zostawić bo z kolei jak powiększe to boję się, że zimą będzie się zsuwać  :-\

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #549 dnia: 24 Maja 2011, 11:20 »
Daisy, nie powiekaszaj, bo bedzie za duza. Ja mam tak z pierscionkiem...Tak to jest luzny, ale jak mi palce spuchna, to go zdjac nie moge. A jednak jak by nie patrzec, w Polsce raczej czesciej jest chlodniej niz cieplo...

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #550 dnia: 24 Maja 2011, 12:11 »
Moja mama odbierała mi zgodę na ślub i dała księdzu 20zł ... chociaż ksiądz powiedział, że to całkowicie niepotrzebne, bo to tylko tyle co koszt kartki i długopisu.

Za zapowiedzi daliśmy 40zł, bo miałam w portfelu tylko dwie 20zł albo 100zł, ale stwierdziłam, że tyle nie dam.

Ja bym na Waszym miejscu włożyła razekm 100zł ... 50zł za zapowiedzi i 50 za inne suveniry :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #551 dnia: 24 Maja 2011, 13:00 »
Ja też bym stówke na Waszym miejscu dała :)
Obrączki są prześliczne.. na pewno nie będą za małe!

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #552 dnia: 24 Maja 2011, 13:09 »
Można jeszcze dołączyć?  :hello: :hello: :hello:

Obrączki śliczne :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #553 dnia: 24 Maja 2011, 18:47 »
Anjuszka pewnie, ze mozna, witam serdecznie :hello: :hello: :hello:...
mam jeszcze kilka dni do przemyslenia zanim tesciowa przesle potrzebne dokumenty...
sie troszke zmartwilam, poszlam do dziekanatu sie zapytac jak to jest z dyplomem, czy bedzie mozna mi go wypisac z nowym nazwiskiem, a pani mi na to, ze tak, jesli zloze papiery po slubie :-\...a ja musze z wszystkim sie wyrobic do 7 lipca zeby moc pisac lep we wrzesniu, wiec praktycznie nie ma takiej mozliwosci :'(...przez chwile nawet przez mysl mi przeszlo, zeby wziac slub cywilny tak na szybko tylko da papierka ale to chyba za duzo zachodu, a ja teraz to nad ksiazkami siedze, zeby w ogole skonczyc studia ehh...
mam naukowego dola :'(...

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #554 dnia: 24 Maja 2011, 19:54 »
A nie moze Ci pojsc na reke ta kobieta? Szkoda...
Ale nie martw sie. Nawet jak na dyplomie bedzie widnialo Twoje nazwisko panienskie, to nic :przytul:
Powodzenia z nauka!!!

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #555 dnia: 24 Maja 2011, 21:25 »
W sumie to bez znaczenia jakie nazwisko masz na dyplomie. Ja mam panieńskie i jest dobrze :D

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #556 dnia: 24 Maja 2011, 21:57 »
Też mi się wydaje, że na papierach ze studiów to bez znaczenia... przecież czy z takim nazwiskiem czy z takim to dalej Ty!

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #557 dnia: 24 Maja 2011, 22:26 »
nie martwilabym sie gdyby chodzilo tylko o dyplom, bede miala poprostu duuuzo dodatkowego lazenia i papierologii...nawet nie mam pojecia jeszcze jak to wszystko pozalatwiac...chodzi i mi sprostowanie papierow skladanych wczsniej do izby lekarskiej, do komisji lepowskiej, a pozniej tez problem z prawem do wykonywania zawodu - wszedzie z aktem malzenstwa trzeba bedzie po kilka razy chodzic -a ja niecierpie urzedow :-\...

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #558 dnia: 24 Maja 2011, 22:31 »
To tak u Ciebie wyglada...Hm.... Szczerze mowiac, chyba nie masz wyjscia, skoro we wrzesniu chcesz lep pisac...
A urzedow ja tez nie lubie :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #559 dnia: 24 Maja 2011, 22:46 »
zaba, jak my byliśmy w urzędzie to też o to pytałam, bo też kończę studia teraz. I pani w USC mi powiedizała, że warto poprosić księdza, żeby jak najszybciej im to wysłał i przypomnieć im (telefonicznie albo osobiście), ze zależy Wam na czasie. Wówczaj powstawanie tego odpisu aktu małżeństwa może się skrócic do 4-5 dni i potem biegiem na uczelnie i na miejscu w dziekanacie powinni Ci wszystko pozmieniać.

Ja mam 4 czerwca ślub a 18 czerwca absolutorium i będę miała wypisane już z nowym nazwiskiem. Obronę przesunęłam na wrzesień, więc już spokojnie zdołam pozmieniać wszystkie papiery ;)

Nic sie nie martw, usmiechniesz się do tej milej Pani w urzedzie odpalisz jakieś czekoladki z prezentów weselnych i będize wszystko jak Bozia przykazała :) i będizesz już Panią Doktor z nazwikiem męża :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #560 dnia: 24 Maja 2011, 23:54 »
ja mam absolutorium w listopadzie dopiero...tylko mam ten problem, ze jesli chce zdwac lep we wrzesniu to musze wszystkie papiery zaniesc do izby do 7 lipca...gdybym zrezygnowala z tego wrzesiowego terminu to nie byloby problemu, zanioslabym wszystkie dokumenty do dziekanatu po slubie i sprawa zamknieta ale rzecz w tym, ze chce podejsc do lepu...ehh...to wszystko takie skomplikowane :-\...
no nic, chyba przeloze sobie problem na pozniej i bede latac do kazdego urzedu z aktem malzenstwa...
hehe no i jeszcze trzeba bedzie zmienic nazwisko w ksiazeczce wojskowej :P...bo zapomnialam napisac, ze w koncu bylam na tej komisji ;D...

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #561 dnia: 25 Maja 2011, 00:13 »
a mi nie przysłali :P może o mnie zapomnnieli ? Kto wie :)

Rozumiem o co chodzi Ci z tym Lepem i Izbą Lekarską, musisz troszkę liczyć na dobrą wolę ludzi jeśli ci zalezy na tych papierach. Pousmiechaj sie do urzędników i dasz radę :) a jak nie to będziesz latać najwyżej z  tym odpisem i już. Nie Ty pierwsza i nie ostatnia :)

i co w końcu z nazwiskiem robisz ? dwa czy jedno ?

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #562 dnia: 10 Czerwca 2011, 23:53 »
Zaba, co tam u Cie?

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
« Odpowiedź #563 dnia: 20 Czerwca 2011, 10:55 »
gdzieś zniknęła? :P

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #564 dnia: 20 Czerwca 2011, 13:32 »
chyba sesja ją dopadła...

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #565 dnia: 24 Czerwca 2011, 00:20 »
puk puk ???

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #566 dnia: 5 Lipca 2011, 22:43 »
where are you?  ;D

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #567 dnia: 5 Lipca 2011, 23:30 »
zaba go home ;)...!!!
witam po dluuugiej nieobecnosci i bije sie w piers, ze tak Was zaniedbuje :glupek:...
tak jak smoczyca pisala - sesja mnie dopadla...wrecz chciala mnie pozrec zywcem ale sie nie dalam ;D...w zeszlym tygodniu skonczylam studia nareszcie :hopsa:...zlozylam juz wszystkie papiery i teraz sie bede obijac do pazdziernika ;D...
a w slubnych sprawach zawrot glowy wieeelki...jeszcze tyyyle zostalo do zalatwienia, a czasu ubywa...normlanie wydaje mi sie, ze caly czas slysze taki maly tykajacy w glowie zegarek :P...
juz nawet nie pamietam na czym skonczylam...hmm...wiec zalatwilismy miedzy czasie papiery koscielne i usc (Precious dlugo sie zastanawialam i padl wybor na podwojne nazwisko )  -musze tylko odebrac papier z wygloszonych zapowiedzi, no i isc do spowiedzi - to bedzie najgorsze...
wczoraj skladalismy pudeleczka z podziekowaniami dla gosci - jak zamawialismy to nie bylo dokladnie tych jakich chcielismy, wiec wybralismy takie serduszka,  nie chcielismy dluzej zwlekac, bo pisalo, ze czas realizacji do 15 dni roboczych - a koniec koncow paczka doszla chyba po 2 dniach...wybralismy cos takiego - tylko nasze pudelko jest ecri:

kupilismy tez 2 tuby z platkami - rozowe i biale - dzis dokupilam trzecia ale to tak do wyprobowania jak to wyglada ;)...
i dekoracje na samochod tez kupilismy - tylko jak zwykle nie bylo tego czego chcielismy na poczatku (tego co wklejalam fotke) i zamowilismy biale roze z ratanem i juz, bez szalu ale przynajmniej jest juz odchaczone...
w koncu dostalam tez welon taki jaki chcialam, co by ramiona w kosciele zaslanial - pozniej chyba zdejme bo srednio mi sie welony podobaja :P...
i jeszcze bizuterie kupilam, z kamyczkow swarovskiego takich jakie mam na sukni - bede miala tylko kolczyki i branzoletke - kupilam tez naszyjnik do kompeltu ale to na inne okazje ;)...
zaplacilismy za hotel juz reszte kwoty...
wybralismy winko - w koncu ;D...jesli ktos  poszukuje to polecam sklepy specjalistyczne w&s - rewelacyjna obsluga, doradza, pani nam wszytsko dokladnie poopowiadala i dali nam nawet rabat 20% wiec za dobre winka placimy naprawde niewiele ;D...w bydgoszczy na gdanskiej jakby ktos szukal ;)...
co tam jeszcze...
w zeszlym tygoniu bylam na probnym makijazu, rewelacja! podobal mi sie strasznie ale dopiero po opatrzeniu, bo ja zadko sie maluje, a jesli juz to baaaardzo delikatnie i w sumie to mialam pierwszy taki mocniejszy makijaz w zyciu ;)... mega dziwne uczucie, zwlaszcza te dlugasne rzesy, mialam je az w polu widzenia ;D...
zamawiamy ciasta w tym tygodniu i tak sie zapytam z ciekawosci ile tego trzeba zamowic? i ile rodzaji? nie mam zielonego pojecia, podobno sie bierze 2-3 kawalki na osobe ale nasze rodziny sa baaaardzo ciastozerne, wiec sie trosze boje tyle wziac...
mam zamiar od przyszlego tygodnia sie trosze poopalac i zaczac chodzic w butach slubnych zeby byly w miare wygodne...
i nadal szukam sukienki na poprawiny, jakas masakra z tym jest, kurcze nic mi sie nie podoba, a jak sie juz spodoba to jest waskie u dolu tak, ze nie moge dac wiekszego kroka, a co dopiero zatanczyc w tym :-\...
aaaa...i jeszcze najwiekszy problem w tej chwili to FRYZJER!!! sie okazalo, ze babeczka, do ktorej chcialam isc idzie wtedy na urlop...bylam dzis sie pytac w innym polecanycm salonie i juz terminy zajete...jutro beda wieeeelkie poszukiwania feryzjera...!!!
i jeszcze musze sie spotkac z fatografem kamerzysta, zespolem, dogadac sie z organista, zamowic skrzypka, zamowic podziekowania dla rodzicow i swiadkow - tu jest kolejny wieelki problem, bo w necie nic ciekawego nie ma :-\...i winietki musze w koncu zaczac robic, tablice informacyjna dla gosci i oczywiscie najwiekszy problem - ich rozsadzenie, bedzie wielki boj w weekend!
juz nie ogarniam tego wszystkiego, bede musiala usiasc i napisac co mam, a czego jeszcze nie bo zwariuje normalnie...jutro jeszcze jedziemy w rodzinne strony narzeczonego po garniak, mam nadzieje, ze cos ladne znajdziemy...
ufff...chyba wyrzucilam z siebie wszystko co mi w tej chwili do glowy przychodzi - przepraszam, ze tak chaotycznie...
mam nadzieje, ze nie zanudzilam i moze chociaz ktos dotrwal do konca ;)...postram sie byc bardziej sumienna i czesciej dawac znaki zycia ;)...

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #568 dnia: 6 Lipca 2011, 19:38 »
Gratki z okazji skonczonych studiow ;D
Dzieje sie u Ciebie, dzieje :) ale korzystaj z tego pozniej bedziesz za tym tesknic :)
O ilosc ciast zapytaj w cukierni, my tak zrobilismy i wyszlo ok :), oni najlepiej wiedza.
A podziekowania cudne!!! :)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #569 dnia: 9 Lipca 2011, 10:58 »
Zaba a gdzie kupiliscie garniak dla PMa?