Autor Wątek: Odtad juz razem zawsze i wszedzie:)...23.07.2011  (Przeczytany 32001 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
Odp: Odtad juz razem zawsze i wszedzie:)...23.07.2011
« Odpowiedź #210 dnia: 7 Stycznia 2011, 16:11 »
To sie nie dogadalysmy :P...ja sie nie bardzo znam na kwiatach przyznam szczerze i wlasnie nie widze roznicy miedzy kaliami a kantadeskami ;)...
Aneczq a dlaczego Twoja mama stwierdzila, ze nie moga byc w bukiecie slubnym? ciekawi mnie to hmm...
madziara a ja wlasnie bym chciala jakos ta sale ozywic i dodac lekkosci a nie patosu...wydaje mnie sie, ze moznaby z tego tarasu zrobic cos w stylu sali ogrodowej...to chyba wlasnie podejscie ludzi do tego miejsca tworzy to cale przeswiadczenie, ze niby ma byc elegancko i spod igly - czas to zmienic ;D bedzie sielsko i anielsko - hmm...coraz bardziej sie przekonuje do tych slonecznikow ;D...

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #211 dnia: 7 Stycznia 2011, 16:31 »
bardzo ładne obrączki, niby klasyczne ale z charakterem :D co do tych brylancików jubiler u którego zamawialismy obrączki powiedział mi że można zmieniać rozmiar, trzeba tylko przed zmianą wyciągnąć brylanciki, wtopić w to miejsce kuleczkę złota, a później po zmniejszeniu zamienić złoto z powrotem na kamyczki. Z tym że taka zmiana rozmiaru już jest płatna.
Pamietaj że mat się wyciera i też raz na rok-dwa trzeba będzie wybrać się do jubilera, ale za to połysk trzeba też odnawiać żeby się błyszczał.

a bukiecik ze słoneczników jakoś do mnie nie przemawia... wolę te niżej różowe.. ale na pewno dekoratorka Ci doradzi względem sali co będzie najlepsze.
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline goss25

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #212 dnia: 9 Stycznia 2011, 16:40 »
Obrączki jak dla mnie bardzo ładne ;) ;)
Co do bukietów to słoneczniki całkiem ciekawie wyglądają ;D

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #213 dnia: 11 Stycznia 2011, 14:19 »
bardzo ładne obrączki...i wg mnie bukiet ze słoneczników! :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #214 dnia: 11 Stycznia 2011, 14:48 »
musze sie pozalic :'(...
pamietacie moja wizje ksiegi gosci? otoz niedlugo po tym jak wrzucilam ta fotke na forum to wycofali aukcje i nie zdazylam jej zamowic :'(...juz dlugo czekam az wznowia sprzedaz, kurcze nawet nie wiem kto to sprzedawal, zeby moc sie zapytac...jakos poki co nic innego mi w oko nie wpadlo i zyje jeszcze nadzieja, ze jak sie sezon slubny zacznie to moze znow wystawia na allegro - mam nadzieje, ze sie doczekam :-\...

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #215 dnia: 11 Stycznia 2011, 17:04 »
Nie martw sie zaba!!! Napewno jeszcze wystawia  :)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #216 dnia: 11 Stycznia 2011, 19:00 »
oj nie martw się może ją znowu wystawią albo jakąś inną znajdziesz ;) w końcu księga nie jest taka ważna jak sukienka, najważniejsze że ona jest!  ;D

p.s. ja cały czas szukam księgi bo żadna jeszcze nie przemówiła do mnie: "bierz mnie"!  ;D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #217 dnia: 11 Stycznia 2011, 21:53 »
Jeszcze masz troszke czasu , wiec nie ma sie cos martwic!

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #218 dnia: 11 Stycznia 2011, 22:22 »
zaba poszukaj może w archiwum allegro... ja tak swoje zaproszenia znalazłam, które też od września już nie było.. a nuż się uda!!! Trzymam kciuki!

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
« Odpowiedź #219 dnia: 12 Stycznia 2011, 16:28 »
może masz w historii komputera ?

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #220 dnia: 12 Stycznia 2011, 21:22 »
Znalazlam ;D...!!!
wpierw szukalam w historii ale nie znalazlam, pozniej za rada macelli zabralam sie na archiwum allegro - kurcze nawet nie wiedzilam, ze sa takie mozliwosci, az wstyd przyznac :P...jak tylko przjade do domu na weekend to pisze maila do tego wystawcy czy jeszcze jest mozliwosc zakupu jesli tego nie ma na aukcji i jesli tak to kupuje od razu ;D...
dzis tez dzwonilismy do zespolu zeby sie umowic na spisanie umowy i ogolnie pogadanke bardziej szczegolowa na temat prowadzenia wesela - no i moze w koncu podpowiedza nam gdzie tu w regionie mozna wypozyczyc wytwornice dymu ciezkiego ;)...kolega mojego nareczonego byla na weselu gdzie zorganizowano cos w stylu "jaka to melodia" i gosci sie podobno rewelacyjnie przy tym bawili - byl podzial na druzyny panny i pana mlodego i rodziny sie przescigaly w odgadywaniu piosenek - i sie zastanawiamy czy by czegos takiego u nas nie zrobic, trzeba sie tylko zespolu zapytac jak sie zapatruja na cus podobnego, wczesniej proponowali nam karaoke na zywo ale sie boje zeby pijani goscie sie nie dorwali do mikrofonu i przejeli stery, pozniej trudno im bedzie ten mikrofon wyciagnac z reki i powrocic do normalnej imprezy :-\...moze ktoras z Was miala jakies doswiadczenie z tym zwiazane i sie podzieli hmm...?
sie zastanawiam takze nad wyborem makijazystki i fryzjera, tyle co sie orientuje to trzeba duuuzo szybciej terminy zajmowac - jak dla mnie to jakas paranoja zeby pol roku przed uroczystoscia mylec jaki sie bedzie mialo makijaz :-\...chcialabym pojsc do kilku ludzi na probne makijaze ale jak widze ich cene to mnie troszke to przeraza, jak za probny mam zaplacic kolo 100zl a chcialabym sie zorientowac w trzech miejscach to za sam probny i ten wlasciwy makijaz dam prawie 500zl - znajac mnie to sie skonczy na jednym podejsciu i sie zdecyduje, jak wiekszosc slubnych rzeczy :P...
musze jeszcze chyba w tym tygodniu udac sie do bazyliki i zaklepac nam miejsce na kursie przedmalzenskim weekendowym zeby sie pozniej z reka w nocniu nie obudzic i nie musiec systematycznie latac przez 3miesiace...
w sobote jade po suknie - mam nadzieje, ze juz nie bedzie wymagala przerobek, i bedzie dobrze lezec glownie w talii bo u mnie to z nia ciezko zwykle bywa niestety :-\...ale mam jeszcze resztki nadziei :P...no i welon mam zamiar przymierzyc taki zwykly, mgielkowy, bez koronek ale dlugi - moze ten bedzie pasowal...
do zalatwienia - ale to juz w przyszlym tygodniu, jest jeszcze wizyta u florystki zeby sobie chociaz kolor kwiatow dobrac by moc juz sie za zaproszeniami rozejrzec...a jesli sie uda to wybierzemy sie jeszcze do jednej pracowni - sie okazalo, ze mam tuz pod blokiem cartalie ;D maja przepiekne zaproszenia, takie akurat jakie nam sie podobaja, delikatne wycinanki laserowe ;D...
to chyba tyle przemyslen na dzien dzisiejszy, mam nadzieje, ze nie zanudzilam ;)...

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #221 dnia: 13 Stycznia 2011, 13:14 »
Oooo to super, że moja rada okazała się pomocna :) Widzę, że masz zabiegany tydzień super. Jeśli chodzi o fryzurę to ja już byłam na 5..... wszędzie masakra.. jeśli teraz w następną sobotę kobitka nie zrobi mi fajnie włosków to sama sobie na ślub będę robić.. :D cartalia jest rewelacyja.. polecam!!!! Sama myślałam o zaposzeniu od nich :) Jak będziesz na przymiarce pamiętaj o zdjęciach!! co do konkursów to ja widziałam już sporo.. super wygląda też konkurs Tanća z gwiazdami :) skakanie na piłce.. przebieranie w kosmonaute (marynarki tył na przód, rajstopy na głowę). Będę myśleć jeszcze i w swoim wątku na pewno opiszę :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #222 dnia: 13 Stycznia 2011, 21:20 »
marcella to mnie teraz przerazilas z tymi probami fryzury...ja jeszcze naiwnie mysle, ze pojde max w 2 miejsca i sie zdecyduje ale widze, ze to nie takie proste :-\...
hmm...a w Twoim watku nic nie pieszesz o tych wizytach, a juz o zdjeciach - a w zasadzie ich braku, nie wspomne :brewki:...
czekam tez w takim razie na Twoje rozwazania na temat zabaw weselnych jako specjalistki ;D...

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #223 dnia: 13 Stycznia 2011, 21:55 »
Kurcze taką długą Ci odpowiedź napisałam i mi się skasowało..
Co do fryzury to na pewno nie będzie źle.. ja mam po prostu bardzo sztywne włosy, bo kręcone.. i paradoksalnie nie chcą mi się kręcić na lokówki itp.. a za nic nie chcę koka bo wyglądam w nich strasznie.. jak swoja babcia :D
O zabawach jeszcze nie pisałam bo jeszcze z Marcinem nie ruszyliśmy tego tematu tak dokładniej.. ale jakąś tam wizję już mamy.. Np: jest coś takiego fajnego: Pan młody wychodzi z sali po cichaczu a dj/ ktoś z orkiestry mówi.. poproszę paną młodą i najprzystojniejszego wolnego mężczyznę (wiadomo wszyscy się rzucają). Dj wybiera kawalera naklada mu taki mały cylinder na głowę i daje malutką gitarkę i każe uwodzić pannę młodą skoro pan młody zwiał..... Po 2 minutach pojawia się pan łody w olbrzymim sombrero i z olbrzymią gitarą i przegania kawalera... Śmiechu co niemiara :D Polecam!
Aaaa i zdjęcia u siebie chciałam dać jak ważyłam troszkę mniej.. i co nikt nie chciał :( :P Spoko w przyszłą sobotę idę na tą metamorfozę to na pewno po niej coś wkleję i potem po pierwszej przymiarce :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #224 dnia: 13 Stycznia 2011, 22:23 »
hmmm...w takim razie musialam cos przeoczyc, inaczej nie odpuscialbym Ci tych zdjec ;)...
hehe skads znam to podejscie do kokow, moj narzeczony pewnie ucieklby z kosciola gdybym w koku przyszla :P...
tak czy owak bede sie juz pilnowac, skrupulatnie wszystko czytac i bede Ci przypomanc o obietnicy dodania fotek ;D...

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #225 dnia: 14 Stycznia 2011, 10:25 »
ooo świetny pomysł z jaka to melodia, nawet chyba ciekawszy niż karaoke :)

Mam nadzieje że Wam wystawią to wymarzoną księgę :) Ja też się bałam fryzury ale poszłam bez próbnej i babeczka uczyniła magię, także nie zawsze jest źle :)
Z makijażem to też miałam wizję i Pani ją wykreowała, nie wydałabym tyle na jakieś próby...

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #226 dnia: 14 Stycznia 2011, 23:25 »
:buu: :buu: :buu:
jak zwykle nic sie nie uklada :'(...mialam jutro jechac po suknie ale dzis zadzwonilam do salonu zeby potwierdzic godzine a tam mi powiedzieli, ze nie jest jeszcze gotowa i bedzie dopiero w przyszlym tygodniu :'(...paranoja jakas poprostu, miec tyyyle czasu i nie skonczona, mam nadzieje, ze chociaz jak juz pojade to bedzie wszystko idealnie dopasowane ale i tak mam zamiar powiedziec co mysle - w kulki sobie leca normalnie :nerwus: :nerwus: :nerwus:...
mam dzis jakiegos dola, glowa mnie boli i  jakas taka rozbita jestem tym wszystkim...malo tego, sie dzis orientowalam to zamowionej wieki temu bielizny jak nie ma tak nie ma...pojade jutro w inne miejsce i moze cos znajde, choc z moim rozmiarem to bedzie ciezko :-\...
sesja nadchodzi, nauki duzo, a tu zawsze jakies problemy nowe na horyzoncie...
na pocieszenie testuje dzis nowe winko - rozowe polslodkie  "heart beats" - calkiem niezle, owocowe, jakby lekko musujace w smaku ;)...

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #227 dnia: 14 Stycznia 2011, 23:27 »
uuu no to rzeczywiscie trochę w kulki sobie lecą  ::) ale bądź dobrej myśli :) a co z tą bielizną? ja myślałam, że już masz kupioną w Toruniu...

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #228 dnia: 14 Stycznia 2011, 23:35 »
kupilam sobie kremowa na codzien a zamowilam bialy komplet ale podobno firma, ktora je szyje to robi serie kolorami, tzn w tym miesiacu czarne, w nastepnym kremowe itp i jakos sie bialych doczekac nie moge :-\...wiec pojade jutro do fordonu gdzie dziewczyny polecaly ten sklep przy piotrze i pawle, gdzie sa nietypowe rozmiary i moze tam cos znajde to odwowam poprzednie zamowienie...

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #229 dnia: 14 Stycznia 2011, 23:45 »
no własnie tak myślałam bo dużo dziewczyn poleca ten sklep a Galerii Fordon więc pewnie warto się tam wybrać ;) powodzenia! :)

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #230 dnia: 15 Stycznia 2011, 14:13 »
Zaba, dzis juz lepiej? Nie lam sie  :)
Suknia na pewno bedzie idealna, ale trzeba im powiedziec, zeby w kulki sobie nie lecieli!
Znalazlas bielizne?

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #231 dnia: 17 Stycznia 2011, 20:53 »
Zaba spokojnie!
wszystko sie uda, masz jeszcze troche czasu wiec z sukienka zdarza i bielizne napewno tez dostaniesz. no pewnie ze lepiej by bylo miec wszystko juz w domu i wykreslic te pozycje z dluziej listy obowiazkow ale skoro sie chwilowo nie da to nie ma co panikowac, zdarzysz ze wszystkim
pozdrawiam
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #232 dnia: 17 Stycznia 2011, 22:07 »
NIe martw się masz jeszcze dużoooo czasu :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #233 dnia: 18 Stycznia 2011, 16:50 »
Witam dziewczynki po weekendzie :)...
ehh...po ostatnich ekscesach to wszystkie plany sie popsuly :-[...musze zmienic harmonogram na ten tydzien, nie uda mi sie wszystkiego zalatwic, wiec zminimalizuje co nieco zeby chociaz cokolwiek zalatwic :P...jak sie uda to pojdziemy sie zapisac na kurs przedmalzenski jesli beda jeszcze miejsca, niestety trzeba isc osobiscie, prze telefon nie mozna sobie zarezerwowac miejsca :-\...no i kolejny raz planuje w sobote pojechac po suknie - jak nie bedzie idealnie dopasowana to sie wkurze strasznie :nerwus:...ehh...jednak musze przyznac, ze baby sa wredne i falszywe, kurcze pojdzie czlowiek pierwszy raz do salonu to jest wszystko super, pieknie i milo, a jak juz zamowi to skoro juz maja klijenta to nie warto o niego dbac - nie rozumiem takiego podejscia :-\...chcialam tez pojechac do tego sklepu z bielizna, jak juz wczesniej wspominalam, ale jak zwykle mi sie nie udalo, w tym tygodniu pewnie tez nie dam rady, uczyc sie musze i do tego dyzury dochodza - samo zycie...jedyne co mi sie udaje, poki co to wlasnie klucie biednych ludzi (dobrze, ze tego pozniej nie pamietaja ;)), zawsze cos - przynajmniej przyda mi sie w przyszlosci :P...
ciesze sie, ze troszke cieplej sie zrobilo, ja to zdecydowanie cieplolubna jestem ;D...podobno ma znowu zima zawitac ale mam nadzieje, ze na krotko...

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #234 dnia: 18 Stycznia 2011, 17:44 »
siedze sobie przed komputerem i przegladam rozne roznosci i natknelam sie na cus takiego, jak myslicie - mnie od razu wpady w oko ;)...

coraz bardziej sie przekonuje do slonecznikow i tak sobie mysle, ze procz kwiatow sale moglabym ubarwnic zielenia lub zolcia/pomaranczem/jasnym brazem, jakby biale pokrowce krzesel przewiazac kolorowa, polprzezroczysta wstazka...bedzie tak kolorowo, cieplo i letnio ;D...

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #235 dnia: 18 Stycznia 2011, 18:02 »
szperam, szperam w tym necie i zasmiecam wlasny watek ale trudno - w koncu od tego on jest ;)...
znalazlam caly artykul poswiecony letnim weselom i wlasnie slonecznikom, wrzuce fotki jakie znalazlam, nie wszystkie sa takie jakie mam zamiar zrobic u siebie ale przynajmniej nakresla temat ;D...
bukiety, torty, dekoracje stolow itp...

i jak sie Wam podoba ;D...??

p.s. wlasnie wyczytalam, ze kantadeski inaczej sie kalie nazywaja ;)...

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #236 dnia: 18 Stycznia 2011, 20:05 »
Ksiega gosci i zaproszenia sa SUPER!!! Bardzo, bardzo, bardzo mi sie podobaja  :)
Bukiet ze slonecznikow tez, ale juz przystrojenie sali, nie (przynajmniej te na zdjeciach).
I podoba mi sie ten ostatni tort  :)
No i Twoje pomysly na kolorystyke sali tez mi przypadly do gustu :)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #237 dnia: 18 Stycznia 2011, 23:11 »
Jestem tego samego zdania co krysiAK.. zaproszenia i księga gości rewelacja.. super do siebie pasują! I ostatni tort BOMBA!! Ale dekoracja za nic mi się nie podoba...

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #238 dnia: 19 Stycznia 2011, 16:24 »
Ta ksiega bardzo mi sie podobala jak szukalam ksiegi dla siebie ;D ;D Wybieralam miedzy ta co wybralam a ta co wyslalas (tylko po moj kolor)Fundusze zwyciezyly i wzielam tansza opcje,ale ta ksiega naprawde uwazam ze jest piekna.

Jezeli chodzi o wystroj sali to mi akurat zolc jakos srednio odpowiada,ale o gustach sie nie dyskutuje,zalezy jaka sale macie,moze to fajnie wygladac jak beda takie zywe kolorki.
:*:*:*

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #239 dnia: 19 Stycznia 2011, 17:20 »
a ja jak zwykle mam odmienne zdanie i zaproszenia ani ksiega mnie nie powalila (troche zbyt mocny, "toporny" kwiatowy wzor) ale sam kolor wstazki ladny (przynajmiej na moim monitorze ;) )
a wystroj sali i bukiety ze slonecznikow swietne, bukiety slonecznikow w wazonach i sloneczniki-winetki na bialym obrusie (zdjecie chyba 3 i 5 dol) wygladaja bardzo ladnie ale nie ma przesytu, biale porkrowce z wstazka taka jak na zaproszeniach np to swietny pomysl. tort zdecydowanie ostatni i slonecznikowe wesele gotowe  :Fotograf:
pozdrawiam
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.