Autor Wątek: Odtad juz razem zawsze i wszedzie:)...23.07.2011  (Przeczytany 31766 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziara07

• uzależniony
Odp: Odtad juz razem zawsze i wszedzie:)...23.07.2011
« Odpowiedź #180 dnia: 13 Grudnia 2010, 09:33 »
e no Zaba, masz jeszcze nieco ponad 7 miesiecy "wolnosci" to wcale nie tak malo ;)
a co do instyktu to chyba normalne ze go nie odczuwasz, duzo zajec na uczelni i jeszcze organizacja slubu duzo zajec malo wolnego czasu, duzo stresu. nie ma nawet kiedy zatesknic za dzidziusiem. po slubie, kiedy troszke ochloniesz wszystko wroci do normy
ja mialam tak samo.. dzienne studia plus pelnoetatowa praca i ciagly stres czy uda nam sie wszystko pooplacac, czy ktoros z nas nie dostanie wypowiedzenia bo wtedy juz nie jestesmy sie w stanie utrzymac.. dziecko?? kto mial na to czas i sily... teraz mamy prace jesli nie ta, to inna, jestesmy w stanie spokojnie zyc i jeszcze odlozyc.. dziecko?? bardzo chetnie :)
pozdrawiam
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #181 dnia: 20 Grudnia 2010, 22:33 »
Zaba a Wy tą wódkę kupujecie czy degustujecie, ze nie masz siły nam nic napisać?  ;D

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #182 dnia: 21 Grudnia 2010, 22:37 »
hehe Daisy trafilas w samo sedno ;D... degustacja i to konkretna, powolutku szukamy dobrego winka i nadal nic...
no ale sie musze pochwalic ;D... wczoraj wlasnie zakupilismy wodke!!! po wielkich poszukiwaniach dobrych cen trafilismy w koncu na hurtownie alkoholi, ktora pozwala na zakup klijentom indywidualnym:) kupilismy finlandie 75x0,7l i 15x0,5l i trafilismy tez na promocje gdzie do kazdych 20l dostalismy 1l gratis ;D...dodam, ze w kaiflandzie bylo najdrozej ;)... ale na winko jeszcze polujemy, poki co w alkoholizm nie wpadlismy - przynajmniej tak nam sie wydaje ;)...
i kolejny krok za nami :)...
bylismy takze ogladac obraczki, wybralismy dwa rodzaje i sie nie mozemy zdecydowac, a w przyszlym tygodniu sie wybieramy konkretnie zalatwic sprawe...
chcialam poszukac fotke jakas ale nie moge znalezc :-\...
sie musze z Wami podzielic pewna refleksja...trafilam ostatnio na taki sklep z grami planszowymi gdzie mozna sobie usiasc i pograc - a co najwazniejsze za darmo!!! kupic tez mozna wszystko co sie gier tyczy i mozna takze wypozyczyc sobie cos konkretnego na kilka dni, atmosfera super, sam szef - sympatyczny mlody czlowiek wszystko wytlumaczy, nauczy, z nami nawet zagral sobie w jedna gre...wiem, wiem, ze to brzmi jak bajka dla dzieci ale ja lubie sobie czasem zagrac w gre planszowa, tym bardziej, ze teraz sa juz takie dla doroslych, z konkretna fabula i pomyslem, polecam na dlugie zimowe wieczory ;D...
Daisy a wiesz moze gdzie dokladnie sie miesci ten sklepik z zaproszeniami??

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #183 dnia: 21 Grudnia 2010, 22:49 »
no to super, ze udało Wam się już wódkę kupić :) a możesz napisać gdzie ta hurtownia i ile Was wyszło za butelkę?
co do zaproszeń to najlepiej napisz do katepolak ona Ci dokładnie wytłumaczy ale jej kuzynka mówiła mi, że to zaraz obok Technikum mechanicznego naprzeciwko Geanta czy jak to się tam teraz nazywa ;)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #184 dnia: 22 Grudnia 2010, 00:13 »
hurtownia alkoholi nazywa sie agis jest na smolenskiej, finlandia stoi 0,5l za 27,5zl (najtaniej w auchanie jest za 28,99zl a ceny nawet dochodzily do 34zl) 0,7l za 37,53zl (w auchan za 38,95zl a najwyzsza cena to ok 44zl)...wiec mysle, ze warto sie tam wybrac i ponegocjowac troche, cena zalezy od ilosci zakupionych butelek...dodam, ze rzadko ktora hurtownia sprzedaje bez koncesji;p...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #185 dnia: 22 Grudnia 2010, 22:50 »
.**.**..**.**.
Świąt radosnych,
przeżyć wzniosłych,
w zdrowiu, szczęściu i miłości.

Niech Święta radością
wypełnią Wasz dom
A Nowy Rok blasku doda
Waszym dniom.
.**.**..**.**.

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #186 dnia: 23 Grudnia 2010, 08:40 »

Uploaded with ImageShack.us

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #187 dnia: 23 Grudnia 2010, 10:06 »
Zdrowych i radosnych swiat! Mnostwo szczescia i duuuzo milosci!
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #188 dnia: 23 Grudnia 2010, 14:52 »
I ode mnie wszystkiego dobrego na Swięta!!! Wesołych Świąt!

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #189 dnia: 23 Grudnia 2010, 17:59 »

WESOŁYCH ŚWIĄT!

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #190 dnia: 24 Grudnia 2010, 00:31 »
Dzieki ogromne dziewczynki :)...
rowniez zycze wszystkiego dobrego na swieta, chociaz nie wiem czy jeszcze czegos nam - przyszlym pannom mlodym, brakuje ;)...
milosc jest :Serduszka:...
szczescie jest ;D...
zdrowka wiecej dla coniektorych - trzymaj sie marcella :przytul:...
zeby wszystkie nasze sloubno-weselne plany sie ziscily ::)...
zeby przyszli mezowie byli przynajmniej tak mili i kochani jacy sa teraz ;D...
i jeszcze raz spelnienia wszystkich marzen drogie forumki :brawo: :brawo: :brawo:...

Offline goss25

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #191 dnia: 24 Grudnia 2010, 14:32 »
Małą gwiazdkę przed świętami
Przyjmij proszę z życzeniami
Może spełni się marzenie
Białe Boże Narodzenie
Lub, gdy przyjdzie Ci ochota
Niech to będzie gwiazdka złota
Bo, gdy spada taka z nieba
Wtedy zawsze marzyc trzeba
No, a jeśli tak się zdarzy,
Że srebrzysta ci się marzy
Możesz także taką zdobyć
I choinkę nią ozdobić
Gwiazda, gwiazdce zamrugała
I choinka lśni już cała
Naszych marzeń jest spełnieniem
Bo jest piękna jak marzenie
A pomarzyć czasem trzeba
Każdy pragnie gwiazdki z nieba.

``*``__/\__``*``*````*``__/\__
`*```>•?•< WESOŁYCH*```>•*•<
``*`¯¯\/¯¯ ```*``*``*``¯¯\/¯¯
*``*``*ŚWIĄT`*`BOŻEGO*``*
```*``__/\__``*``*````*``__/\__
`*>•?•< `*NARODZENIA`*'*•*•
-=-==ORAZ WSZYSTKIEGO -=-=-=-
_+_+_NAJLEPSZEGO W NOWYM_+_+_+_
-+_+_+_+_+ROKU 2011-+_+_+_+_+

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #192 dnia: 26 Grudnia 2010, 16:21 »
Swieta, swieta i po swietach! tylko pozostal bolacy brzucho z przejedzenia ehh ::)...
w zwiazku z tym, ze konczy sie rok postanowilam podsumowac slubne zalatwianie spraw...
poki co to mamy zalatwione:
1. kosciol sw. Mikolaja w fordonie, godzina 15.30

2. sala ogrodowa palc myslecinek

3. zespol zwierzband - nie znalazlam lepszego zdjecia :P

4. fotograf - Monika Bunkowska

5. kamera - Robert Dembczynski

6. suknia - leoni MS + buty

7. alkohol - wodka finlandia

W najblizszym czasie mamy zamiar:

1. zamowic obraczki

2. wybrac zaproszenia

3. w koncu wybrac dobre winko i je zakuipc

4. w styczniu musimy sie umowic z zespolem do podpisanie umowy i dogadanie szczegolow...

5. na prosbe kamerzysty zbieramy takze ulubione utwory i pomysly na film plenerowy - jakos kiepsko to nam idzie :P...

6. trzeba takze poszukac skrzypka - lub kilku najlepiej;p do oprawy muzycznej ceremonii w kosciele...

Poki co tyle mi do glowy przychodzi...no poza tym, ze 15 stycznia jade odebrac suknie i trzeba bedzie dobrac welon i inne dodatki :)...

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #193 dnia: 29 Grudnia 2010, 16:17 »
no no fajne podsumowanie, badzmy szczerzy juz te najwazniejsze masz, gratuluje
tylko pilnuj, zeby ta finlandia wam nie wyparowala w sylwestra ;)
pozdrawiam

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #194 dnia: 29 Grudnia 2010, 16:43 »
Zabko świetnie to wszystko podsumowałaś :) mi też chcemy niedlugo chociaz pochodzić po jubilerach i pomierzyć obrączki ale zawsze coś nam wypadnie  :P

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #195 dnia: 29 Grudnia 2010, 17:16 »
Daisy my przeszlismy wszystkie markowe salony w miescie i nic ciekawego nie znalezlismy i w koncu z polecenia znajomych poszlismy do janickiego na cieszkowskiego i tam jest niesamowicie wieeelki wybor wzorow i mozna robic rozne poprawki...wiec jesli sie bedziecie wybierac to radze tam zajrzec ;)...
ja sie wlasnie jutro wybieram juz ze zlotem zamowic obraczki ;D...
umowilam sie tez z kwiaciarnia, ze da nam katalogi z wiazankami slubnymi i sobie poogladam - moze cos wpadnie w oko ;)...

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #196 dnia: 29 Grudnia 2010, 20:27 »
no to super, że już będziecie zamwiać :) a na jaki wzór się zdecydowaliście? z diamencikami czy bez? chwal sie zdjęciami  ;D

my to nawet nie mamy zamiaru chodzić po salonach firmowych bo ja lubię wspierać lokalnych przedsiębiorców  ;D tzn. wydaje mi się, że takie obrączki są zrobione z "duszą" ;) Janickiego na pewno odwiedzimy jak będzie okazja ale mamy też na uwadze jubilera w Fordonie gdzie mój PM kupowal mi pierscionek zaręczynowy i nasze rodzinki też tam często kupują biżuterię :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #197 dnia: 30 Grudnia 2010, 12:59 »
no i nici z wychodzenia z domu, a tym bardziej po obraczki :'(...chora jestem i sie faszeruje lekami zeby chociaz do poniedzialku wyzdrowiec :'(...
Daisy jesli chodzi o jubilerow to masz racje...mnie tez sie wydaje, ze takie male pracownie maa cos w sobie ;)...nam chodzilo o to zeby zrobic obraczki z naszego zlota - tego konkretnego, bo ma dla nas duza wartosc (mamy do przetopienia obraczke mojej przyszlej tesciowej z maleznstwa z niezyjacym juz ojcem mojego narzeczonego)...
a my zdecydowalismy sie na obraczki z zoltego zlota, bez domieszek ale albo cale satynowane albo pol satyna, pol polysk...jeszcze sie nie zdecydowalismy do konca...no i do damskiej dorzucamy 3diamenciki, zobaczymy jak bedzie z powiekszaniem, jakos sie tym poki co nie martwie...jubiler mowil, ze mozna to zrobic choc rozne wiesci juz o tym slyszalam - jakby co to zawsze mozna przetopic i zrobic jeszcze raz :P...
wybralismy takie obraczki:

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #198 dnia: 30 Grudnia 2010, 20:40 »
Muszę przyznać, że mimo, że nie lubię żółtego złota to te bardzoooo mi się podobają!!Te satynowe chyba bardziej.. Zdrówka życzę.. moja Zuzia jeszcze chora, ale ja już zdrowa.

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #199 dnia: 1 Stycznia 2011, 14:03 »
gdzies na tym forum trafilam na wypowiedz jubilera ze jesli obraczka jest z diamentami to (o ile sie nie myle) nie mozna powiekszac bo przy rozgrzewaniu metalu by sie kamyczek mogl spalic, ale specjalista na miejscu powie wiecej.
mi tez sie zolte zloto nie podoba, ale ta satynowa ladniejsza ale w tej blyszczacej ten rowek idacy ukosem ladniejszy...
zdrowka zycze

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #200 dnia: 4 Stycznia 2011, 19:57 »
Dzis mamy ladna okragla date ;D...pozostalo jeszcze tylko 200dni :hopsa:...
a pamietam jak to jeszcze niedawno na suwaczku widnial 1 rok ::)...
marcella przyznam sie, ze rowniez srednio przepadam za zoltym zlotem, pierscionek zareczynowy mam z bialego ale wybralismy zolte z czystej praktycznosci, moj pierscionek juz po roku zzolkl i niezbyt ladnie wyglada, wiec z obraczkami byloby podobnie, a jakos nie usmiecha mi sie latanie co roku do jubilera na renowacje - zwykle lenistwo musze przyznac bez bicia :P...
madziara wiem, wiem czytalam ten sam watek ale powiem szczerze, ze mnie sie takie podobaja - a jesli u jubilera mowia mi, ze beda powiekszac to na ich odpowiedzialnosc ;)...
skoro nie udalo sie nam zamowic obraczek kiedy chcielismy - tzn przed nowym rokiem, to teraz chyba sobie z tym poczekamy...
poki co stanelam w miejscu, szukam odpowiedniego koloru dla naszego wesela - glownie na podstawie kwiatow :Daje_kwiatka:...widzialam juz mnostwo katalogow bukietow slubnych -  z reszta niesamowite rzeczy potrafia wyprawiac z tymi kwiatami w wiazankach :o...szukam czegos delikatnego, zeby mnie ta kolorystyka nie przytloczyla...
poki co podobaja mi sie sloneczniki:

albo w tonacji rozowo-fioletowej (nie wiem dlaczego, normalnie nie cierpie rozu ale kwiaty mi sie podobaja :P)

pod uwage biore tez pomarancze :)...

tyyyle tego, ze sie ciezko zdecydowac a czas nagli - chcialabym zamowic zaproszenia ale nie wiem wlasnie w jakim kolorze :-\...
mam sie umowic z florystka, ktora bedzie nam sale stroic to moze mi pomoze wybrac jakis odpowiedni bukiet do mojej sylwetki i sukni...
poki co to tyle ;D...
p.s. za niecale 2tygodnie jade po odbior sukni, wiec moze wrzuce jakies fotki jesli bedzie juz dobrze dopasowana ;)...

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #201 dnia: 4 Stycznia 2011, 23:12 »
no właśnie ! zostało tylko 200 dni wolności  ;D ale ten czas leci...
słonecznikiki są bardzo ładne i oryginalne, tez mi się podobają do bukietów ślubnych tylko, że ja uparłam się na fiolet ;)
a florystka na pewno doradzi Ci coś modnego i odpowiedniego do sukni ;)

p.s. czekamy na mnóstwo zdjęć w sukni  ;D

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #202 dnia: 6 Stycznia 2011, 19:37 »
Słoneczniki oryginalne aczkolwiek nie podobają mi się, bardziej przemawiają do mnie drugie bukiety.
Ten jeden to chyba Ani z forum :)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #203 dnia: 6 Stycznia 2011, 21:47 »
A mi się podobają te ostatnie :)

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #204 dnia: 6 Stycznia 2011, 23:22 »
Te z liliami...choc osobiscie bardziej podobaja mi sie bukiety z samych lilii :) A jeszcze ten po lewej, rozowy tez jest ladny :)
Suknia dobra???

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #205 dnia: 6 Stycznia 2011, 23:24 »
Ale dowalilam z tym pytaniem o suknie  ::)
Przeciez to jeszcze troche czasu!!! Ale tak sie zapatrzylam na kwiaty :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #206 dnia: 6 Stycznia 2011, 23:45 »
Aneczq tak, tak to Ani - pozwolilam sobie wkleic bo mi sie strasznie podobaja ;)...
co do tych ostatnich to nie lilie tylko kalie - piekne kwiatki i jakie niespotykane kolory maja :)...

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #207 dnia: 7 Stycznia 2011, 08:02 »
To nie kalie tylko cantadeski :) Wyglądają bardzo podobnie, przez co moja mama stwierdziła że takich kwiatów w bukiecie mieć nie będę  ;D

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #208 dnia: 7 Stycznia 2011, 08:18 »
sliczne te bukiety ze slonecznikow! nietuzinkowe takie i niepowtarzalne, zwlaszcza te dwa pierwsze. ale jak tak patrze na sale przy romantycznym dworku w myslecinku to sielskie sloneczniki do tego nie pasuja, no chyba ze byscie mieli wesele w kummerowce, tam by sie lepiej w klimat wpisywaly, ale jakos podejrzewam ze wzgledu na moje osobiste upodobania i przekonania miejsca nie zmienicie ;)
ten pierwszy pomaranczowy (z kaliami czy tam z candeskami) tez ladny..... rozowe mi sie nie podobaja ze wzgledu na kolor wlasnie
pozdrawiam

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #209 dnia: 7 Stycznia 2011, 15:53 »
Mi chodzilo o ten bukiet z liliami, ze ladny :) bo te dwa ostatnie bukiety to mi sie nie podobaja.