Autor Wątek: Odtad juz razem zawsze i wszedzie:)...23.07.2011  (Przeczytany 31895 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
Odp: Odtad juz razem zawsze i wszedzie:)...23.07.2011
« Odpowiedź #150 dnia: 28 Listopada 2010, 21:14 »
jesli moge cos polecic to kupcie tez winko rozowe polwytrawne/polslodkie nie ma nic lepszego, kto sprobowal ten wie ;D...jeszcze nie slyszalam, zeby komus po sprobowaniu nie smakowalo - ja sama, mimo, ze duzo nie waze potrafie cala butelke wypic ;D...

Offline wiolaf

• forumowicz
  • data ślubu: 3.07.2010
« Odpowiedź #151 dnia: 28 Listopada 2010, 21:46 »
oj było szaleństwo... do świtu:P:P
Ja mam duuużą rodzine i stąd taka ilość gości ;D ;D ;D ;D ;D
Ja miałam wesele w lipcu, to tak jak Ty i powiem Ci, że jak jest tak ciepło to idzie bardzo dużo alkoholu:P
a jak cos zostanie.... to sie przyda na chrzciny ::) ::) ::) ::) ::) ::)

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #152 dnia: 28 Listopada 2010, 21:55 »
Tez sie juz zastanawiamy nad wodka, chyba postawimy na 'pana tadeusza', u nas wszystkim smakuje. Myslalam o gorzkiej de luxe, ale mama mi szybko ten pomysl z glowy wybila ;)
Tylko ile wodki na glowe? To jest nasz problem...

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #153 dnia: 28 Listopada 2010, 21:58 »
A tak, winko tez chcemy kupic i jeszcze jakies inne alkohole, np.whisky

Offline wiolaf

• forumowicz
« Odpowiedź #154 dnia: 28 Listopada 2010, 22:05 »
0,5 litra na osobę - tak sie u nas liczy:):)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #155 dnia: 28 Listopada 2010, 22:15 »
Zaba u nas też 0,5 bedziemy liczyć na osobę, myślę, że tyle wystarczy :) my na razie wstrzymujemy się z zakupem wódki bo... nie mamy gdzie jej trzymac :D

Offline wiolaf

• forumowicz
« Odpowiedź #156 dnia: 28 Listopada 2010, 22:32 »
my trzymalismy ponad pół roku w piwnicy:P:P
a 0,5 l na osobe napewno wystarczy ;D ;D ;D ;D

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #157 dnia: 28 Listopada 2010, 22:56 »
wiecie u nas tez sie mowi, ze 0,5l na glowe ale gdzie nie pojde to wszyscy mowia, ze to o wiele za duzo...tym bardziej, ze beda jeszcze inne alkohole i drinki, a nie chcialabym przechowywac wodki przez 50 lat ;)...a do chrzcin to podejrzewam jeszcze daleko, choc bym i chciala ale sa piorytety...u mnie z przechowaniem wodki nie ma problemu, wiec kupimy szybciej - no i wszyscy trabia, ze bedzie podwyzka od nowego roku ;)...

Offline wiolaf

• forumowicz
« Odpowiedź #158 dnia: 28 Listopada 2010, 22:58 »
no trąbia, trąbia.....
a na tylu sztukach zawsze parę groszy zostaje:D ;D ;D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #159 dnia: 29 Listopada 2010, 10:49 »
Na forum coraz wiecej Bydgoszczanek , i dobze hihi :D.

Tak zawsze patrzalam to najwiecej bylo , moze i jeszcze jest szczecinianek na forum :D :D :D.

Zawsze lepiej miec wiecej wodki nawet jak zostanie (jak u mnie) niz zeby zabraklo.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #160 dnia: 29 Listopada 2010, 17:42 »
U nas liczenie 0,5l na osobę by nie starczyło mimo iż mieliśmy jeszcze bimberek, piwo i wino, kupiliśmy po 1l na głowę, ale jeszcze rozdawaliśmy a to zależy od tradycji :)

Co do winka to Carlo Rossi jest często spotykane na weselu, potestujcie jakieś winka macie czas. Nam się dosłownie tydzień przed weselem trafiło świetne winko Dolci Momenti - Merlot i Muscat, jak zobaczyłam buteleczki to się zakochałam a potem smakowałam i już wiedziałam że ma takie być na weselu.

Offline Aneczka15
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2011
« Odpowiedź #161 dnia: 29 Listopada 2010, 21:02 »
U Nas też się liczy 0.5 na głowę przeważnie. Do tego wino, whisky, piwko. Ale akurat my alkohole mamy w cenie. Będą już na miejscu, bo mają hurtowe ceny więc nie musimy kupować i zamartwiać się gdzie to przetrzymać, żeby jeszcze dowieźć itd. W Kauflandzie są dość niskie ceny alkoholi. W Makro wcale takie tanie nie są.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #162 dnia: 29 Listopada 2010, 21:06 »
Mówicie, że bardzo mają ceny pójść w górę?? ja w sumie też mam gdzie trzymać..

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #163 dnia: 2 Grudnia 2010, 08:42 »
e tak szczerze to ja co roku slysze ze od 1 stycznia ma cos tam podrozec a potem efektow nie widze... VAT podwyzszaja czy akcyze? jaki ma byc powod tej podwyzki?
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #164 dnia: 5 Grudnia 2010, 23:01 »
witam dziewczynki po przerwie :P..
madziara wlasnie od stycznia vat idzie w gore niestety, wiec podwyzki sa nieuniknione :-\...
a ja wlasnie ostatnimi czasy szukam dobrego wina i probuje ;D...i wydaje mi sie, ze wybralam biale polslodkie winko moldawskie tzn muscat ;D tak wyglada - dobre winko do ciast:

czerwonego jeszcze nie znalazlam, te co pilam to poprostu byly obrzydliwe jakies :Naciaga:...
a jesli o rozowe chodzi to znalazlam jedno calkiem niezle, tylko dziwnie wyglada bo zamiast korka ma zakretke :-\...

wiec szukam dalej, niedlugo w alkoholizm wpadne jesli szybko czegos nie wybierzemy :P...
mam do Was zapytanie drogie dziewczeta i mam nadzieje, ze mi pomozecie ;)...
widzialyscie gdzies, kiedys na weselu wodke 0,7l?? my sie wlasnie zastanawiamy nad takim wyborem, jesli stoly bedziemy miec 10-12osobowe to 0,5l pojdzie na raz i drozba bedzie musial biegac caly czas by uzupelniac braki, wiec wymyslilismy, ze moze kupimy butelki 0,7...co myslicie? same butelki nie wygladaja zle, nie sa zbyt duze mnie sie wydaje...chcielismy wiekszosc kupic takich i jeszcze troszke 0,5l w razie czego...

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #165 dnia: 6 Grudnia 2010, 07:34 »

a ja wlasnie ostatnimi czasy szukam dobrego wina i probuje ;D
kazdy powod jest dobry co? ;)
a co do zakretki to sie nie przejmuj-coraz czesciej jest spotykana zamiast korka a i gosciom bedzie sie latwiej obsluzyc  :pijaki:
z butelkami 0,7 wodki ja sie nie spotkalam, wydaje mi sie ze poprostu kazdy wychodzi z zalozenia z taka pollitrowka krocej postoi na stole i poprostu mniej sie ogrzeje. jest to dobry sposob jesli kelnerzy roznosza butelki. ale jesli drozba to faktycznie przy takiej ilosci gosci to moze nie nadarzyc. a moze niech alkoholem zajmuja sie kelnerzy? boicie sie "brakow" ?
pozdrawiam
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #166 dnia: 6 Grudnia 2010, 07:47 »
Za winkiem stoję murem, toż to i nasze weselne :)
Ja jestem fanką czerwonego Reggiano Lambrusco ale niestety to musujące i na wesele się nie nadaje, ubolewałam nad tym, ale może przy okazji sobie spróbujecie !

Z różowych chcę spróbować El Sol, zapowiada się ciekawie!

Co do czerwonych to o tym jeszcze słyszałam, może butelka nie jakaś super ale ponoć fajne, też będę testować
http://www.tim-wina.com.pl/artykuly.php?idg=12&id=400

Często są wódki 0,7 :) Tylko wtedy by może popytać restauracji czy nie mają jakiegoś pojemnika na lód? :)

Offline Aneczka15
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #167 dnia: 6 Grudnia 2010, 12:15 »
EL SOL mogę polecić z całą śmiałością :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #168 dnia: 6 Grudnia 2010, 13:29 »
madziara wlasnie o te braki nam chodzi, jakos nie bardzo mam zaufanie do kelnerow - tym bardziej po weselu znajomej gdzie wlasnie jakos niewiarygodnie szybko sie alkohol skonczyl (pierw wino, pozniej wodka), a praktycznie widac bylo, ze ludzie nie pija za wiele...no niestety i to mialo miejsce w ladnym, dosc drogim dworku, wiec ja juz nikomu nie wierze w tej kwestii :-\...
oj dzieki dziewczynki za te winka, jesli cos jeszcze polecacie to chetnie wyprobuje - tym bardziej, ze teraz to wiele okazji mam ;D...
a nad ta wodka to sie zastanawiamy, one naprawde tak szybko sie ogrzewaja? mnie sie wydaje, ze nie zdaza sie ogrzac przed oproznieniem - ale ja tam sie znam ;)...za rada ciriness zapytam o ten lod - to moze rozwiazac sprawe :)...

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #169 dnia: 6 Grudnia 2010, 18:43 »
Nigdy nie widzialam na weselu wodki 0,7l... I tez wydaje mi sie, ze szybko sie beda ogrzewac, tym bardziej, ze wesele bedzie w lipcu... A nie ma nic gorszego niz ciepla wodka :-\

Offline wiolaf

• forumowicz
« Odpowiedź #170 dnia: 6 Grudnia 2010, 20:23 »
a ja owszem, spotkałam się z wódką 0,7 na weselu.... :)
moim zdaniem to bez różnicy, jedyny problem rzeczywiście może być w tym, że sie szybko nagrzeje...........
ja tez bym nie polecała kelnerów do roznoszenia wódki....... u nas zajmują sie tym tatusiowie Państwa Młodych i zazwyczaj na stół stawia się od razu po 2 - 3 flaszki i nie trzeba co chwilę latać ;D ;D ;D

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #171 dnia: 6 Grudnia 2010, 21:18 »
hmmm...to ja juz nic nie rozumiem...
w takim razie po co stawia sie kilka mniejszych butelek, a wiekszej nie mozna? jesli juz chodzi o ogrzanie to wiadomo, ze mniejsze sie szybciej nagrzeja...
no nic - pomyslimy jeszcze gleboko nad tym alkoholem, a tymczasem nie wiecie gdzie mozna znlaezc najtansza wodke? jakies markety czy hurtownie? moze makro? choc slyszalam, ze tam wcale nie jest najtaniej jesli o alkohole chodzi :-\...

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #172 dnia: 6 Grudnia 2010, 22:33 »
w Kauflandzie jest tania wódka, ja zawsze tam kupuje :) nie wiem czy najtańsza ale sporo forumek Kaufland poleca ;)

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #173 dnia: 7 Grudnia 2010, 14:34 »
moze jakies promocje w marketach z okazji swiat sie znajda... czesto sa roznego rodzaju promocje np wodka plus sok i to, i to sie przyda
pozdrawiam

Offline Aneczka15
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #174 dnia: 7 Grudnia 2010, 23:49 »
Zaba myślę, że zdecydowanie Kaufland) Makro wcale nie ma takich niskich cen

Offline bluebird

• zapaleniec
  • Don’t forget to smile :)
  • data ślubu: 28/05/2011
« Odpowiedź #175 dnia: 8 Grudnia 2010, 13:12 »
Hej Zabko :) , czy mogę się jeszcze dołączyć?  :D
Masz śliczną tą suknie, MS zawsze mi się bardzo podobała w każdym wydaniu :) Ja bym ja widziała z długim mgiełkowym welonem :)
W alkoholu to ja sie  nie orientuje. Moj PM powiedział że on się z radością tym zajmie ;)

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #176 dnia: 8 Grudnia 2010, 21:22 »
ja uwazam ze 0,5 litra na glowe jest dobrze,tak czy inaczej jedni pija mniej inni wiecej wiec w sumie sie wyrownuje,my na 80 osob kupilismy 120 butelek,ale to na wesele i poprawiny...wydaje mi sie ze spokojnie wystarczy ,ewentulanie bedzie co rozdawac dla odjezdzajacych gosci.

A tak dla ciekawostki to powiem wam ze w sierpniu bylam na weselu u kuzynki i u nich byly butelki....jedno litrowe... ;) ;)Wesele bylo w niemczech..chyba takie zwyczaje ;)Vodeczka byla dobra bo absolut,jak weszlismy z kuzynostwem na sale i zobaczylismy ze vodka stoi sobie tak bez chlodzenia :mdleje: :mdleje: to od razu polecielismy do kierownika sali i poprosilismy o wiadro kostek lodu ;) ;) ;)Przyniesli nam bardzo ladne, srebrne,gustowne wiaderko i spokojnie flaszeczka sie tam chodzila,zaraz po nas goscie biegali i prosilo o takie same ;) ;)Takie rozwiazanie przyjelo sie bo byl szwedzki stol...i stoliki byly okragle, wiec bylo miejsce na takie wiaderko. ;) ;)
:*:*:*

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #177 dnia: 9 Grudnia 2010, 16:37 »
Zaba faktycznie na alkohol jest podwyzka VATu o 1% ale dla odmiany na zywnosc bedzie VAT obznizony z 7% na 5%.... moze warto ponegocjowac umowy z sala?
Za to wzrosnie o 1% VAT na paliwa a od maja jeszcze akcyza
czytalam wiec sie dowiedzialam i jakby ktos chcial robic kurs na prawo jazdy to warto zaczac (zaplacic) teraz bo od 2011 na kurs nie bedzie juz obowiazywal 0%VAT tylko 23%...
pozdrawiam

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #178 dnia: 12 Grudnia 2010, 21:00 »
blubird zapraszam serdecznie :hello: :hello: :hello:...
hmmm...od czego by tu zaczac;p...
wracajac do sprawy alkoholu to mam nadzieje, ze w przyszlym tygodniu sie juz wszystko wyjasni i zapelnie piwnice wodeczka ;D...
naszla mnie dzis pewna refleksja i musze sie nia z Wami podzielic...otoz doszla do mnie mysl, ze tam na prawde zblizajace sie swieta i nowy rok bedzie dla nas ostatnim singlowym! juz nastepne takie chwile bedziemy spedzac razem jako maz i zona...jakos to do mnie nie dociera jeszcze, to w sumie juz tak niedlugo ::)...
ehh...no i jeszcze sie pozale, ze ostatnio moj instynkt macierzynski mnie opiscil z nieznanych mi przyczyn...zawsze byl dosc silny i juz od kilku lat chcialabym miec mala pocieche ale wlasnie jakos ostatnio wygasa :-\...nie wiem czym to jest spowodowane...moze tym, ze ta faktyczna mozliwosc sie zbliza i jakos mnie to wewnetrznie przeraza...a moze to kryzys hormonalny...ehh...mam nadzieje, ze to tylko chwilowa przypadlosc i niedlugo wszystko wroci do normy...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #179 dnia: 13 Grudnia 2010, 08:49 »
Zaba , a zobaczysz jak teraz szybko czas zleci do slubu!
Bedziesz sama w szoku :D.