Autor Wątek: Odtad juz razem zawsze i wszedzie:)...23.07.2011  (Przeczytany 31995 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
Odp: Odtad juz razem zawsze i wszedzie:)...23.07.2011
« Odpowiedź #120 dnia: 20 Listopada 2010, 22:04 »
Mogę dołączyć?
Suknia piękna, choć nie w moim stylu ;)
Jeśli chodzi o bieliznę, to ja chyba miałam z tym szczęście, bo w salonie w którym kupiłam suknię ślubną, taki komplet (bardotka, majty i pończochy) kosztuje 111zł, nie ważne jaki wybiorę.. No i dają gratis podwiązkę :)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #121 dnia: 20 Listopada 2010, 23:11 »
Paula zapraszam :hello: :hello: :hello:...

i juz po przymiarce ;)...
suknia jeszcze do mnie nie dopasowana, po odbior mam sie zjawic 15 stycznia ;D wtedy juz ma byc wszystko cacy zrobione...jak obiecalam pokaze kilka fotek, tylko sie nie przestraszcie czarownicy..hehe po imprezowej nocy i w za duzej sukni :P...
i mam jeszcze do Was ogromna prosbe...wczesniej pisalam, ze nie bardzo welony mi sie podobaja ale stwierdzilam, ze bez welonu tak jakos pusto bedzie i przymierzylam kilka i mam problem :-\...mam dosc bogato zdobiona suknie, wiec welon powienien byc skromny ale strasznie mi sie jedne troszke mniej skromny i dlugi spodobal, zobaczcie same i prosze o szczere i cenne rady...boje sie, ze bedzie za duzo zdobien...
a to moja suknia z tylu i te wspomnianie wczesniej welony ;)...

« Ostatnia zmiana: 6 Lipca 2011, 23:33 wysłana przez Olaa »

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #122 dnia: 20 Listopada 2010, 23:14 »
Suknia boska.. i prześlicznie w niej wyglądasz.. a welon zdecydowanie długi....

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #123 dnia: 21 Listopada 2010, 00:35 »
Zaba a czemu takie małe te fotki?  :glupek: my lubimy duuużeeee fotki ;)
wyglądasz pięknie w tej sukni :) prawdziwa panna młoda :)
moim zdaniem ten długi welon nie pasuje  :-X tzn. sam w sobie na pewno jest piękny ale wydaje mi się, że jest zbyt strojny i przyćmi suknię. ale to jest moje zdanie Ty możesz uwazac inaczej wiec sugeruj sie własnymi odczuciami. Poza tym wydaje mi się ten welon jest w stylu hiszpańskim a Twoja sukienka taka nie jest. Ale moze się mylę bo dokładnie nie widać tego welonu na tym zdjęciu. A nie myślałas nad długim welonem ale gładkim?
Ja na Allegro chce zamówić długi, gładki welon tzw. katedralny który będe miała w kościele, a na sali zmienię go szybko na krótszy.

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #124 dnia: 21 Listopada 2010, 10:13 »
uwielbiam takie suknie z trenem ;D przeslicznie w niej wygladasz :) a ten welon ladny ale jak dla mnie zdecydowanie za dlugi. na pierwszy rzut oka rzuca sie welon,suknia a pozniej Ty.

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
« Odpowiedź #125 dnia: 21 Listopada 2010, 11:29 »
suknia ładna :D ale rzeczywiście welon musi być jakiś delikatny żeby nie przyćmić sukni :) Tren jak z bajki :D

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #126 dnia: 21 Listopada 2010, 12:53 »
hmm...macie racje, ze ten dlugi jest zbyt strojny ;)...ale od zawsze mi sie takie hiszpanskie podobaly ;D...poprzymierzam sobie jeszcze troche...a moze kupie sobie dlugi gladki do kosciola a na sali w ogole zdejme i sobie wepne np jakas malutka spinkowa ozdobe we wlosy i juz ;D...

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #127 dnia: 21 Listopada 2010, 15:30 »
No to oczywiście ja będę inna :)
Mi się ten długi welon o dziwo nie gryzie, dla mnie uzupełnia się z suknią, krótki za to całkowicie odpada jest go za mało i po prostu widać że coś tam jest ale jakoś burzy całość.
Ciekawa jestem jakby wyglądał welon w wersji takiej dużo przy głowie, zarówno krótki (ale taki do pasa) i długi, moim zdaniem pasuje welon do tej sukni i jeśli chciałabyś mieć welon to nie rezygnuj.
Druga sprawa to suknia, ona będzie na kole? bo jakoś tak mało jej jest.

I pięknie wygląda u Ciebie od razu widać welon wpinany od dołu, przecież możesz do niego dołożyć kwiatek czy ozdobę :)
A jest sposób na marzenie - krótki welon i długi na jednym grzebyku, dłuższą warstwę się po prostu odpina :)

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #128 dnia: 21 Listopada 2010, 17:57 »
Ten długi welon nie za bardzo pasuje, ale gdybyś może go wpięła od dołu, jeśli byś miała upięte jakoś włosy, zupełnie inaczej by to wyglądało ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #129 dnia: 21 Listopada 2010, 18:13 »
Moze jakis welon z cyrkoniami na brzegach ??

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #130 dnia: 22 Listopada 2010, 21:04 »
Dlugi welon sam w sobie jest piekny, ale wydaje mi sie zbyt strojny do sukni (ktora jest CUDNA!!!)
Pieknie w niej wygladasz :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #131 dnia: 22 Listopada 2010, 21:29 »

witam Was dziewczynki w ten paskudny dzien - nie lubie poniadzialkow - tak daleeeko do weenekndu :-\...
ciriness mnie sie wlasnie welony z duza warswa przy glowie nie podobaja :P...a jesli chodzi o suknie to ona juz jest na kole i to najwiekszym jakie potrafie zniesc ;)...strasznie trudno mi sie ruszac w tych kolach, jak przymierzalam wieksze to nie dosc, ze kazdy krok byl problemem to suknia byla za duza dla mnie...
Paula welon wlasnie byl upiety od dolu, bo tylko takie w ogole wchodz w gre :P...
agulla wlasnie sie nad takim zastanawiam ;D...
przemyslalam sobie cala sytuacje i wydaje mi sie, ze przy odbiorze sukni przymierze sobie jeszcze welon taki dluzszy - najlepiej aby sie konczyl tuz nad ziemia i albo ozdobiony lekko cyrkoniami, albo delikatna koronka...jakos te krotkie do mnienie przemawiaja, tak jak ciriness napisala - czegos w nich brakuje i burza calosc :P...
dodam jeszcze duze zdjecie tego welonu zeby mi Daisy nie wypominala - specjalnie dla Ciebie ;D...
« Ostatnia zmiana: 6 Lipca 2011, 23:33 wysłana przez Olaa »

Offline Paula___

• uzależniony
« Odpowiedź #132 dnia: 22 Listopada 2010, 21:31 »
Chodziło mi o to, żeby on wisiał całkowicie z tyłu, a nie na ramionach tak jak leży.. mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #133 dnia: 22 Listopada 2010, 21:42 »
Mi tez welon z koronki strasznie sie podobal !
I powiem szczerze ze juz chcialam jeden kupic, a taki piekny byl i z koronki i z cyrkoniami ... ahhh !!!
Ale zrezygnowalam , bo welon nie byl lekki ... a ja mam glupie wlosy do ukladania  :).
Wiec przy odbiorze sukni kupilam welon z cyrkoniami.Taki delikanty , na zdjeciach nie widac jaki jest sliczny.
Teraz schowalam go i nie chce go sprzedawac.Zostawie sobie.Moze kiedys moja corka bedzie chciala ubrac go do slubu.

Zawsze ja chcialam ubrac welon mamy do slubu ... ale mamy welon gdzies sie zapodzial.A tez miala sliczny z koronki.
Aaaa i rekawiczki sobie zostawilam.

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #134 dnia: 22 Listopada 2010, 22:14 »
Zaba mam nadzieję, ze nia masz mi za złe, że napisałam że wg. mnie ten welon nie pasuje :)
dziękuje za duże zdjecie specjalnie dla mnie  ;D welon jest piękny ale jak go zawsze widziałam własnie z hiszpańskiimi sukniami moze dlatego jakoś mi nie pasuje do Twojej sukni, ale jak pojedziesz po nią to poprzymierzaj wszystkie jakie mają w salonie może jeszcze jakiś Ci się spodoba ;)
to ma być Twój wymarzony welon więc kup sobie taki jaki Ci się podoba i o jakim marzysz :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #135 dnia: 22 Listopada 2010, 22:18 »

oj pewnie, ze nie mam za zle :P...wiesz wg mnie tez srednio pasuje tylko sam w sobie mi sie podoba i probuje cos wymyslic zeby bylo dobrze ;)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #136 dnia: 22 Listopada 2010, 22:25 »
to się cieszę :) a w ogóle to chciałam Ci napisać, że wyglądasz w tej sukience tak jakby była dla Ciebie stworzona :) i widać, że jesteś w niej szczęśliwa ;) więc MS to był doskonały wybór ;)  mimo, że kosztowny ;)

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #137 dnia: 25 Listopada 2010, 09:05 »
slicznie wygladasz w tej sukni i jakie szczescie widac w oczach!
welon fakt, bardzo ladny ale mi sie tez wydaje ze to troche za duzo przy twojej sukni, tren przepiekny sukni
pozdrawiam
PS juz czwartek ;)
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline goss25

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #138 dnia: 26 Listopada 2010, 11:10 »
No no suknia śliczna!pięknie zaba w niej wyglądasz :skacza:
Stworzona dla Ciebie :brewki:
Miłego weekendu ;D

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #139 dnia: 27 Listopada 2010, 23:32 »
Witam Was dziewczynki w samym srodku weekendu ;D ;D ;D...
na dzien dzisiejszy skonczylam z przemysleniami tyczacymi sie welonu i teraz zajmuje sie poszukiwaniem alkoholu :pijaki:...
dzis wlasnie, pod wplywem chwili - promocja ;D zakupilismy 3x1l ballantinesa, mega promocja jakby ktos szukal jest w tesco litr kosztuje 54zl a normalnie cena sie waha w granicach 90-110zl...zastanawiamy sie tez nad wyborem wodki i jej ilosci - na ok 130-140 osob chcemy kupis 80x0,5l do tego beda 2 kegi piwa (50+30l), winko oczywiscie i drinki - wiec mysle, ze starczy...

DOBRE WINKO (czerwone, biale i rozowe) POSZUKIWANE - KTOKOLWIEK WIDZIAL, KTOKOLWIEK WIE...!!!
niech sie zglosi i poleci :na_ucho:...
chcialabym kupic alkohol przed koncem roku zeby pozniej nie przeplacac...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #140 dnia: 28 Listopada 2010, 00:42 »
My polowe wodki kupowalismy przed nowym rokiem , a polowe dwa dni przed slubem.
Przed nowym rokiem , bo mowili ze tansza , a pozniej ceny pojda do gory ... hmmm .. a jednak w takiej samej cenie byla wodka.

Ja bym proponowala teraz nie kupowac wszytskiego alkoholu , bo jak duzo gosci Wam odmowi (czego nie zycze!) to co wtedy z alkoholem zrobicie?

U nas zostalo tyle kartonow wodki ... a liczylismy na glowe litr (w tym poprawiny) ... a zostalo jakies 12 kartonow :o do tego rozdalismy gosciom po flaszcze ... no i teraz wodka lezy u babci i czeka ... n wypicie  ;D.

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #141 dnia: 28 Listopada 2010, 18:54 »
no ja Ci moge podac tutejsze promocje na alkohol (a sa bardzo duze, media juz panikuja ze narod rozpijaja ;) )
Baileys Irish Cream 1l za 9£ normalnie jest ok 20£, zainteresowana? jesli tak to daj znac z jedna buteleczka sie do walizki jeszcze zmiesci ;)
wodka no najlepsza jest finlandia, gorzka de luxe (szalenie modna ostatnio) moim zdaniem jest paskudna. ale to rzecz gustu. lepiej sie znam na piwie, jakby co to moge szerzej w tym temacie podyskutowac, ale na wesele dla gosci, zeby nie kombinowac ja bym polecila tyskie, kazdemu zazwyczaj podpasuje.
na winach sie nie znam w ogole
pozdrawiam
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #142 dnia: 28 Listopada 2010, 19:49 »
hmm...mysmy wlasnie  najbardziej to chcieli finlandie ale nie wiem czy bedzie nas na to stac, musze pobuszowac po marketach i hurtowniach sie rozejrzec w cenach...a jesli o piwko chodzi to jeszcze z narzeczinym nie rozmawialam ale wydaje mi sie, ze najbardziej uniwersalny bedzie lech...no i jak zwykle najwiecej problemow bedzie z winem, osobiscie bardzo lubie rozowe ale z innymi bedzie wieeelki problem, jest taaaaaki wybor, ze czlowiekowi sie w glowie kreci od samego patrzenie a gdzie tu jeszcze probowac takich ilosci ;)...

Offline wiolaf

• forumowicz
  • data ślubu: 3.07.2010
« Odpowiedź #143 dnia: 28 Listopada 2010, 19:59 »
Jesli chodzi o wódkę, to każdy ma inny gust :(
W moich okolicach wszyscy kupują wyborową, my też taka mieliśmy na weselu no i kupiliśmy w sumie 220 flaszek a wesele było na 210 osób z zespołem. I szczerze mówiąc - zostalo nam tylko 3 kartony - wiec myslę, że lepiej kupic więcej bo to straszny obciach jak na weselu wódki braknie -  hehehhe byłam kiedys na takim weselu i po 22 wszyscy sie rozeszli bo nie było co pic ;D ;D ;D ;D
Jeśli macie  80 l piwa to napewno wystarczy a wino..... :drapanie: :drapanie: my kupiliśmy po kilka butelek słodkiego, wytrawnego, półwytrawnego, likiery, bimberek itd. heheh ten ostatni mial największe branie ;D ;D ;D ;D ;D

Offline Aneczka15
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2011
« Odpowiedź #144 dnia: 28 Listopada 2010, 20:49 »
Dołączam się i ja :)

Kurcze fajnie się czyta te Wasze posty.

Widzę już kolejną osóbkę, która kupuje suknie tak szybko.

Czym to jest spowodowane?
 Ja myślę kupić suknię w nowym roku, kilka miesięcy przed (3-4 miesiące), ale widzę, że sporo z Nas już ma suknie:)

Offline Aneczka15
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #145 dnia: 28 Listopada 2010, 21:01 »
Zabko:)

Chciałam jeszcze dopisać, że suknia mi się rewelacyjnie podoba:) NO i te fryzury znakomite.
 Ja mam proste włoski, dość długie, ale podobają mi się właśnie lekko spięte...
 Kok odpada:)

Wyglądasz ślicznie w tej sukni:)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #146 dnia: 28 Listopada 2010, 21:03 »
Aneczka na suknie czeka się czasem i po 4 msc właśnie.. więc lepiej szybciej poszukaj :)
Nam barman ma podpowiedzieć ile alkoholu mamy kupić :) Ale też chcemy jakąś lepszą wódkę, winko kupimy w Nimeczech bo jest tanie :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #147 dnia: 28 Listopada 2010, 21:05 »
Aneczka witam serdecznie :hello: :hello: :hello:...
uwazaj z tymi komplementami, bo sie zarumienie :oops: :oops: :oops:...
hehe...jesli o suknie chodzi to po pierwsze brak czasu w przyszlym polroczu, a po drugie i najwazniejsze to suknia!!! mnie sie wymarzyla taka i jak ja kupowalam byly tylko 2 w calym kraju!!! jest problem jesli wejdzie nowa kolekcja a suknia nie jest szyta na miejscu...
marcella ma racje, ja swoja zamawialam we wrzesniu i jak dobrze pojdzie to bede ja miec w styczniu...z reszta ja sie ciesze, ze to cale poszukiwanie za mna - i tak nie bylo zle, skoro przymierzylam praktycznie tylko ta moja suknie, zwariowalabym gdybym musiala przeleciec kilkadziesiat salonow jak to niektorzy robia - podziwiam za wytrwalosc ;)...
wracajac do alkoholi to jeszcze musze dodac, ze planujemy zrobic drink bar gdzie barman bedzie tworzyl drinki dla gosci i w zwiazku z tym wydaje mnie sie, ze samej wodki pojdzie mniej - samam nie wiem :hmmm:...a wikno to raczej polslodkie/polwytrawne tylko jakia marka, ze sie tak wyraze...
wiolafwidze, ze musialo byc srtaszne szalenstwo i zabawa do bialego rana przy taaaakiej liczbie gosci :cancan:...nie bylam jeszcze na tak duuuzym weselu, az zazdroszcze ;D...
mareclla a jakie winko kupujecie mozesz zdradzic??

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #148 dnia: 28 Listopada 2010, 21:10 »
Zonka no to my robimy tak samo z tym barem.. Winko jeszcze nie wiem jakie kupimy ale w Rossmanie w Niemczech jest bardzo tanie.. :) A że do Niemiec mamy blisko... :) Na pewno kupię jakieś pół słodkie, bo wino głownie kobitki na weselach piją :)

Offline Aneczka15
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #149 dnia: 28 Listopada 2010, 21:12 »
Hmm dobrze, że piszecie :)
 W takim razie może w Styczniu zabiorę się za poszukiwanie :)

A teraz śledze dalej Twoje losy, w końcu to Twoje forum :)

Kurcze naprawdę z tych opowieści można powieść napisać jak wspomniała kiedyś Daisy :)
Albo jakieś spotkanie zrobić w Bydgoszczy hihi ;)