Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 184042 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #300 dnia: 14 Czerwca 2010, 21:49 »
no wlasnie ja tez bym chciala sama zrobic zeby mlody mogl skosztowac go ale tak bardzo mi sie podoba torcik ze zdjęciem  ;)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #301 dnia: 14 Czerwca 2010, 22:07 »
mi się te torciki ze zdjęciem nie podobają...

a tort robię zwykłe. Majka najwyżej skosztuje troszkę biszkopcika...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #302 dnia: 16 Czerwca 2010, 10:52 »
Młody własnie usnąl a ja mam chwile  ;D, miałam sie wziąśc za sprzatanie ale to za chwilke  ;)

Alusiek od kilku dni ma manie na rysowanie a raczej kreslanie, kilka dni temu wypelnialam papiery o dowod dla młodego noi wszytko odlozylam zostal dlugopis na stoliku i jakas malutka kartka, po chwili patrze a on stoi przy stoliku w reku dlugopis i kresla na karteczce wydajac odgłosy zachwytu nad nowa zabawą  ;D, dzis kupilam mu duzy blok dosal kredke w ręke i malowal sobie  ;D, zastanawiam sie nad mata wodną, tylko nigdzie nie ma u nas w sklepach  :-\ i chyba zostaje zamowienie na allego.

A wczoraj zamówilam piaskownice muszelke a raczej 2  :D chce ja dac na balkon, kupie jeszcze piasek i bedzie git  ;), mamy u tesciowej tez piaskownice ale mlody jeszcze z niej nie korzystał.

Ahhhh noi wczoraj poszlismy z mezem załatwic Alusowi dowód za 2,5 tygodnia juz bedzie, ale nie wiem jak bedzie z naszym urlopem w tym roku, bo mąz jak ma tylko czas to ciagnie budowe, teraz tez wziąsl sobie urlop ale szef do niego zadzwonil (nie daja rady bez niego  :D) i musial dzis isc

Mam juz dzis autko, fotelik juz zamontowałam takze jak mlody sie obudzi to sobie gdzies pojedziemy  ;D
Cos jeszcze mialam pisac ale chyba mi wypadło z głowy  :-\

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #303 dnia: 16 Czerwca 2010, 16:35 »
Nikola orientujesz sie czy ojciec musi byc na podpisie o dowod czy wystarczy ze wyda pisemna zgode na wydanie dowodu???

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #304 dnia: 16 Czerwca 2010, 17:59 »
Ja bylam wczoraj i musial być u nas, pytalam wczesniej, bo mowilam tej pani ze nie bardzo moze sobie wziasc wolne i czy moge miec od niego upowaznienie to powiedziala ze nie  :-\, nie wiem jak jest u was

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #305 dnia: 16 Czerwca 2010, 21:48 »
u nas tata musi być obowiązkowo.
To pewnie przez to, że teraz coraz częściej dochodzi do porwań przez jedno z rodziców...

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #306 dnia: 18 Czerwca 2010, 00:12 »
Ok :) u nas tata bedzie... tylko ciekawa bylam co by bylo gdyby ;)) bo o paszport tutaj moge miec tylko zgode na pismie poswiadczona przez notariuisza :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #307 dnia: 18 Czerwca 2010, 09:35 »
Widzę że Renia w pracy nadrabiała forum  :D

Ja wczoraj juz padłam po całym dniu, cały dzien załatwien ale tez nie obyło sie bez przyjemniejszych rzeczy typu zakupy  :mrgreen:, mąz mnie chyba z torbami wygoni a raczej on pojdzie bo narazie to u mnie siedzimy  :D. A tak na poważnie to kupilam sobie 2 pary kolczyków mam manie na takie duze kolczyki, kiedys za takimi nie przepadalam  ;), 2 pary bluzek, sukienke, 3 pary leginsów, Aluskowi kulki do suchego basenu  ;), cymbalki i 2 pary bodziaków, na jednym pisze "jestem wyjątkowy"  ;D

Jutro musze isc zamówic torcik, postanowilam ze jednak zamówie ze wzgledu iz nie mam czas na myslenie a co jeszcze na robienie tortu ide na łatwizne pozatym chce taki torcik ze zdjeciem  ;D, nadal nie wiem czy robic urodziny w srode czy w sobote  :-\, ale to juz kwestia czasu, poprostu moja siostra i chrzestny młodego wracaja pozno z pracy noi wiadomo lepiej zrobic w sobote ale nad tym sie musze dobrze zastanowic. Noi jeszcze pogoda jezeli bedzie ladnie to chcielibysmy u nas na dzialeczce zrobic.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #308 dnia: 18 Czerwca 2010, 23:42 »
I nadrobilam :P a co ;)
moim zdaniem powinnas zrobic w sobote :) ale zrobisz oczywiscie jak bedziesz chciala ;)
ale zes sie obkupila jeju :D::D

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #309 dnia: 19 Czerwca 2010, 11:53 »
ja pewnie zrobię wcześniej, bo akurat będziesz chrzestna Majeczki na urlopie :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #310 dnia: 19 Czerwca 2010, 13:08 »
dzis tez zaszalałam bo męzus w pracy  :D ale juz nie z ciuchami a z bucikami dla Misi a drugie dla kolezanki córci sandałki  ;D czemu takich fajnych nie ma dla chłopców  >:(

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #311 dnia: 19 Czerwca 2010, 20:29 »
bo dla chłopców nie ma prawie nic fajnego. Wystarczy spojrzeć na 4 metrową długość półki ubranek dla dziewczynek i 2 metrową dla chłopców w jakimkolwiek sklepie >:( >:( >:(

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #312 dnia: 19 Czerwca 2010, 20:37 »
Z tym to się z wami zgodzę.dla dziewczynek to jest tego pełno, ja jak małej coś mam kupić, to oczopląsu dostaję. a ostatnio szukałam dla siostrzeńca i nic ciekawego nie było.  ale wiecie przez to to moja ma pełno sukienek i innych bajerów. dziś zakupiłam jej piękne buciki, był taki wybór,że nie wiedziałam na co się zdecydować, ale jako,że posiadamy rozmiar stópek 18 to musiałam się do tego ograniczyć  ;)  i udało się  :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #313 dnia: 19 Czerwca 2010, 21:43 »
Tak to fakty ze dla chłopców nie ma nic ciekawego, natomiast dla dziewczynek jest wybór niesamowity no ale coz trzeba sobie radzic zeby mlody fajnie i modnie wyglądał, dobrze ze mam duzo ciuszków z uk  ;D gdzies do 2-4 roku  :D ale i to zawsze mi cos braknie i dokupie  ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #314 dnia: 19 Czerwca 2010, 22:11 »
Paula :D my tez mamy ciuszki juz do 2 lat hihihi a dokupuje czasem... ostatnio jak wyciagalam kartony z 6-9 to sie za glowe zlapalam ile sie tak naprawde nazbieralo... szkoda ze Misia wszystkiego nie ubierze... ale ja dostalam wiekszosc za darmo od angielek zaprzyjaznionych :) ech :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #315 dnia: 20 Czerwca 2010, 09:28 »
Ja troche kupilam, troche dostałam  ;), ale ogolnie jest tak ze jak zagladam do tych kartonów to czegos mi braknie  ;D, pozatym mamy duzo ciuszków od 2-4 a wczesniej nie i dlatego cos nie cos dokupuje  ;)
Wczoraj mlody sie ubabral cały w kupie a przy okazji mnie, wszystko by było ok , ale jechałam po męza na przystanek bo z pracy wrócil, noi sobie musial poczekac  :D

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #316 dnia: 20 Czerwca 2010, 11:10 »
ja na szczęście tez jestem z grubsza wyposażona do 2 i trochę do 4 roku :D większość w spadku, bo chrześnicy męża :D

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #317 dnia: 26 Czerwca 2010, 14:07 »
Ja mam wszystko nowe, nie mam po kim nawet zgarnąć ciuszków. Jedynie kilka używanych kupiłam w USA i moja teściówka ostatnio w prezencie z ciuchów ubranka przywiozła. Ale wstyd nie? Rozumiem jak sobie ktoś kupuje, ale w prezencie? Tylko ona chyba czytać nie potrafi, bo przywiozła sukieneczki dla dziewczynki w wieku 3-6 mieś...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #318 dnia: 26 Czerwca 2010, 15:06 »
 :D Karola dobre, no moja tesiowa tez kupila kiedys pomaranczowo rózowego polarka rozm 68 a maly juz chodzil w 74 ,rozumiem pomylke w rozmiarze ale w kolorach  :D

Ja mam ubranka i uzywki i nówki, ale u nas po ciuchach nie kupuje bo drogo jak ja mam dac za kurteczke 30zl to wole doplacic i kupic nowke  ;), zreszta u nas nie ma ciuchlanda zadnego fajnego.
W uk czesto kupowalam na carbootsie ubranka jak jeszcze mlodego nie było i dlatego mam tego dużo choc juz co po niektóre rozmiary brak  :D, no ale wtedy mam frajde i i de do sklepu kupic  ;D, choc jak ostatnio zobaczylam cieniutki bezrękawnik za 80zł to zwatpiłam
zreszta nie lepiej jest z butami 100, nawet ponad a przeciez dla dorosłych tez sa takie ceny, a trzeba przeciez wiecej materiału zuzyc  ;)

A dzisiaj mam taki jakis dziwny dzien, chyba ta pogoda mnie dopija co nie co.

Musialam kupic dzis ochraniacz na łózeczko taki na całośc, bo mam ale dwa krótkie, a dzis w nocy mlody mnie obudził po 2 w nocy takim przerazliwym placzem, wstalam zrobilam mu mleczko ja go biore a tu co nie da sie go podniesc wsadzil rączkę za szczebelki między łózeczkiem i łózkiem naszym i sie mu ręka zablokowała. Nie wiem jak to zrobił bo mial ochraniacz ale sie widocznie obnizyl

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
« Odpowiedź #319 dnia: 26 Czerwca 2010, 15:24 »
i dlatego moja już od paru miesięcy śpi w kojcu, a łóżeczko zwykłe poszło. i chociaż mam spokój, bo ani się nie uderza,ani nie wsadza rączek w dziwne miejsca  ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #320 dnia: 26 Czerwca 2010, 17:49 »
ja mam łózeczko turystyczne z graco wywiozlam go do tesciów, jakos ten materacyk za mna nie przemawia  :-\, a tego z łózeczka sie przeniesci nie da bo turystyczne ma inny rozmiar .
No zobaczymy jak to bedzie z tym ochraniaczek, ewentualnie wymienimy łózeczko

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #321 dnia: 26 Czerwca 2010, 21:12 »
My mamy turystyczne z normalnym materacem gryczanym i nie wyobrażam sobie teraz szcebelków ::)

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #322 dnia: 26 Czerwca 2010, 22:15 »
moja teściówka ostatnio w prezencie z ciuchów ubranka przywiozła. Ale wstyd nie? Rozumiem jak sobie ktoś kupuje, ale w prezencie?
Moja dała dla Małej używanego, wyleniałego psa niby na baterie, ale nie działał - wywaliłam od razu do piwnicy (w razie gdyby kiedyś pytała gdzie jest ;) bo nie dość, że paskudne to nie wiadomo gdzie się walało. :-\

zreszta nie lepiej jest z butami 100, nawet ponad a przeciez dla dorosłych tez sa takie ceny, a trzeba przeciez wiecej materiału zuzyc  ;)
Musialam kupic dzis ochraniacz na łózeczko taki na całośc, bo mam ale dwa krótkie, a dzis w nocy mlody mnie obudził po 2 w nocy takim przerazliwym placzem, wstalam zrobilam mu mleczko ja go biore a tu co nie da sie go podniesc wsadzil rączkę za szczebelki między łózeczkiem i łózkiem naszym i sie mu ręka zablokowała. Nie wiem jak to zrobił bo mial ochraniacz ale sie widocznie obnizyl
Ceny bucików są czasami zabójcze - w Bartku sandałki ponad 100 zł. :o
Nasza Łucja wkłada ciągle nóżki między szczebelki i śpi w poprzek łóżeczka. ::) Chyba też rozłożymy turystyczne, o ile materac będzie pasował.

:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline chlebosia

• Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
« Odpowiedź #323 dnia: 26 Czerwca 2010, 22:27 »
To masz pewnie to łóżeczko bardziej kwadratowe. ja mam takie jak zwykłe łóżeczko ,przeniosłam materacyk i jest super  ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #324 dnia: 26 Czerwca 2010, 22:48 »
Dzis wydałam ponad 100 na ochraniacz z feretti taki na cale łózeczko, zobaczymy czy będzie dobre, jak nie to przywioze lózeczko turystyczne i kupie jakis materacyk na wymiar, ewentualnie sie dotnie  ;)
Młody jak usypia to jest normalnie polozony a jak wstaje to tam gdzie mial nozki ma głowe, wierciucha sie nie samowicie, juz go nawet kocykiem nie przykrywam bo nie ma sensu, juz po 2 min go nie ma  ;), ma spiworek zwlaszcza teraz jak tak zimno.
Choc dzis sie troszke polepszyla pogoda, mam nadzieje ze jutro juz bedzie ladniej.
Postaram sie jutro wrzucic jakies foteczki, noi moze z budowy  ;D
Alusiek byl dzis cały dzien taki marudny ze masakra, ciagle wył, cały czas cos mu nie pasowało, no normalnie nie moj syn  :-\, przypuszczam ze zabki mu beda szły, bo nawet jesc nic nie chcial.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #325 dnia: 28 Czerwca 2010, 15:59 »
Ale mialam latania, ale przynajmniej wszystko załatwiłam, młody spi, pewnie zaraz sie bedzie budzil a ja korzystam poki moge  ;D

Dzis zrobilam nie zly numer, szukalam przez 20min bucikow młodego i juz bylam tak wsciekla ze mąz mi je gdzie zakopał ale jakie bylo moje zdziwienie jak zobaczylam je na nozkach mojego synka  :D, tak tak na jego nózkach i to nie on sobie je sam załozyl tylko zrobilam to ja  :D, chyba zle ze mną  ;)

Coraz blizej urodziny Aluska juz sie nie moge doczekac, nadal tort nie wybrany  :-\ ale na to jeszcze jest czas, bo dwa dni przed mam dac znac do cukierni  ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #326 dnia: 29 Czerwca 2010, 02:52 »
Imprezka sie zbliza tak tak :) jakie pysznosci szykujeszz? poza tortem :P

Z butami sie ubawilam hahahahah :D:D:D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #327 dnia: 29 Czerwca 2010, 11:33 »
Juz wiem czemu ostatnio chodzilam zla jak osa  ;D, dostałam wredną @, po 1 roku i 9 mięsiącach wrócila  :'( i wcale nie jestem szcząsliwa tak mi bylo bez niej dobrze  ;). Ale naczytałam sie ze wcale nie jest tak ze po porodzie przechodzi sie juz lagodniej, jak narazie jest ok, zawsze pierwszy dzien mdlalam, rzygałam, w ogole z lozka sie nie dalam rady podniesc przez trzy dni, przy moich @ porod to byl pikuś "pan pikus"  :D
A teraz jest ok, bez bolowo , no nie napisze bez objawowo , bo objawy są choc juz mnie tak nie zalewa  :D.

Jakie pysznosci szykuje no własnie nie wiem, myslimy z moja mama i wymyślec nie mozemy, pewnie bedą jakies sałatki, uwielbiam sałatki  ;D, lody, moze jakies roladki schabowe, cos na cieplo bym chciala, najwazniejszy torcik. Moja mama ma za tydzien urlop wiec będzie super, bo zamierzamy sie gdzies wybrac z młodym, myslimy nad Zakopanym, choc chcialabym nad morze ale to za daleka droga.
Mąż jechac nie morze bo nie ma urlopu tzn ma ale musi go wybrac na czas budowy więc w tym roku wspolny wypad raczej odpada niestety, no ale juz w tym roku za to skonczy stan surowy naszego domku więc sie tym pocieszam, cos za cos  :-\.

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #328 dnia: 29 Czerwca 2010, 20:06 »
Nikola, chyba musimy przełożyć nasze jutrzejsze spotkanko na inny termin :-\ ale mam nadzieję, żę za trzecim razem nam się uda spotkac i pogadać :) całuski dla Alusia ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #329 dnia: 29 Czerwca 2010, 21:20 »
Widze ze juz wrócilas super, no to teraz odpoczywaj pewnie ze musimy sie wkoncu spotkac, co sie odwlecze to nie uciecze  ;)

Tak sie przedtem najadłam ze sie ledwo ruszam jeszcze do tej pory, fasolke szparagową, uwielbiam  ;D

Jutro ide do fryzjera i nie wiem co mam sobie zrobic z wlosami, chcialabym wkoncu je skrócic, bo jest gorąco i sie męcze, ale z drugiej strony pewnie jak zetne to bede zalowac. Noi zastanawiam sie nad kolorkiem  :-\, no nic moze mi fryzjerka-kolezanka doradzi  ;D

Zobaczymy czy mlody wytrzyma ze mną tyle u fryzjera w sumie to nie ma wyjscia, bo nie mam go gdzie zostawic  ;)