Autor Wątek: "100 dni do 15.05.2010 - czyli niebawem, wielkie wesele Anjuschki..."  (Przeczytany 74755 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
Odp: "100 dni do 15.05.2010 - czyli niebawem, wielkie wesele Anjuschki..."
« Odpowiedź #450 dnia: 20 Lutego 2010, 10:58 »
Od tych postów o odchudzaniu można wpaść w kompleksy... Ja to zawsze mówię że od poniedziałku idę na dietę... i tak co tydzień :P ech brak samozaparcia

Offline annawiezel

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #451 dnia: 20 Lutego 2010, 11:41 »
ja też od poniedziałku i już tak od stycznia mówię...ale od tego poniedziałku zapisałam się na masaże i ruszam z siłownią więc jak przetrwam pierwszy tydzień to już wpadnę w rytm....bo sama dieta bez ćwiczeń to kiepsko..ciałko nie będzie jędrne....

Offline pusia24
  • uzależniony
« Odpowiedź #452 dnia: 20 Lutego 2010, 12:47 »
Wlasnie zgadzam sie ze dietka bez cwiczen to nie za dobry pomysl, jak bylam nastolatka to nie mialam zadnych problemow z cialem a teraz zaczyna sie to zmieniac.Fitness pod domem, tylko schodze i juz jestem a nie moge sie wreszcie zebrac i zaczac chodzic,jedynym wyjsciem bedzie jak ktos mi kupi karnet i wtedy sie wezme za siebie bo czasu coraz mniej.
Aniu gdzie jestes ???
 :-*zostawiam.

Offline annawiezel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #453 dnia: 20 Lutego 2010, 12:52 »
Pusia, to ja mam pomysł, postanawiamy że od tego poniedziałku bierzemy się do roboty...mnie już czas goni, mniej niż 3mce zostały więc trzeba się poprawić!!! Anjuschka dołączasz też, bo o ile pamiętam mamy ślub w ten sam dzień więc do roboty ;D

Offline pusia24
  • uzależniony
« Odpowiedź #454 dnia: 20 Lutego 2010, 13:24 »
O jacie krece to bede musiala sie wreszcie zebrac i zejsc na dol i zapisac sie na fitness lub areobik :D
Dobra biore sie od poniedzialku razem z Toba Aniu, czy jeszcze jakas z Was dziewczyny sie z nami zabiera za odchudzanie od poniedzialku ???

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
« Odpowiedź #455 dnia: 20 Lutego 2010, 14:27 »
o ja smolę... To ja tez się dołączam tylko ze dieta plus brzuszki (od 50 zacznę) plus ćwiczenia domowe na uda itd. Bo fitness to ja mam 35km stad.... Już próbując się tam dostać miałambym dośc!!! Zresztą i z finansami przed ślubem krucho bo w ślub ladujemy a tu jeszcze w areobik?hmmm

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #456 dnia: 20 Lutego 2010, 14:58 »
hehe i ja sie dopisuje  ;D ;D kupiłam sobie juz nawet taka gobke pod prysznic do masażu  ;D ;D a od jutra brzuski.... qircze musze mojego PM na mówić na orbitreka  ;D ;D ;D

Offline pusia24
  • uzależniony
« Odpowiedź #457 dnia: 20 Lutego 2010, 15:31 »
Wlasnie ja tez myslalam zeby kupic taka rekawiczke ktora bedzie miala kuleczki i pod prysznicem sie nia masowac bo to powinno pobudzic uklad limfatyczny i wtedy mozna w jakims tam stopniu pozbyc sie tkanki tluszczowej a przez to celulitu plus do tego spedjalny balsam do smarowania i moze bedzie widac jakies efekty.Trzeba sie spieszyc.
Aniu na Twoim watku zalozylysmy druzyne odchudzania ;D

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #458 dnia: 20 Lutego 2010, 16:42 »
Jestem, jestem - wcięło mnie na 2 dni chyba - jakoś głowy do forum nie miałam, nawet mi się wchodzić nie chciało.

Teraz mi się nawet przypadkowo weszło :) a jak już mi się weszło, to przyszłam zobaczyć co w moim wątku.

Co do odchudzania, to ja na diecie jestem od wtorku - także od poniedziałku będę razem w Wami. Dobrze jest, bo waga idzie w dół - oczywiście nie są to jakieś duże spadki :) Jedynie co muszę zrobić, to zmobilizować się do ćwiczeń - a tak mi się nie chce :) chociaż codziennie z Pauliną trochę się powygłupiam - tańce wygibańce wyprawiamy przed lustrem, dodatkowo podnoszę ponad głowę Paulinę i tak parę powtórzeń - także jakiś ruch jest :)
Szkoda, że nie mam czasu na fitness - musiałabym jeździć chyba z Paulinką ;)
A, spacery chyba też można zaliczyć do ćwiczeń? Bo dziennie to minimum 1 godzinka + pchanie wózka :)

Sprawy ślubne chwilowo stoją w miejscu, dzisiaj byłam po swoje Świadectwo Chrztu - w poniedziałek spisujemy protokół.
Czekam aż zrobią moją zaproszenia i będzie można wysyłać.

Do niczego innego chwilowo nie mam głowy - bo akurat tez mi pęka z bólu. A Paulinka marudzi - niech te cholerne zęby już wyłażą :)

Dziękuję Wam za odwiedziny w moim wątku :) cieszę się, że jesteście ze mną - z nami.

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #459 dnia: 20 Lutego 2010, 19:53 »
ja tam cie rozumiem, bo czasem tez tak mam, ale fajnie ze napisałas co u ciebie :)

a my sie troszke posuwamy na przód  ;) ;)

trzymam kciuki za protokół  :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #460 dnia: 20 Lutego 2010, 23:51 »
O rety, dziewczyny, od czytania tylu postów o dietach zakręciło mi się w głowie :urwanie_glowy:  ;)  Ja też kiedyś próbowałam się odchudzać, ale szybko do mnie dotarło, że wszelkie diety odchudzające są bez sensu (przynajmniej w moim przypadku), bo żeby utrzymać ich efekt, musiałabym być na diecie do końca życia!!! :mdleje: Nie wyobrażam sobie tego... Zdecydowanie lepiej sprawdzają się regularne ćwiczenia.

sama dieta bez ćwiczeń to kiepsko..ciałko nie będzie jędrne....
Otóż to! Typowe odchudzanie sprawdza się może w wieku 15 lat, ale już w wieku 25 lat ćwiczenia do podstawa ;)

Offline annawiezel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #461 dnia: 21 Lutego 2010, 13:14 »
Nemezis to co ja mam powiedzieć, jak w wieczór ślubowania o godz.24 kończę tłustą 30-tkę ::) powinni mi podwójne prezenty kupić :skacza: :skacza:

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #462 dnia: 21 Lutego 2010, 21:48 »
Przynajmniej będziesz pozytywnie wspominać swoje 30-te urodziny ;D A i mężowi łatwiej będzie pamiętać o rocznicy ślubu ;)

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #463 dnia: 21 Lutego 2010, 22:00 »
hej hej Aniu widze jak czas leci...niesamowite  :D :D :D :D
uwazam ze Twoja zabawe z Paulinka mozna jak najbardziej uznac za cwiczenia..i to systemtyczne  8)
łacze sie w bolu...to znaczy diecie  :P

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #464 dnia: 21 Lutego 2010, 23:43 »
Oj z tymi dietami.. :Nie_powiem: dlaczego my mamy ten problem,a meżczyźni???bardzo rzadko... :nerwus: Przyłączam sie do tych które piszą że ćwiczenia to podstawa :tak_2: :tak_2:

Oczywiście że, ćwiczenia z Paulinką się zaliczają :brewki: przecież to "PRAWIE" jak podnoszenie ciężarków :hahaha:

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #465 dnia: 22 Lutego 2010, 07:41 »
hihi odp. na pytanie bo faceci nie lubia sie katować  ;D ;D :P

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
« Odpowiedź #466 dnia: 22 Lutego 2010, 08:36 »
Ja też uważam, że z ćwiczeniami efekty są lepsze. :)
A ćwiczenia z Paulinka dobrze wpłyną na pewno na ramionka. :)
Ja też mojego szkraba podnoszę od góry i ćwiczę.  ;D
Nasz synek:

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #467 dnia: 22 Lutego 2010, 08:36 »
Ania proponuję spota bezdzieciowego.
Miałabyś z kim Młodą zostawić???

Ania, moim zdaniem i tak nieprzyzwoicie schudłaś po porodzie  ;D

Tak btw. odwilżnęło nieco, więc zapraszamy do Nas - całą trójkę z Paulinką, ale w nast. tyg, dopiero  ;)
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #468 dnia: 22 Lutego 2010, 09:38 »
Olaa.... oki doki - tylko w przyszłym tygodniu Piotrek będzie miał chyba nocki (18.00 - 6.00), chyba, że jakiś weekend trafi się wolny.

A co do spota bezdzieciowego - to zależy o której ten spot. Jak w godzinach południowych to mogę Paulę zawieźć do rodziców - jak wieczornych, to położę Paulę spać po 18-stej i mogę wybywać.

Czy po porodzie schudłam nieprzyzwoicie? No nie wiem, po prostu wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży - teraz walczę z dodatkowymi kilogramami, które miałam przed ciążą. Ehhh... gdyby tak jeszcze zrzucić z 10kg... moje marzenie...
Ale dzielnie trzymam się w swoim postanowieniu odchudzania... chociaż w sobotę skusiłam się na parę ciasteczek u mamy...
Piotrek mi nie pomaga - ale na każdym kroku mu przypominam, że się odchudzam - i chyba już pomału się przyzwyczaił. Chociaż wczoraj na zakupach próbował mnie namówić na upieczenie ciasta ;)
On wie, że ma schudnąć do ślubu i cały czas mi powtarza, że przed ślubem będzie ważył 10kg mniej niż teraz.
Jak dla mnie, byleby nie miał takiego brzuchola jak teraz.

Co do spraw ślubnych - to dzisiaj jedziemy spisać protokół. Mam nadzieję, że szybko pójdzie.
Cały czas czekam na zaproszenia - w tym tygodniu powinny chyba przyjść. W końcu będzie można wysyłać.

I to chyba na tyle :)

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #469 dnia: 22 Lutego 2010, 09:54 »
ja sobie postanowilam, ze przez caly post nie zjem ani jednego slodycza. Jak narazie wszytsko jest ok, ale jest tak ciezko:(

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #470 dnia: 22 Lutego 2010, 10:09 »
No wieczorem, wieczorem.

Bezdzieciowy w moim mniemaniu znaczy po godz. 18  ;D

Co do protokołu, my spisywaliśmy ze starym zdziadziałym księdzem, osobno...Masakra  ;D
Grunt, że ślub dostaliśmy  ;)
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #471 dnia: 22 Lutego 2010, 10:12 »
Paulinka śpi, a ja siedzę i przeglądam wątki :)

A w ogóle to znów mnie mąż zaraził jakimś choróbskiem - u niego w pracy wszyscy zakatarzeni, no to Go też załapało. Kichał i smarkał tak 3 dni, aż w końcu na mnie przeszło. I tak od wczoraj, chusteczka to mój wielki przyjaciel.
Biedna Paulinka, rodzice zakatarzeni... ale ona jeszcze się trzyma. Chociaż dzisiaj miała podwyższoną temp. (ale to może przez te zęby, które jeszcze nie wyszły).

Olaa, jak wieczorem to może być.
My będziemy spisywać z Proboszczem - i chyba nie będzie tak źle.

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
« Odpowiedź #472 dnia: 22 Lutego 2010, 10:28 »
ach ta pogoda, większość zakatarzonych - u mnie też, ja z małym na razie się trzymamy. :)

Nasz synek:

Offline kasieex
  • bywalec
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #473 dnia: 22 Lutego 2010, 12:24 »
Aniu , caly czas mysle o Kosciele na bukowym zeby jednak sie na niego zdecydowac , jestem ciekawa jak Wam pojdzie spisanie prostokolu ...

Moj PM mowi , ze za daleko bedzie , ze blizej np z dabia ale ja na bukowym czuje sie jak w domu i mysle ze te pare km nie robi takiej wielkiej roznicy . . . Moze przekonam PM jak bym mu pow ze czasem ksiadz odpuszcza nuaki , nie wazne czy nam by odpuscil ale to mzoe byc argument decydujacy ;p

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #474 dnia: 22 Lutego 2010, 12:44 »
Aniu dopiero teraz znalazłam Twój wątek-przepraszam, ale już powoli wszystko nadrabiam.
Ciebie to tylko można podziwiać za te diety-zazdroszcze samozaparcia:) i trzymam kciukasy oczywiscie.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #475 dnia: 22 Lutego 2010, 12:46 »
Właśnie znalazłam papierek, który dostałam po zakończeniu religii w liceum.
Jego tytuł brzmi tak:

Świadectwo ukończenia katechizacji ponadpodstawowej z przygotowaniem dalszym do Sakramentu Małżeństwa.

Ciekawe co znaczy przygotowanie dalsze... jak dla mnie, przygotowanie bliższe byłoby lepsze :)
Tak jak ZUPCIA kiedyś pisała - im ksiądz Proboszcz kazał chodzić na rekolekcje wielkanocne. Mam nadzieje, że nam nie będzie kazał, w każdym razie P. na pewno nie będzie chodzić, bo ten to wiecznie pracuje, ja tam parę razy będę mogła pójść - o ile rodzice będą mogli zająć się Paulą.

A pisałam Wam, że moja opiekunka dla Paulinki (na wesele), jednak nie może tego dnia się nią zająć :( i na nowo mam problem...

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #476 dnia: 22 Lutego 2010, 13:58 »
Ania papierek zabierz ze sobą, ja też taki miałam ale dopiero niedawno go znalazłam :) Księża różnie do takiego kursu podchodzą, z reguły jak ma i narzeczony i narzeczona to nauki mają z głowy, zostaje tylko poradnia. W poradni poszło szybko, 2 spotkania i po kłopocie a jak powiesz, że mąż pracuje w godzinach w jakich pracuje to może uda się Wam umówić na jedno dłuższe spotkanie (przy nas para się tak umawiała).

A mogę jeszcze dodać, że kościół zrobił ogromne wrażenie na naszych gościach, przystrojony wyglądał pięknie.
Przy spisywaniu protokołu nikt nie wychodzi, odpowiadacie jedno po drugim. Jak będziecie odpowiadać jak trzeba to będzie szybko i bez problemu. Mam nadzieję, że pomogłam a jak się wtrącam to mnie pogoń :)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #477 dnia: 22 Lutego 2010, 17:21 »
Jak protokoł? Nie zarażać maleństwa tylko Wy zarazki jedne!!!
Kiepsko z ta opiekunką, cała rodzina na imprezie, więc nie pomoże. Trzymam kciuki, żeby sie ktoś znalazł!

Offline pusia24
  • uzależniony
« Odpowiedź #478 dnia: 22 Lutego 2010, 18:51 »
Aniu lacze sie z bolem przeziebienia bo mnie tez zlapalo a jeszcez do tego chodzic do pracy to jest MASAKRA!Wyobrazam sobie jak jest ciezko robic przy dziecku, mam nadzieje ze malenka sie nie zarazi.
Napisz nam jak poszlo spisywanie protokolu, zaczynam sie tego bac bo to chyba nie jest takie proste.
Ale przerabane z ta opiekunka, ze tez teraz raptownie nie moze, mama nadzieje i trzymam kciuki abys znalazla nastepna.
My to zawsze sie martwimy o figure a nasi  o tym nie mysla, mojemu to by sie raczej przydala dieta po ktorej by przytyl dosc sporo.
A co do cwiczeni z Paulinka to mi sie bardzo podobaja i mozna je smialo zaliczyc do cwiczen pomagajacych schudnac.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #479 dnia: 22 Lutego 2010, 18:53 »
Protokół spisany w 30 minut - spisywaliśmy z księdzem Tomaszem, a nie z Proboszczem. Formalność.
Będziemy mieć dwa spotkania w ramach nauk przedmałżeńskich - pierwsze teraz w sobotę na 19.00, drugie w którąś z następnych sobót (oba po 45 minut). No i mamy zaliczyć poradnię.
Myślałam, że będziemy musieli wysyłać zapowiedzi do Piotrka Parafii, ale okazało się, że wszystko będzie tutaj na miejscu - bo jesteśmy już małżeństwem i razem mieszkamy - no i oczywiście mamy tylko jedną spowiedź, albo w sobotę w dniu ślubu, albo w piątek wieczorem - pod warunkiem, że noc spędzimy osobno :) I to na tyle :)