Autor Wątek: "100 dni do 15.05.2010 - czyli niebawem, wielkie wesele Anjuschki..."  (Przeczytany 74019 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
Odp: "100 dni do 15.05.2010 - czyli niebawem, wielkie wesele Anjuschki..."
« Odpowiedź #510 dnia: 26 Lutego 2010, 17:56 »
Podzielam zdanie... Też mi się nie chce już nic do ślubu robić, zdominował ostatnio całe nasze życie... tyle jeszcze przygotowań a mamy ślub szybciej niż Wy  :-* :-* weekendowe już

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #511 dnia: 26 Lutego 2010, 18:30 »
Hej Aniu nadrobilam...trzymam kciuki za dietke...bo ja sie lamie ostatnio...a dzis przegielam...no nic od jutra od nowa walcze..

jejku coraz blizej slub a dopiero co było za 2 lata  :D :D buziaki

Offline pusia24
  • uzależniony
« Odpowiedź #512 dnia: 26 Lutego 2010, 18:33 »
Czesc jest niemozliwy i zasuwa jak oszalaly.Jeszcze pamietam jak rok temu rezerwowalismy kosciol i sale a to juz tak malo zostalo i pomyslec ze za 3 dni mamy marzec.Nawet nie chce myslec!!
Aniu widze ze z dieta idziesz ostro i tak trzymaj a my razem z Toba!!
Milego wieczorku :-*

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #513 dnia: 28 Lutego 2010, 09:20 »
Cześć Wam...

straszne... ostatnio nawet na forum nie chce mi się wchodzić. Chyba fakt - ostatnio za dużo mnie tu było - prawie non stop przeglądałam wątki i mi się przejadło.

Ze spraw ślubnych:
Wczoraj mieliśmy pierwsze spotkanie z księdzem w ramach Nauk Przedmałżeńskim. Mowa była o małżeństwie, małżonkach itp. Ale się naśmiałam :) Tak jak było obiecane, spotkanie trwało 45 minut. Za tydzień drugie - ostatnie. Będzie mowa o dziecku :)
A ten ksiądz nadal nie wie, że my już mamy nasze kochane bobo :)

Annawiezel - omówienie całej mszy będziemy mieć 14 maja jakoś koło 19.00 - ale to bliżej terminu będziemy się umawiać. I tylko tyle na razie się dowiedziałam.

Dieta:
Wytrzymuję w swoich postanowieniach :) jednak widzę, że przydałyby się ćwiczenia - ale czasu brak, bo nie mam co z Paulą zrobić :( jak na razie sama sobie wieczorami ćwiczę (a Paulinka się ze mnie śmieje) - jednak czy to coś da? Muszę ruszyć z wagą w dół, bo chwilowo kształtuje się na jednym poziomie. Pewnie jak już się znów ruszy, to będzie nadal spadać.

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #514 dnia: 28 Lutego 2010, 10:18 »
Gratuluję trzymania diety :)

Co do obecności na forum - ostatnio ogólnie jakoś tu ciszej, malo osób pisze...nie wiem jaka jest tego przyczyna, ale mam nadzieje, ze to sie zmieni....na lepsze oczywiscie :) Milej niedzieli!!! :)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #515 dnia: 28 Lutego 2010, 10:23 »
:) no ja też mam nadzieję, że się zmieni - właśnie się rozkręcam, a miałam czytać książkę ("INTRUZ" Stephenie Meyer).
A i włosy pofarbować, póki mąż i córa śpią.
No to lecę - farbę mam 10-cio minutową, więc niedługo powinnam być z powrotem :)
Czekolady ostatnio nie jadam, to se chociaż czekoladowy brąz na głowie walnę :)

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #516 dnia: 28 Lutego 2010, 10:27 »
Hehehe ja mam gorzką czekolade ;D Dobrze, ze chociaż farbami czekoladowymi można sobie dogadzac ;)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #517 dnia: 28 Lutego 2010, 10:55 »
Taaa.... ostatni raz farbuję sobie sama moje długie kudły - nieziemsko się pobrudziłam (jak ja to domyje). Samo nakładanie farby zajęło mi z 15 minut - to ile mam to trzymać jeszcze na głowie? Skoro miało być 10 minut :)
Przed ślubem na farbowanie udam się do fryzjera - a po ślubie - ścinamy włosy :)

No i obudziła się Paulinka, a ja z farbą na głowie :) ciekawie...

Offline pusia24
  • uzależniony
« Odpowiedź #518 dnia: 28 Lutego 2010, 11:00 »
Czesc Aniu w ten niedzielny ranek.
Wydaje mi sie ze poprostu ludzie sa zabiegani i czasami nie ma czasu na wchodzenie na forum ale jest pewna ze to sie zmieni.
Tylko nie poczestuj Paulinki farba czekoladowa bo pewnie jej nie zasmakuje ;)
Fajnie jest jak takie spotkania z ksiedzem mijaja w wesolej atmosferze my to na sotatnim spotkaniu tak sie usmielismy ze myslalam ze z krzesla spadne.Bylo super.
Co do diety to tak to jest przytyc to mozna w sekunde ale potem to zrzucic to jest dopiero wyczyn.A ja sie wybieram na ten areobik i sie wybrac nie moge.Lenistwo nie zna granic :D
 :-*zostawiam.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #519 dnia: 28 Lutego 2010, 11:22 »
Pusia masz rację - lenistwo nie zna granic, chociaż jak ma się motywację, to można je zwalczyć.

Farba z głowy zmyta - kolor na pewno wziął, bo już widzę, że odrostów jasnych brak - najwyżej będą czekoladowe.
Zachciało mi się kiedyś ciemnego brązu, który wyszedł jak czarny - to teraz tak się bujam z kolorowymi włosami. Na razie nie chcę stosować rozjaśniacza, czy zmywać czymś kolor, bo i tak planuję włosy ściąć. Chociaż jeżeli fryzjerka stwierdzi, że takie włosy nie mogą być do ślubu, to już coś się pokombinuje - ale w salonie fryzjerskim - swoją drogą - jak ja dawno nie byłam u fryzjera... ostatni raz byłam w lipcu, jak czesałam się na ślub - a ścinać? Ścinałam w grudniu 2008 - przed ślubem siostry. Wow, to szybko mi włosy rosną ;)

Zaraz Paulinka zje, ja doprowadzę się do porządku i wybywamy na spacer - uwielbiam te nasze spacery :) Przynajmniej codziennie jestem z 1-2h na dworze - i maszeruję :)

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
« Odpowiedź #520 dnia: 28 Lutego 2010, 11:56 »
Ta pogoda pewnie wprawia w taki nastrój, że się nic nie chce.
Na pewno ćwiczenia i spacer coś da, ja też na razie spaceruję. Nie mogę się zebrać na aerobik czy rowerek, a dziewczyny z fitnessu już mnie ścigają, że mam się brać do roboty. :)
Poranek piękności miałaś. :D
Nasz synek:

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
« Odpowiedź #521 dnia: 28 Lutego 2010, 12:33 »
Dziewczyny głowa do góry... Wiosna idzie  :skacza: :hahahaha: :skacza:
U mnie od rana słoneczko świeci... Okno otworzyłam i pachnie nawet wiosną, ptaszki się budzą (mieszkam przy lesie także przyroda przemawia do mnie) Jak Ja nie znoszę zimy, licze dni nie do śłubu a do wiosny, co zwalę kurtkę i będe szła z głową w chmurach :P:P

Offline annawiezel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #522 dnia: 28 Lutego 2010, 12:41 »
Anjushka dzięki za info w sprawie omówienia mszy, musimy jeszcze katechetkę złapać żeby powiedziała co jest możliwe z dekoracji do zrobienia a co nie bo bez tego nie ma co rozmawiać  kupować nic...

Pusia obiecałaś że zaczynamy dietkę więc nie oszukuj:) ja kupiłam sobie książę Ducana, przeczytałam połowę i mowtywuję się aby ją zacząć, od czwartku wystartowałam z siłownią i nie jem słodyczy wogóle i po 19 więc się rozkręcam:)

Osika zgadzam się że słonko świeci bo własnie na weekend zlądowałam do Bydg i jest piekna pogoda..aż wstałam wczoraj i dzisiaj po 8:) wieczorkiem wracam do wawy bo jutro do pracy....z przygotowaniami minimalnie do przodu, zaproszenia się robią, będą za 10 dni:) i bolerko już gotowe do odebrania więc ciekawa jestem jak to wszystko wyjdzie...

Anjushka mogłabyś jakąś listę podsumuwującą napisać co masz a czego nie to też zweryfikuję swoją :)

miłej niedzielki wszystkim

Offline pusia24
  • uzależniony
« Odpowiedź #523 dnia: 28 Lutego 2010, 13:51 »
Anniu obiecalalm i dotrzymuje slowa caly czas jestem na diecie, zmniejszylam dawki swojego jedzenia ale w dalszym ciagu nie moge sie zebrac i zapisac na ten areobik.Pewnie jakbym miala kogos to towarzystwa to byloby latwiej ale nikt nie ma ochoty.Musze sie wreszcie wziasc w garsc i zaczac cwiczyc bo bez tego ani rusz :nie:
U mnie tez ladnie sloneczko swieci, pootwieralam okna ale na 16 trzyba sie zbieraz do pracy :(
Aniu milego spacerku i niedzielki. :-*

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #524 dnia: 28 Lutego 2010, 14:59 »
Spacerek był super - uwielbiam tak sobie spacerować z Paulinką - wiatr rozwiewał mi włosy (a rzadko chodzę w rozpuszczonych włosach), nie było zimno - oby było coraz cieplej.

Obiad siedzi w piekarniku - może nie będzie aż tak mało kaloryczny, jak bym chciała - w końcu piecze mi się karkówka - ale bez żadnych olejów itp. także nadal nie smażone :)

Ania - a masz namiar na tę katechetkę? Wczoraj rozmawiałam z parą, która ma ślub 1 maja - to dowiedziałam się, że ksiądz Proboszcz ma swoje upodobania co do strojenia kościoła - na pewno nie mogą być sztuczne kwiaty. Ogólnie Proboszcz chce, aby całość oprawy ślubnej była organizowana przez nich - także ponoć nie lubi nikogo z zewnątrz.

Offline annawiezel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #525 dnia: 28 Lutego 2010, 16:42 »
Anjushka sztucznych kwiatów to ja też bym nie chciała,tylko żywe wchodzą w opcji, własnie nie mam namiarów na katechetkę, najwyżej mamę poproszę aby w któryś dzień poszła do kościoła i dowiedziała się kiedy można ją złapać, i jak przyjadę w marcu to się z nią spotkam....co do upodobań proboszcza i oprawy muzycznej to chyba nie mamy co się martwić bo od piątku proboszcza nie ma bo wyjeźdża więc tylko z młodym, z ks. Tomkiem trzeba wszystko dogadać i z katechetką:)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #526 dnia: 28 Lutego 2010, 17:21 »
Ja też zważyłam, że na forum ogólnie jest jakoś ciszej... Chyba wiele osób odczuwa jakiś przesyt...

CO do fryzjera... Ja na dniach idę się zapisać... Ostatni raz byłam w lutym zeszłego roku jak miałam włosy do ramion i przez rok nieźle mi urosły :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #527 dnia: 28 Lutego 2010, 18:34 »
Ania, piekarnik najlepszym przyjacielem diety!

Spacery super, wiesz ile to kalorii? Duuuużo! Do tego możesz naprzemiennie napinać mięśnie pośladków i brzucha i masz trening.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #528 dnia: 28 Lutego 2010, 20:36 »
Ach ja głupia - przy spisywaniu protokołu podaliśmy (bo tak kazałam) miejsce zamieszkania, gdzie wynajmujemy mieszkanie i teraz muszę iść do Parafii tej tutaj po zezwolenie na ślub.
W życiu mnie tu w kościele na oczy nie widzieli, kolędy też nie mieliśmy, a mają mi wystawić pozwolenie.
Po co wyrywałam się z tym adresem, było trzeba podać adres zameldowania i byłby spokój :(

I tak na szybko - specjalnie dla Was - dzisiejsza Paula :)

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
« Odpowiedź #529 dnia: 28 Lutego 2010, 20:41 »
Jaka słodka niunia :)
Z tym miejscem zamieszkania - masakra, ja chciałam załatwić wszystko tam gdzie jestem zameldowana ale ksiądz odesłał nas do obecnej parafii (w której mieszkamy 3-mc).
Nasz synek:

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #530 dnia: 28 Lutego 2010, 20:44 »
Śliczna jak zwykle... ( boże jak te dzieci szybko rosną co nie ??? )

A pozwolenie na slub to ksiadz ci da dasz co łaska i bedzie po sprawie :P
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #531 dnia: 28 Lutego 2010, 20:46 »
Mnie tam nie chodzi o kasę - chodzi mi o sam fakt, że nie czuję duchowo, abym należała do tej Parafii.

A mówiłam Wam, że moja córa już stoi :D Ależ jestem z niej dumna.
Oczywiście nie sama, jak próbuję ją posadzić, to się nie daje i wstaje na nogi i potrafi tak stać, aż mama się nie zmęczy trzymaniem :)

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #532 dnia: 28 Lutego 2010, 20:48 »
Brawo Paulinka :D

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #533 dnia: 28 Lutego 2010, 21:41 »
Ania, a próbuje Ci się przemieszczać w pozycji na brzuchu?

Pytam, bo mój też chciał stać - nie chciał siedzieć, ale skończył pół roku - zaczął raczkować, stawać przy meblach i siadanie jakoś samo przyszło  :D
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #534 dnia: 28 Lutego 2010, 22:16 »
Śliczna jest Twoja córeńka :)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #535 dnia: 28 Lutego 2010, 22:44 »
Może jak ksiądz się będzie wypytywał, to powiedz mu szczerze o tej pomyłce, jeśli jest człowiekiem, to na pewno zrozumie :) Słodka ta Twoja Paulinka, ślicznie się uśmiecha :D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #536 dnia: 1 Marca 2010, 14:51 »
Uuu to faktycznie teraz papierki musisz latac i załatwiać ::) ::)..myślę, że ksiądz nie da się nabrać na "odkręcanie" :P :P Ale z drugiej strony w parafii w miejscu zamieszkania na pewno problemów robić nie będą jak powiesz, ze bierzesz ślub w rodzinnym kościele i tyle ;) ;)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #537 dnia: 1 Marca 2010, 17:14 »
Hej,
tak na szybko napiszę - zaproszenia przyszły - i są cudne :)

Wieczorem biorę się za wypisywanie i jutro już pierwsze wyślę :)

W tutejszej parafii pewnie problemów robić nie będą, jednak ja tak uwielbiam chodzić na spotkania z księżmi, że to dla mnie tylko stres...

Buziaki dla wszystkich podczytujących i piszących...

Olaa... jakichś wielkich dystansów to ona nie robi :) jednak potrafi się ciut przemieścić, ale to dosłownie ciut...

Właśnie siedzę na fotelu i piszę na forum, a Paula na fotelu obok i patrzy, jak mama stuka w klawisze komputera :) Moje słoneczko :)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #538 dnia: 1 Marca 2010, 18:28 »
Mąż poszedł do pracy, to zrobiłam Wam zdjęcie zaproszeń :) tylko fronty, bo ze środka nie chce zamazywać mi się nazwisk.

Zdjęcie robione z lampą.                                                                                                     Zdjęcie robione bez lampy.

Kolory zbliżone do oryginału to raczej na tym drugim zdjęciu.

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #539 dnia: 1 Marca 2010, 18:30 »
Bardzo ładne! Eleganckie i z klasą! :)