Autor Wątek: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki  (Przeczytany 655403 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
Odp: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki
« Odpowiedź #5040 dnia: 13 Maja 2011, 16:40 »
Patrycja, na którym piętrze mieszkacie? tak pytam, bo u nas ptaków nie widziałam...
płyty CD wieszał kiedyś sąsiad na drzewkach owocowych, ale one chyba miały oślepiać szpaki ???

coś pisałaś o promocji w takko, o co chodzi, bo widzę, że skorzystałaś :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #5041 dnia: 13 Maja 2011, 16:48 »
Karolina mieszkamy na 3 piętrze. Właśnie zauważyłam że u nas te ptaki wstrętne siadają na najwyższych pietrach.

Promocja w Takko jest do niedzieli. Na wszystko co tam mają jest 25% upustu - ale trzeba mieć taką naklejkę aby z tego skorzystać a na naklejce są 4 upusty (po 1 na każdą rzecz). Te upusty dostaje się jak jest się zapisanych do ich "klubu" ale jak chciałabyś iść to mogę Ci przesłać mailem moje 4 upusty bo ja już z nich nie skorzystam :)

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5042 dnia: 13 Maja 2011, 17:43 »
tzw. "kultura wysoka"

bardzo chętnie przyjmę :) mail jest w profilu.
ciekawe co mój mąż powie o wycieczce na prawobrzeże ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5043 dnia: 13 Maja 2011, 17:55 »
Wysłane. Powinnaś mieć już.

Tylko polecam wybrać się jak najszybciej bo z tego co wiem to już zapasów na magazynach nie mają. Pewnie wyprzedają a potem wejdą nowe łachy  ;D

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5044 dnia: 13 Maja 2011, 18:00 »
dzięki :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5045 dnia: 16 Maja 2011, 09:56 »
Wczoraj byliśmy w kinie na "Szybcy i wściekli 5" i powiem Wam, że mimo iż to 5 część to jednak to, że grają tam wszyscy z 1 części to baaaaardzo mi się podobało! I ta muza! (trzeba ją skombinować sobie do auta ;) ). Oczywiście było kilka momentów absolutnie przesadzonych ale i tak super film :)

Do tego ja się obkupiłam trochę tym razem w bluzkach i jest cacy  ;D ;D ;D ;D

Natalka zadziwia nas każdego dnia. W końcu znalałam jej kubek, z którego pije bez problemu i z chęcią - Tommy Tippe. Co chwilę pokazuje nowe umiejętności, coraz więcej rozumie... Co trzeba przyniesie, pokaże... Wyciąga z wiaderka zabawki, wkłada je z powrotem... Normalnie nie mogę się nadziwić jaka ona już duża i w ogóle kumata (choć czasami udaje że nic nie rozumie i stoi tak, jakby nikt nie mówił nic do niej ;) ).

Do tego dalej poszukuje miejsca na wakacje nad morzem i muszę zacząć rozglądać się nad czymś w górach. Kurcze. Lipiec w górach, sierpień nad morzem.... A jeszcze muszę coś zarezerwować na ten koncert w Rybniku... Wow... Ja to mam tempo...

Jakbyście miały jakieś fajne miejsce nad morzem czy w górach to napiszcie mi proszę :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5046 dnia: 16 Maja 2011, 12:32 »
W piekarniku siedzi Dukanowe ciasto marchewkowe - robię pierwszy raz i nie wiem co z tego wyjdzie bo zdawało mi się jakieś rzadkie... Co będzie to i tak zjemy ;)

Zapomniałam dopisać, że Natalce zaczęły chyba wychodzić 5... Od jakiegoś czasu nocki już były wprost cudowne - albo całe przespane z wyjątkiem dania smoka albo max 2-3 pobudki... A dzisiaj? Kurcze no i tak nie najgorzej, ale pojękiwała przez sen co jakąś godzinę czy dwie, znów zaczyna coś gryźć i wpycha to właśnie tak głęboko gdzie są piątki... Cudownie...

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #5047 dnia: 16 Maja 2011, 13:08 »
No wiesz, kiedyś muszą wyjść....swoją drogą, to ja już nie pamiętam jak to jest wstawać do dziecka w nocy, już prawie od roku :D Więc nawrót pobudek też przed nami :)

Aaa i dziękujemy za naklejki :) Przydały się. Jak ja lubię ten sklep, według nich moje szanowne 4 litery wchodzą w 36 a i nawet w 34 - coś mają nie tak z tą rozmiarówką  8)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5048 dnia: 16 Maja 2011, 13:55 »
Dobrze, że się przydały :) Ja ostatnio kupilam tam 2 pary spodni 36  ::) i 2 w rozmiarze 38  ::) bosko  ;D ;D ;D ;D ;D

U nas może nie od roku a jakoś od 2 miesięcy ale jak to szybko organizm przyzwyczaja się do dobrego... No cóż... oby jak najszybciej wyszły...

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #5049 dnia: 17 Maja 2011, 09:13 »
Z miejscówką nad morzem nie pomogę, ale mogę polecić Ci fajny pensjonat z pysznym jedzeniem i wspaniałą, domową atmosferą w Karpaczu.
Pensjonat Patryn. Spędziliśmy u nich minione Boże Narodzenie.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #5050 dnia: 17 Maja 2011, 09:27 »
Patrycja nad morzem to ja polecam ośrodek draga w Jastarni.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5051 dnia: 17 Maja 2011, 09:28 »
Dzieki Ilonko   :-* Zaraz sobie to obejrzę.

W ogóle nie wiem czy dobrze rozszyfrowalam nazwy miejscowości, gdzie właśnie jedziemy na to wesele.

w Oleśnie - Oleśno

w Brniu - Breń

Dobre to są miejscowości??

Bo jak patrzę na mapę to kościół od sali, gdzie będzie impra jest w odległości ponad 3 h jazdy... Możliwe to? Czy jednak coś źle patrzę? Ale na mapie nic innego mi nie znajduje.

Gabiś Jastarnia jest za daleko ale dziękuję  :-* aż taki kawał drogi nie chcemy jechać :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #5052 dnia: 17 Maja 2011, 09:48 »
z ciekawości tez poszukałam i faktycznie nic nie wyskakuje innego.. Hmmm...

Offline anusiah
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5053 dnia: 17 Maja 2011, 10:04 »
Ja polecam Admirała w Jastarni. Często jeździmy ( a raczej jeździliśmy, jak jeszcze był czas ;))

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5054 dnia: 17 Maja 2011, 10:40 »
Tak sobie patrzę na ten Karpacz... I jest ok. Może być.

Tylko miejsce jakiego szukamy musi spełniać kilka warunków: m.in. musi być balkon albo taras - jak Nataka zaśnie to żebyśmy mogli sobie spokojnie posiedzieć na powietrzu i w razie co słyszeć jak się obudzi. Plac zabaw też byłoby miło mieć o ogólnych warunkach nie wspomnę ;)

Tylko powiem Wam jedno... Ja ogólnie to niezbyt lubię chodzić po górach... A właściwie to usciślę - nie lubię ;)

Choć w sumie wiąże się to z tym, że byłam kiedyś na kolonii w górach i jakoś tak po tym nie bardzo...

Ale w sumie jak się samemu jedzie to przecież inaczej - idzie gdzie się chce, kiedy chce... Więc może być fajnie.

No i tu mam pytanie, takie podstawowe: co z dzieckiem??

Natalka będzie miała 1,5 roczku, wiadomo że sama nie będzie chodzić tyle na nogach. Wózek brać?

Oczywiście nie twierdzę że będziemy non stop łazić, ale pewnie gdzieś się przejdziemy - i co z Natalką? Wózkiem da się tam chodzić po jakiś szlakach? Czy raczej jakieś nosidło??

I chyba paszport dla Natalki musi być? Może jak przejdziemy na drugą stronę granicy?

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #5055 dnia: 17 Maja 2011, 10:46 »
Wózek w góry nie wchodzi w rachubę ;) co roku jak jestem w górach, widzę, jak rodzice noszą dzieciaczki w nosidełku :) i czasami matka jedno, a ojciec drugie :) ja góry kocham i mam nadzieję, że też się w nich zakochasz, jak będziesz wędrować i podziwiać piękne widoki ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5056 dnia: 17 Maja 2011, 10:47 »
Patrycja, teraz już raczej się nie sprawdza dokumentów :) Ja jeździłam niedawno do Zakopanego i przez granicę się przechodziło bez żadnych kontroli. Ale jak się boisz, to wyróbcie jej, albo dowód osobisty, zobacz co tańsze i co na dłużej jest. Z paszportem dla małego dziecka jest taka sprawa, że albo roczny albo chyba pięcioletni, ale ten pięcioletni to jest ryzyko, że jak gdzieś pojedziecie za np. 3 lata to dziecko będzie zupełnie inne niż na zdjęciu i mogą Was zatrzymać - tak nam mówili w urzędzie gdy wybieraliśmy rodzaj paszportu...to były jakieś biometryczne i cośtam....

A co do szlaków - są takie zielone, gdzie wózek da radę a są i takie bardziej profesjonalne, gdzie ni huhu...ale jak Ty nie lubisz, to z wózkiem dacie radę na spacerze dla amatorów :) Na miejscu zawsze Was dospodarze poinformują gdzie i jak się wybrać.

Z Zakopanego jest jeden szlak dosłownie wylany asfaltem :)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #5057 dnia: 17 Maja 2011, 10:59 »
Dowód osobisty wyrabiają za darmo (i jest na 5 lat), za paszport się chyba płaci.
Ja też nie przepadam za łażeniem po górach - jakoś znudziły mi się  góry i łażenie, po 9 latach w ZHP i corocznym obozie w górach :)
Teraz wolę morze, poleżeć i poleniuchować.
Ale biorąc pod uwagę, że nie byłam na wakacjach od 5 lat - to i góry byłyby dobre :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #5058 dnia: 17 Maja 2011, 11:19 »
Dokladnie lepiej wyrobic dowod  ;)

W Zakopcu jest co porobic i wcale nie trzeba isc szlakami, bo wystarczy po krupowkach, wyjechac na Gubalowke , ja tam zawsze wracam do Zakopanego mam nie daleko, pozatym lubie tam jezdzic  ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5059 dnia: 17 Maja 2011, 11:24 »
My planujemy pojechać i nad morze i w góry  :P

W góry byśmy nie jechali, ale skoro i tak już jedziemy na to wesele to od razu skorzystamy wakacyjnie :)

Widoki w górach napewno są piękne :) co do tego nie mam wątpliwości :)

Wiem, że niby się nie sprawdza dokumentów ale jakby akurat sprawdzili? :) Ja jestem za uczciwym człowiekiem aby kręcić przy takich sprawach. W ogóle nie umiem kłamać i zaraz bym się pewnie nerwowo  rozglądała i byłoby widać że coś kombinuję i wtedy już na bank by mnie zatrzymali ;) hehehehe

Także jutro pojadę z Natalką zrobić jej zdjęcie.

Chyba raczej będą Karpacz niż Zakopane. Choć jakoś bardziej bym chciała Zakopane to jednak odległość jest za duża.

A co innego jak nie Zakopane i ewentualnie nie Karpacz?

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5060 dnia: 17 Maja 2011, 11:29 »
Gdybyś jednak wybrała Zakopane, to polecam "melinę" w Białym Dunajcu pod Zakopcem :) Sprawdzona wielokrotnie :) Żarcie, warunki i blisko do Zakopanego. Ceny też przystępne.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5061 dnia: 17 Maja 2011, 11:32 »
Może góry stołowe? Niskie, bardziej się spaceruje, niż zdobywa szczyty. Wg mnie super rozwiązanie dla rodziców z małym dzieckiem ;) popatrz sobie na Kudowę - Zdrój, Polanicę albo Duszniki. Choć wg mnie Duszniki to tylko dla starszyzny ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5062 dnia: 17 Maja 2011, 11:38 »
"Melina" - ależ to brzmi ;)

Dzięki Anjuszka - zaraz sobie popatrzę na te miejscowości. Na disco nam nie zależy - więc jak coś dla starszyzny więc to w sam raz dla nas ;) hehehe

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5063 dnia: 17 Maja 2011, 11:45 »
Nie chodzi mi o disco, tylko my się tak nadzialiśmy., bo tam jest sporo sanatoriów - o czym nie wiedzieliśmy i ciągle chodzisz sobie i mijasz same wycieczki dziadków ;D ;D no nie mówię, że mi to jakoś strasznie przeszkadzało, ale wiesz, tak inaczej ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5064 dnia: 17 Maja 2011, 11:54 »
Aaaaaaaa, o to chodzi :)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #5065 dnia: 17 Maja 2011, 12:35 »
Patrycja ja też nie cierpię gór, ale w związku z tym, że pojechaliśmy z super towarzystwem + pensjonat i panująca tam atmosfera i było wspaniale!!!

Pokoje mają balkon z niesamowitym widokiem na Śnieżkę więc spokojnie możesz tam posiedzieć. Pokoje bez fajerwerków, ale przytulne, z tv i czyściutką łazienką. I tak jak pisałam jedzenie pyszne i atmosfera wspaniała!

Generalnie w Karpaczu nie ma zbyt wiele alternatyw na spędzanie wolnego czasu, ale my np. jeździliśmy do Szklarskiej Poręby.

Poza tym polecam wyjazd do Pragi. W Karpaczu co kawałek  można spotkac biura podróży, które oferują całodniowe wyjazdy do Pragi. Zabierają Cię i odwożą pod Twój pensjonat.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5066 dnia: 17 Maja 2011, 13:08 »
ja polecam Biały Dunajec pod Zakopanym :) pokoje u doruli - my tam jeździmy od wielu lat :) 40zł od os (nocleg + śniadania i obiadokolacje)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5067 dnia: 17 Maja 2011, 14:43 »
Już normalnie mam taki mętlik w glowie że szok! Tyle ofert się naprzeglądałam, że tyle wiem co nic!

W dodatku jeszcze szykuje się nam jeszcze jeden wyjazd - tym razem tylko ja, Natalka, moja mama, moja siostra i jej syn. Jak się nie pozabijamy to będzie dobrze :) Każda ma odmienne zdanie, ale cieszę się na ten wyjazd.

I dalej nic nie jest wybrane... Kurcze. Mogłam się wcześniej za to zabrać :) hehehe

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5068 dnia: 17 Maja 2011, 15:21 »
Jezeli chodzi o gory i wozek, to ja jednak wozek polecam wziac. Wiadomo, po szlakach z wozkiem smigac nie bedziecie ale na spacery na bank sie przyda - nawet mojemu Shogunowi, co by tylko chodzil, w gorach nozki po 2 h spacerze odmowily posluszenstwa :P

Ad tego Rybnika, to szukalam czegos i pytalam kumpla, ale nic nie zna.

Jedyne co znalazlam godne uwagi to hotel Arena.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #5069 dnia: 17 Maja 2011, 20:48 »
karpacz, szklarska poreba, moje tereny, choc rzadko tam bywalam.