Autor Wątek: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki  (Przeczytany 656469 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
Odp: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki
« Odpowiedź #4920 dnia: 18 Kwietnia 2011, 12:57 »
Ale Natalka jest przesłodka - cudna po prostu

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #4921 dnia: 18 Kwietnia 2011, 13:14 »
To widzę, że u Was z dnia na dzień jakieś nowe umiejętności! :)

Ale ma śliczne kręciołki :) :) :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #4922 dnia: 18 Kwietnia 2011, 13:37 »
Natalka wysyła buziaki wszystkim ciociom  :-* :-* :-* :-* :-*

Faktycznie włoski jej się kręcą i nijak nie da się ich ujarzmić :) Po sekundzie od uczesania już wygląda jak Szopen po koncercie ;) hehehe

Balkon jest juz przygotowany na wiosnę :) Posprzątany, wymyty, poduchy z huśtawki wyprane... więc można spokojnie już sobie siedzieć na balkonie :)
Tylko mam problem z poduchami z foteli... Są tak wielkie że nie mogę ich wcisnąć do pralki. Nie wiecie może czy w tych pralniach co są w hipermarketach zajmują się praniem takim rzeczy? I może jeszcze wiecie jak to cenowo wygląda? :)

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #4923 dnia: 18 Kwietnia 2011, 17:15 »
Słodziak  ;D ;D ;D

Super macie z balkonem! Bardzo fajnie się na Waszym balkonie siedzi ;)

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #4924 dnia: 18 Kwietnia 2011, 17:20 »
czaderskie loczki ma Natalka :)
jeszcze słodszą buźkę ma przez tą spinkę ;)

zazdroszczę motywacji do wysiłku fizycznego. ja chyba nigdy nie zaciągnę swoich czterech liter...

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4925 dnia: 18 Kwietnia 2011, 17:36 »
Ale urocze kręciołki... ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #4926 dnia: 18 Kwietnia 2011, 20:27 »
Przyslij do mnie to Ci wypiore bo mamy wielgasny bęben  :D

Mysle ze w pralni spokojnie Ci wyczyszcza takie cos  ;)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #4927 dnia: 18 Kwietnia 2011, 20:35 »
Śliczna dziewczynka z Natalki.  :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #4928 dnia: 18 Kwietnia 2011, 21:20 »
jaki rozczochraniec.... słodka jest  ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4929 dnia: 18 Kwietnia 2011, 21:24 »
Natalia jak się zrobi trochę cieplej to zapraszam :) Posiedzimy sobie na balkonie przy czymś do picia i podgryzania ;) Może ktoś jeszcze się skusi :)

Uwielbiam Natalce zakładać spineczki - nie buntuje się, grzecznie je nosi a wygląda przy tym no wiadomo - nieziemsko :)

Motywację mam - w końcu to niedługo lato, nie? Trzeba jakoś wyglądać w stroju kąpielowym no i w ogóle - letnie ciuszki to i jakoś prezentować się trzeba ;) Dzisiaj na ćwiczeniach myślałam, że kipnę... Moje mięśnie już ledwo żyły, ale faaaaajnie :) :) :)

Jutro idę na takie coś:

http://www.sensualbody.pl/images/rolmasaz.jpg

Chciałam iść dzisiaj po ćwiczeniach ale nie było juz miejsca więc idę jutro. Ale od następnych ćwiczeń już będę to łączyć.

Co prawda następne dopiero w następny piątek, bo teraz mi się wszystko pokrzyżowało w tym tygodniu.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4930 dnia: 18 Kwietnia 2011, 21:32 »
Pati ty zajrzyj do wątku Adiany... ona sprzedaje przepiękne spineczki... aż żałuję że my jeszcze nie na etapie spinek

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4931 dnia: 18 Kwietnia 2011, 21:57 »
Widziałam, widziałam :) ale narazie mamy taki zapas zrobiony że już nie zakupuje żadnych nowych.

Wkleił mi się link, a miałam wkleić od razu zdjęcie. Jutro idę na takie coś:

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4932 dnia: 19 Kwietnia 2011, 08:49 »
ciotka mojego męża ma takie w domu  ::) ale nie przekonała mnie do posadzenia na to zadka

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #4933 dnia: 19 Kwietnia 2011, 09:48 »
Pati - to jest gdzieś na Słonecznym? Na jakie jeszcze zajęcia chadzasz...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4934 dnia: 19 Kwietnia 2011, 14:21 »
Marta jak ma takie coś w domu to posadź tyłeczek, uda, i brzuszek bo to bardzo przyjemne jest :) Wrażenia - trochę to dziwne, trochę łaskocze, trochę ugniata, trochę ubija...

Natalia chodzę tutaj:

http://www.spa-fitness.pl/

oprócz tego rollmasażu jeszcze chodzę na zajęcia z instruktorką - to jest taka mini siłownia, a oprócz ćwiczeń właśnie na urządzeniach w czasie godziny ćwiczysz jeszcze z nią normalne ćwiczenia: brzuszki, hantle, na uda. Mi się to bardzo podoba.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4935 dnia: 20 Kwietnia 2011, 20:37 »
Pati no co ty... ja się bym bała że to moje wałeczki tłuszczyku wessie i się zblokuje  ::)

kurcze to ty się ostro za siebie wzięłaś

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4936 dnia: 20 Kwietnia 2011, 20:50 »
Marta no proszę Cię  ;D Zresztą na to się nie wchodzi na golasa :P jak będziesz w ubraniu to nic Ci nie wsyśnie :P (tak jakby miało Ci co wessać :P)

Etam ostro. Tak zwyczajnie. Ale właśnie dupka i brzuszek grzeje mi się po nasmarowaniu rozgrzewającym żelem wyszczuplającym czy coś w ten deseń i czuję się bosko :)

A jutro fryzjer :) odświerzenie koloru i podcięcie...

A potem jeszcze muszę kupić Natce coś na główkę - bo w bawełnianej czapce którą mamy już za ciepło a jakoś w opasce samej to też chyba niezbyt... No nie wiem...

Zresztą mojej sąsiadki córka (ta miesiąc młodsza) śmiegała dziś w ogóle bez czapki ale do tego to ja kurcze jakoś nie jestem przekonana...

No i jakieś trampki by się przydały, bo te co Natalka ma wiosenne skórkowe to już nie bardzo... No a zaraz lato więc i sandały trzeba będzie kupić dla Natalki i pewnie jeszcze coś...

I dla mnie przydałyby się jakieś lekkie spodnie bo tylko jeansy są na mnie dobre a poza tym nie mam co na tyłek włożyć...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #4937 dnia: 21 Kwietnia 2011, 14:03 »
Pati ja kupiłam Oli na Tobruku sliczny ażurkowy, cienki kapelusik. Tu na tej hali w dziecięcym. Wg mnie super na taką pogode, bo nie grzeje w główkę i od słońca troche zaslania.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #4938 dnia: 21 Kwietnia 2011, 17:31 »
Na all sa piekne kapelusiki z  h&m dla dyiewczynek, osatnio malemu kupowalam i widzialam u tego samego sprzedawcy wlasnie duzo slicznych kapelusikow

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4939 dnia: 21 Kwietnia 2011, 21:03 »
Chciałam kapelusik a jak na złość byłam w 2 hurtowniach dziecięcych i nie było rozmiarów więc wziełam taką czapeczkę bawełnianą ale dziurkowaną. Kapelusiki co prawda były, ale to już taki materiał inny i nie były zakryte uszka, a jak dla mnie to uszka zakryte muszą być.  Jakoś boję się, że przewieje i zaraz doczłapie się jakies zapalenie ucha czy coś.

Butki też dla Natki kupione - miały byc trampki a w końcu kupiłam sandałki bo i tak jest już tak ciepło że bez sensu kupować dodatkowe buty.

Ale zapomniałam kupić Natalce już krem na słońce i jutro znów muszę jechać do sklepu. Oczywiście niestety ;) ale pojadę ;)

I w ogóle na dworze dzisiaj Natalka była w bodziaku na krótki rękaw i w takich ogrodniczkach z nogawkami o długości za kolano. Do tego czapka nowa, skarpetki i te sandały - nie powiem jak ludzie się na mnie gapili... Ale kurde ciepło jak cholera, ja w koszulce na ramiączkach a dziecko mam grzać? Wcześniej nałożyłam jej bluzę i zaraz była cała czerwona więc wiem że było jej tak za gorąco a na krótki rękaw ok. Ale i tak rozwalały mnie dzieci które oprócz bluz i spodnie miały np pokrowce od wózka...

No nic - każdy się uczy na błedach, więc albo ja za lekko Natalkę ubrałam - choć nie wydaje mi się, albo inni przegrzewają swoje dzieci ;)

AAAAAAAAAAAAA, mój fryzjer - było ok. Włosy zrobione, podstrzyżone i jest git.

Jutro idę poczytać książkę na rollmasażu :)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #4940 dnia: 22 Kwietnia 2011, 06:58 »
Ja Julianeczkę też ubrałam wczoraj w bodziaka z krótkim rękawem, spodenki dresowe za kolano i cieniutką czapeczkę, miałam sweterek, ale przydał się tylko do przykrycia jej gdy zasnęła. Natomiast widziałam dzieciaczki poubierane tak, jakby późna jesień była - grube swetry, polarowe spodnie, ciepłe czapki i chusty/szaliczki na szyi.  ::) A rodzice oczywiście w lekkich ciuchach. Jak dla mnie brak wyobraźni.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4941 dnia: 22 Kwietnia 2011, 07:53 »
ja wczoraj miałam zonka z ubiorem dla małej... zwłaszcza że mam małego zmarźlucha - po mamusi  ;D

u nas z racji tego że wystartowaliśmy o 10 i jeszcze było chłodno to były i spodnie dresowe i bluza... w porót o 15 skończył się w bodziaku na długi rękaw, półśpiochach i nakryciu kocem... ale Nikoli było tak w sam raz bo ani nie była zgrzana ani zmarźnięta

poza tym co innego jak dziecko fika a co innego jak śpi  ;D więc ja bym została przez Ciebie Pati oceniona jako ta przegrzewająca dziecko  ::)

A gdzie kupiłaś czapeczkę? bo ja też muszę czegoś poszukać

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #4942 dnia: 22 Kwietnia 2011, 13:39 »
ja dzis  ubralam bodziaka z dlugim rekawem,  dlugie cienkie spodnie i czapka z dzaszkiem. Mlodemu cieknie z nosa i czasme pokasluje wiec wolalam nie przesadzic.. ale cos mi sie zdaje ze dzis powyciagam krotki  rekawek

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #4943 dnia: 22 Kwietnia 2011, 17:02 »
A my za to dziś w cieniutkim sweterku, coś wieje u nas.  >:(

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #4944 dnia: 22 Kwietnia 2011, 17:27 »
Ale pamietajcie że ludzie zwyczajnie się boją od razu tak całkiem rozebrać dziecko. Ja mam dwójkę a sama nie wiem czasem jak Ich  ubrać, żeby nie przegrzać ale i przesadzić z rozebraniem.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #4945 dnia: 22 Kwietnia 2011, 17:29 »
WESOŁYCH ŚWIĄT!

[/quote]

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4946 dnia: 22 Kwietnia 2011, 22:36 »
E no wiadomo - ja też nie wiem jak ubrać Natalkę co by nie zrobić krzywdy, ale lepiej chyba aby było jej ciut za zimno niż miałby się spocić a potem pierwszy wiatr miałby ją przewiać.

Marta spoko - Twoja mała jest w gondoli więc to też inaczej. Ogólnie ja nie zaglądam do wózków bo nie lubię wykręcać szyi, ale jak dziecko jest w spacerówce to wszystko widać. Uważam tylko, że przesadą jest dla dziecka w gondoli dodawać ten ochraniacz od wózka, który jest gruby i nie przepuszcza powietrza. Co innego cienki kocyk. Sama Natalkę przykrywam kocykiem jak zaśnie.
A czapeczkę kupiłam jej w hurtowni bebe Club.

Kurczaczku dziekuję i nawzajem  :-*

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4947 dnia: 23 Kwietnia 2011, 07:03 »
Pati my już w spacerówce  ::) chociaż tak jak wspomnialaś faktycznie nie rozkłada się zupełnie na płasko... w Oleńce wprowadzilinas w błąd... a my głupki łyknęliśmy wszystko  8)

poszukam tej hurtowni zaraz

A jak długo dziecku trzeba zakrywać uszka ??? tylko przy wietrze czy cały czas  ???  ::)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4948 dnia: 23 Kwietnia 2011, 20:24 »
Marta spoko - ja sobie mogę tak mówić a przecież każda mama wie co najlepsze dla jego dziecka. Zwłaszcza jak z Nikoli zmarzluch :)
Dziś np Natalka latała po domu z bosymi stopami - bo kapcie sobie zdejmuje a w skarpetkach bywa że się ślizga. A na dworze znów była na krótki rękawek i krótkie spodenki - założyłam jej na chwilę sweterek bo nieźle wiało.
A z ta spacerówką to widzisz. Jakbyś kupiła w Oleńce to mogłabyś zwrócić bo wprowadzili w błąd. Ale tak właśnie jest, że niby piszą czy mówią że rozkłada się na płasko a tak naprawdę w niektórych spacerówkach płasko oznacza pod kątem.

Co do uszek to pewnie ile mam tyle opinii. Na spacerach widuję dzieci mniejsze od Natalki które mają kapelusiki bez zakrytych uszu albo goła głowa, ale ja jakoś się boję tego że ją przewieje a nie chciałabym bawić się w zapalenie uszu czy jeszcze coś... Myślę że do lata, wtedy już odpuszczę - a po lecie zobaczymy :)

A co u nas? Ja kreację na święta mam :) Całkiem przypadkowo trafiła się w Carry - a co najśmieszniejsze rozmiar S  ::) co prawda krótka jest, zastanawiałam się nad Mką bo ciut dłuższa ale przy tym ciut szersza. Dobra, trudno. Chyba nikt nie dostanie zawału oglądając moje niezbyt zgrabne i niezbyt szczupłe nogi :) W dodatku blade i pokryte siniakami :)

Także Wesołych Świąt wszystkim  :-* :-* :-* :-* :-* I do "zobaczenia" wkrótce :)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
« Odpowiedź #4949 dnia: 24 Kwietnia 2011, 08:55 »

Witaj  Gość   Życie jest Piękne