Autor Wątek: "Jesteś lekiem na całe zło" czyli odliczanie Gosi i Łukasza => 11.09.2010  (Przeczytany 91143 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Hej słonka moje !!!! :)

Dziękuje za kciuki!!!Tym razem z pustego to i Salomon by nie nalał ;)
Agulec :przytul:
elemelko rozejrzę się jeszcze za butami a potem się zastanowię czy taneczne czy ślubne...ja też chcę obowiązkowo z zakrytymi palcami!
madziu  :przytul:
Anjuszko :przytul:
Agulek :przytul:
Pati :przytul:
matrix :przytul:
netka :przytul:

Mam dzisiaj bardzo kiepski humor...
Witaj migreno...a tyle spraw do załatwienia :(

Wczoraj był fatalny dzień :(

Egzamin do tyłu...no nie chciało mi się nauczyć i mam, nie napisałam prawie nic, nie ma co zbierać :( Nie wiem co zrobię z nim we wrześniu, nie będę o tym myśleć, zdarza się! Szkoda progu stypendium no ale co tam i tak jakieś będzie a sama tego chciałam, byłam leniwa.

Byłam u maluszka i przyjaciółki, jej jak macie pięknie w Stargardzie, właściwie ona w Morzyczynie mieszka ale poszłyśmy na spacer promenadą, no jak nad morzem! Pięknie! Zrelaksowałam się i zakochałam w tym miejscu!

Potem czekałam 70min na dworcu na słońcu na pociąg, sajgon był, oczywiście nikt nie wiedział co i jak a ja spałam w nocy w sposób przerywany 2h, bez jedzenia i bez picia tam siedziałam i myślałam że się zdenerwuję, no ale przeżyłam...

No i na sam koniec dowiedziałam się że mnie nie przyjęli na V rok na MOST do Poznania :( Jestem pierwsza na liście rezerwowej ale z tego raczej nikt nie rezygnuje także...znów czeka mnie jeżdżenie przez rok do Szczecina, to mnie skutecznie podłamało aż tak...że poszłam spać o 20...

i nie cieszę się ze mam wakacje :(

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Przykro mi !!!  :przytul: Jakoś to będzie z egzaminem-nie martw się,pouczysz się trochę na koniec sierpnia i dasz radę ! Ja w Ciebie wierzę  ;D Teraz sobie odpocznij i nie myśl o tym  :-*

A co to jest MOST?Bo ja jakaś zacofana jestem i oczywiście pewnie wszyscy wiedzą tylko ja się pytam jak głupia   :mdleje:

Offline ciriness

• Chuck Norris
Pati to program mobilności studentów że przez semestr albo dwa studiujesz na innej uczelni niż swoja. Mi chodziło o Poznań bo to już V rok, więc za dużo przedmiotów nie ma, mój promotor jest z Poznania więc problemów z pracą też nie bedzie no i bym mogła jakieś praktyki robić coś a nie znowu na 2 dni do Szczecina jeździć...

poza tym na V roku są porozwalane zajęcia, coś w pon. coś w środę coś w piątek i co ja zrobię :( jeździć 2 razy w tygodniu na jedne zajęcia? Nie dość że kasa to jeszcze nic nie mogę ruszyć z praktykami bo kto mnie przyjmie na dwa trzy dni...

aż mi niedobrze jak pomyślę o tym wszystkim...znów pod górkę...

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Bądź dobrej myśli-a nóż ktoś zrezygnuje.Przecież różne są sytuacje w życiu i może ktoś będzie musiał zrezygnowac itp  :-*

Offline ciriness

• Chuck Norris
Ehh ja wiem...posmęce i mi przejdzie...w końcu się jakoś wszystko pozbiera do kupy i ułoży, jak zawsze...

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
Kochana, czy mogę dołączyć, teraz mam wolne, a więc idę nadrabiać ;D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Ojej, miałam nadzieję, ze coś tam jednak w książkach podziubałaś..mogłyśmy Cię bardziej pilnować. le dasz radę we wrześniu, będziemy Cię gonić  :bicz:

Kurcze, strasznie mi przykro że się nie udało z tym "mostem" (też nie wiedziałam o co chodzi), ten Sz-n to z pewnością Ci nie po drodze, osobiście podziwiam Cię za wytrwałość  :blagam:. Kurcze, gdybyśmy mieli listę przyjętych, wyeliminowałoby się kogoś  ;) :P Ja trzymam kciuki żeby szczęście dopisało i byś jednak tam wskoczyła  :-*

Wiem, że takie rzeczy zaprzątają długo głowę, ale postaraj się nie myśleć o tym, teraz i tak niczego nie można zmienić, więc lepiej korzystać z wakacji, słonko piękne, zrelaksuj się  :-*

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
Przykro mi z powodu egzaminu i MOSTu (dla pocieszenia innych - też nie wiedziałam)
Ale na egzamin pocuzysz sie i zdasz.

Słusznie napisała patrycja_4r - losowe wypadki sie zdarzają i może ktoś zrezygnuje. Jak jesteś pierwsza na liscie masz szansę...

Teraz spróbuj się pocieszyć wakacjami i odpoczynkiem... :)

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Oooooooo gratuluje mieszkanka kochana !!!
A z ta szkola ... oj badz dobrej mysli , moze ktos jednak zrezygnuje.Polowa sukcesu -pozytywne myslenie !!!

Offline ciriness

• Chuck Norris
czigra witaj :) Jasne, wpadaj rozsiadaj się :)
Agulec dziękuje Ci ! Ty zawsze takie mądre rzeczy napiszesz że mi od razu lepiej  :przytul:
Agulla masz rację, prawo Murphy'ego :)
Robin też masz racje!

Zjadłam na obiad kilogram truskawek i od razu mi lepiej, słońce zaszło, głowa przeszła :)

Czas na historię zaręczyn...

Ta historia ma historię wstępną.
Ponieważ mamy od początku wspólne pieniążki wiedziałam że Ł. będzie ciężko odłożyć na pierścionek bo ja opłacałam rachunki i dzieliłam kasę :brewki: W lutym 2009 wspomniał coś gdzieś tam przy okazji o pierścionkach, jakie lubię i takie tam, blisko było naszych 3 lat więc pomyślałam że się oświadczy i mimo że przecież zawsze byłam w tych sprawach anty to czekałam na to jak głupia. Co chwilę doznawałam zawodu, a już największego w rocznicę, więc przestałam o tym myśleć. Zbliżały się wakacje, mieliśmy trochę więcej kasy więc Ł. poprosił mnie o jakąś część. O! Pomyślałam, może jednak? Bo przecież tak to nie ma jak odłożyć więc na pewno chce kupić pierścionek...
A muszę wam dodać iż jestem kawoszką...Któregoś dnia przychodzę do domu, patrzę a tam wielki karton, przecudny i prześliczny i drogi ekspres Zelmera ciśnieniowy do parzenia kawy...Nie wiem jaką miałam wtedy minę, Łukasz do dziś nie może mi darować, bo w momencie gdy zobaczyłam co to już wiedziałam że nie jest to pierścionek...A to był prezent niespodzianka na urodziny!!
Z drżącymi rękoma powiedziałam że się cieszę i pobiegłam do siostry wypłakać emocje  :(
W tym momencie na dobre zapomniałam o zaręczynach...

Właściwa historia  ::)
Pojechaliśmy nad morze, do mojego ukochanego Ustronia Morskiego, tyle lat tam przesiedziałam, pracowałam, tyle rzeczy tam przeżyłam. Dla mnie te moje miejsca są jak tlen i chociaż raz w roku muszę tam być żeby się zresetować.
Wracaliśmy któregoś dnia z Sianożąt do UM plażą piechotą bo Ł. mnie wyprosił żeby iść na spacer na zachód a gadał o nim od kilku dni. Powiedziałam niech mu będzie! Chociaż było mi zimno i byłam głodna szłam dzielnie, wnerwiona że muszę iść na piechotę ;) Wielkie mi halo- zachód słońca- mówiłam
W połowie drogi Ł. mówi - To może usiądziemy?
Zimno, zmęczona i głodna nie bardzo na to chciałam przystać, ale mi truł i truł więc mówię no dooobra.
Siadam a on do mnie- A mogłabyś na chwilę wstać?
Jakież było moje wnerwienie :nerwus:  , no i nie omieszkałam go wyrazić :brewki:
- No raz siadać, raz wstać, zdecyduj się człowieku!!!Odwracam się a on klęczy z pierścionkiem !! :Serduszka: SZOK!
Mówił mi ponoć wiele rzeczy, że chce być przy mnie lepszym człowiekiem i chce być już zawsze ze mną ale ja nic z tego nie pamiętam.
Trzęśliśmy się oboje, oczywiście ja się popłakałam jak to ja :) I oczywiście powiedziałam tak. I była to najpiękniejsza chwila, przy zachodzącym słońcu w miejscu które darze największym uczuciem i w którym splotło się wcześniej wiele historii i moich emocji!!!
Teraz to nasze miejsce :)

Historia przed-po zaręczynowa
Najfajniejsze było zaskoczenie! Nie spodziewałam się zaręczyn a ja nad wszystkim w życiu muszę mieć kontrolę. :twisted:
Potem poznałam skąd i kiedy wziął się pierścionek. Moja siostra była w zmowie i raz mu pomogła, pod pretekstem że coś jej miał pomóc - poszedł szukać pierścionka.
A kupić go poszedł jak mieliśmy robić obiad i skoczył do sklepu na dole po cebule której nie było(chociaż wcześniej ją kupiłam a on ją wyrzucił do kosza choć ja byłam pewna że kupiłam!!!) i był 30 min za co dostał opr :brewki: - No ileż można cebulę kupować?!?!
Bo miał na to raptem kilka dni przed wyjazdem, jeszcze urlopowe więc wciąż byliśmy razem
A dzień przed zaręczynami spił się z moimi kuzynami i rano był ledwo żywy, szukałam jego portfela i mówię
- Łukasz no kurcze na pijaństwie zgubiłeś portfel
- Otrzeźwiał w 5 sek - Matko matko! Zgubiłem portfel a tam jest DOWÓD OSOBISTY!!! I wielkie oczy i panika, dopiero potem dowiedziałam się że chodziło o pierścionek :brewki:

Uff mam nadzieje, że dotarłyście :)
 :skacza:

Offline Arwena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 maja 2010
cudne historie
i śmiesznie i wzruszające

cebula mnie rozbroiła normalnie....

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
To Cię wziął sposobem :)| fajna historia :)

A co do szkoły, nie martw się! Zdolna dziewczyna jesteś, więc wszystko ogarniesz i ułożysz po swojemu!!

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Jaki agent z Twojego PM (chodzi o ta cebulke ) :D :D

My tez mieslimy razem kaske , i bylo mu trudno to ukryc przedemna  :P.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
fajna historia.... uśmiałam się przy cebuli i zgubieniu portfela  ;D
pewnie Ci się teraz (już z perspektywy czasu) sama micha uśmiecha jak widzisz teraz ten ekspres do kawy, co?

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
hihi bardzo fajnie to rozegrał :) ;D

i nie martw się tą poprawką, mnie też czekają we wrzesniu i to 2!  >:( >:( :szczeka: :boje_sie: :boje_sie:

ale damy rade  ;D ;D

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
a ja chyba już nie mogę dołączyć  :( ???
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Wyczekałaś się na te zaręczyny  ;)
Ale później jaki efekt  ;D
Zachód słonca, piasek, morze i Wy  :Serduszka:
I pierścionek - rzecz jasna  :D ;) :-*

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Ciri, ale się uśmiałam, tzn. z jednej strony wiem, jaki zawód przeżyłaś z tym ekspresem, ale po prostu aż sama widziałam oczyma wyobraźni Twoją minę  ;D ;D ;D A potem spacer po plaży, Ty wściekła, on mówi usiądźmy, a zaraz czy możesz wstać  :skacza: Matko, niełatwo Twojemu PM przyszły te zaręczyny, tzn. Ty mu nie ułatwiałaś  ;D ;D ;D No i z tym portfelem  :hopsa: :hopsa: :hopsa: Ale zobacz, niby pijany, ale mu się nie wymskło nic  ;D ;D ;D

Dzięki za historie  :brawo: :brawo: :brawo:

Offline m_lena

• uzależniony
Hehehehe :D Ubawiłam się, ale jak fajnie się takie rzeczy wspomina ;)
I jednak udało mu się Ciebie przechytrzyć finansowo :P
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
No to nieźle Cie wyrolował  :D :D Ja też jestem z tych co wszystko musi mieć pod kontrolą,więc doskonale Cię rozumiem  ;D ;D ;D
Widzisz,czasem jednak dobrze odpuscić  ;D :-*

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
fajne są takie historie :D

Ale jak te biedne chłopaki muszą się z nami namęczyć.... Mój jak kupił pierścionek i też sie "spłukał", to mi się zachciało wyjazdu do Poznania do koleżanki. Jak mnie od tego odwiódł to stwierdziłam że są fajne filmy i poszłabym i na to i na to i na tamto. A on bieda - panika w oczach.

Tak więc czytając Twoją historię wiedziałam dobrze co masz na mysli i się uśmiałam :D :hopsa:

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline m_lena

• uzależniony
tak... nasze chłopy nie mają z nami lekko :D
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
cudne te historie z zaręczynami, ekspresem i cebulą ;Dbędzie co wspominać na starość ;)
nie martw się wrześniem, dasz radę a może jakiś cudzik się zdarzy ;)
ciri wkleję tą kamizelkę jutro albo w niedzielę
słonecznego weekendu :-*

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
3 etapowe zaręczyny ;D masz już wyniki egzaminu?

Offline ciriness

• Chuck Norris
Asiste witaj! Pewnie że możesz :)
matrix no tak wyszło hihi, wyników nie ma, ale już trudno :)
elemelko nie ma problemu, poczekam, pomyślę :) będzie co dzieciom opowiadać!
lenka no nie mają ale my z nimi też nie :P
Robin najważniejsze że wszystko nam się zakończyło szczęśliwie a oni wytrwali nie :) ?
pati no ty też odpuściłaś, miłości nie ;) ?
Agulec teraz mogę zaprosić na dobrą kawkę a na ekspres patrzę z melancholią hihi !
justys efekt rzeczywiście super, uczucie które będę pamiętać do końca życia :)
netka pewnie że damy radę :)
wiśniowa oj teraz tak choć wtedy mi do śmiechu nie było hihi
agulla ja wciąż dochodzę do wniosku że my bardzo podobne jesteśmy i podobnych PMów mamy :D
Anjuszko dziękuję za taką wiarę, przyda się :)
Arwenko ja się też ciągle z cebuli śmieje :)

A teraz uwaga uwaga!
Byliśmy cały weekend w Wałczu.

USC załatwione, dołożyłam sobie nazwisko PM'a ;) Duuuużo mnie to kosztowało, ponieważ dawno temu PM obiecał mi że przyjmie moje nazwisko i dzieci też, bo ja bardzo jestem do swojego przywiązana a przed ślubem oczywiście "zmieniło mu się" , bardzo to ciężko przeżyłam....ale w końcu on jest mężczyzną, odpuściłam, choć to jedna rzecz w jakiej mnie Ł. zawiódł przez 3 lata związku....

Byliśmy u księdza, ale ten ksiądz to czad.
Czyta ulicę Ł. - Ooo Cukrowa, to Pani powinna być Bimbrowa.
Patrzy na książeczki z katechez - I cooo? Chodziliście? Tja? Chciało wam się ? A fajnie było? Pewnie nuda...
No i takie teksty niemożliwe że tylko się uśmiałam, zero stresu, rozluźnienie.
Dowiedzieliśmy się że po nas jest ślub i teraz nie wiem jak to będzie z dekoracjami :(
Pogadaliśmy z Panią od dekoracji kościoła...chce za deko 350zł!! Strasznie dużo....

Byliśmy u fotografa, jesteśmy ugadani i bierzemy jednak Imagine Studio za tą olbrzymią kasę, trudno! Raz w życiu!

Wybraliśmy tort, będzie pięciosmakowy - pięcioczęściowy biało-bordowy, muszę teraz tylko kupić figurkę :brewki:
I ciasta i chlebki!

Byliśmy u dekoratkorki, powiedziała wow na moją wiązankę, z dekoracjami mamy dograne, to Pani którą znam więc jej zaufam, widziałam jej dekorację, wiem że będzie ok, choć mam kilka pomysłów i potem się was poradzę.

Korzystają ze zniżki na facebooku (jak ktoś chce- facebook- esotiq - zostań fanem i tam jest kupon do pobrania) kupiłam sobie za niecałe 50zł strój w estotiq

taki tylko że malinowy :)

Spędziliśmy cudowny weekend, byliśmy na basenie, na spacerach, dużo się najedliśmy u mamusi i taty no ale waga nie skoczyła :)
Teraz powoli ogarniam domek i biorę się za pakowanie bo w następnym tygodniu zaczynamy procedurę przeprowadzkową :)

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
No prosze jak wszystko ruszyło  :D

Ten tort mnie zaciekawił - 5 smaków  ;D

co do MOSTU ( ja też ciemna masa nie wiedziałam  :P), może ktoś zrezygnuje :)

:-*   :-*

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Identyczny malinowy strój sobie zakupiłam :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Mozliwe ze podobne heheh  :D.

Nazwoisko ... hm .. a mój PM w urzedzie zastanawial sie przez jakis czas jakie nazwisko czy jego czy moje ma brac.Ja sie strasznie zdziwilam  :D ze w ogóle o tym mysli!
W koncu postawilismy na tym ze ja jego biore , chociaz ja mam ladniejsze , bo on ma takie smieszne troszke  :D.
Móil ze by bral moje , ale szkoda mu dziadka, ze On chce po dziadku miec nazwisko.Bardzo kochal dziadka :).

Fajniusi strój.Ja narazie nie moge sobie pozwolic na kupno takiego , i nawet innego stroju ... bo jestem za gruba ... 
:-[.Nawet bym w nim nie wyszla, chociaz bardzo mi sie podoba!

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Strój śliczny, a czy miseczki ma usztywniane?

Ale ksiądz luzak  ;D

Ej, no to namierz parę, która będzie miała ślub po Was i się dogadajcie w sprawie deko...A co pani z deko powiedziała na kolor, tzn. czy lepiej biały środek i bordo otoczka, czy na odwrót?

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
śmiechowy ksiądz ;D