Autor Wątek: "Jesteś lekiem na całe zło" czyli odliczanie Gosi i Łukasza => 11.09.2010  (Przeczytany 91155 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Forumki w końcu od tego są! ;D ;D ;D
I jak tam po oględzinach zespołowych? :)
Ja bym nie była na tyle odważna żeby w podróż jechać już we wtorek po ślubie.... Za dużo załatwiania ;)
A kiedy macie mieć sesję foto?

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
No właśnie nie wiem sama, bo sesje będziemy mieli dwie, jedną od naszego kamerzysty (myślałam o poniedziałku rano) i drugą zrobioną przez przyjaciół (jeden skończył ASP w Anglii i już ma swoje wystawy, a druga właśnie kończy i tam też wykłada)

i sama nie wiem jak to rozwiązać bo tą sesję z naszym kamerzystą możemy zrobić nawet tydzień po ślubie, po podróży np. a z naszymi przyjaciółmi może godzinkę przed ślubem pojedziemy a tak to po " poprawinach" chyba.

Jadę posłuchać na wesele zespół Kames-Band, za jakąś godzinkę :)

i rozmawiałam dzisiaj z Panem z Andante Band - super wrażenie, 4 osoby, 3500, organki, gitarka, saksofon, flet, akordeon, repertuar super, ale mam mieszane uczucia bo raz nie ma o nich nigdzie opinii, a dwa jest jakaś z 2008 roku że niby jakiś taki zespół z tej agencji pod tą nazwą spił się na weselu...

i teraz się zastanawiam
wypada zrobić zapis w umowie odnośnie alkoholu?

a z drugiej strony co z tego że jak złamią umowę i im nie zapłacę i tak skończy się że np. o 1 będzie po weselu :(

jej....jakbym chciała już mieć zespół, poczułabym że to ma sens

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Ja tam wolałabym po weselu zrobić sesję, przed podróżą :) Ale w końcu nie ma nic złego żeby to zrobić później ;)
Wiesz... Ja szukałam zespołu, i z każdym, z którym się spotykałam(jeszcze wtedy nie byłam na forum i dopiero nie miałam się kogo doradzić...), rozmawiałam na temat adnotacji w umowie na temat alkoholu, że nie życzę sobie żeby cokolwiek pili na weselu. Tylko jeden zespół, na chyba 10 oglądanych, powiedział: "oni w pracy nie piją, i mogą mi to zapisać na umowie". Prawie wszyscy kręcili nosami, że przecież to wesele, że coś tam...
Nasz zespół, który wybraliśmy, powiedział nam otwarcie że alkohol owszem, piją, ale dają mi gwarancję że z pewnością się nie spiją. Piją sobie jedną flaszeczkę na cały wieczór, do smaku po prostu. Co zrobiłam? Uwierzyłam... Chociaż też nie miałam o nich żadnej opinii... Zaryzykowałam i zespół był strzałem w 10 :) Faktycznie sączyli jedną butelkę przez całe wesele. Nie mogę o nich powiedzieć ani jednego złego słowa :) Chociaż nie powiem, obawiałam się co to będzie i w ogóle, ale jednak się nie zawiodłam :)
Może też moje zaufanie wzbudziło to, jak opowiedzieli nam o kilku swoich weselnych wpadkach(jeszcze przed podpisaniem umowy ;) ), zdobyli u mnie plusa tym, że nie robią z siebie chodzących ideałów. No i oczywiście nie były to żadne masakryczne wpadki czy coś ;) juz teraz nie pamiętam co on tam opowiadał.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Witam i przyłączam się do podczytywania :Daje_kwiatka: Na szczęście Twój wątek jest jeszcze na tyle "świeży", że udało mi się cały przejrzeć ;) Zauważyłam, że bardzo szybko załatwiliście protokół... Nie będzie problemów z bierzmowaniem u PM? U nas można spisywać protokół dopiero 3 miesiące przed ślubem, ale do poradni rodzinnej już chodzimy. Będę trzymać kciuki za znalezienie fajnego zespołu. Powodzenia! :ok:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Pewnie, że wypada... nawet się nie zastanawiaj :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Wypada, wypada...  ;D ;)

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
Spóźniona ale się melduje w odliczanku :D ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
Witajcie dziewczyny :D

Byliśmy posłuchać jak grają Kames Band i są naprawdę fajni, głosy niezłe, jeden pan idealnie śpiewa elvisa , chyba się jednak na nich zdecydujemy co myślicie (http://www.kames-band.pl/)
to na pewno nie jest do końca to co chciałam, bo tylko 3 osoby itd. ale z drugiej strony stwierdziłam dzisiaj że zwariuje jak będę dłużej szukać, przecież gości mam super, będą przy wszystkim tańczyć, a ważne że zespół widzieliśmy na weselu, są naprawdę ok w kontaktach i nie wyją :D

Poradźcie też czy lepiej wybrać na podróż Egipt czy Turcję :D?
Ja to bym chciała wyspy kanaryjskie, ale lecimy z Orbis Travel (wygraliśmy w grudniu bonik  :skacza: idealnie na ślubik, więc tylko musimy dopłacić różnicę :D

I zostawiam babeczkom co sukni nie mają konkurs http://www.oreasposa.pl/ - można wygrać rabat na suknię, może komuś się przyda :D

Bo muszę wam się przyznać że jestem konkursomaniaczką od dawna :D

Isus i Mysikróliczku przeglądam wszystkie suknie i nic mnie nie powala :(

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
O kurcze-a w jakim to konkursie wygrałaś wycieczkę? ;D

Ty szczęściaro  :D

Co do zespołu to mi się podoba-fajny głos ma babeczka  :) Także ja bym się nie zastanawiała  ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
Kurcze czemu tu nie można edytować postów??

Zrobię sobie podsumowanie :

Załatwione:
- Kościół Wałcz godzina 16
- Miejsce COS Bukowina ( las, jezioro, most wiszący, te klimaty)
- Hotel
- Dekoracje (Pani Irenka :D )
- Kamerzysta i fotograf Pan Tomek
- Fotograf Kamila i Szymon (przyjaciele po ASP w Anglii :D )
- Zespół? Kames-band?
- Podróż poślubna...no prawie
- wódka, Pan Tadeusz (180butelek)
- świadkowie są!
- samochód (czarna laguna szwagra PM)

- sesja narzeczeńska w maju (za darmo w zamian za wykorzystanie w portfolio :D )

Do załatwienia
- katecheza i bierzmowanie (nauk ksiądz nie wymaga)
- suknia, garnitur
- zaproszenia
- podziękowanie dla rodziców
- ciasta, napoje
- tort
- barman?
- wiejski stół, (piwko, bimberek)
- wiązanka!
- paznokcie, fryzura
- wizaż ?
- dekoracje na samochód

Chyba ok :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
A ja jestem beztalencie  ;D Więc u mnie samodzielna praca nie wchodzi w grę  ;)

Offline Isus

• uzależniony
Napewno znajdziesz jeszcze tą jedyną,masz jeszcze troszkę czasu :hahahaha: :ok: A ja już powinnam dawno ją mieć w domku albo zamówioną.... :buu: :Zab: kiedy ja wkońcu znajdę???  :depresja:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
A ja tam nigdy nic nie wygrywam w konkursach, raz wygrałam mixer z kamisa :P Zawsze miałam pecha no ;)

Offline Arwena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 maja 2010
z tymi sukienkami to już tak jest, że samo oglądanie w internecie i katalogach niestety nic nie daję
jak mi tak mówiły babki w sklepach to mnie to irytowało ale cóż mój przypadek potwierdził tę regułę w 100%

wybrałam oczywiście sukienkę, która w katalogu wydawała mi się beznadziejna i którą przymierzyłam dosłownie "na odczepnego"
a tu nagle takie wow.... i wiesz że to jest to

Jak oglądałam sukienki na stronach internetowych różnych firm to sporo modeli mi się podobało, ale jak później szłam do salonu to się nagle okazywało, że z danej kolekcji 30-40 sukien w salonie są dwie czy trzy i oczywiście nie te, które mi się akurat podobały

reasumując mierzyć i jeszcze raz mierzyć :)
to w sumie nawet fajna zabawa

Offline ciriness

• Chuck Norris
Konkursy to ciężka praca, nie wie ten kto nie próbował, każdy myśli "ale ty masz szczęście" a to często wymaga dużej inwestycji (kupowania produktów, biegania po marketach na 10 konkursów jeden wygrany albo w ogóle) oraz czasu, ile razy siedzimy wieczorami wymyślamy hasła zamiast mieć luz, wstajemy o północy żeby smsa wysłać itd :D
Dom mam zagracony niepotrzebnymi kosmetykami często bo trzeba kupić na konkurs, zainwestować, sama się czasem zastanawiam gdzie jest granica zdrowego rozsądku i uzależnienia :D

Dzisiaj zaczęłam dietę dukana, trzymajcie kciuki! Zostało mi do zrzucenia 10kg, ale nie wiem jak ja przeżyje bez chleba....

I chciałam się pochwalić moją koleżanką http://slubnestudio.carbonmade.com/ , to fotograf który zrobi mi sesję :)

Arwena
masz rację, muszę się wybrać pomierzyć, tylko nie mam czasu :(
Madzia to jak raz wygrałaś to nie masz pecha :P tylko za mało grasz :D
Isus szukaj szukaj i znajdziesz :)
Justys wydaje Ci się :) Na pewno nie jest tak źle, trzeba się przełamać do wielu rzeczy (ja dla przykładu nie jestem manualna, ale jak chrześniaczka karze mi rysować to podpatruje, kopiuje i okazało się że jednak coś mi wychodzi, a całe życie siostra mi rysowała wszystko do szkoły bo ja myślałam że nie umiem :P kwestia nastawienia!)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Mam nadzieję, że wszystkie szybciutko znajdziemy suknie...
Ja dzisiaj lecę na kolejne przymiarki, może coś się narysuje  ::)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Gdybym miała takich znajomych,którzy zrobią mi zdjęcia to na pewno nie szukałabym fotografa  :)

Zdjęcia bardzo ładne  ;D A to dostajecie sesję w ramach prezentu?Bo nie pamiętam  ;)

Offline Isus

• uzależniony
Koleżanka- fotograf....fajnie że masz taką możliwość...zdjęcia oczywiście bardzo śliczne oddają piekno tego jedynego dnia....zatrzymuja czas na moment... fajnie sie je ogląda... ;) ;)

mam nadzieje że, szybciutko znajdziemy Suknie ;D ;) :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Koleżanka - fotograf, super!
Ee, to ja bym tak nie umiała w tych konkursach ;) Za dużo wydanej niepotrzebnie kasy moim zdaniem :P
Jak biorę w czymś udział to np. wlasnie kamis czy lubella, bo chcąc nie chcąc i tak te produkty kupuję :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
Tak, koleżanka mi zrobi sesję gratis, potem ją umieszczą w swoim portifolio :) Jej chłopak jest jeszcze większa szychą, był na stypendium w USA i miał własną wystawę w Żorach sygnowaną Burmistrzem :)

Ja mam ogólnie kamerzystę który jest od lat znajomym rodziców, kręcił wszystkie uroczystości i on też mi w cenie sesje zrobi :)
Bo ja jestem chora na zdjęcia i jeszcze nie wiem czy potem sobie takiego fotografa z Poznania nie zatrudnię :)

I jestem happy bo w piątek idę podpisywać umowę z zespołem, a dzisiaj ostatecznie zdecydowałam się na podróż poślubną

lecimy w  czwartek jednak do Egiptu (oo tutaj http://desc.orbis-travel.pl/popup-eghsteigen)

Ja poczekam z suknią jak jeszcze z 5kg schudnę :P
Ale Mysikróliczek i Isus wam kibicuję :)

I nie jestem happy bo nie mam wyników egzaminu a w poniedziałek jest poprawka i w ogóle koniec ferii się zbliża  :(

Offline Isus

• uzależniony
Kurcze ale masz fajnie...Egipt..."chrapkę" mam tez żeby gdzies sie wybrać...mój T chce jechac w góry :nie:

Trzymam kciuki za wynik egzaminu :id_juz:

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Tylko pozazdrościć.Fajnie wam się to ułożyło i fotograf i kamerzysta.SUPER   :brawo_2:

No i podróż do egiptu  ;D

Za zespół to ten,który ostatnio nam tu podesłałaś?

Sesją się nie przejmuj-będzie ok  :ok:

Właśnie a co studiujesz?  :-*

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Obejrzałam stronę fotografa/-ów..i muszę przyznac że robią baaardzo ładne zdjecia!! Na pewno będziecie zadowoleni!! ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Popieram :) Zdjęcia bardzo ładne  ;D

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
 :hello: Gosiu pozwól, że będę podczytywać :)

widzę, że więcej już macie załatwione niż my. :)
Nasz synek:

Offline ciriness

• Chuck Norris
Witaj nikmat !
No ja tak szybko wszystko, bo mam teraz ferie i muszę maksymalnie do maja najważniejsze rzeczy załatwić bo potem na uczelnii to mam sajgon, czeka mnie najgorsza sesja w historii a muszę ją zdać bo poprawki zaczynają się w poniedziałek po weselu a my już mamy tą podróż itd. :D

justys0101 i Agulek79 miło to słyszeć, ja też w nich wierzę, pomysły mieli zawsze super :)

patrycja_4r tak, zespół to ten, już trudno, tylko 3 osoby ale chociaż mają fajne głosy :) i dobrze wyglądają!

Isus to przecież możecie jechać w góry ale np..austriackie :D

A co u mnie?

Wyniki z egzaminu będą w poniedziałek (masakra 3 tygodnie na 10 pytań testowych!) a poprawkę przełożyli na 1 marca, więc do poniedziałku pozostaję w niepewności, a kiepsko mi poszło :(
Bo test nie dość że wielokrotnego wyboru to jeszcze z punktami ujemnymi....

Mój miś ma dzisiaj rozmowę o pracę, trzymajcie kciuki!
Musi pracę zmienić bo jego firma ma problemy i od jakiś 4 mscy dostaje wypłatę przez cały miesiąc w ratach, dzisiaj jest 18 i ma jej połowę na razie a ja ciągle musze kombinować co gdzie pożyczyć żeby rachunki popłacić...ehh!
Więc musi dostać pracę nawet za mniejsze pieniążki ale żeby na czas były!

No i jestem 3 dzień na diecie dukana, schudłam 1,5kg ale dzisiaj zaczął się @ więc pewnie wszystko stanie :)

No i mam paskudną migrenę od rana...a tu muszę wam powiedzieć że czego to ja nie brałam na migreny, nawet miałam we wrześniu rezonans bo już myśleli że może coś sie dzieje, ale zdrowa jestem, tylko nerwowa...więc ciągle leki i leki...
Jak to będzie kiedyś z ciążą???

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Ah Żory, moje miasto :) ;)
Nie zazdroszczę bólu głowy ::)
Mam nadzieję że PM znajdzie pracę w której pieniążki będą na czas! Mojemu tacie jedna firma wisi ponad 2 tys. zł, już od lutego 2009 roku ::)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Współczuję sytuacji z wypłatą...

No i trzymam mocno kciuki za rozmowę!  :-*

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
Wszędzie znajdzie się ktoś, kto wykorzystuje sytuację i ludzi - współczuję.
Nasz synek:

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
3mam kciuki za rozmowę twego Lubego!!

..i niestety też wiem co to migrena!!  :-\